Eurosong 2016
Moderator: _BataZiv_0809
- esmasaric
#1051 Re: Eurosong 2016
Čim mi neko pomene Srbiju, sjetim se Željka i kako je posudio ritam od Paradise... Pa majku mu, gdje ćeš od tako poznate pjesme uzeti melodiju 
- avetinja
#1052 Re: Eurosong 2016
Pjesma kao pjesma nije toliko loša. Ništa lošija izvedba od Nine Pršeša, Mije Martine Barbarić, Maje Tatić, Vukašina Brajića. Nije debakl što se nismo plasirali u finale, moralo se nekad desiti da ne prođemo. Meni je veći problem ko je ove ljude odabrao da nas predstavljaju. Hrvati imaju Doru i na tom festivalu pobjednička pjesma predstavlja zemlju. Naši pokušavaju spajati nespojivo. Odakle Jala u cijeloj priči? Ne sjećam se kada su reperi nastupali na Euroviziji. Nastup nas je mnogo unazadio. Kakva crna žica, folije, gestapo uniforma, bombon haljina, kao da je cirkus.
- simbabimba
#1053 Re: Eurosong 2016
avetinja wrote:Pjesma kao pjesma nije toliko loša. Ništa lošija izvedba od Nine Pršeša, Mije Martine Barbarić, Maje Tatić, Vukašina Brajića. Nije debakl što se nismo plasirali u finale, moralo se nekad desiti da ne prođemo. Meni je veći problem ko je ove ljude odabrao da nas predstavljaju. Hrvati imaju Doru i na tom festivalu pobjednička pjesma predstavlja zemlju. Naši pokušavaju spajati nespojivo. Odakle Jala u cijeloj priči? Ne sjećam se kada su reperi nastupali na Euroviziji. Nastup nas je mnogo unazadio. Kakva crna žica, folije, gestapo uniforma, bombon haljina, kao da je cirkus.
Pogresno je porediti sa gorim, uporedi sa boljim, tu smo nigdje.
- Vitezanin
#1054 Re: Eurosong 2016
Lako se prepozna šta valja, a šta ne valja.
Spomenuta je Verka Serduchka, pa ono je recimo zakon zajebancija bila.
Ljudi su skontali smisao pjesme, zarazna melodija i hop 2. mjesto.
A nekada često taj fazon bude na dnu, znači nije pravilo poslati zajebanciju, opet mora biti dobro i lijepo osmišljeno za tv.
Isto tako, poslati super pjevača s bezveznom pjesmom. Nema tu pravila, ali bez obzira na sve lako se prepozna ako nešto valja.
Mi trebamo slati i pop, i rock, i etno i elektroniku i sve živo, a ne svaki put isti fazon.
Spomenuta je Verka Serduchka, pa ono je recimo zakon zajebancija bila.
A nekada često taj fazon bude na dnu, znači nije pravilo poslati zajebanciju, opet mora biti dobro i lijepo osmišljeno za tv.
Isto tako, poslati super pjevača s bezveznom pjesmom. Nema tu pravila, ali bez obzira na sve lako se prepozna ako nešto valja.
Mi trebamo slati i pop, i rock, i etno i elektroniku i sve živo, a ne svaki put isti fazon.
- uglavnomja
#1055 Re: Eurosong 2016
na mojoj licnoj kaldionici stvari stoje 'vako, bez reda ...
srbija, australija, francuska ... i ima jos neko, ne mogu sad da se sjetim ko mi se svidio
cak i norveska je ok, vesela moderna pjesmica, fina curica, fin glas ...
imal'dje leclerca da nam turi onu "pravu" kladionicu?
srbija, australija, francuska ... i ima jos neko, ne mogu sad da se sjetim ko mi se svidio
cak i norveska je ok, vesela moderna pjesmica, fina curica, fin glas ...
imal'dje leclerca da nam turi onu "pravu" kladionicu?
