Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post Reply
cvrčak_na_hedonizmu

#1051 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Arteta wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Ono što ti radiš jeste izjednačavanje "zaraćenih strana". Bezobrazno.
Kada je etnicki sastav u pitanju, jednaki su.

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Kad već voliš statistike, jel mogu brojke srušenih vjerskih objekata u oba entiteta, ubijenih, protjeranih, masovnih grobnica na obje strane, da malo to protabirimo.
Kada su vjerski objekti u pitanju, cinjenice su da je ARBIH bila najbolja, katolicke su cuvali, pravoslavne bas i nisu ako izuzmemo vece gradove gdje su bile kamere dok su HVO i VRS rusili sve sto stignu.
VRS je najvise ubijao, ali ni drugi se nisu iskazali kao humani.
Kada je protjerivanje u pitanju, svi su jednaki.
Kada je povratak poslije rata u pitanju, Bosnjaci su najgori definitivno, najmanje se ljudi vraca na njihov teritorij.

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Usput, malo ih je ostalo u Prijedoru, većina je ispod Prijedora i ostalih gradova. Dan danas ih iskopavaju. To znaš, čuo si ?

Gdje si bio u ratu, to me zanima. Mislim da znam, vidi se, al eto, pitam.
Vec sam rekao, ne zelim da se ponavljam.
Nisu/nismo jednaki, desio se genocid i agresija. Jednakost postoji samo u glavama onih bi da malo relativiziraju.

Daj ta mjesta gdje su se rušile pravoslavne crkve ? Znaš koliko je ostalo džamija u genocidnoj ? Vrlo malo, preko 600 ih je srušeno. Lažeš za protjerivanje, a vrlo "elegantno" i bijedno preskačeš masovne grobnice po genocidnoj koje se i dan danas, 20 godina nakon rata otkopavaju. Gdje su te masovne grobnice na dijelu koji je kontrolisala "muslimanska vojska" ?

Izjednačavati, a to radiš, može činiti neupućeni tupan ili vrlo bezobazna osoba.

Razlika u mentalitetu je slijedeća, na klixu se diskutuje o Aliji kao heroju ili jahaču apokalipse, ima svega, raznih likova i različitih mišljenja. Sličnu priču nećeš naći kod Hrvata i Srba ( o njihovim liderima iz Bosne ). Da li ti je jasna razlika ? Isto je bilo i u ratu. Ovi klali planski, rušili vjerske objekte, pravili etničko čišćenje, s druge strane je bilo istih dešavanja u jedno 100 puta manjim okvirima, a onda dođe neki jazavac i govori da su haman svi isti, al to piše na bosanskom forumu, na temi o Aliji pri čemu je barem pola komentara o navedenom prilično negativna.

Umalo da zaboravim, imam osjećaj mučnine i nagon za povraćanjem kada pričam sa tobom, ne znam zašto.
cvrčak_na_hedonizmu

#1052 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Ali Kemal wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Šta fali nacionalizmu, ja sam nacionalista ( sa tolerancijom i uvažavanjem drugih i drugacijih, dok me ne ugrožavaju ) bosanski, al ta priča ne pije vode, na žalost :( :(
A šta mu ne fali, nacionalizmu?
Biti nacionalista sa tolerancijom u BiH je nemoguće, i ko god tako kaže laže.
Nacionalizam po pravilu upropaštava nacije i donosi samo loše stvari običnim ljudima, pojedincima, bogate se nacionalističke vodje, kriminalci, a obični ljudi ispaštaju, jer se o njima niko ni ne brine. Jako je pametno rečeno, ja kada čujem za nacionalizam,odmah se uhvatim za novčanik. :oops:

BiH je klasičan primjer šta uradi nacionalizam jednoj zemlji gdje se normalno živjelo.
Pokretanje nacionalne partije u BiH je već dovoljno da se postane jahač apokalipse, jer apokalipsa je i nastupila poslije toga.
Čim si nacionalista normalno je da bi želio da svi pripadnici tvoje nacije žive bolje od pripadnika ostalih nacija, što stvari u startu gradi pogrešno i otvara bezbroj mogućnosti za medusobna sukobljavanja.
Automatski je pojedinac ugrožen od sitnica pa do opasnosti po život.
Prema tome dobro razmisli kada tako nešto kažeš
Normalno se živjelo dok vojska nije počela da kopa rovove okrenute prema Sarajevu cirka godinu dana prije zvaničnog početka rata u BiH. Ko nas bre zavadi ? To nam je rekao rođak, iz Vojvodine, koji je te rovove kopao. Priča je bila da se rovovi kopaju zbog vojnih vježbi :D Pobjegao iz vojske čim mu se ukazala prilika.

