Džanan Musa

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#1051 Re: Džanan Musa

Post by kakavdanakneiskustvu »

Thorgerson wrote:Onakav igrac kao Doncic se radja jednom u 20-30 godina.

Smijesno mi je ovdje sto svi sport gledaju kao neku formulu. Tipa aha uzmi ovo, dodaj ovo i dobit ces ovo. E pa ne ide to tako.

Neki kazu Doncic dobar jer se kalio u Evropi. Pa jebote sta onda reci za hrpu igraca koji su se i vise godina kalili u Evropi pa su u NBA bili onako, sredina, nista posebno. Evo Teletovic bio najbolji igrac Evrope, jel. Covjek dakle naucio sve sto je mogao o kosarci, znao sve...pa kako se pokazao u NBA? I mnogi drugi.

Nije to bas tako jednostavno. Eto znas igrat. Ajd u Real, zatim u NBA i bit ces Doncic. Da je jednostavno, onda bi ovakve igrace imali svake godine. A nema ih.

Ili evo ajmo i za Musu, kazete Cedevita ga unistila. Pa u toj istoj Cedeviti je igrao i Nurkic, koji jeste u pocetku u NBA imao manjih problema, ali je imao sasvim respektabilne brojke. Da ne govorim danas.

Jednostavno vise je paramatera zasto je Musa tu. Nesto je do njega, nesto nije do njega. Njemu ostaje da radi i da se trudi, a sto sigurno hoce, tako da ja uopste ne sumnjam u to da ce on imati zapazenu ulogu u NBA. Da li u Netsima ili u drugoj ekipi, nebitno.

Ali pricati da je propao, a momku 19 godina i ima ugovor sa Netsima, to moze samo zlonamjerna osoba. Troll.

nevezano za temu,ali teletovic nikad nije bio najbolji igrac europe
kakavdanakneiskustvu

#1052 Re: Džanan Musa

Tomahawk11 wrote:Onu sezonu kad je otišao u NBA, Mirza je bio najbolja četvorka u Evropi.

bio je najbolja 4 u španiji te sezone,bar po sluzbenom izboru,u euroligi nije bio najbolja 4,ako cemo vjerovati zvanicnom izboru eurolige,lorbek je bio ispred te sezone
Tomahawk11
Globalni moderator

#1053 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Tomahawk11 wrote:Onu sezonu kad je otišao u NBA, Mirza je bio najbolja četvorka u Evropi.

bio je najbolja 4 u španiji te sezone,bar po sluzbenom izboru,u euroligi nije bio najbolja 4,ako cemo vjerovati zvanicnom izboru eurolige,lorbek je bio ispred te sezone
Onako, tebi, ko je bio bolji igrač u tom momentu?
A ko onako kad se gleda cijela karijera?
kakavdanakneiskustvu

#1054 Re: Džanan Musa

nemoj to wrote:
JThomas wrote:puno je do atletike i stila igre. a prije je bilo i više.

eto uzmite pogledajte top 5 strijelaca eurolige na današnji dan. može li iko od njih u nba biti više od strogog epizodiste? ja mislim da ne. ali recimo kontam da will clyburn sa onakvom atletikom i dužinom ruku može u nba sve suštinski isto, možda malo slabije. recimo.
Teško pitanje, al' da NBA recimo kad pocne PO ti tek tad vidiš ustvari koliko je to nivoa iznad evropske košarke..
Dok recimo u regularnom dijelu vidiš bruku, bruku utakmica boljeg kvaliteta u euroligi..
To je naravno do dužine sezone isto, al' vjerujem da dobar broj igraca iz eurolige može imati brojke kao recimo Juka..

koji su to igraci,jesi svjestan da je nurkic vjerovatno u top 10 centara trenutno?
MensurM

#1055 Re: Džanan Musa

Post by MensurM »

Podsjetimo, bilo je najavljeno da će Musa sinoć igrati za Brookln Netse u NBA ligi protiv Philadelphia 76ersa, ali ipak je u posljednji čas ponovo prekomandovan u Razvojnu ligu.

To očigledno nije mnogo poremetilo sjajnog bh. dragulja koji je ubacio 17 poena čemu je dodao i 13 skokova. Najefikasniji u njegovom timu na kraju je bio Mitchell Creek sa 25 poena.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1056 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

MensurM wrote:Podsjetimo, bilo je najavljeno da će Musa sinoć igrati za Brookln Netse u NBA ligi protiv Philadelphia 76ersa, ali ipak je u posljednji čas ponovo prekomandovan u Razvojnu ligu.

