Cuj lobi Ljubljanske mljekaredječak sa šibicama wrote:Smanjiti postotak aflatoksina, i zabrana ce biti ukinuta. Prosto.
Hrvatska je samo vratila istom mjerom, prije tri godine "neko" (lobi Ljubljanske mlekarne 100%, Azrica Hadziahmetovic i ta kompanija) je zabranio uvoz hrvatskog mlijeka u BiH zbog istog tog aflatoksina.
Ali to je brzo zaboravljeno, ocito.
Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
-
mekaba
#1051 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
-
tuitamo
#1052 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Taj Bingo je pun jer je friško otvoren. Bio sam u subotu u oba marketa, Konzum je za taj Bingo premium radnja. Zašto? Bingo je prertpan robom, loše uređen, nabacan. Uživao sam u Interexu na toj lokaciji.studiorum_tuzlaensis wrote:Bivši Merkator sadasnji Konzum u Ložioničkoj je cijeli dan PRAZAN, znači prazan, radi brza kasa samo. Tražio peglu za kosu djevojci, preskupe mi bile, odem do Binga na Pofalićima, ista Remington pegla za kosu 17 KM jeftinija, sve kase su pune , porodice sa djecom, uglavnom srce mi je bilo ko džamija, crkva, sinagoga, itd.![]()
![]()
![]()
Po meni je bezveze prebacivati kupnju domaćeg na rat trgovačkih lanaca. Znate li koliko Konzum upošljava radnika u BiH??? Jel treba da propadne i da radnike uposli izrabljivač i plati 300KM mjesečno.
Idite u Konzum i kupite BH proizvod.
- dječak sa šibicama
#1053 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Znaci, hrvatsko mlijeko sa povisenim vrijednostima aflatoksina je otrovno, a BiH mlijeko sa povecanim vrijednostima aflatoksina nije otrovno... jer "u Americi su dozvoljene vrijednosti i deset puta vece nego u EU"
Tu je bar jasno rjesenje, izvoziti mlijeko sa povecanim vrijednostima aflatoksina u Ameriku. Eureka.
Tu je bar jasno rjesenje, izvoziti mlijeko sa povecanim vrijednostima aflatoksina u Ameriku. Eureka.
- Leons
#1054 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ovakve "akcije" i "kampanje" prikazuju svu inferiornost BH privrede. Kad strane konkurente ne mozes pobijediti na domacem trzistu - bojkotuj ih.
Mene samo interesuje kako vi ocekujete strane investicije u BiH ako necete strano da kupujete i kako ocekujete izvoz u strane zemlje, sta ako i tamo bojkotuju?
Mene samo interesuje kako vi ocekujete strane investicije u BiH ako necete strano da kupujete i kako ocekujete izvoz u strane zemlje, sta ako i tamo bojkotuju?
-
mudrac2
#1055 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
koliko to u hrvatskoj kupuju bih proizvode i obratno?Leons wrote:Ovakve "akcije" i "kampanje" prikazuju svu inferiornost BH privrede. Kad strane konkurente ne mozes pobijediti na domacem trzistu - bojkotuj ih.
- Cornholio_
#1056 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Sram nas bilo sto prelomismo da domace kupujemo, gdje to ima u svijetu?
Gdje su nam europski maniri, ugladjenost, ti bokca bosanskih primitivcina
Nek Cova donese zakon da ti u cekeru mora pola rvackih proizvoda biti.
- Leons
#1057 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pa kako ce kupovati kada ti dominiraju domacim trzistem?mudrac2 wrote:koliko to u hrvatskoj kupuju bih proizvode i obratno?Leons wrote:Ovakve "akcije" i "kampanje" prikazuju svu inferiornost BH privrede. Kad strane konkurente ne mozes pobijediti na domacem trzistu - bojkotuj ih.
Nije BiH bezveze u deficitu sa Srbijom i Hrvatskom i suficitu sa Kosovom.
Hej, mozda i njima na Kosovu fali malo osvijestavanja.
-
mudrac2
#1058 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
neko već reče: majorizirani na aparatima.
- dječak sa šibicama
#1059 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Najveci je paradoks situacije da u Konzumu mozes naci vise BiH proizvoda nego u, recimo, Amku ili Hoshe komercu.
Kod ovih svaki drugi proizvod, made in Turkija. Ostalo je Boni, odnosno Hoshin proizvod. Tu i tamo neki BiH proizvod.
