Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1052 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
niko nije brzi od avionskih metaka za pjesadiju mozda?
kad mir zavlada sirijom vratice njemacka izbjeglice ko nase ljude
pa je hrvat iz dervente trebao da se vrati u rs jer je stao rat
-
jastuk1
#1053 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa gdje će ih vratiti kad su cijele četvrti srušene već nekoliko godina. A bombardovanje i dalje razaranje i širenje fronta se nastavlja. A 4 miliona izbjeglica izvan Sirije, registrovanih. Neregostrovanih ko zna koliko.Black swan wrote:niko nije brzi od avionskih metaka za pjesadiju mozda?
Evo ove godine je došlo već oko 700K ili 800K u Njemačku i ostale zemlje koje primaju ove godine. A broj registrovanih izbjeglica u Turskoj, Libanu, Jordanu i dalje u porastu... Mislim na zvanične brojke na UNHCR sajtu.
Drugo je bilo prije 20 godina, a drugo je sada. Misliš da bi ih Njemačka primila da joj nije ovakva piramida. A sad da ih vraća.

- Truba
#1054 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
vratice se rode
platit ce nijemac kontejnera za smjestaj sve ce im izgraditi vodu struju skolu i bolnicu
ako odluci da se vrate
platit ce nijemac kontejnera za smjestaj sve ce im izgraditi vodu struju skolu i bolnicu
ako odluci da se vrate
-
jastuk1
#1055 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Slažem se. Samo što je razlika što Njemac hoće sada radije da pravi kontejtere kod sebe da tako troši pare jer izbjeglice moraju jesti i imati osnovne potrebe obezbjeđene i zdravstveno, a to sve košta i poboljšava potrošnju. Znaš Njemce - svaka marka koja se zavrti je bitna.Black swan wrote:vratice se rode
ako odluci da se vrate
- BHCluster
#1056 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Preko 20.000 ljudi na ulicama Beča tražilo bolje uslove života izbjeglica

- Oligarh
#1057 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Da se razumijemo, nisam baš proizbjeglickoimigrantski raspolzen, imam svoje razloge za to, dobro razumijem situaciju na BI (koliko je moguce), ali posto si trolcina da ti napisem nesto o ovoj slici:don vito wrote:Vec spominjani zlikovac Murtada Al Zubaidy, optuzen za zlocine protiv covjecnosti, trenutno je u Finskoj.
Ovaj lik sto grije ruke na lesu mrtvog ISILovca je iz Al Abas Brigada ili punog naziva Liwa Abu al-Fadhal al-Abbas, nosi njihov amblem na ruci. Oni su Al Asadovi auxiliaries tj pomocne snage, namjenjene odbrani pojedinih podrucja. Siitska milicija aktivna u Siriji najcesce sluzi za odbranu pojedinih tacki poput siitski svetih mjesta, pojedinih objekata bitinih rezimu Al Asada, te pojedinih dijelova fronta, najcesce onih slabijih. Brigada se razbila na dva dijela krajem 2013. i njen iracki dio se pridruzio siitskim milicijama (ovaj drugi lik sa tvoje slike nosi zelenu maramu oko vrata i "alpha" uniformu kojima je Maliki opremio Badr Brigade, takodje siitsku miliciju, trenutno oruzano krilo Badr Organizacije, jedne od najjacih politckih snaga u Iraku, saveznike Koalicije u borbi protiv IS).
Da rezimiram, oba lika su protivnici ISILa i partneri trenutnih protivnika IS - Rusije i Asada ili iracke vlade i USA. Hajd, sad ponovo pokusaj.
- BHCluster
#1058 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
16 rasističkih zapovijedi
1. Dužnost je i sveta odgovornost svake generacije da osigura vječnu opstojnost Bijele rase na Zemlji.
2. Budite plodni i množite se. Pomognite napučiti svijet svojom vrstom. Naš je sveti cilj ispuniti svijet samo bijelim ljudima.
3. Upamtite da su obojene rase vaši smrtni neprijatelji te da je od svih najopasnija židovska rasa. Naš je cilj raširiti Bijelu rasu, a potisnuti naše neprijatelje.
