Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#1051 Re: Blokada puteva

Post by Tomahawk11 »

E, čuj da ukinu 1600 udruženja....pa to ni u ludilu neće uraditi.
Gdje vi živite sve ove godine.
jao_situacije

#1052 Re: Blokada puteva

Post by jao_situacije »

Kikibombona wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
1. Netačno. Jutrošnji zahtjev je bio "ukidanje udruženja", pa se do poslijepodne valjda skontalo da se ne može tek tako vršljati po registru Ministarstva pravde, pa je evo sad - ukidanje financiranja.
2. Revizija se izvodi. Zukan Helez je upropastio proces i sad se ljudi vraćaju u pravo, iako prvobitno izvedeni iz njega, temeljem presuda suda. Ostalo - ide sasvim regularno. Registar primatelja boračkih naknada postoji, dostupan je u svim ministarstvima na nivou kantona, u svim općinama, u svim boračkim organizacijama. Registar ne može biti javan jer postoji Zakon o zaštiti ličnih podataka. Ti ne možeš objaviti nečiji ratni put bez njegove dozvole. Postoji presuda.
3. Formiranje boračkog dodatka od 200 maraka mjesečno je neizvedivo. Od kojih para to da se plati?
1. Kada ukines finansiranje udruzenje ce prestati postojati. Kriminalna mreza od 1 600 udruzenja crpi ogromne novce.

2. Sta se izvodi, ko izvodi? 20 godina suplje price. Lazni borci su SDA i HDZ clanovi i biracko tijelo. Lazni borci su isisili milijarde iz ovog naroda dok sirotinju, koja je krv pisala cetiri godine u blatu rovova, slijeduje mizerija od 40-50km mjesecno. Covjece, imamo 570 000 registrovanih boraca, dok turska armija, druga najbrojnija NATO vojska, ima 510 000 vojnika. I to samo Federacija BiH. :-)

3. Izvodivo je ako uradis tacku 1 i 2. Dodatak izdvajati za socijalno ugrozene, demobilisane borce koji nemaju nikakva primanja. Ostalima oduzeti pravo boracke naknade. Ne vjerujem da imamo vise od 10-20 000 socijalno ugrozenih.
samo kurdi imaju više vojnika od armije :mrgreen:

morao sam.
Tito_i_Partija

#1053 Re: Blokada puteva

Post by Tito_i_Partija »

Jbt, Fahro ovde ispade zajebaniji od Masona, Illuminata, Sorosa, i Putinovih hakera. :lol:

De ba, dozovite se malo. Kakav crni Fahro.
drag_gost

#1054 Re: Blokada puteva

Post by drag_gost »

Nisrin wrote:
Dalje, ne poznajem niti jednog borca da nije dobio donaciju za kucu, stan, penziju... bitno je vrijeme provoditi u kladionicama, a ne traziti posao ili ne daj Boze kopati i saditi povrce, sa ionako jedva zavrsenom skolom!
Znam ih puno koji nisu nista dobili.
Dino79

#1055 Re: Blokada puteva

Post by Dino79 »

Novalic preti policijom.
emigrazione

#1056 Re: Blokada puteva

Post by emigrazione »

Maraschino wrote:HVO komponenta najavila blokadu a blokirano Sarajevo, Zenica i Tuzla. Pametnom dosta. Dva brata osmislila.
Sta oni hoce, jesul to i oni branili ovu zemlju?!
Maraschino

#1057 Re: Blokada puteva

Post by Maraschino »

plain vanilla wrote:
Maraschino wrote:
plain vanilla wrote:Trebali su opkoliti zgradu Vlade i drzati ih kao taoce. Nema izaci iz zgrade dok se ne rijesi pitanje boraca. Rat stao prije 20 godina, a zbog mafije posteni ljudi su na dnu egzistencije. Kad kazes demobilisani borac kao da si rekao prosjak.
Ti ih nagovaras na istu situaciju kada su opkolili PS pa im nisu dali izaci a to se tretira jako nezgodno.
Ako vec nesto zele trebaju blokirati neke institucije prije nego ovi udju u njih. Necete ni vi raditi ako mi ne radimo dok ne ispunite nase uslove.
Jest, pa bi ovi isli na zimovanje, a plata ide. Stvarno bi im naskodili.
...a drzava odnosno njen jedan dio bi sam funkcionisao kod se oni skijaju. :D
bogoljub

#1058 Re: Blokada puteva

Post by bogoljub »

Dino79 wrote:
vatrogasac wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Samo dok se ugase kamere i ovi malo zadrijemaju...

Sa teroristima nema pregovora. Oni niti znaju ko im je pregovarač, ko je glavni, ko ima ovlasti, šta hoće... Alternativa je da se ovo otegne do u nedogled, dok ih neko na pogazi.
Ti se navio kao Galijašević. Već drugi komentar u kojima ih nazivaš teroristima.