- avetinja
#1056 Re: Eurosong 2016
Sem Dina i Harina, nismo imali dobre predstavnike. Ostali su sredina.simbabimba wrote:avetinja wrote:Pjesma kao pjesma nije toliko loša. Ništa lošija izvedba od Nine Pršeša, Mije Martine Barbarić, Maje Tatić, Vukašina Brajića. Nije debakl što se nismo plasirali u finale, moralo se nekad desiti da ne prođemo. Meni je veći problem ko je ove ljude odabrao da nas predstavljaju. Hrvati imaju Doru i na tom festivalu pobjednička pjesma predstavlja zemlju. Naši pokušavaju spajati nespojivo. Odakle Jala u cijeloj priči? Ne sjećam se kada su reperi nastupali na Euroviziji. Nastup nas je mnogo unazadio. Kakva crna žica, folije, gestapo uniforma, bombon haljina, kao da je cirkus.
- zomri
#1057 Re: Eurosong 2016
Naša najbolja Eurosong pjesma upropaštena diletantskom režijom nastupa
- piupiu
#1058 Re: Eurosong 2016
... i Italija?uglavnomja wrote:na mojoj licnoj kaldionici stvari stoje 'vako, bez reda ...
srbija, australija, francuska ... i ima jos neko, ne mogu sad da se sjetim ko mi se svidio![]()
To su moje 4.
- Logovan
#1059 Re: Eurosong 2016
Nino Pršeš je jedan od najgorih izvođača u historiji Eurosonga.avetinja wrote:Pjesma kao pjesma nije toliko loša. Ništa lošija izvedba od Nine Pršeša, Mije Martine Barbarić, Maje Tatić, Vukašina Brajića. Nije debakl što se nismo plasirali u finale, moralo se nekad desiti da ne prođemo. Meni je veći problem ko je ove ljude odabrao da nas predstavljaju. Hrvati imaju Doru i na tom festivalu pobjednička pjesma predstavlja zemlju. Naši pokušavaju spajati nespojivo. Odakle Jala u cijeloj priči? Ne sjećam se kada su reperi nastupali na Euroviziji. Nastup nas je mnogo unazadio. Kakva crna žica, folije, gestapo uniforma, bombon haljina, kao da je cirkus.
Mija, Maja, kao i Vukašin su iznad ovih što su ispali u polufinalu, nisu nešto, ali opet su bili bolji po svemu, barem po meni.
Repera nismo nikada poslali na Eurosong. Kada pogledaš sve ostale države, ne vjerujem da su bila ukupno dva repera.
- piupiu
#1060 Re: Eurosong 2016
Oooooo ... zašto svi zaboravljaju Mariju Šestić, meni je ona bila kao neka mala čarobna vila sa božanstvenim glasom ... i Laka i Regina su mi bili odlični, svako na svoj način.avetinja wrote:Sem Dina i Harina, nismo imali dobre predstavnike. Ostali su sredina.simbabimba wrote:avetinja wrote:Pjesma kao pjesma nije toliko loša. Ništa lošija izvedba od Nine Pršeša, Mije Martine Barbarić, Maje Tatić, Vukašina Brajića. Nije debakl što se nismo plasirali u finale, moralo se nekad desiti da ne prođemo. Meni je veći problem ko je ove ljude odabrao da nas predstavljaju. Hrvati imaju Doru i na tom festivalu pobjednička pjesma predstavlja zemlju. Naši pokušavaju spajati nespojivo. Odakle Jala u cijeloj priči? Ne sjećam se kada su reperi nastupali na Euroviziji. Nastup nas je mnogo unazadio. Kakva crna žica, folije, gestapo uniforma, bombon haljina, kao da je cirkus.
- esmasaric
#1061 Re: Eurosong 2016
Slali smo mi raznih pjesama, mada se slažem da smo imali i dosta pjesama koje isto zvuče.
U jednu ruku nam treba ili kvalitetan pjevač ili kvalitetan scenski nastup... 2u1 mislim da baš i ne može priuštiti.
U jednu ruku nam treba ili kvalitetan pjevač ili kvalitetan scenski nastup... 2u1 mislim da baš i ne može priuštiti.