4. Vaša vodilja kod svakog postupka mora biti: Što je najbolje za Bijelu rasu?
5. Trebate održati svoju rasu čistom. Rasno miješanje je podmukli zločin protiv prirode i protiv svoje rase.
6. Lojalnost Bijeloj rasi mora biti na prvom mjestu.
7. U poslu uvijek preferirajte pripadnike svoje rase. Odustanite od poslovanja sa Židovima što prije. Ne zapošljavajte obojene rase. Imajte društvene odnose samo s pripadnicima svoje rasne obitelji.
8. Uništite i izbacite židovske namjere i utjecaj iz svog društva. Marljivo radite na izgradnji bijelog svijeta.
9. Rad i kreativnost su naše vrline. Mi rad smatramo plemenitim, a našu volju za radom blagoslovom za našu rasu.
10. Odlučite u ranoj mladosti da ćete tijekom života učiniti barem jednu veliku stvar za svoju rasu.
11. Štitite čast svoje rase u svakom trenutku.
12. Naša je dužnost i čast pratiti prirodni plan napretka naših budućih generacija.
13. Poštivat ćete i štititi instituciju obitelji i držati ju svetom. To je trenutna karika u dugom zlatnom lancu Bijele rase.
14. Kroz život ćete vjerno slijediti naše načelo Krvi, Zemlje i Časti. Prakticirajte ga marljivo, jer ono je srce naše vjere.
15. Kao ponosni pripadnici Bijele rase, mislite i djelujte pozitivno, budite hrabri, uvjerljivi i agresivni. Konstruktivno koristite svoje kreativne sposobnosti.
16. Mi, kao rasni drugovi Bijele rase, odlučni smo u tome da povratimo potpunu i bezuvjetnu kontrolu nad vlastitom sudbinom.
P.S.
Bijela rasa ne postoji!
1. Dužnost je i sveta odgovornost svake generacije da osigura vječnu opstojnost Bijele rase na Zemlji.
2. Budite plodni i množite se. Pomognite napučiti svijet svojom vrstom. Naš je sveti cilj ispuniti svijet samo bijelim ljudima.
3. Upamtite da su obojene rase vaši smrtni neprijatelji te da je od svih najopasnija židovska rasa. Naš je cilj raširiti Bijelu rasu, a potisnuti naše neprijatelje.
4. Vaša vodilja kod svakog postupka mora biti: Što je najbolje za Bijelu rasu?
5. Trebate održati svoju rasu čistom. Rasno miješanje je podmukli zločin protiv prirode i protiv svoje rase.
6. Lojalnost Bijeloj rasi mora biti na prvom mjestu.
7. U poslu uvijek preferirajte pripadnike svoje rase. Odustanite od poslovanja sa Židovima što prije. Ne zapošljavajte obojene rase. Imajte društvene odnose samo s pripadnicima svoje rasne obitelji.
8. Uništite i izbacite židovske namjere i utjecaj iz svog društva. Marljivo radite na izgradnji bijelog svijeta.
9. Rad i kreativnost su naše vrline. Mi rad smatramo plemenitim, a našu volju za radom blagoslovom za našu rasu.
10. Odlučite u ranoj mladosti da ćete tijekom života učiniti barem jednu veliku stvar za svoju rasu.
11. Štitite čast svoje rase u svakom trenutku.
12. Naša je dužnost i čast pratiti prirodni plan napretka naših budućih generacija.
13. Poštivat ćete i štititi instituciju obitelji i držati ju svetom. To je trenutna karika u dugom zlatnom lancu Bijele rase.
14. Kroz život ćete vjerno slijediti naše načelo Krvi, Zemlje i Časti. Prakticirajte ga marljivo, jer ono je srce naše vjere.
15. Kao ponosni pripadnici Bijele rase, mislite i djelujte pozitivno, budite hrabri, uvjerljivi i agresivni. Konstruktivno koristite svoje kreativne sposobnosti.
16. Mi, kao rasni drugovi Bijele rase, odlučni smo u tome da povratimo potpunu i bezuvjetnu kontrolu nad vlastitom sudbinom.
P.S.
Bijela rasa ne postoji!
Last edited by BHCluster on 05/10/2015 11:42, edited 1 time in total.