Kod ovih svaki drugi proizvod, made in Turkija. Ostalo je Boni, odnosno Hoshin proizvod. Tu i tamo neki BiH proizvod.
-
sandra01
#1060 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
dječak sa šibicama wrote:Najveci je paradoks situacije da u Konzumu mozes naci vise BiH proizvoda nego u, recimo, Amku ili Hoshe komercu.
Nije istina da Hose ima ima svaki drugi proizvod iz inostranstva.Juce sam tamo bila na Socijalnom radnja odlicno snadbjevena i sa ludim cjenama.Mesni program,onda oni tamo kolaci i dzemovi,sirevi,mlijecni proizvodi,zelenis nasi proizvodjaci, u hemiju nisam gledala vjerujem da i tamo ima nasih proizvoda.
Ima odmah na ulazu akciju Dorina cokolada 1 km
- nosara
#1061 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ako se mora u konzum, onda opletite po domacoj robi ili zapadnoj (samo ne konjusarskoj) i sve pet...
Ovi sto se bune zbog bojkota neka pregledaju glavu... Najozbiljnije... Ko zna sta se zakotilo, nedaobog...
Ovi sto se bune zbog bojkota neka pregledaju glavu... Najozbiljnije... Ko zna sta se zakotilo, nedaobog...
- nosara
#1062 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Bingo interex je sad sredjen ko bombon, ima saso mange, uredno, cisto, jeftino... Uzivancija kupovat... Konzum bas ako je o glavu...tuitamo wrote:Taj Bingo je pun jer je friško otvoren. Bio sam u subotu u oba marketa, Konzum je za taj Bingo premium radnja. Zašto? Bingo je prertpan robom, loše uređen, nabacan. Uživao sam u Interexu na toj lokaciji.studiorum_tuzlaensis wrote:Bivši Merkator sadasnji Konzum u Ložioničkoj je cijeli dan PRAZAN, znači prazan, radi brza kasa samo. Tražio peglu za kosu djevojci, preskupe mi bile, odem do Binga na Pofalićima, ista Remington pegla za kosu 17 KM jeftinija, sve kase su pune , porodice sa djecom, uglavnom srce mi je bilo ko džamija, crkva, sinagoga, itd.![]()
![]()
![]()
Po meni je bezveze prebacivati kupnju domaćeg na rat trgovačkih lanaca. Znate li koliko Konzum upošljava radnika u BiH??? Jel treba da propadne i da radnike uposli izrabljivač i plati 300KM mjesečno.
Idite u Konzum i kupite BH proizvod.
- Co0l
#1063 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Jaro,bez uvrede,ali pises gluposti.kolegione wrote:Dokati ti da je istinit, nije agencijska vijest ako zanemarimo kakav je portal istina je da nije relevantan?Co0l wrote:
To sto navodis ama bas nikakve veze nema sa vijescu koju sam ja postavio.Imalo bi jedino da imas dokaze da je vijest lazna.Nikog ne zanima tvoj animozitet prema Turskoj,pogotovo sto nema veze sa temom.
Ne pada mi na pamet da te ja ucim argumentovanju.
-
mekaba
#1064 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Vidi sto se javljaju ovi ljubitelji Konzuma
Hahaha glavna im je prica kako je Konzum sredjen a Bingo ko´ magacin hahaha kao da ce u Konzumu biti 10 dana i to s nocenjem. Kao da idu na ferije pa se gleda enterijer
. Ma Konzum je odavno prno u shishu od kad su se ljudi okrenuli domacem. Pogledajte CRO. forume da vidite kako pjene kockasti sto je narod odlucio da troshi svoj novac kako hoce i gdje hoce. Kazu na tim forumima da ce u BiH nastati glad ako budemo bojkotovali CRO proizvode
Hajmo im pokazati da se mozemo samo udebljati dok bojkot traje a kako stvari stoje potrajace. Do sloma Konzuma 
-
StupskaBitanga
#1065 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Lijepa scena u Bingu
4 ljudi oko mliječnih proizvoda svi se slomiše da nađu zamjenu za abc sir i vindija sirni namaz.Niko ga neće i na kraju eureka. Nekakav sirni namaz imlek Kozarska Dubica made in BiH. Probam i javim
4 ljudi oko mliječnih proizvoda svi se slomiše da nađu zamjenu za abc sir i vindija sirni namaz.Niko ga neće i na kraju eureka. Nekakav sirni namaz imlek Kozarska Dubica made in BiH. Probam i javim
- Co0l
#1066 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Znaci isto mlijeko Nijemcima,Svedjanima,Talijanima,Dancima,itd.,itd.,nije otrovno a Hrvatima jeste.dječak sa šibicama wrote:Znaci, hrvatsko mlijeko sa povisenim vrijednostima aflatoksina je otrovno, a BiH mlijeko sa povecanim vrijednostima aflatoksina nije otrovno... jer "u Americi su dozvoljene vrijednosti i deset puta vece nego u EU"![]()
Tu je bar jasno rjesenje,pustite da ga kupuje ko hoce a nek Hrvati kupuju domace,isto kao sto i mi u Bosni radimo.