Logično je da u državi koja se zove Bosna svi budu Bosanci, ko neće da bude Bosanac treba da bude manjina, kao i svuda u svijetu. Utopija, ali moje je da kažem šta mislim.

Ljudi upropaštavaju sve, a ne nacionalizam. Ljudi su zlo, a ne ideja.
nightvision

#1053 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by nightvision »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Nisu/nismo jednaki, desio se genocid i agresija. Jednakost postoji samo u glavama onih bi da malo relativiziraju.
Apsolutno je tacno da razmjere zlocina nisu iste, medjutim mi o alji ne pricamo u svjetlu toga koliko je bio dobar ili los za nekoga drugog ili treceg vec pricamo u svjetlu toga koliko je bio dobar bosni i hercegovini. A aljo nam nije nimalo pomogao postrojavanjem muslimanske brigade, jel ono bi '93 u zenici. Selamanjem postrojenih mudzahedina posrao se na sve ono sto je navodno zagovarao, i na cijelu oslobodilacku borbu, na sve one koji su poginuli, i na svakoga od nas ko je vjerovao u njegove lazi o jedinstvenoj, nedjeljivoj, cjelovitoj... Usput je dao dokaze karadzicevoj propagandnoj masineriji da srpski heroji brane covjecanstvo od pomahnitalih mudzahedinskih hordi. Ti nisi svjestan ili ne zelis da priznas koliko je takva politika u praksi bila stetna za drzavu u smislu pozicije pregovaranja sa zlocincima na medjunarodnoj sceni. Takodje, aliju je to ucinilo indirektno odgovornim za zlocine koje su takve jedinice pocinile, a bilo ih je, da se ne lazemo. Znaci, aljo nije bio isti zlocinac kao karadzic ali ideoloski je samo druga strana istog novcica.
Arteta

#1054 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Arteta »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Nisu/nismo jednaki, desio se genocid i agresija. Jednakost postoji samo u glavama onih bi da malo relativiziraju.

Daj ta mjesta gdje su se rušile pravoslavne crkve ? Znaš koliko je ostalo džamija u genocidnoj ? Vrlo malo, preko 600 ih je srušeno. Lažeš za protjerivanje, a vrlo "elegantno" i bijedno preskačeš masovne grobnice po genocidnoj koje se i dan danas, 20 godina nakon rata otkopavaju. Gdje su te masovne grobnice na dijelu koji je kontrolisala "muslimanska vojska" ?

Izjednačavati, a to radiš, može činiti neupućeni tupan ili vrlo bezobazna osoba.

Razlika u mentalitetu je slijedeća, na klixu se diskutuje o Aliji kao heroju ili jahaču apokalipse, ima svega, raznih likova i različitih mišljenja. Sličnu priču nećeš naći kod Hrvata i Srba ( o njihovim liderima iz Bosne ). Da li ti je jasna razlika ? Isto je bilo i u ratu. Ovi klali planski, rušili vjerske objekte, pravili etničko čišćenje, s druge strane je bilo istih dešavanja u jedno 100 puta manjim okvirima, a onda dođe neki jazavac i govori da su haman svi isti, al to piše na bosanskom forumu, na temi o Aliji pri čemu je barem pola komentara o navedenom prilično negativna.