- Truba
#1059 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
kako japan nema problema sa svojom savješću
i ne želi nikog primati
sve to ima veze s judeo-kršćanskom viziom svijeta i istočnog grijeha te osobne krivice za nešto
možeš ti 100x ne biti vjernikom i ne ići u crkvu ali uvijek ćeš se osjećati krivim za nešto
zato japanci rokaju tuljane i ne obaziru se na svijet koji zbog toga
i odmah kažu ne žele nikakve kvote na svjetskom nivou
japan je u 18. st čini mi se protjerao misionare
i ne želi nikog primati
sve to ima veze s judeo-kršćanskom viziom svijeta i istočnog grijeha te osobne krivice za nešto
možeš ti 100x ne biti vjernikom i ne ići u crkvu ali uvijek ćeš se osjećati krivim za nešto
- Bosanac sa dna kace
#1060 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
ja, pa zato je njima nista da jedu mozak majmuna nako nazivo.....Black swan wrote:kako japan nema problema sa svojom savješću
i ne želi nikog primati
jeste portjerao je sve nekad u 17. vijeku, zatvorili granice i cao... nisu k'o neke evropske zemlje danas; zeljeli bi da izvoze milijarde i milijarde u muslimanske zemlje, da tamo rovare kako hoce i sta hoce, ali da ne osjete nikakavu poslejdicu, ili kada krenu posljedice da onda grade zidove i postavljaju zice, japan se tada zatvorio za sve i to je to.
- BHCluster
#1061 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ako im je sta jedu jedini problem onda mozemo konstatovati da im dobro ide.Bosanac sa dna kace wrote:ja, pa zato je njima nista da jedu mozak majmuna nako nazivo.....Black swan wrote:kako japan nema problema sa svojom savješću
i ne želi nikog primati
japan je u 18. st čini mi se protjerao misionare![]()
jeste portjerao je sve nekad u 17. vijeku, zatvorili granice i cao... nisu k'o neke evropske zemlje danas; zeljeli bi da izvoze milijarde i milijarde u muslimanske zemlje, da tamo rovare kako hoce i sta hoce, ali da ne osjete nikakavu poslejdicu, ili kada krenu posljedice da onda grade zidove i postavljaju zice, japan se tada zatvorio za sve i to je to.
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#1062 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Men se cini da od izbjeglica sto je uslo uslo u Njemmacku a sa time i u Europu.
Gospodin Merkel se je preracunao u broju izbjeglica i emigranata .
Sada dolazi do problema smmjestaja izbjeglica i ciscenje laznih izbjeglica.
Ostale zemlje Europe ce morati preuzeti kontroliranu kvotu istih.
Uopce ne sumnjam da ce biti s.anja i problema.
-
jastuk1
#1063 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Nema to nikakve veze ni sa savješću, ni sa istočnim grijehom niti osjećajem krivice i kod onih koji više ne vjeruju u istočni grijeh. (saš vidit kad neko neupućen pomisli da je ovo grijeh istočnih narodaBlack swan wrote:kako japan nema problema sa svojom savješću
i ne želi nikog primati
Sve ima veze sa ekonomijom baziranom na rastu/inflaciji. Japan nije uvozio ljude, pa već 25 godina ima stagnirajuću ekonomiju, bori se svim mogućim monetarnim silama protiv deflacije i gubi rat, a i kad poneku bitku protiv deflacije dobije, to je samo pirova pobjeda, samo doljevanje ulja na vatru, jer ustvari jedini efekat koji ima je srozavanje standarda. Znači, cijene usluga i proizvoda ponekad uspiju da i porastu, ali plate skoro nikada ne. I generalno Japanu nije trebalo radne snage za poslove "ispod časti." Da jeste i Japan bi uvozio ljude naveliko.
Japan ne da nije imao problema sa savješću, nego nije imao problema sa radnim mjestima koja su za zapadnjake "ispod časti."
-
jastuk1
#1064 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ništa se oni nisu preračunali. Može još jedan milion do sredine naredne godine. Ono sad ide mantra: kad je mogla Turska, moći će i Njemačka. Građevinari zadovoljno trljaju ruke. Naravno, umjesto integracije, biće novi getoi, a u centrima većih gradova starosjedilačko stanovništvo će se sve rijeđe viđati. Starci i samci će sve više u staračke domove, a mlade porodice na periferiju, in suburbia.emillio estevez wrote:Men se cini da od izbjeglica sto je uslo uslo u Njemmacku a sa time i u Europu.
