Josip Broz Tito

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
seln

#1051 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Fudo387 wrote:
seln wrote:Doduse... Ameri su u oktobru 1944 bili kod Trsta i Sentilja. De ba...neces valjda zbog udaranja kontre nanovo izmisljati istoriju?
Nisu 1944, jesu 1948.
:D
Govorim o oktobru 1944... zasto Rusi nisu poklopili zemlju kao i sve ostale kroz koje su prosli?
Fudo387

#1052 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

seln wrote:
Fudo387 wrote:
seln wrote:Doduse... Ameri su u oktobru 1944 bili kod Trsta i Sentilja. De ba...neces valjda zbog udaranja kontre nanovo izmisljati istoriju?
Nisu 1944, jesu 1948.
Govorim o oktobru 1944... zasto Rusi nisu poklopili zemlju kao i sve ostale kroz koje su prosli?
Pa poklopili su, tek je 1948 Broz izustio ono NE, ili sta li je vec drljavio onom ludom Staljinu.
Trebala su muda za to, ali i novi saveznik...
seln

#1053 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Fudo387 wrote:
seln wrote:
Fudo387 wrote:
Nisu 1944, jesu 1948.
Pa poklopili su, tek je 1948 Broz izustio ono NE, ili sta li je vec drljavio onom ludom Staljinu.
Trebala su muda za to, ali i novi saveznik...
De, ba, Fudo.. ovo postaje zamorno.
Govorim o vojnoj okupaciji, kao Madjarska, Poljska, Rumunija...
da su imali nekoliko garnizona u Yu, mislis da bi 1948 bila moguca?
Fudo387

#1054 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

seln wrote:Nije nafaka, vec vlast. Islo se i za Titovog vakta, ali svi su planirali da se vrate.Sada svi odlaze zauvijek.
Ama niko ti ne brani da se vratis, mislim, bezveze ti je prica.
Fudo387

#1055 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

seln wrote:De, ba, Fudo.. ovo postaje zamorno. Govorim o vojnoj okupaciji, kao Madjarska, Poljska, Rumunija...da su imali nekoliko garnizona u Yu, mislis da bi 1948 bila moguca?
Pa sta ce mu garnizoni kad si lojalan clan Kominterne?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1056 Re: Josip Broz Tito

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote: Broz je diktator, autokrata, mafijas, egoista, i strani agent koji je iskoristio istorijska tumbanja da lokalne hahare povede u neke qrceve revolucije.
:pisnula: :pisnula: :pisnula:

Fudo dragi , ti i dalje bez diplome Univerziteta u Kumrovcu

:oops:
Connaisseur Karlin wrote: Tita nije interesirao naucni napredak ( osim vojske), a skoliski edukativni sistem je bio odlicno maskiran :)
Mislim ti kad provališ ali stvarno otvara se rupa u zemlji.....

Mohamad Sissoko wrote: Njemacka mi najvise odgovara ali opet to nije tema, tema je Broz i diktatura.
Image
Last edited by sabina1 on 28/12/2016 16:23, edited 2 times in total.
seln

#1057 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Fudo387 wrote:
seln wrote:De, ba, Fudo.. ovo postaje zamorno. Govorim o vojnoj okupaciji, kao Madjarska, Poljska, Rumunija...da su imali nekoliko garnizona u Yu, mislis da bi 1948 bila moguca?
Ako se mislis sprdati, reci, da ne repliciram... siguran sam da si shvatio, ali tesko je reci "beli".
Bile su KP Poljske i Rumunije lojalni clanovi Kominterne, ali ih to nije spasilo okupacije.
Sta je Yu spasilo okupacije? Jer je bila jedina zemlja preko koje je prosla crvena armija, a koja je i sama imala organizovani otpor.
I ti to sad mozes karikirati, izvrtati, izvoditi jezicke vratolomije... tu cinjenicu ne mozes promijeniti.
Fudo387

#1058 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

sabina1 wrote:Fudo dragi , ti i dalje bez diplome Univerziteta u Kumrovcu
Oooo sidje drugarice Sabina, taman sam mislio da se oprostim od ove diskusije kad ti na vrata. :-D
Jesi l' ti sta diplomirala u tom Kumrovcu? :lol:
Fudo387

#1059 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

seln wrote:
Fudo387 wrote:
Ako se mislis sprdati, reci, da ne repliciram... siguran sam da si shvatio, ali tesko je reci "beli".
Bile su KP Poljske i Rumunije lojalni clanovi Kominterne, ali ih to nije spasilo okupacije.
Sta je Yu spasilo okupacije? Jer je bila jedina zemlja preko koje je prosla crvena armija, a koja je i sama imala organizovani otpor.
I ti to sad mozes karikirati, izvrtati, izvoditi jezicke vratolomije... tu cinjenicu ne mozes promijeniti.
Mah, sve bi to bilo djaba da mu US AirForce nije poslao mustange, a US AID brasno.
Ubili bi Rusi hljeb u nama.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1060 Re: Josip Broz Tito

Post by _BataZiv_0809 »

Dobro, cinjenica je da su Sovjeti po dogovoru pustili Austriju i pola Berlina, a da im se postovanje dogovora nije vratilo istom mjerom kojih 40 godina kasnije.