Umalo da zaboravim, imam osjećaj mučnine i nagon za povraćanjem kada pričam sa tobom, ne znam zašto.
Image

Itekako jednaki.
U knjizi Slobodana Mileusnića “Duhovni genocid 1991-1995” piše da je u Bosni i Hercegovini porušeno 125 pravoslavnih crkvi (Banjalučka eprahija 2, Bihaćko - petrovačka eparhija 26, Dabrobosanska eparhija 23, Zahumsko - hercegovačka 36, Zvorničko- tuzlanska 38), dok je oštećeno 172 crkve (Banjalučka eprahija 3, Bihaćko- petrovačka eparhija 68, Dabrobosanska eparhija 13, Zahumsko- hercegovačka 28, Zvorničko- tuzlanska 60). Naravno, ne smijemo ignorisati i porušena 67 parohijska doma i ostale objekta, dok ih je 64 u većoj ili manjoj mjeri oštećeno.
VRS je rusila skoro sve vjerske objekte koji nisu pravoslavne vjeroispovjesti, to je fakt, samo par je ostalo.

Cuj lazem za protjerivanja, pa pola srpskih sela u FBIH i dalje stoji porusena, statistika te jebe u toj vrsti propagande.

Kada su masovne grobnice u pitanju VRS su sampioni definitivno, ali bilo ih je na drugoj strani, ima primjer i u Sarajevu (Kazani).

Kada je proARBIH strana samo mi se jedna stvar gadi, a to je sto svi skacu da brane nekog ko je optuzen za ratne zlocine, citavih 24% sto je ostavio Alija Erdoganu u amanet, dok su recimo cetnici Vucic i Tadic pustili mnoge Srbe u Hag.
Za mnoge zlocine koje je pocinio neko iz ARBIH niko nikaa nece biti optuzen, a to je nepravda, stavi se na stranu tih obicnih ljudi (zanemari vjeroispovijest i nacionalnost) nego samo razmisli da se zlocin prema tebi mogao desiti.
zateznistub

#1055 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by zateznistub »

Lik i djelo treba staviti u kontekst vremena...

sve ostalo je šuplja...
Ali Kemal

#1056 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Ali Kemal »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Logično je da u državi koja se zove Bosna svi budu Bosanci, ko neće da bude Bosanac treba da bude manjina, kao i svuda u svijetu. Utopija, ali moje je da kažem šta mislim.
Nije logično i nemaš pojma kako je u svijetu, a takodje vidim da si ti momčino napredovao i od nacionalizma si došao već do fašizma, jer čim tražiš manjine spreman si da prebrojavaš ljude, pa da onda sankcionišeš i da ne idemo dalje :oops:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ljudi upropaštavaju sve, a ne nacionalizam. Ljudi su zlo, a ne ideja.
Knjigu u šake :oops:
malimbi

#1057 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by malimbi »

Arteta wrote:
VRS je rusila skoro sve vjerske objekte koji nisu pravoslavne vjeroispovjesti, to je fakt, samo par je ostalo.

Cuj lazem za protjerivanja, pa pola srpskih sela u FBIH i dalje stoji porusena, statistika te jebe u toj vrsti propagande.

Kada su masovne grobnice u pitanju VRS su sampioni definitivno, ali bilo ih je na drugoj strani, ima primjer i u Sarajevu (Kazani).

Kada je proARBIH strana samo mi se jedna stvar gadi, a to je sto svi skacu da brane nekog ko je optuzen za ratne zlocine, citavih 24% sto je ostavio Alija Erdoganu u amanet, dok su recimo cetnici Vucic i Tadic pustili mnoge Srbe u Hag.
Za mnoge zlocine koje je pocinio neko iz ARBIH niko nikaa nece biti optuzen, a to je nepravda, stavi se na stranu tih obicnih ljudi (zanemari vjeroispovijest i nacionalnost) nego samo razmisli da se zlocin prema tebi mogao desiti.

Lazes za protjerivanja ili ti imas neki dokaz da je bilo nekog organizovanog protjerivanja koji do sada ni jedna sudska insititucija nije iznijela na vidjelo dana. To sto su Srbi protjerani u organizaciji Pala i Banja Luke , odlukama najboljeg srbina danasnjice Mile " glasanje za progon srba iz Sarajeva " Dodika to se njima obrati.