Šta da kažem. Baš jedna Amerikanizacija u katalogizaciji.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#1065 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Evo vam debata izmedju politicara i ostalih iz Danske i Svedske. Javno na TV bilo prije dvije sedmice. Ispod su automatski tekstovi na engleskom jeziku.
- sunceKOtepsija
#1066 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
istice 2 godine materijalne podrske u novcu koju su dobijali, vecina zeli za evropu
http://www.liveleak.com/view?i=824_1444047582
- Truba
#1067 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
jastuče možemo navesti još barem desetak bogatih azijskih zemalja koje uopce nemaju tu mentalnu sklopku o kojoj sam pisao
da se osjećaju krivim za nešto nekada...
niti ih briga za patnje drugih
ja nisam naveo nešto što je 100% istinito
samo sam naveo svoje zapažanje koje MOŽDA ima korijenja u kolektivnoj svijesti naravno uz ostale čimbenike
samo sam naveo svoje zapažanje koje MOŽDA ima korijenja u kolektivnoj svijesti naravno uz ostale čimbenike
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#1068 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa kad bi pisao po kojim uvjetima su ljudi sa prostora bivse YU bili izbjeglice, ja mislim da bi Sirijci masovno izvrsili samoubistvo.sunceKOtepsija wrote:istice 2 godine materijalne podrske u novcu koju su dobijali, vecina zeli za evropu
Mi smo obilazili te izbjeglicke centre tokom 90ih, u Danskoj.
Niko do sredine 1995 nije imao rijesen status - znaci nisu znali na cemu su.
Prosjecno su mjenjali do tri izbjeglicka centra. Zivili su cak u tkz skolskim prostorijama tj. Tri - cetri porodice i tako sve i do pola godine. U glavnim sabirnim centrima imali bonove. Bonove za odjecu, bonove za hranu i to samo tri obroka dnevno nista vise, a para nisu imali osim 50kr sedmicno za eto nek se djeci kupi bonbon. Prvi malo veci dzeparci se dobivali kad bi ih prebacili van glavnih centara u druge centre. U drugim centrima ih je obicno cekala sobica od 5-7m2 na cetri osobe. Tu su pretezno imali vojnicke krevete stol i cetri stolice te sudje, postaljinu i vojnicke ormare. Od nekok malo jace dzeparca cca. 400kr sedmicno su sami za sve morali brinuti. I tako u tim centrima bi bili do gosinu, gosinu i po dana - e onda tamo krajem 1995 pocetkom 1996 kako ko su prebaceni bili u kuce, stanove gdje je drzava placala kiriju a oni su i dalje imali dzeparce a ne socijalu, za te iste su morali ici uciti jezik, na aktiviranje ici i cak su tokom 1997 vecim isli na prakse u firme kao mesare i ribarnice za taj dzeparac koji je na sedmicu bio malo veci od onog od 400kr. Tek tamo tokom 1998 su neki imali posao sa platom, tek tokom 1999 su oni bez posla imali socijale i sl. Znaci vecina ih je zivila od dzeparca i bonova i tako 4-6 godina zavisi kako ko je kad dosao. Jbt ja kad vidim sta ovi danas imaju, pa ovi iz ex YU ratni imaju i pravo da traze odstetu. Ovo sto nude Sirijcima i ostalim je luksuz.
-
prog321
#1069 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
A zasto bi se azijske zemlje osjecale prozvanim ?Black swan wrote:jastuče možemo navesti još barem desetak bogatih azijskih zemalja koje uopce nemaju tu mentalnu sklopku o kojoj sam pisao
Nisu one rusile rezime u Iraku, Libiji,i Siriji.
Ljudi rade svoj biz i ne interesuje ih sranje u okolini. Pametni Azijati.
Dok se EU i USA prcka u svasta.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1070 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Lafe, sta je sa tobomprog321 wrote:
A zasto bi se azijske zemlje osjecale prozvanim ?
Nisu one rusile rezime u Iraku, Libiji,i Siriji.
Ljudi rade svoj biz i ne interesuje ih sranje u okolini. Pametni Azijati.