- Manu
#1067 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Sjetih se one histerije i smijurije od bojkota Jadranske obale 2012-e! Pa čekanje na Doljanima od tada (nekih 45 minuta) naraslo na današnjih prosječnih 3 sata i 15 minuta. Kakav uspjeh, neš' ti bojkota! Biće zanimljivo osvrnuti se na ovaj za nekih par godina.
-
Android Knego
- JThomas
#1069 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
to je zato što smo nedosljedni i kratkog pamćenja. a ne zato što bojkot generalno ne funkcioniše.Manu wrote:Sjetih se one histerije i smijurije od bojkota Jadranske obale 2012-e! Pa čekanje na Doljanima od tada (nekih 45 minuta) naraslo na današnjih prosječnih 3 sata i 15 minuta. Kakav uspjeh, neš' ti bojkota! Biće zanimljivo osvrnuti se na ovaj za nekih par godina.
-
mekaba
#1070 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Dva puta mi se desava da sjedim u autu i putujem prema Neumu a na radiju kazu u Doljanima se ceka 3 sata 30 min. Ja dolazim tamo poslije sat vremena ispred mene 10 auta?? Zadrzavanje 15 min. Zasto stalno lazu za ove Doljane. Loze raju valjda ,kontaju raja ce rec:"Jbt. svi odoshe na more a ja osta " pa ce iz inata krenuti da potroshi i zadnju marku. Masno lazu ,masnooooo.JThomas wrote:to je zato što smo nedosljedni i kratkog pamćenja. a ne zato što bojkot generalno ne funkcioniše.Manu wrote:Sjetih se one histerije i smijurije od bojkota Jadranske obale 2012-e! Pa čekanje na Doljanima od tada (nekih 45 minuta) naraslo na današnjih prosječnih 3 sata i 15 minuta. Kakav uspjeh, neš' ti bojkota! Biće zanimljivo osvrnuti se na ovaj za nekih par godina.
-
mmaar
#1071 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Prije par sati udjoh u Konzum u BBI, jer nista drugo nije radilo u blizini i glavu dajem ako je bilo vise od 10 ljudi unutra, a pun grad i masa ljudi ispred onih standova na platou. Jos je taj konzum u samom centru grada, u šoping centru i na toj lokaciji bilo ko da otvori, bilo bi nadprosjecno prometno.
-
mirza_15
#1072 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Danas u dnevnoj kupovini u Bingu:
Toaletni papir - Violeta
Kobasice - Semic
Salama - Ovako
Tecni sapun - neka firma iz Kacuna (vjerovatno samo punjenje, ali nema veze)
Limuntos - zaboravio, ali je 387 kod. Moze biti da je Seti.
Hljeb (ovo svakako jedino i moze biti domace, ali da i to spomenem) Klas
Nece oni mene vise za....
I na more odoh prekosutra u CG. Svakako je duplo jeftinije.
Toaletni papir - Violeta
Kobasice - Semic
Salama - Ovako
-
bumerangss
#1073 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
mirza_15 wrote:Danas u dnevnoj kupovini u Bingu:
Toaletni papir - Violeta
Kobasice - Semic
Salama - Ovako
-
mmaar
#1074 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ne prepakuju, vec proizvode. Kupujem njihov sapun i sampon za kosu od koprive, koji je bolji i manje agresivan nego vecina onih skupih koje proizvode multinacionalni brendovi.mirza_15 wrote: Tecni sapun - neka firma iz Kacuna (vjerovatno samo punjenje, ali nema veze)
Imaju i oni Tahirovic samponi i gelovi za tusiranje od curekota i sl. Odlicni, samo malo da redizajniraju ambalazu.

- starii
#1075 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
nije bitno u kojoj radnji cete kupiti, vazno je da kad kupujete kupite proizvod proizveden u bih..nek vam ne bude mrsko pogledati kod 387 i made in bih