Svi skacu da brane one koji se optuze za zlocine " na vatru odgovori vatrom " , na zlocine za koji su optuzeni Divjak, Ganic, Hanka i Josip Pejakovic.

Vucic i Tadic su pustili mnoge srbe u Haag tek kada su ih sakrivali po 10-15 godina.
malimbi

#1058 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by malimbi »

Ali Kemal wrote: Nije logično i nemaš pojma kako je u svijetu, a takodje vidim da si ti momčino napredovao i od nacionalizma si došao već do fašizma, jer čim tražiš manjine spreman si da prebrojavaš ljude, pa da onda sankcionišeš i da ne idemo dalje :oops:
Ako tebi toliko smeta fasizam kako onda mozes da zagovaras treci entiet koji je ustvari fasisticka ideja i zbog cega su oni koji su ga pokusali da ostvare vec 1993 nalaze u Haagu zbog UZP ?
Arteta

#1059 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Arteta »

malimbi wrote:
Ali Kemal wrote: Nije logično i nemaš pojma kako je u svijetu, a takodje vidim da si ti momčino napredovao i od nacionalizma si došao već do fašizma, jer čim tražiš manjine spreman si da prebrojavaš ljude, pa da onda sankcionišeš i da ne idemo dalje :oops:
Ako tebi toliko smeta fasizam kako onda mozes da zagovaras treci entiet koji je ustvari fasisticka ideja i zbog cega su oni koji su ga pokusali da ostvare vec 1993 nalaze u Haagu zbog UZP ?
Navedi mi veca srpska sela koja su prezivila rat na teritoriji FBIH? Hrvatska sela su imala istu sudbinu osim onih koja su se stavila pod kontrolu ARBIH, ali ona koja nisu su porusena kao u Varesu (prije rata vecinski hrvatskom gradu).
Arteta

#1060 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Arteta »

malimbi wrote:
Bosnjacki lideri su potpisali drugi entitet, jesu li oni i oni koji su ih slijedili fasisti?
malimbi

#1061 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by malimbi »

Arteta wrote:
Navedi mi veca srpska sela koja su prezivila rat na teritoriji FBIH? Hrvatska sela su imala istu sudbinu osim onih koja su se stavila pod kontrolu ARBIH, ali ona koja nisu su porusena kao u Varesu (prije rata vecinski hrvatskom gradu).
Nije bilo vecih a da ih je Armija unistila kada su vec na pocetku prigrabili 70 % pa su cak i sela gdje ih je bilo par % potpala pod njihovu kontrolu.
Ona sto su sama napustila jer im je dragi Dodik za to glasao pa sa sobom kupili cak i mrtve neka se obrate bratiji sa Pala i Laktasa.

A sto se tice Varesa tu su ovi iz treceg entieta i UZP-a sami protjerali BiH Hrvate uz obimnu pomoc srba pa ako nekome smeta sto nije vise vecinski hrvatski neka pise zalbu u Haag, i neka uz pismo posalje vazelin za domoljube, trebace im dok su u zatvoru :)

Pokazi ti meni neko vece srpsko selo gdje se zna da je unisteno kao dio UZP na celu sa Alijom ?
Last edited by malimbi on 26/01/2016 15:28, edited 3 times in total.
malimbi

#1062 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by malimbi »

Arteta wrote:
malimbi wrote:
Bosnjacki lideri su potpisali drugi entitet, jesu li oni i oni koji su ih slijedili fasisti?
I tu se stalo i tu se zakonski potvrdilo da nema daljnih prekrajanja granica a svi znamo sta je treci entitet i sta mu je cilj. Zato i postoji krivicno dijelo UZP ili nisi cula za to ?
Arteta

#1063 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Arteta »

malimbi wrote:
Arteta wrote:
Nije bilo vecih a da ih je Armija unistila kada su vec na pocetku prigrabili 70 % pa su cak i sela gdje ih je bilo par % potpala pod njihovu kontrolu.
Ona sto su sama napustila jer im je dragi Dodik za to glasao pa sa sobom kupili cak i mrtve neka se obrate bratiji sa Pala i Laktasa.

