Govorim o oktobru 1944... zasto Rusi nisu poklopili zemlju kao i sve ostale kroz koje su prosli?Fudo387 wrote:Nisu 1944, jesu 1948.seln wrote:Doduse... Ameri su u oktobru 1944 bili kod Trsta i Sentilja. De ba...neces valjda zbog udaranja kontre nanovo izmisljati istoriju?
Josip Broz Tito
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- seln
#1051 Re: Josip Broz Tito
-
Fudo387
#1052 Re: Josip Broz Tito
Pa poklopili su, tek je 1948 Broz izustio ono NE, ili sta li je vec drljavio onom ludom Staljinu.seln wrote:Govorim o oktobru 1944... zasto Rusi nisu poklopili zemlju kao i sve ostale kroz koje su prosli?Fudo387 wrote:Nisu 1944, jesu 1948.seln wrote:Doduse... Ameri su u oktobru 1944 bili kod Trsta i Sentilja. De ba...neces valjda zbog udaranja kontre nanovo izmisljati istoriju?
Trebala su muda za to, ali i novi saveznik...
- seln
#1053 Re: Josip Broz Tito
De, ba, Fudo.. ovo postaje zamorno.Fudo387 wrote:Pa poklopili su, tek je 1948 Broz izustio ono NE, ili sta li je vec drljavio onom ludom Staljinu.seln wrote:Govorim o oktobru 1944... zasto Rusi nisu poklopili zemlju kao i sve ostale kroz koje su prosli?Fudo387 wrote:
Nisu 1944, jesu 1948.
Trebala su muda za to, ali i novi saveznik...
Govorim o vojnoj okupaciji, kao Madjarska, Poljska, Rumunija...
da su imali nekoliko garnizona u Yu, mislis da bi 1948 bila moguca?
-
Fudo387
#1054 Re: Josip Broz Tito
Ama niko ti ne brani da se vratis, mislim, bezveze ti je prica.seln wrote:Nije nafaka, vec vlast. Islo se i za Titovog vakta, ali svi su planirali da se vrate.Sada svi odlaze zauvijek.
-
Fudo387
#1055 Re: Josip Broz Tito
Pa sta ce mu garnizoni kad si lojalan clan Kominterne?seln wrote:De, ba, Fudo.. ovo postaje zamorno. Govorim o vojnoj okupaciji, kao Madjarska, Poljska, Rumunija...da su imali nekoliko garnizona u Yu, mislis da bi 1948 bila moguca?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1056 Re: Josip Broz Tito
Fudo387 wrote: Broz je diktator, autokrata, mafijas, egoista, i strani agent koji je iskoristio istorijska tumbanja da lokalne hahare povede u neke qrceve revolucije.
Fudo dragi , ti i dalje bez diplome Univerziteta u Kumrovcu
Mislim ti kad provališ ali stvarno otvara se rupa u zemlji.....Connaisseur Karlin wrote: Tita nije interesirao naucni napredak ( osim vojske), a skoliski edukativni sistem je bio odlicno maskiran
Mohamad Sissoko wrote: Njemacka mi najvise odgovara ali opet to nije tema, tema je Broz i diktatura.

Last edited by sabina1 on 28/12/2016 16:23, edited 2 times in total.
- seln
#1057 Re: Josip Broz Tito
Ako se mislis sprdati, reci, da ne repliciram... siguran sam da si shvatio, ali tesko je reci "beli".Fudo387 wrote:Pa sta ce mu garnizoni kad si lojalan clan Kominterne?seln wrote:De, ba, Fudo.. ovo postaje zamorno. Govorim o vojnoj okupaciji, kao Madjarska, Poljska, Rumunija...da su imali nekoliko garnizona u Yu, mislis da bi 1948 bila moguca?
Bile su KP Poljske i Rumunije lojalni clanovi Kominterne, ali ih to nije spasilo okupacije.
Sta je Yu spasilo okupacije? Jer je bila jedina zemlja preko koje je prosla crvena armija, a koja je i sama imala organizovani otpor.