- P308
#1062 Re: Eurosong 2016
Nije da smo bas toliko neuspjesni. Od uvodjenja polufinala 2004. godine, imamo 9 nastupa, od cega 9 prolazaka u finale (ne racunajuci Dalal i Deena). Od toga smo 5. puta bili u top 10. (2004., 2006.,2008., 2009., i 2011. godine a 2007. godine smo zavrsili na 11. mjestu).avetinja wrote:Sem Dina i Harina, nismo imali dobre predstavnike. Ostali su sredina.simbabimba wrote:avetinja wrote:Pjesma kao pjesma nije toliko loša. Ništa lošija izvedba od Nine Pršeša, Mije Martine Barbarić, Maje Tatić, Vukašina Brajića. Nije debakl što se nismo plasirali u finale, moralo se nekad desiti da ne prođemo. Meni je veći problem ko je ove ljude odabrao da nas predstavljaju. Hrvati imaju Doru i na tom festivalu pobjednička pjesma predstavlja zemlju. Naši pokušavaju spajati nespojivo. Odakle Jala u cijeloj priči? Ne sjećam se kada su reperi nastupali na Euroviziji. Nastup nas je mnogo unazadio. Kakva crna žica, folije, gestapo uniforma, bombon haljina, kao da je cirkus.
Ne bih se slozio da su samo Dino i Hari dobri predstavnici, sta kazete na Reginu? Po meni jedan od nasih najboljih nastupa:
Lijepa Marija:
- esmasaric
#1063 Re: Eurosong 2016
Imali smo mi dobrih predstavnika, bili smo sasvim zadovoljni i sa top 10.
Meni je Regina bila super, a koliko se sjećam i po kladionicama smo bili sasvim solidni.
Mi bismo mogli pobijediti, samo da se malo više potrudimo imam osjećaj. Ne treba za pobjedu puno, ali eto...najviše sreće.
Meni je Regina bila super, a koliko se sjećam i po kladionicama smo bili sasvim solidni.
Mi bismo mogli pobijediti, samo da se malo više potrudimo imam osjećaj. Ne treba za pobjedu puno, ali eto...najviše sreće.
-
Officer Crabtree
#1064 Re: Eurosong 2016
Nemamo mi više novinara i medija, imamo ovako portale koji služe da prenose šta je neko rekao, bez ikakvog kritičkog osvrta ili direktnih pitanja...
Kako Deen može da priča o očuvanju jezika i kako je Eurosong postao mjesto gdje se samo pjeva na engleskom, a on prošli put pjevao na engleskom...

Kako Deen može da priča o očuvanju jezika i kako je Eurosong postao mjesto gdje se samo pjeva na engleskom, a on prošli put pjevao na engleskom...
- esmasaric
#1065 Re: Eurosong 2016
Ovi portali su baš dno dna... Pojavi se tu i tamo kvalitetan članak, ali rijetko.
Pa ako je Dino odlučio pjevati na eng, ja ne znam zašto se bune toliko...
Pa ako je Dino odlučio pjevati na eng, ja ne znam zašto se bune toliko...
- It_is_a_Leclerc
#1066 Re: Eurosong 2016
Hari je 2006. imao uvjerljivo najbolju pjesmu. Nije pobjedio zato sto je drugoplasirani Rus imao klavir pun bijelih latica na lome lezi balerina kraljevskog baleta, i zato sto su Lordi, jednom vrlo obicnom pjesmom, i fantasticnim nastupom uzeli svu paznju.
To je cijela poenta. Gledajte veceras Australiju i holograme, Gruziju i nekih milion ogledala, pa cete vidjrti dokle je sve otislo i da se nikakve "poruke Evropi" ne mogu nositi s tim.
Sto se kladionica tice, Rus je prvi i dalje. Druga fantasticna Ukrajina. Upravo bi pobjeda Rusije potvrdila moje tvrdnje o tome da je nastup 70%.pobjede. Sto se nasih predstavnika tice, uz puno razumijevanje razocaranosti, ipak bi trebali znati dostojanstveno primiti poraz
To je cijela poenta. Gledajte veceras Australiju i holograme, Gruziju i nekih milion ogledala, pa cete vidjrti dokle je sve otislo i da se nikakve "poruke Evropi" ne mogu nositi s tim.
Sto se kladionica tice, Rus je prvi i dalje. Druga fantasticna Ukrajina. Upravo bi pobjeda Rusije potvrdila moje tvrdnje o tome da je nastup 70%.pobjede. Sto se nasih predstavnika tice, uz puno razumijevanje razocaranosti, ipak bi trebali znati dostojanstveno primiti poraz
- esmasaric
#1067 Re: Eurosong 2016
Koristiti izvedbu da se prenosi poruka je bacanje udalj... nije ovo nastup za tako nešto.