A sto se tice Varesa tu su ovi iz treceg entieta i UZP-a sami protjerali BiH Hrvate uz obimnu pomoc srba pa ako nekome smeta sto nije vise vecinski hrvatski neka pise zalbu u Haag, i neka uz pismo posalje vazelin za domoljube, trebace im dok su u zatvoru :)

Pokazi ti meni neko vece srpsko selo gdje se zna da je unisteno kao dio UZP na celu sa Alijom ?
Sve si rekao o sebi, i takva razmisljanja vode BiH ka 20% i vehabizaciji obicnog naroda. :thumbup:

A ovo dole, Alija nije ni za sta odgovoran, krepao je na vrijeme.
malimbi

#1064 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by malimbi »

Arteta wrote:
Sve si rekao o sebi, i takva razmisljanja vode BiH ka 20% i vehabizaciji obicnog naroda. :thumbup:

A ovo dole, Alija nije ni za sta odgovoran, krepao je na vrijeme.
I ti si rekla o sebi kada nam prodajes mitomaniju onoga koji je krepao u celiji u Haagu kao zvanicno optuzeni i uhapseni ratni zlocinac.
Ali Kemal

#1065 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Ali Kemal »

malimbi wrote:Pokazi ti meni neko vece srpsko selo gdje se zna da je unisteno kao dio UZP na celu sa Alijom ?
Npr Vouzuća :oops:
Bitka za Vozuću vodila se u završnom razdoblju rata u Bosni i Hercegovini između Armije RBiH i Vojske Republike Srpske od srpnja do 10. rujna 1995. u selu Vozuća kod Zavidovića. Cilj Armije RBiH bio je protjerati srpsko stanovništvo i naseliti muslimanske izbjeglice iz Srebrenice i Žepe, ali i otvoriti prolaz za napad na Doboj; međutim, potpisivanjem Daytonskog sporazuma u prosincu 1995. okončan je rat te su pripreme za napad na Doboj obustavljene. Postrojba El Mudžahid, sastavljena od stranih i bosanskohercegovačkih islamista, bila je ključna za uzeće Vozuće. Nakon pada Vozuće počinjen je pokolj nad ranjenicima i zarobljenicima, a srpsko stanovništvo je protjerano.
malimbi wrote:
Zato što je to sada ostao jedini način da se dodje do neke vrste gradjanske države, gdje bi prestala medjusobna nacionalna politička borba izmedju Hrvata i Bošnjaka. Glavni krivac zašto je Treći jedino rješenje je agresivna bošnjačka politika preglasavanja na osnovu proste većine.
Da SDA i sateliti vodi neku drugu politiku, to ne bi ni bilo potrebno, medjutim svojom politikom od prvih dana su uništili ono što je stvarano 40 godina, tj gradjanska BiH. Otvorili su se torovi skupa sa klero'nacionalističkim strankama.
Sada je vjerovatno potrebno opet 40 godina da se nešto normalno stvori, što i nije najgore, jer nikako da se makar počne sa procesom početka normalizacije, koji se svakodnevno odlaže.
Pristankom na treći taj proces bi počeo i dao bi jedan pozitivan signal Hrvatima da su ravnopravni u BiH i da prestanu da gledaju na Hrvatsku kao domovinu.
malimbi

#1066 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by malimbi »