U pravu je. Deblokada tamo oko tri po mojoj procijeni.
MA OKO 05.00 h garant!
ala7

#1059 Re: Blokada puteva

Post by ala7 »

drag_gost wrote:
bogoljub wrote:JNA I VOSKA RS JE BLOKIRALA SARAJEVO 92.
A EVO NAKON 26 GODINA DOŽIVJESMO DA NEKI IZ ARMIJE BIH OPKOLE I BLOKIRAJU SARAJEVO.
i tebi je to isto?
jest isto je.. nazivas se borcem a svom narodu kretanje zabraniš to je kretenizam, to je zločinac.. trebao sam u austriju večeras kod rodbine, nakon dugo vremena dobio odmor (znamo kako se zaradi odmor kod privatnika), trudio se zaradio da bi mi šaka debila zabranila to.. jarane ti isti ljudi glasaju za SDA HDZ SNSD a kurče se da su borci a isti ti im uništili živote.. što to nisu otišli pred vladu pozvali građane pa čik izađi iz zgrade dok se uslovi ne ispune sa vladom a ovako se junačine prave ko bijeda sjede pored vatre, u Zenici mikrofon uz rakiju i poli salamu se fešta na ulici.. pa to je jad i čemer bez cilja bez ideje za budućnost.. eto ko nam kroji kapu "BORCI"... Jadno se osjećam i bespomoćno jer su isti moji ljudi mi zabranili da se prošetam van Sarajeva.. o čemu dalje pričati, lezihljebovići po kafanama potroše iole toga što dobiju, kući dođe istuče ženu gleda dijete i na kraju kriva vlada, jaro tim ljudima fali u glavama što šta!!!! Pravimo se kulturni, nešto znamo a dok svijet izmišlja auta na vodu a mi šta radimo?! OVO JE DNO BOSNE I HERCEGOVINE! Ruše ugled države, turisti ti neće sigurno doći ponovo ko ej doživio to i sigurno će dalje prepričati šta se izdešavalo..
Benjo34

#1060 Re: Blokada puteva

Post by Benjo34 »

Nisrin wrote:Najbolje su izjave “stari smo, nema posla”... a sta si radio 23 godine??? Bio star i sa 30?

NElogicno je da obicni narod drze kao taoce, narod koji su “branili”, koji sutra/prekosutra mora na posao, ni krive ni duzne ih drze u kolonama, ugrozili su im pravo na kretanje, to ih niko normalan nece podrzati!!!

Ostale njihove zahtjeve podrzavam i 100% su upravu, osim onog povecanja 64 posto, malo nerealno..

Citam po FBu apremaju im grah za sutra, kafe, hranu, nasi brizni Bosanci, a obicni narod u autima neka provede i sutrasnji dan, jer auto inace ide i grije se na zrak!

Ovim su pokazali da su stoka sebicna, a na snimcima ne vidjeh niti jednog invalida i teskog bolesnika, sve radno sposobni, dok zaista svakom invalidu treba pomoci u svakom smislu!

Dalje, ne poznajem niti jednog borca da nije dobio donaciju za kucu, stan, penziju... bitno je vrijeme provoditi u kladionicama, a ne traziti posao ili ne daj Boze kopati i saditi povrce, sa ionako jedva zavrsenom skolom!
Jel znaš kakve psihičke posljedice ostavlja 1 dan na liniji?? Amerikanci su citave studije posvetili tome da otkriju kako pomoci borcima koji nakon rata vrate se kuci , kako ih lijecit i kako integrisat u društvo. Realno je da će sirotinja ove borce iskreno podržat a sirotinja je većina i zato mislim da policiji nije pametno koristit protiv ovih ljudi prekomjernu silu. A ri razmisli, ko je sebican, borci koji su najbolje dane zivota dali da ih neki sad nazivaju teroristima, placenicima. Ki bi od vas i za koje pare tamo stajao sad na ovoj zimi? Ocito ih je nuzda dobro natjerala. Ja poznajem one stranacke uhljebe sto su dobili xy nepovratnih kredita a isto tako poznajem amidzu koji je demobilisani borac, ranjen u ratu i nakon lijecenja u bolnici ( nakon pretepljenog udara) dobio racun koji mora platit, a nije zaposlen.
drag_gost

#1061 Re: Blokada puteva

Post by drag_gost »

Tito_i_Partija wrote:Jbt, Fahro ovde ispade zajebaniji od Masona, Illuminata, Sorosa, i Putinovih hakera. :lol:

Fahro je prosjecnom Bosnji sve kriv, nije Bosnjo nikad sam sebi kriv.
cyprus

#1062 Re: Blokada puteva

Post by cyprus »

Ja se nadam da će ustrajat bar na ovom ukidanju finansiranja brojnih fantomskih boračkih udruženja...
Bluemore

#1063 Re: Blokada puteva

Post by Bluemore »

It_is_a_Leclerc wrote:
Kikibombona wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Zahtjevi su toliko realni i izvedivi da su mogli tražiti i bh. svemirski program i instaliranje lansirne rampe u Vandruku.
Zahtjevi su realni.