To očigledno nije mnogo poremetilo sjajnog bh. dragulja koji je ubacio 17 poena čemu je dodao i 13 skokova. Najefikasniji u njegovom timu na kraju je bio Mitchell Creek sa 25 poena.
Ko je najavio?
MensurM

#1057 Re: Džanan Musa

Post by MensurM »

Tomahawk11 wrote:

Kirilenko, Krstic, Spanoulis, McCalebb...
nemoj to

#1058 Re: Džanan Musa

Post by nemoj to »

nemoj to wrote:

eto uzmite pogledajte top 5 strijelaca eurolige na današnji dan. može li iko od njih u nba biti više od strogog epizodiste? ja mislim da ne. ali recimo kontam da will clyburn sa onakvom atletikom i dužinom ruku može u nba sve suštinski isto, možda malo slabije. recimo.
Teško pitanje, al' da NBA recimo kad pocne PO ti tek tad vidiš ustvari koliko je to nivoa iznad evropske košarke..
Dok recimo u regularnom dijelu vidiš bruku, bruku utakmica boljeg kvaliteta u euroligi..
To je naravno do dužine sezone isto, al' vjerujem da dobar broj igraca iz eurolige može imati brojke kao recimo Juka..

koji su to igraci,jesi svjestan da je nurkic vjerovatno u top 10 centara trenutno?
Mrsko mi tražiti koji su..da ponovim ne pricam o centrima iz eurolige vec cijeli igrački kadar eurolige.
To govorim zbog iskljucivo loše odbrane u pojedinim dijelovima sezone.
MensurM

#1059 Re: Džanan Musa

Post by MensurM »

Tomahawk11 wrote:
MensurM wrote:Podsjetimo, bilo je najavljeno da će Musa sinoć igrati za Brookln Netse u NBA ligi protiv Philadelphia 76ersa, ali ipak je u posljednji čas ponovo prekomandovan u Razvojnu ligu.

Ko je najavio?
Ironman_88 wrote:Koje jahanje na temi zadnjih dana. Musa je vraćen nazad u Netse za večerašnju protiv Phile nakon dobrih partija u G ligi, nadam se da se neće srušiti forum od muke pojedinaca ako večeras ugrabi koju garbage time minutu.
kakavdanakneiskustvu

#1060 Re: Džanan Musa

Tomahawk11 wrote:

ocekujes da se ja sad sjetim ko je bio bolji u sezoni 2011-2012?

lorbek je u euroligi bio jednom u najboljoj,dva puta u drugoj petorci,mirza nikad nije bio ni u drugoj,tu je ocita prednost lorbeka,mirza je imao jednu dobru nba sezonu,ukupno bi bili tu negdje
nemoj to

#1061 Re: Džanan Musa

Post by nemoj to »

Dobro nas je neko naguzio s ovom najavom :lol:
kakavdanakneiskustvu

#1062 Re: Džanan Musa

nemoj to wrote:
nemoj to wrote:

Mrsko mi tražiti koji su..da ponovim ne pricam o centrima iz eurolige vec cijeli igrački kadar eurolige.
To govorim zbog iskljucivo loše odbrane u pojedinim dijelovima sezone.[/quote]

ja bas i ne vidim puno euroligaskih igraa koji bi trenutno imali 30-tak minuta u jacim nba klubovima
Tomahawk11
Globalni moderator

#1063 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

MensurM wrote: Kirilenko, Krstic, Spanoulis, McCalebb...
Čovjek je spomenuo Lorbeka.
Kirlienko i nekako, Krstić je klasični centar.
Spanoulis, McCalebb...čitaj malo, pozicija :?
Tomahawk11
Globalni moderator

#1064 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

MensurM wrote:
Tomahawk11 wrote:

Ko je najavio?
Ironman_88 wrote:Koje jahanje na temi zadnjih dana. Musa je vraćen nazad u Netse za večerašnju protiv Phile nakon dobrih partija u G ligi, nadam se da se neće srušiti forum od muke pojedinaca ako večeras ugrabi koju garbage time minutu.
I sad to ko neki dokaz da je trebao biti vraćen?
nemoj to

#1065 Re: Džanan Musa

Post by nemoj to »

Nije to poenta, poenta je da toliko pada koncentracija u toku sezone da bi vrlo lagano mogli imati brojke kao Juka 15..