Ali Kemal wrote: Bitka za Vozuću vodila se u završnom razdoblju rata u Bosni i Hercegovini između Armije RBiH i Vojske Republike Srpske od srpnja do 10. rujna 1995. u selu Vozuća kod Zavidovića. Cilj Armije RBiH bio je protjerati srpsko stanovništvo i naseliti muslimanske izbjeglice iz Srebrenice i Žepe, ali i otvoriti prolaz za napad na Doboj; međutim, potpisivanjem Daytonskog sporazuma u prosincu 1995. okončan je rat te su pripreme za napad na Doboj obustavljene. Postrojba El Mudžahid, sastavljena od stranih i bosanskohercegovačkih islamista, bila je ključna za uzeće Vozuće. Nakon pada Vozuće počinjen je pokolj nad ranjenicima i zarobljenicima, a srpsko stanovništvo je protjerano.
Cuj to : Cilj bio protjerati srpsko stanovnistvo" ..jel to citat iz optuznice Haaskog ili nekog drugog relevantnog suda ili "suda " rtrs-a i omladinaca sa Ravne Romanije ? Da vidimo kako si dosao do tog citata :lol:
Ali Kemal wrote:Zato što je to sada ostao jedini način da se dodje do neke vrste gradjanske države, gdje bi prestala medjusobna nacionalna politička borba izmedju Hrvata i Bošnjaka. Glavni krivac zašto je Treći jedino rješenje je agresivna bošnjačka politika preglasavanja na osnovu proste većine.
Da SDA i sateliti vodi neku drugu politiku, to ne bi ni bilo potrebno, medjutim svojom politikom od prvih dana su uništili ono što je stvarano 40 godina, tj gradjanska BiH. Otvorili su se torovi skupa sa klero'nacionalističkim strankama.
Sada je vjerovatno potrebno opet 40 godina da se nešto normalno stvori, što i nije najgore, jer nikako da se makar počne sa procesom početka normalizacije, koji se svakodnevno odlaže.
Pristankom na treći taj proces bi počeo i dao bi jedan pozitivan signal Hrvatima da su ravnopravni u BiH i da prestanu da gledaju na Hrvatsku kao domovinu.
To je sada jedini nacin da fasisti dobiju ono sto nisu mogli tenkovima 1993 ali prosla baka sa kolacima i Franjo sa ustasama.

I cuj to " Glavni krivac za Treci agresivna bosnjacka politika preglasavanja "? Da nije i ona kriva za kvislinge i fasiste iz UZP u vidu Treceg eniteta nazvanog hrhb ? Ili mozda da nije kriva i za pokusaj drzavnog udara u vidu samouprave tih istih kvislinga ?

40 godina nije stvarna gradjanska Bosna i Hercegovina , zar nisi cuo za " nacionalni kljuc " kojeg su komunisti uveli ? 40 godina je stvarano jednoumlje i katastrofalna politicka i ekonomska politika koja je i dovela do nacionalizma.
zateznistub

#1067 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by zateznistub »

Ali Kemal wrote: Npr Vouzuća :oops:
Bitka za Vozuću vodila se u završnom razdoblju rata u Bosni i Hercegovini između Armije RBiH i Vojske Republike Srpske od srpnja do 10. rujna 1995. u selu Vozuća kod Zavidovića. Cilj Armije RBiH bio je protjerati srpsko stanovništvo i naseliti muslimanske izbjeglice iz Srebrenice i Žepe,
Gdje ti ideš po pamet??? :run:
malimbi

#1068 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by malimbi »

zateznistub wrote:
Bitka za Vozuću vodila se u završnom razdoblju rata u Bosni i Hercegovini između Armije RBiH i Vojske Republike Srpske od srpnja do 10. rujna 1995. u selu Vozuća kod Zavidovića. Cilj Armije RBiH bio je protjerati srpsko stanovništvo i naseliti muslimanske izbjeglice iz Srebrenice i Žepe,

E da je pamet a ne mitomanija ravnogorskih pionira :lol:
dezurni_ucenik

#1069 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 12:44, edited 1 time in total.
Ali Kemal

#1070 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Ali Kemal »

malimbi wrote:
Ali Kemal wrote: Bitka za Vozuću vodila se u završnom razdoblju rata u Bosni i Hercegovini između Armije RBiH i Vojske Republike Srpske od srpnja do 10. rujna 1995. u selu Vozuća kod Zavidovića. Cilj Armije RBiH bio je protjerati srpsko stanovništvo i naseliti muslimanske izbjeglice iz Srebrenice i Žepe, ali i otvoriti prolaz za napad na Doboj; međutim, potpisivanjem Daytonskog sporazuma u prosincu 1995. okončan je rat te su pripreme za napad na Doboj obustavljene. Postrojba El Mudžahid, sastavljena od stranih i bosanskohercegovačkih islamista, bila je ključna za uzeće Vozuće. Nakon pada Vozuće počinjen je pokolj nad ranjenicima i zarobljenicima, a srpsko stanovništvo je protjerano.
Cuj to : Cilj bio protjerati srpsko stanovnistvo" ..jel to citat iz optuznice Haaskog ili nekog drugog relevantnog suda ili "suda " rtrs-a i omladinaca sa Ravne Romanije ? Da vidimo kako si dosao do tog citata :lol:
Eto vidiš ne prepoznaješ ni hrvatski jezik, a raspravljao bi :-)
Nego osim te zamjerke da li je Vozuća uništena ili nije, jesu li se sjekle glave ili nisu?