I ti to sad mozes karikirati, izvrtati, izvoditi jezicke vratolomije... tu cinjenicu ne mozes promijeniti.
-
Fudo387
#1058 Re: Josip Broz Tito
Oooo sidje drugarice Sabina, taman sam mislio da se oprostim od ove diskusije kad ti na vrata.sabina1 wrote:Fudo dragi , ti i dalje bez diplome Univerziteta u Kumrovcu
Jesi l' ti sta diplomirala u tom Kumrovcu?
-
Fudo387
#1059 Re: Josip Broz Tito
Mah, sve bi to bilo djaba da mu US AirForce nije poslao mustange, a US AID brasno.seln wrote:Ako se mislis sprdati, reci, da ne repliciram... siguran sam da si shvatio, ali tesko je reci "beli".Fudo387 wrote:Pa sta ce mu garnizoni kad si lojalan clan Kominterne?seln wrote:De, ba, Fudo.. ovo postaje zamorno. Govorim o vojnoj okupaciji, kao Madjarska, Poljska, Rumunija...da su imali nekoliko garnizona u Yu, mislis da bi 1948 bila moguca?
Bile su KP Poljske i Rumunije lojalni clanovi Kominterne, ali ih to nije spasilo okupacije.
Sta je Yu spasilo okupacije? Jer je bila jedina zemlja preko koje je prosla crvena armija, a koja je i sama imala organizovani otpor.
I ti to sad mozes karikirati, izvrtati, izvoditi jezicke vratolomije... tu cinjenicu ne mozes promijeniti.
Ubili bi Rusi hljeb u nama.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1060 Re: Josip Broz Tito
Dobro, cinjenica je da su Sovjeti po dogovoru pustili Austriju i pola Berlina, a da im se postovanje dogovora nije vratilo istom mjerom kojih 40 godina kasnije.
Takodjer gdje god je bila sovjetska cizma, razlaz i tranzicija su manje vise prosli mirno.
Opet to ne umanjuje cinjenicu da je Broz 1941 jasno porucio i djelima pokazao sta misli o nacizmu, a 1948 o staljinizmu.
To je tolika kolicina hrabrosti i frajerluka koje sitne duse ne mogu pojmiti.
Takodjer gdje god je bila sovjetska cizma, razlaz i tranzicija su manje vise prosli mirno.
Opet to ne umanjuje cinjenicu da je Broz 1941 jasno porucio i djelima pokazao sta misli o nacizmu, a 1948 o staljinizmu.
- sabina1
#1061 Re: Josip Broz Tito
Pomalo mi je žao ovih domaćih "Gota i Vizigota" koji bez ikakve argumentacije samo kašlju ali je najgore što im se pamfleti objavljuju i utvrđuju u školska gradiva pa djeca uče pogrešno......oni , ustaše i četnici imaju samo jednu zajedničku osobinu . mržnju prema Titu._BataZiv_0809 wrote:Dobro, cinjenica je da su Sovjeti po dogovoru pustili Austriju i pola Berlina, a da im se postovanje dogovora nije vratilo istom mjerom kojih 40 godina kasnije.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#1062 Re: Josip Broz Tito
Što rekoše najveći mrzitelji komunizma u Evropi Poljaci za Tita: On je veliki čovjek, samo je on imao muda pokazati Staljinu srednji prst_BataZiv_0809 wrote:To je tolika kolicina hrabrosti i frajerluka koje sitne duse ne mogu pojmiti
-
Fudo387
#1063 Re: Josip Broz Tito
Ma djaba lazu i petljaju, tu si ti, Pedja i onaj wannabe svabo Gratz da im stanete u kraj i odbranite tekovine narodnooslobodilacke borbesabina1 wrote:Pomalo mi je žao ovih domaćih "Gota i Vizigota" koji bez ikakve argumentacije samo kašlju ali je najgore što im se pamfleti objavljuju i utvrđuju u školska gradiva pa djeca uče pogrešno......oni , ustaše i četnici imaju samo jednu zajedničku osobinu . mržnju prema Titu._BataZiv_0809 wrote:Dobro, cinjenica je da su Sovjeti po dogovoru pustili Austriju i pola Berlina, a da im se postovanje dogovora nije vratilo istom mjerom kojih 40 godina kasnije.
i socijalisticke revolucije.