Al' glupa prica pogotovo za ovu temu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1066 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

lorbek je u euroligi bio jednom u najboljoj,dva puta u drugoj petorci,mirza nikad nije bio ni u drugoj,tu je ocita prednost lorbeka,mirza je imao jednu dobru nba sezonu,ukupno bi bili tu negdje
Ma pitam za Lorbek - Teletović.
Lorbek nikad nije imao brojke kao Teletović u onoj sezoni kad je otišao u NBA. Šteta što nije bio do kraja sezone.
kakavdanakneiskustvu

#1067 Re: Džanan Musa

Tomahawk11 wrote:

Ma pitam za Lorbek - Teletović.
Lorbek nikad nije imao brojke kao Teletović u onoj sezoni kad je otišao u NBA. Šteta što nije bio do kraja sezone.

sezona 2011-2012,dakle zadnja mirzina u evropi,lorbek izabran u najbolju petorku eurolige,mirza nije bio ni u drugoj,lorbek u najboljem timu acb lige,uz mirzu,i mvp finala te lige
Tomahawk11
Globalni moderator

#1068 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

sezona 2011-2012,dakle zadnja mirzina u evropi,lorbek izabran u najbolju petorku eurolige,mirza nije bio ni u drugoj,lorbek u najboljem timu acb lige,uz mirzu,i mvp finala te lige
Zato što je Mirza otišao na pola sezone.
kakavdanakneiskustvu

#1069 Re: Džanan Musa

Tomahawk11 wrote:

Zato što je Mirza otišao na pola sezone.

gdje je otisao,ne sjecam se toga,kako je onda u acb ligi odigrao 41 tekmu,i play off?
Tomahawk11
Globalni moderator

#1070 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

gdje je otisao,ne sjecam se toga,kako je onda u acb ligi odigrao 41 tekmu,i play off?
Zar nije u Netse otišao na pola sezone?

Edit: ipak nije, ne znam što sam mislio da su ga Netsi mogli pokupiti u pola sezone.
Isto tako, nije mu Lorbek bio konkurencija u petorci, ACB lige, dakle Llull, Vidal, Panko, Teletović, Lorbek.
kakavdanakneiskustvu

#1071 Re: Džanan Musa

pa i napisao sam da su obojica bili u najboljoj petorci acb lige,a da je lorbek bio i u najboljoj petorci eurolige,mirza ne
nemoj to

#1072 Re: Džanan Musa

Post by nemoj to »

Mirza je bio dobar, al' nikad toliko dobar da uzme loptu i završava sam.

Znalo se od prvog momenta kad je prešao da ce biti talični tom koji ce igrati samo ako pogađa trojke i da odbrana mu je uvijek bila pa rekao bi podnošljiva u evropi..

U nba užas i strava,
Tomahawk11
Globalni moderator

#1073 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

nemoj to wrote:Mirza je bio dobar, al' nikad toliko dobar da uzme loptu i završava sam.

Znalo se od prvog momenta kad je prešao da ce biti talični tom koji ce igrati samo ako pogađa trojke i da odbrana mu je uvijek bila pa rekao bi podnošljiva u evropi..

U nba užas i strava,
Prije bih rekao da je bio nekonzistentan. Da je mogao i znao sam, itekako. Što u reprezentaciji, a bogme i u klubovima.
U NBA ne tako često, ali sjetimo se one partije sa Dallasom kad je ubio.
Odbrana mu jeste bila slaba tačka, a znao je i to s vremena na vrijeme odigrati, ono kad se baš potrudi.
Ipak, ostaće stretch četvorka koja je šibala trice i to je to. Bar što se NBA tiče.
No, odosmo daleko, ovo je o Musi, a ima svakako Mirzina tema :thumbup:
nemoj to

#1074 Re: Džanan Musa

Post by nemoj to »

:thumbup:

Šteta bar još jednog igraca slicnog kvaliteta nismo imali zbog toga smo uvijek ispaštali..
Stoji to da je znao u repci, al' je u nekih 80 posto možda i više jedino što je znao je bacat cigle možda si ih zaboravio? :D

Najbolja mi je bila igra leđima koju je forsirao, a k'o amater :D

Musa to ima sad s Jusufom, nek se izdigne još par njih za nekih 3 do 5 godina i bice to sve ok.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1075 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

nemoj to wrote:
Musa to ima sad s Jusufom, nek se izdigne još par njih za nekih 3 do 5 godina i bice to sve ok.
Teško sa retardiranom FIBA-om da ćemo to previše gledati.
Post Reply