malimbi wrote:40 godina nije stvarna gradjanska Bosna i Hercegovina , zar nisi cuo za " nacionalni kljuc " kojeg su komunisti uveli ? 40 godina je stvarano jednoumlje i katastrofalna politicka i ekonomska politika koja je i dovela do nacionalizma.
To je za ovu Bosnu bila supergradjanska država. Nove generacije ne mogu da zamisle da su Bošnjaci normalno živjeli na Palama, a Srbi na Ilidži :lol:
Jesi li ikada pomislio kada su kleronacionalisti uspjeli ljude koji su odrastali i živjeli normalno da pridobiju da glasaju za njih i da ih homgenizuju, kako onda očekivati od novih generacija koje odrastaju odvojeno da izgrade gradjansku državu. Jesi li svjestan koliko je to sada teško, a možda i više nemoguće.
Nacionalni ključ u tom vremenu je bio pažljivo izbalansiran i ne vidim ništa loše u tome.
Jednostavno sve je bilo bolje i to se vremenom sve više i više potvrdjuje.
BISCANIN2

#1071 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by BISCANIN2 »

Keraterm, Tomašica, Korićanske Stijene, Omarska, Manjača, Orašac, Klisa, Vakuf, Prijedor, Kozarac, Zecovi, itd mjesta takvog zločina da zdrav razum ne može pojmit, ugašene su čitave porodice, uništene loze.
I nakon toga neko ima obraza da priča o zločinu o protjerivanju FUJJJJJJ.
Hvala dragom bogu pa je Alija did bio kakv je bio inače BI LISTA NESTALI UBiH BILA PUNO PUNO VEĆA . Ali opet HVALA BOGU I ALIJI pa iako smo bili izloženi OPSADAMA , IZOLACIJAM najstrašnijim zločinima i GENOCIDU NISMO IZGUBILI OBRAZ i ČOJSTVO, sad dok se NELJUDIMA I ZVJERIMA sudi u svjetskim haškim kazamatima MI STOJIMO USPRAVNO I PRED BOGOM, NARODOM i SVIJETOM .
Nađi jednu crkvu samo jednu crkvu koju je 5 korpus srušio ja ću je pojesti.
Četnička tradicija na laži, neistini graditi istoriju se nastvalja, ali to je već Vaš problem, doguraćete tako daleko "just go on".
Ne volim kvalifikovat sugovornike ali kao što je već neko napisao izjednačavat pojedinačne zločine sociopata kojih ima svuda i u svim vosjkama sa organiziranim masovnim zločinima može samo jako, ALI JAKO POKVAREN ČOVJEK ILI TOTALNI DUDUK, vidim da ti nisi duduk i neinfromiran.
Slike crkava koje su bile prije rata u ratu i psolije rata, neke su malo oštećene četničkim grantiranjem.
http://www.krajina.ba/wp-content/upload ... /crkva.jpg Crkva u Kladuši

http://manastir-rmanj.org/images/Novost ... ti%201.JPG

Malo za nauk :https://www.youtube.com/watch?v=aOeLns_XveA,
Mani se pokvarenštine i otrovluka, UČI MALO, gledaj kako prava vojska poštuje svetinje i zarobljenike.
Ali Kemal

#1072 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Ali Kemal »

zateznistub wrote:

To je citat sa vikipedije, prvo što je izašlo, a ti mi reci šta je to stvarno bio cilj :oops:
Pitanje je bilo ima li i jedno srpsko selo uništeno od strane Armije BiH, pa reko eto ima npr Vozuća, da li je to tačno ili nije :oops:
malimbi

#1073 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by malimbi »

Ali Kemal wrote: Eto vidiš ne prepoznaješ ni hrvatski jezik, a raspravljao bi :-)
Nego osim te zamjerke da li je Vozuća uništena ili nije, jesu li se sjekle glave ili nisu?
Znaci na hrvatskom je napisana optuznica ili to na hrvatskom mitomani sa Ravne Gore sire svoje lazi ?
Nije zamjerka, sam si stavio citat gdje se tvrdi da je cilj bio progon srpskog stanovnista, da vidimo taj dokument gdje se to tvrdi.

Ali Kemal wrote:To je za ovu Bosnu bila supergradjanska država. Nove generacije ne mogu da zamisle da su Bošnjaci normalno živjeli na Palama, a Srbi na Ilidži :lol:
Jesi li ikada pomislio kada su kleronacionalisti uspjeli ljude koji su odrastali i živjeli normalno da pridobiju da glasaju za njih i da ih homgenizuju, kako onda očekivati od novih generacija koje odrastaju odvojeno da izgrade gradjansku državu. Jesi li svjestan koliko je to sada teško, a možda i više nemoguće.
Nacionalni ključ u tom vremenu je bio pažljivo izbalansiran i ne vidim ništa loše u tome.
Jednostavno sve je bilo bolje i to se vremenom sve više i više potvrdjuje.
Kakva god da je bila opet je u toj drzavi bio " nacionalni kljuc " :lol:

I sta god da cekujem od novih generacija ne mijenja da su starije pokusale da kroz UZP naprave ono za sto ti zagovaras kroz treci entiet.
malimbi

#1074 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by malimbi »

Ali Kemal wrote:
zateznistub wrote:

To je citat sa vikipedije, prvo što je izašlo, a ti mi reci šta je to stvarno bio cilj :oops:
Pitanje je bilo ima li i jedno srpsko selo uništeno od strane Armije BiH, pa reko eto ima npr Vozuća, da li je to tačno ili nije :oops:

I taj citat sa wikipedije, da li je izveden iz neke optuznice ili je to neko napisao svoje misljenje ?
Ako nije iz optuznice i stavljas necije misljenje kao validno , sto tebi onda smete kada ovdje vecina ima misljenje da ti prosipas ( dosta neuspjesno ) salonsku propagandu i da li osjecas stid kada se predstavljas kao Bosnjak a zagovaras kvislinske ideje ?
Ali Kemal

#1075 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Ali Kemal »

malimbi wrote:I taj citat sa wikipedije, da li je izveden iz neke optuznice ili je to neko napisao svoje misljenje ?
Ako nije iz optuznice i stavljas necije misljenje kao validno , sto tebi onda smete kada ovdje vecina ima misljenje da ti prosipas ( dosta neuspjesno ) salonsku propagandu i da li osjecas stid kada se predstavljas kao Bosnjak a zagovaras kvislinske ideje ?
Da li se ti uopće sjećaš šta si pitao :oops:

Drugo, ja nisam nikada rekao da sam Bošnjak, ako jesam negdje nadji, lako je pretražiti. Ja sam jarane Bosanac, a to što ne pušim tu kleronacionalnu politiku, ne volim SDA, ne slažem se sa većinom, koja očigledno nije u pravu, jer već 25 godina bira lopove da vode državu, zar treba bolji dokaz je tvoj problem, koji brojiš krvna zrnca, a što ja ne želim da radim.

Za mene je dobra država koja vodi računa o pojedincu, a ne o naciji i vjeri, tu se očigledno razlikujemo.

Jedini razlog što ti ne želiš da priznaš da je Vozuća uništena 1995 i da su tu počinjeni ratni zločini, da su se odsijecale glave i ko zna šta još je zato što su to počinili pripadnici tvog naroda. Ništa drugo tu nije važno za tebe, ti ćeš naći hiljadu i jedan razlog da to osporiš, jel tako?
Post Reply