Jos ako vam se pridruzi dezurni rusofil kojeg si kvotala a koji bi kod Tite gumenom macolom razbijao kamenje na Golom Otoku, pobijeda je
zagarantovana.
- sabina1
#1064 Re: Josip Broz Tito
Fudo387 wrote:Ma djaba lazu i petljaju, tu si ti, Pedja i onaj wannabe svabo Gratz da im stanete u kraj i odbranite tekovine narodnooslobodilacke borbesabina1 wrote:Pomalo mi je žao ovih domaćih "Gota i Vizigota" koji bez ikakve argumentacije samo kašlju ali je najgore što im se pamfleti objavljuju i utvrđuju u školska gradiva pa djeca uče pogrešno......oni , ustaše i četnici imaju samo jednu zajedničku osobinu . mržnju prema Titu._BataZiv_0809 wrote:Dobro, cinjenica je da su Sovjeti po dogovoru pustili Austriju i pola Berlina, a da im se postovanje dogovora nije vratilo istom mjerom kojih 40 godina kasnije.
i socijalisticke revolucije.
Jos ako vam se pridruzi dezurni rusofil kojeg si kvotala a koji bi kod Tite gumenom macolom razbijao kamenje na Golom Otoku, pobijeda je
zagarantovana.
Uz maršala Tita,
junačkoga sina,
nas neće ni pakao smest'!
Mi dižemo čelo,
Mi kročimo smjelo
i čvrsto stiskamo pest!
Rod prastari svi smo,
a Goti mi nismo.
Slavenstva smo drevnoga čest.
Tko drukčije kaže,
kleveće i laže,
našu će osjetit pest!
Sve prste na ruci,
u jadu i muci,
partizanska složila je svijest.
Pa sad, kad i treba,
do sunca do neba,
visoko mi dižemo pest!
(ovo za Gratza nisi fer , svako ima pravo da se zove kako hoće i živi kako i gdje želi.)
-
Fudo387
#1065 Re: Josip Broz Tito
right,sabina1 wrote:Uz maršala Tita,junačkoga sina,nas neće ni pakao smest'!Mi dižemo čelo,Mi kročimo smjeloi čvrsto stiskamo pest!Rod prastari svi smo,a Goti mi nismo.Slavenstva smo drevnoga čest.Tko drukčije kaže,kleveće i laže,našu će osjetit pest!Sve prste na ruci,u jadu i muci,partizanska složila je svijest.Pa sad, kad i treba,do sunca do neba,visoko mi dižemo pest!

-
Mohamad Sissoko
#1066 Re: Josip Broz Tito
Ovo je kao neki argument?sabina1 wrote:
Mohamad Sissoko wrote: Njemacka mi najvise odgovara ali opet to nije tema, tema je Broz i diktatura.
Dokle moralno moras pasti da odbranis diktaturu Broza djeljenjem slicica iz "prahistorije" koje veze nemaju sa danasnjicom
- Connaisseur Karlin
#1067 Re: Josip Broz Tito
sa doticnimm dijelom tvog misljenja se slazemseln wrote:https://hr.wikipedia.org/wiki/SarkazamConnaisseur Karlin wrote:
trazili su odcijepjene i nezavisnost,i to otvoreno decenijama,i to je njihovo pravo![]()
ustase,ali nisu svi bili ustase, su vecinom odletile na juzniji dio polulopte
Referirao sam na to kenjanje tipa " ne znate vi...".
Mnogi od ovdje prisutnih JESU rodjeni pocetkom '60. Dakle odrastali su u '70, koje su bile "Periklovo doba" bivse Jugoslavije.
Oni koji su stvarno izvukli corak su rodjeni '20 i '30, jer su zivjeli kao odrasli u poslijeratnoj Yu, porusenoj, nepismenoj i zaostaloj... a takvom su je nacinili okupatori i kvislinzi svih boja.