1. Ukinuti finansiranje svih udruzenja

2. Uraditi reviziju i sa liste poskidati lazne borce a takvi su vecina

3. Kada to dvoje uradis dobit ces novac da zbrines istinske borce koji su socijalno ugrozeni

...

Al' znamo da to SDA i HDZ nece nikada uraditi jer su pod tackama 1 i 2 njihovi clanovi i biracko tijelo.
1. Netačno. Jutrošnji zahtjev je bio "ukidanje udruženja", pa se do poslijepodne valjda skontalo da se ne može tek tako vršljati po registru Ministarstva pravde, pa je evo sad - ukidanje financiranja.
2. Revizija se izvodi. Zukan Helez je upropastio proces i sad se ljudi vraćaju u pravo, iako prvobitno izvedeni iz njega, temeljem presuda suda. Ostalo - ide sasvim regularno. Registar primatelja boračkih naknada postoji, dostupan je u svim ministarstvima na nivou kantona, u svim općinama, u svim boračkim organizacijama. Registar ne može biti javan jer postoji Zakon o zaštiti ličnih podataka. Ti ne možeš objaviti nečiji ratni put bez njegove dozvole. Postoji presuda.
3. Formiranje boračkog dodatka od 200 maraka mjesečno je neizvedivo. Od kojih para to da se plati?
Od kojih pumpaju svoje plate vozne parkove naknade :?
kiligonzales

#1064 Re: Blokada puteva

Post by kiligonzales »

General War wrote:
kiligonzales wrote:
Ti vjeruj ili ne vjeruj na tebi je. Djelatnost mu nije bila nepoznata, prozivali su ga i na klixovom podforumu "18 plus". Unazad ihahaj.
Nije bilo reakcije.

Sve do najave protesta sada.
Vjerujem ja, ali to sto su ga sad uhapsili ne znaci da se nije bavio nedozvoljenim radnjama i kao takav, da li ima moralnog prava da predvodi borce? zato se ja smijem.
To nisam ni rekao. Prije dvije godine on i udruzenje prve dobrinjske brigade su bili garant vladi da nece do belaja doci, ali ministar i vlada su odgadjali rjesenje tog problema, obecali su i povukli se, da ga na kraju nebi ni rjesili. Tada je bila grupa demobilisanih boraca iz TK koja je bila spremna napraviti sranje pred Vladom FBiH.

Kad bi gledali kroz moral stvari, drzavu nam nebi imo ko ni predstaviti, svi satro moralni.

Uglavnom nijedan medij tada nije prenjeo one najkrvavije rijeci koje su oni rekli na protestima, o borcima koji su se samozapalili, skakali sa zgrada, propucali glave, izvrsili samoubistvo ko zna sve kako i umrli u bijedi i sirotinji i da je taj broj oko 3000 vojnika od pocetka rata do sada.
mahalik

#1065 Re: Blokada puteva

Post by mahalik »

Nisrin wrote:Da ih hoce sve do jednog pohapsiti, da iscrpljeni narod ode kucama, a ovi neka nastave proteste ispred institucija, kuca politicara, jer narod u kolonama im nije krivac!!!
:thumbup:
Cherry-Cherry

#1066 Re: Blokada puteva

Post by Cherry-Cherry »

Dino79 wrote:Novalic preti policijom.
Pa krajnje je vrijeme.
Maraschino

#1067 Re: Blokada puteva

Post by Maraschino »

emigrazione wrote:
Maraschino wrote:HVO komponenta najavila blokadu a blokirano Sarajevo, Zenica i Tuzla. Pametnom dosta. Dva brata osmislila.
Sta oni hoce, jesul to i oni branili ovu zemlju?!
Cuj branili, prije neki dan im pukovnik postao punoljetan.
General War

#1068 Re: Blokada puteva

Post by General War »

Tito_i_Partija wrote:Jbt, Fahro ovde ispade zajebaniji od Masona, Illuminata, Sorosa, i Putinovih hakera. :lol:

pa kome ovo godi? Ako ne urade nista SDA popuslic u narodu, ako urade, SDA popuslic na borackoj populaciji :lol:
Last edited by General War on 01/03/2018 00:30, edited 1 time in total.
bogoljub

#1069 Re: Blokada puteva

Post by bogoljub »

It_is_a_Leclerc wrote:
supercali wrote:Ovo je malo koji protest koji ima jasne zahtjeve
Ukini udruzenja kazu ne mogu po zakonu ok onda ukini finansiranje istih
Revizija registra boraca

Ta 2 zakona sasvim dovoljna da ih podrzim
Sta kaze fadil izdvojeno stotine miliona na udruzenja
Da se ovo gore ispostuje garantujem da bi pola tog novca ostalo vladi cak i uz povecanja primanja borcima
Možda bi se i ispoštovalo da ljudi hoće da razgovaraju.