Takodjer gdje god je bila sovjetska cizma, razlaz i tranzicija su manje vise prosli mirno.

Opet to ne umanjuje cinjenicu da je Broz 1941 jasno porucio i djelima pokazao sta misli o nacizmu, a 1948 o staljinizmu.

To je tolika kolicina hrabrosti i frajerluka koje sitne duse ne mogu pojmiti.
sabina1

#1061 Re: Josip Broz Tito

Post by sabina1 »

_BataZiv_0809 wrote:Dobro, cinjenica je da su Sovjeti po dogovoru pustili Austriju i pola Berlina, a da im se postovanje dogovora nije vratilo istom mjerom kojih 40 godina kasnije.

Takodjer gdje god je bila sovjetska cizma, razlaz i tranzicija su manje vise prosli mirno.

Opet to ne umanjuje cinjenicu da je Broz 1941 jasno porucio i djelima pokazao sta misli o nacizmu, a 1948 o staljinizmu.

Pomalo mi je žao ovih domaćih "Gota i Vizigota" koji bez ikakve argumentacije samo kašlju ali je najgore što im se pamfleti objavljuju i utvrđuju u školska gradiva pa djeca uče pogrešno......oni , ustaše i četnici imaju samo jednu zajedničku osobinu . mržnju prema Titu.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#1062 Re: Josip Broz Tito

Post by Domaci izdajnik »

_BataZiv_0809 wrote:To je tolika kolicina hrabrosti i frajerluka koje sitne duse ne mogu pojmiti
Što rekoše najveći mrzitelji komunizma u Evropi Poljaci za Tita: On je veliki čovjek, samo je on imao muda pokazati Staljinu srednji prst ;-)
Fudo387

#1063 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

sabina1 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Dobro, cinjenica je da su Sovjeti po dogovoru pustili Austriju i pola Berlina, a da im se postovanje dogovora nije vratilo istom mjerom kojih 40 godina kasnije.

Pomalo mi je žao ovih domaćih "Gota i Vizigota" koji bez ikakve argumentacije samo kašlju ali je najgore što im se pamfleti objavljuju i utvrđuju u školska gradiva pa djeca uče pogrešno......oni , ustaše i četnici imaju samo jednu zajedničku osobinu . mržnju prema Titu.
Ma djaba lazu i petljaju, tu si ti, Pedja i onaj wannabe svabo Gratz da im stanete u kraj i odbranite tekovine narodnooslobodilacke borbe
i socijalisticke revolucije.
Jos ako vam se pridruzi dezurni rusofil kojeg si kvotala a koji bi kod Tite gumenom macolom razbijao kamenje na Golom Otoku, pobijeda je
zagarantovana. :-D
sabina1

#1064 Re: Josip Broz Tito

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote:
sabina1 wrote:

Ma djaba lazu i petljaju, tu si ti, Pedja i onaj wannabe svabo Gratz da im stanete u kraj i odbranite tekovine narodnooslobodilacke borbe
i socijalisticke revolucije.
Jos ako vam se pridruzi dezurni rusofil kojeg si kvotala a koji bi kod Tite gumenom macolom razbijao kamenje na Golom Otoku, pobijeda je
zagarantovana. :-D

Uz maršala Tita,
junačkoga sina,
nas neće ni pakao smest'!

Mi dižemo čelo,
Mi kročimo smjelo
i čvrsto stiskamo pest!

Rod prastari svi smo,
a Goti mi nismo.
Slavenstva smo drevnoga čest.

Tko drukčije kaže,
kleveće i laže,
našu će osjetit pest!

Sve prste na ruci,
u jadu i muci,
partizanska složila je svijest.

Pa sad, kad i treba,
do sunca do neba,
visoko mi dižemo pest!

(ovo za Gratza nisi fer , svako ima pravo da se zove kako hoće i živi kako i gdje želi.)
Fudo387

#1065 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

sabina1 wrote:Uz maršala Tita,junačkoga sina,nas neće ni pakao smest'!Mi dižemo čelo,Mi kročimo smjeloi čvrsto stiskamo pest!Rod prastari svi smo,a Goti mi nismo.Slavenstva smo drevnoga čest.Tko drukčije kaže,kleveće i laže,našu će osjetit pest!Sve prste na ruci,u jadu i muci,partizanska složila je svijest.Pa sad, kad i treba,do sunca do neba,visoko mi dižemo pest!
right,

Image

:kiss:
Mohamad Sissoko

#1066 Re: Josip Broz Tito

Post by Mohamad Sissoko »

sabina1 wrote:
Mohamad Sissoko wrote: Njemacka mi najvise odgovara ali opet to nije tema, tema je Broz i diktatura.
Image
Ovo je kao neki argument? :lol:
Dokle moralno moras pasti da odbranis diktaturu Broza djeljenjem slicica iz "prahistorije" koje veze nemaju sa danasnjicom :-)
Connaisseur Karlin

#1067 Re: Josip Broz Tito

Post by Connaisseur Karlin »

seln wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
trazili su odcijepjene i nezavisnost,i to otvoreno decenijama,i to je njihovo pravo :kiss:

ustase,ali nisu svi bili ustase, su vecinom odletile na juzniji dio polulopte :D
https://hr.wikipedia.org/wiki/Sarkazam

Referirao sam na to kenjanje tipa " ne znate vi...".