Dok se EU i USA prcka u svasta.
- don vito
#1072 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Djecije igraliste u njemackom Meißenu. Informaticar i inzinjer iz Sirije izasli na pauzu.
- don vito
#1073 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
http://www.bild.de/politik/inland/fluec ... .bild.html
Migranti kao pokretac njemacke ekonomije. Doduse, ne realnog sektora (industrije) nego javnog sektora. Za 1,5 miliona migranata koji ce u ovoj godini doci u Njemacku drzava treba obezbijediti:
350.000 do 400.000 novih stambenih jedinica
20.000 do 25.000 novih ucitelja (najmanje 300.000 migranata je nepismeno)
1.000 novih skolskih zgrada ili prosirenje postojecih
vise od 20.000 radnika u javnom sektoru (drzavnih sluzbenika i namjestenika, bez policajaca)
15.000 dodatnih policajaca
50.000 socijalnih radnika
6.000 dodatnih ljekara
10.000 dodatnih bolnickih kreveta
68.000 dodatnih mjesta u djecijim vrticima
Projekcija je vezana uz 1,5 milion migranata. No, ako migranti iskoriste pravo na "spajanje porodice", Njemacka bi mogla postati bogatija za vise od 7 miliona stanovnika. A onda i gore navedene brojke treba pomnoziti minimalno s koeficijentom 4.

Migranti kao pokretac njemacke ekonomije. Doduse, ne realnog sektora (industrije) nego javnog sektora. Za 1,5 miliona migranata koji ce u ovoj godini doci u Njemacku drzava treba obezbijediti:
350.000 do 400.000 novih stambenih jedinica
20.000 do 25.000 novih ucitelja (najmanje 300.000 migranata je nepismeno)
1.000 novih skolskih zgrada ili prosirenje postojecih
vise od 20.000 radnika u javnom sektoru (drzavnih sluzbenika i namjestenika, bez policajaca)
15.000 dodatnih policajaca
50.000 socijalnih radnika
6.000 dodatnih ljekara
10.000 dodatnih bolnickih kreveta
68.000 dodatnih mjesta u djecijim vrticima
Projekcija je vezana uz 1,5 milion migranata. No, ako migranti iskoriste pravo na "spajanje porodice", Njemacka bi mogla postati bogatija za vise od 7 miliona stanovnika. A onda i gore navedene brojke treba pomnoziti minimalno s koeficijentom 4.
- don vito
#1074 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
http://m.morgenweb.de/region/bergstrass ... -1.2459187
Kamen temeljac za tri zgrade namijenjene smjestaju 72 migranta u njemackom Auerbachu. Pretpostavlja se da ce cijena kvadrata u okolnim zgradama drasticno poskupjeti jer ce niskoobrazovani starosjedioci za nove komsije dobiti inzinjere, ljekare, informaticare...

Kamen temeljac za tri zgrade namijenjene smjestaju 72 migranta u njemackom Auerbachu. Pretpostavlja se da ce cijena kvadrata u okolnim zgradama drasticno poskupjeti jer ce niskoobrazovani starosjedioci za nove komsije dobiti inzinjere, ljekare, informaticare...

- Truba
#1075 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
ma dobro ne treba zada prosipati ono što ja zovem edukacijskim fašizmom
sve se zna ko je ko ako lake koza ne laže rog
postoje statistike sve fino će to nijemac posložiti i predati javnosti neće biti nimalo sumnje u bezvezno laprdanje
vrijeme će pokazati kakvi su gosti a kakvi su domaćini
i ko je koga "zajebao"
biće to sve ok pronaći će nijemac soluciju za sve
na kraju krajeva većina ih nije vezana za jedno mjesto ako ti ne valja komšiluk iznajmiš kuću na drugom mjestu
sve se zna ko je ko ako lake koza ne laže rog
postoje statistike sve fino će to nijemac posložiti i predati javnosti neće biti nimalo sumnje u bezvezno laprdanje
vrijeme će pokazati kakvi su gosti a kakvi su domaćini
i ko je koga "zajebao"
biće to sve ok pronaći će nijemac soluciju za sve
na kraju krajeva većina ih nije vezana za jedno mjesto ako ti ne valja komšiluk iznajmiš kuću na drugom mjestu