Rusi su pobjeđivali par puta, ne bi me čudilo da pobijede.
Joj kad se sjetim Ukrajine i Wild dance...mi smo u školi tad kao neku koreografiju smišljali
kako vrijeme leti...
Joj kad se sjetim Ukrajine i Wild dance...mi smo u školi tad kao neku koreografiju smišljali
- P308
#1068 Re: Eurosong 2016
Rusi su pobijedili jednom, 2008. godine u Beogradu.esmasaric wrote:Koristiti izvedbu da se prenosi poruka je bacanje udalj... nije ovo nastup za tako nešto.
Joj kad se sjetim Ukrajine i Wild dance...mi smo u školi tad kao neku koreografiju smišljalikako vrijeme leti...
- esmasaric
#1069 Re: Eurosong 2016
Ups, ja sam imala osjećaj par puta.
Eto, tada su imali onoga klizača poznatog. Dosta minimalistički nastup koliko se sjećam sa ledom. Ali je bilo interesantno.
Eto, tada su imali onoga klizača poznatog. Dosta minimalistički nastup koliko se sjećam sa ledom. Ali je bilo interesantno.
- klavirdžija
#1070 Re: Eurosong 2016
Taman se ponadaš da će ispadanje uhljebljenih parazita utišati ovu buku oko pjevajijade, kad ono...
- KB9
#1071 Re: Eurosong 2016
nije bio ofsajdVitezanin wrote:Ma to ti je ono "mrzi nas sudija, mrzi nas čitav svijet".cLo wrote:Oni nikako da skopcaju da je pjesma ocajna. Mrzi nas Evropa.
- It_is_a_Leclerc
#1072 Re: Eurosong 2016
smrdim/evropi-se-to-nije-svid ... raca-kuci/
Evo, ovako zamišljam forumske hejtere. Toliko su opčinjeni pokušajem da daju i lični doprinos ponižavanju naših ovogodišnjih predstavnika da prave prestrašne činjenične pogreške koje su poznate svakom ko je jednom u životu pogledao Eurosong.
Evo, naprimjer, autorica Gorinjac piše o tome "kako Italija već godina ne želi na Eurosong jer se zna da ne mogu pobijediti", a Talijani već šestu godinu zaredom učestvuju, i nižu sve same top 5 plasmane.
I naravno, "BHRT potrošio pare", a BHRT nije htio platiti prijenos trećeg najgledanijeg tv događaja u Evropi ove godine svojim gledateljima, pa su nam to omogućili "sponzori".
Evo, ovako zamišljam forumske hejtere. Toliko su opčinjeni pokušajem da daju i lični doprinos ponižavanju naših ovogodišnjih predstavnika da prave prestrašne činjenične pogreške koje su poznate svakom ko je jednom u životu pogledao Eurosong.
Evo, naprimjer, autorica Gorinjac piše o tome "kako Italija već godina ne želi na Eurosong jer se zna da ne mogu pobijediti", a Talijani već šestu godinu zaredom učestvuju, i nižu sve same top 5 plasmane.
I naravno, "BHRT potrošio pare", a BHRT nije htio platiti prijenos trećeg najgledanijeg tv događaja u Evropi ove godine svojim gledateljima, pa su nam to omogućili "sponzori".
- esmasaric
#1073 Re: Eurosong 2016
https://youtu.be/gy1B3agGNxw
Nikad neću zaboraviti Epic sax guy
Nisu pobijedili, ali su ostali u pamćenju, koji solo.
Nikad neću zaboraviti Epic sax guy
Nisu pobijedili, ali su ostali u pamćenju, koji solo.
- P308
#1074 Re: Eurosong 2016
BHRT je htio platiti, ali nije imao od cega pa je prijenos zavisio od sponzora. Velika je razlika.It_is_a_Leclerc wrote:smrdim/evropi-se-to-nije-svid ... raca-kuci/
- cLo
#1075 Re: Eurosong 2016
Ovo dvoje izasli, otpjevali, pogledaj gestikulaciju, ono kulerski stoprocentno, znaci:
Stil:
Cirkus:
Pa eto neka uporede.
Stil:
Cirkus:
Pa eto neka uporede.