Mnogi od ovdje prisutnih JESU rodjeni pocetkom '60. Dakle odrastali su u '70, koje su bile "Periklovo doba" bivse Jugoslavije.
Oni koji su stvarno izvukli corak su rodjeni '20 i '30, jer su zivjeli kao odrasli u poslijeratnoj Yu, porusenoj, nepismenoj i zaostaloj... a takvom su je nacinili okupatori i kvislinzi svih boja
.
sa doticnimm dijelom tvog misljenja se slazem :thumbup:
Connaisseur Karlin

#1068 Re: Josip Broz Tito

sabina1 wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Tita nije interesirao naucni napredak ( osim vojske), a skoliski edukativni sistem je bio odlicno maskiran :)
Mislim ti kad provališ ali stvarno otvara se rupa u zemlji.....

dokazi suprotno ;-) intlektualni kapaciteti su odlazili svake godine iz Titine Juge :)
HAVANA

#1069 Re: Josip Broz Tito

Post by HAVANA »

Halo ba,sad semafor nastimat ne znaju a ne sta drugo.Pa ko je radio u silnim pretisima,famosima,energoinvestima...da ne nabrajam dalje,mogo bi do sutra.Sace ona meni opet rec da ga branim :lol: al to je tako.
Connaisseur Karlin

#1070 Re: Josip Broz Tito

HAVANA wrote:Halo ba,sad semafor nastimat ne znaju a ne sta drugo.Pa ko je radio u silnim pretisima,famosima,energoinvestima...da ne nabrajam dalje,mogo bi do sutra.Sace ona meni opet rec da ga branim :lol: al to je tako.
opet ti ides u krajnost ,nisu ni moji roditleji,a mogli su :kiss: ali, puno ih je napustilo jer nisu imali podrsku ,a bilo je i bolje placeno vani ,eh u doticnojg grupi imam rodbine :)
Banksy

#1071 Re: Josip Broz Tito

Post by Banksy »

Connaisseur Karlin wrote: dokazi suprotno ;-) intlektualni kapaciteti su odlazili svake godine iz Titine Juge :)
Šta znači ''intelektualni kapaciteti''?
Connaisseur Karlin

#1072 Re: Josip Broz Tito

Banksy wrote:
Connaisseur Karlin wrote: dokazi suprotno ;-) intlektualni kapaciteti su odlazili svake godine iz Titine Juge :)
Šta znači ''intelektualni kapaciteti''?
potrazi odgovor :skoljka:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#1073 Re: Josip Broz Tito

Post by Domaci izdajnik »

Banksy wrote:Šta znači ''intelektualni kapaciteti''?
To su ti oni koji kad su završili ekonomski faks, kad premjeste skele išli da završe pravni :mrgreen:
Da su inžinjere slali vani da rade projekte za platu i dobit preduzeći sam čuo, ali da su masovno bježali vani e to tek sad čujem....visokoobrazovani stručnjaci bili bogovi u SFRJ baš su ono bježali :-)
Connaisseur Karlin

#1074 Re: Josip Broz Tito

Lajavikrelac wrote:
To su ti oni koji kad su završili ekonomski faks, kad premjeste skele išli da završe pravni :mrgreen:
Da su inžinjere slali vani da rade projekte za platu i dobit preduzeći sam čuo, ali da su masovno bježali vani e to tek sad čujem....visokoobrazovani stručnjaci bili bogovi u SFRJ baš su ono bježali :-)
Tito nije bio intelektualni kapacitet :) bio je domobran koji je planira bjkestvo u Rusiju :D i tako od prvog do drugog svijetksog rta, nastavlja kao komunista setati po domacim i stranim komunistickim parijama i zatvorima :D iao je suradnike,i zato je '41 godine presao zauvijek iz ZG u BG ;-)

Strucnjaci su odlazili radi novca,ili radi daljenjeg istrazivanja,a koje nije bilo moguce prakticirati u Jugi, a mnogi su ostali vani,jer su poslovno uspjeli ostati vani godinama :)
belfy

#1075 Re: Josip Broz Tito

Post by belfy »

Connaisseur Karlin wrote:
Lajavikrelac wrote:
Tito nije bio intelektualni kapacitet :) bio je domobran koji je planira bjkestvo u Rusiju :D i tako od prvog do drugog svijetksog rta, nastavlja kao komunista setati po domacim i stranim komunistickim parijama i zatvorima :D iao je suradnike,i zato je '41 godine presao zauvijek iz ZG u BG ;-)

Strucnjaci su odlazili radi novca,ili radi daljenjeg istrazivanja,a koje nije bilo moguce prakticirati u Jugi, a mnogi su ostali vani,jer su poslovno uspjeli ostati vani godinama :)
:zid:
Post Reply