Nisu/nismo jednaki, desio se genocid i agresija. Jednakost postoji samo u glavama onih bi da malo relativiziraju.Arteta wrote:Kada je etnicki sastav u pitanju, jednaki su.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Ono što ti radiš jeste izjednačavanje "zaraćenih strana". Bezobrazno.
Kada su vjerski objekti u pitanju, cinjenice su da je ARBIH bila najbolja, katolicke su cuvali, pravoslavne bas i nisu ako izuzmemo vece gradove gdje su bile kamere dok su HVO i VRS rusili sve sto stignu.cvrčak_na_hedonizmu wrote: Kad već voliš statistike, jel mogu brojke srušenih vjerskih objekata u oba entiteta, ubijenih, protjeranih, masovnih grobnica na obje strane, da malo to protabirimo.
VRS je najvise ubijao, ali ni drugi se nisu iskazali kao humani.
Kada je protjerivanje u pitanju, svi su jednaki.
Kada je povratak poslije rata u pitanju, Bosnjaci su najgori definitivno, najmanje se ljudi vraca na njihov teritorij.
Vec sam rekao, ne zelim da se ponavljam.cvrčak_na_hedonizmu wrote: Usput, malo ih je ostalo u Prijedoru, većina je ispod Prijedora i ostalih gradova. Dan danas ih iskopavaju. To znaš, čuo si ?
Gdje si bio u ratu, to me zanima. Mislim da znam, vidi se, al eto, pitam.
Daj ta mjesta gdje su se rušile pravoslavne crkve ? Znaš koliko je ostalo džamija u genocidnoj ? Vrlo malo, preko 600 ih je srušeno. Lažeš za protjerivanje, a vrlo "elegantno" i bijedno preskačeš masovne grobnice po genocidnoj koje se i dan danas, 20 godina nakon rata otkopavaju. Gdje su te masovne grobnice na dijelu koji je kontrolisala "muslimanska vojska" ?
Izjednačavati, a to radiš, može činiti neupućeni tupan ili vrlo bezobazna osoba.
Razlika u mentalitetu je slijedeća, na klixu se diskutuje o Aliji kao heroju ili jahaču apokalipse, ima svega, raznih likova i različitih mišljenja. Sličnu priču nećeš naći kod Hrvata i Srba ( o njihovim liderima iz Bosne ). Da li ti je jasna razlika ? Isto je bilo i u ratu. Ovi klali planski, rušili vjerske objekte, pravili etničko čišćenje, s druge strane je bilo istih dešavanja u jedno 100 puta manjim okvirima, a onda dođe neki jazavac i govori da su haman svi isti, al to piše na bosanskom forumu, na temi o Aliji pri čemu je barem pola komentara o navedenom prilično negativna.
Umalo da zaboravim, imam osjećaj mučnine i nagon za povraćanjem kada pričam sa tobom, ne znam zašto.