- Connaisseur Karlin
#1068 Re: Josip Broz Tito
Mislim ti kad provališ ali stvarno otvara se rupa u zemlji.....sabina1 wrote:Connaisseur Karlin wrote: Tita nije interesirao naucni napredak ( osim vojske), a skoliski edukativni sistem je bio odlicno maskiran
dokazi suprotno
- HAVANA
#1069 Re: Josip Broz Tito
Halo ba,sad semafor nastimat ne znaju a ne sta drugo.Pa ko je radio u silnim pretisima,famosima,energoinvestima...da ne nabrajam dalje,mogo bi do sutra.Sace ona meni opet rec da ga branim
al to je tako.
- Connaisseur Karlin
#1070 Re: Josip Broz Tito
opet ti ides u krajnost ,nisu ni moji roditleji,a mogli suHAVANA wrote:Halo ba,sad semafor nastimat ne znaju a ne sta drugo.Pa ko je radio u silnim pretisima,famosima,energoinvestima...da ne nabrajam dalje,mogo bi do sutra.Sace ona meni opet rec da ga branimal to je tako.
- Banksy
#1071 Re: Josip Broz Tito
Šta znači ''intelektualni kapaciteti''?Connaisseur Karlin wrote: dokazi suprotnointlektualni kapaciteti su odlazili svake godine iz Titine Juge
- Connaisseur Karlin
#1072 Re: Josip Broz Tito
potrazi odgovorBanksy wrote:Šta znači ''intelektualni kapaciteti''?Connaisseur Karlin wrote: dokazi suprotnointlektualni kapaciteti su odlazili svake godine iz Titine Juge
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#1073 Re: Josip Broz Tito
To su ti oni koji kad su završili ekonomski faks, kad premjeste skele išli da završe pravniBanksy wrote:Šta znači ''intelektualni kapaciteti''?
Da su inžinjere slali vani da rade projekte za platu i dobit preduzeći sam čuo, ali da su masovno bježali vani e to tek sad čujem....visokoobrazovani stručnjaci bili bogovi u SFRJ baš su ono bježali
- Connaisseur Karlin
#1074 Re: Josip Broz Tito
Tito nije bio intelektualni kapacitetLajavikrelac wrote:To su ti oni koji kad su završili ekonomski faks, kad premjeste skele išli da završe pravniBanksy wrote:Šta znači ''intelektualni kapaciteti''?![]()
Da su inžinjere slali vani da rade projekte za platu i dobit preduzeći sam čuo, ali da su masovno bježali vani e to tek sad čujem....visokoobrazovani stručnjaci bili bogovi u SFRJ baš su ono bježali
Strucnjaci su odlazili radi novca,ili radi daljenjeg istrazivanja,a koje nije bilo moguce prakticirati u Jugi, a mnogi su ostali vani,jer su poslovno uspjeli ostati vani godinama
-
belfy
#1075 Re: Josip Broz Tito
Connaisseur Karlin wrote:Tito nije bio intelektualni kapacitetLajavikrelac wrote:To su ti oni koji kad su završili ekonomski faks, kad premjeste skele išli da završe pravniBanksy wrote:Šta znači ''intelektualni kapaciteti''?![]()
Da su inžinjere slali vani da rade projekte za platu i dobit preduzeći sam čuo, ali da su masovno bježali vani e to tek sad čujem....visokoobrazovani stručnjaci bili bogovi u SFRJ baš su ono bježalibio je domobran koji je planira bjkestvo u Rusiju
i tako od prvog do drugog svijetksog rta, nastavlja kao komunista setati po domacim i stranim komunistickim parijama i zatvorima
iao je suradnike,i zato je '41 godine presao zauvijek iz ZG u BG
![]()
Strucnjaci su odlazili radi novca,ili radi daljenjeg istrazivanja,a koje nije bilo moguce prakticirati u Jugi, a mnogi su ostali vani,jer su poslovno uspjeli ostati vani godinama