Onaj na N1 govori - "Ima gor čoek u Vogošći što pregovara".
Iz Vogošće govore - "Nema ga. Izdao nas".

Mislim, bitno je shvatiti da država ovdje uzmiče pred grupom potpuno spontanih, potencijalno nasilnih osoba, koje su zarobile hiljade ljudi na ekstremnom minusu i čekaju da neko umre.
neko želi belaja, satvarno molim Boga da nešto ne krene po zlu.!?
pecpec

#1070 Re: Blokada puteva

Post by pecpec »

Nisrin wrote:Da ih hoce sve do jednog pohapsiti, da iscrpljeni narod ode kucama, a ovi neka nastave proteste ispred institucija, kuca politicara, jer narod u kolonama im nije krivac!!!
Kako narod nije krivac kad je izabrao lopovsku vlast kojima ni borci nisu svetinja a trebali bi biti?
Matzan

#1071 Re: Blokada puteva

Post by Matzan »

Dajem desnu ruku do lakta da AVAZ već ima spremne članke sa bombastičnim naslovima, a ljige iz opozicije Nikšić, Komšić & Co već napisana saopštenja za medije ukoliko bi došlo do sukoba i brzoplete upotrebe policije.
saale

#1072 Re: Blokada puteva

Post by saale »

Ovo je neko morao organizivati,,kazu da im je vodja bio onaj kriminalac Bulbul,.,,, ljudi ba ovo se nece dobro zavrsit,,, ima djece bolesnog svjeta u autima
kiligonzales

#1073 Re: Blokada puteva

Post by kiligonzales »

Dino79 wrote:
vatrogasac wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Samo dok se ugase kamere i ovi malo zadrijemaju...

Sa teroristima nema pregovora. Oni niti znaju ko im je pregovarač, ko je glavni, ko ima ovlasti, šta hoće... Alternativa je da se ovo otegne do u nedogled, dok ih neko na pogazi.
Ti se navio kao Galijašević. Već drugi komentar u kojima ih nazivaš teroristima.

U pravu je. Deblokada tamo oko tri po mojoj procijeni.
Bojim se da ce samo s ovom medijskom paznjom napraviti vece sranje, ako udare na demobilisane borce. Ode ovo u vece socijalne nemire.
drag_gost

#1074 Re: Blokada puteva

Post by drag_gost »

ala7 wrote:
drag_gost wrote:
bogoljub wrote:JNA I VOSKA RS JE BLOKIRALA SARAJEVO 92.
A EVO NAKON 26 GODINA DOŽIVJESMO DA NEKI IZ ARMIJE BIH OPKOLE I BLOKIRAJU SARAJEVO.
i tebi je to isto?
jest isto je.. nazivas se borcem a svom narodu kretanje zabraniš to je kretenizam, to je zločinac.. trebao sam u austriju večeras kod rodbine, nakon dugo vremena dobio odmor (znamo kako se zaradi odmor kod privatnika), trudio se zaradio da bi mi šaka debila zabranila to.. jarane ti isti ljudi glasaju za SDA HDZ SNSD a kurče se da su borci a isti ti im uništili živote.. što to nisu otišli pred vladu pozvali građane pa čik izađi iz zgrade dok se uslovi ne ispune sa vladom a ovako se junačine prave ko bijeda sjede pored vatre, u Zenici mikrofon uz rakiju i poli salamu se fešta na ulici.. pa to je jad i čemer bez cilja bez ideje za budućnost.. eto ko nam kroji kapu "BORCI"... Jadno se osjećam i bespomoćno jer su isti moji ljudi mi zabranili da se prošetam van Sarajeva.. o čemu dalje pričati, lezihljebovići po kafanama potroše iole toga što dobiju, kući dođe istuče ženu gleda dijete i na kraju kriva vlada, jaro tim ljudima fali u glavama što šta!!!! Pravimo se kulturni, nešto znamo a dok svijet izmišlja auta na vodu a mi šta radimo?! OVO JE DNO BOSNE I HERCEGOVINE! Ruše ugled države, turisti ti neće sigurno doći ponovo ko ej doživio to i sigurno će dalje prepričati šta se izdešavalo..
Ne mozes porediti cetnike sa borcima armije RBiH, sta god da rade. Zato nije isto. Osim ako nisi osjetio golgotu rata?
undefined007

#1075 Re: Blokada puteva

Post by undefined007 »

Ko li će se prvi oglasiti kad' ih policija rastjera ? Hoćete li da pogađamo ? :D
Locked