Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
insomnia78

#1051 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

Moze jedan primjer te dobrote?
Tvrtko II Kotromanić

#1052 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Tvrtko II Kotromanić »

masala sto izviruju polagano "desnicari" na temi
jel to bpnp svih 10 clanova mobilisao da seru po forumima?
5 0 5

#1053 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by 5 0 5 »

Freamon Lester wrote:Ovo moze dovesti samo do jedne stvari. Rasta desnicara u Njemackoj. A vjerujte taj film ne zelite gledati. :izet:
pa to onda govori dovoljno o njemcima.
Freamon Lester

#1054 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Freamon Lester »

5 0 5 wrote:
Freamon Lester wrote:Ovo moze dovesti samo do jedne stvari. Rasta desnicara u Njemackoj. A vjerujte taj film ne zelite gledati. :izet:
Da nisu bas zdravi kad se zadoje fasizmom? Pa valjda smo to doktorirali do sad.
5 0 5

#1055 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by 5 0 5 »

Freamon Lester wrote: Da nisu bas zdravi kad se zadoje fasizmom? Pa valjda smo to doktorirali do sad.
mozda su njemci naucili svoju lekciju.
Freamon Lester

#1056 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Freamon Lester »

5 0 5 wrote:
Freamon Lester wrote: Da nisu bas zdravi kad se zadoje fasizmom? Pa valjda smo to doktorirali do sad.
mozda su njemci naucili svoju lekciju.
Fasizam se ne uci u lekcijama. Fasizam jase na populizmu i demagogiji. A kad dodje na vlast, oni koji su ga doveli tamo vise nemaju nacina kako da ga skinu sa vlasti. Nije to proces koji traje 2 dana. To su procesi koji traju 10-15 godina. A kad taj trenutak kod Svabe dodje onda smo najebali svi skupa. :izet:
fazer

#1057 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by fazer »

Malo pogledajte komentare na njem. portalima i vidjet ce te da je ljudima dopizdila politika njihovih vladajucih politicara i prije svega e. unije.
Dosta im je placanja socijale za ljude koji nece radit, a veliki dio toga otpada na imigrante. + moraju spasavat grcku po ko zna koji put.

eu je propali projekat. nece ovo sve izac na dobro.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1058 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by _BataZiv_0809 »

Goldenhand wrote: Bosna je okupirana već 600 godina i ta njemačka čizma je jedina koja je bila dobra prema nama.
Ne znam zašto je loša stvar ujedinjavanje Evrope oko Njemačke u jednu državu. Tako bi imali potencijala nadmetati se sa Amerima, Rusima i Kinezima. Ovako smo samo njihove kučke.
NDH? :D
Leons

#1059 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Leons »

Goldenhand wrote: Bosna je okupirana već 600 godina i ta njemačka čizma je jedina koja je bila dobra prema nama.
Ne znam zašto je loša stvar ujedinjavanje Evrope oko Njemačke u jednu državu. Tako bi imali potencijala nadmetati se sa Amerima, Rusima i Kinezima. Ovako smo samo njihove kučke.
Kako mislis oko Njemacke? I taj koncept potpuno ujedinjene Evrope trenutno ne postoji tj. nadmetanje sa SAD i Rusijom jer sami Evropljani zele da budu kucke Amerima i Rusima u zavisnosti od religije/ideologije.
A mi, mi Bosnjaci, mi cemo sa Kinezima. :wink:
Gojeni H

#1060 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Gojeni H »

dezurni_ucenik wrote:Zar se mi ko narod ne ponosimo sa merhametlukom, ko biva mi smo vazda bili dobrocinitelji, posteni insani :lol: . A kad zagrebes malo ispod povrsine, vidis da bi Hitler na mnoge bio ponosan...
Merhametluk je najveci bosnjacki mit.
Drinski

#1061 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drinski »

Bez obzira sto mislim da EU treba da ih prime, ne kuzim sto primaju izbjeglice kada nisu obavezni da to uccine.
pirmin

#1062 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by pirmin »

Uhh kakvih wannabe nacista izmigolji iz rupa na ovoj temi. :-)
Kako bih ih rado spojio sa pravim nacistima pa da se sjebu do fabrickih postavki. Ni A ni B ne bi smjeli pisnuti. Ako bi bili zivi uopste.
Bodkin

#1063 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

luxury1 wrote:
MuaDib wrote:Meni ovi naši analitičari nikako ne idu u glavu, kako olako prihvataju teze mas-medija. Ovim migracijama očigledno upravljaju obavještajne službe, jer evidentno neko usmjerava narod kuda će se kretati. Pa postoje indicije da Grčka namjerno busevima prevozi migrante sa svoje do makednoske granice. I Turska ima upetljane prste u sva ova zbivanja, jer je i sama prenapućena izbjeglicama. Postavlja se pitanje kome je cilj, sve ovo. I tu neminovno dolazimo do teorija o uvođenju orvelovske države, usljed isceniranih socijalnih šokova, interkulturalnog sučeljavanja i popratnog nasilja. Za to će u Americi poslužiti Hispanoamerikanci, a u Evropi bliskoistočni narodi Arapi, Kurdi, Afgani i Perzijanci. Ostaje nam da vidimo šta je u pitanju.
Grcka prevozi migrante jer nemaju uopste resurse da hrane ove migrante. Jesi li ti upucen sta se desava u Grckoj? Bio sam u Grckoj ovog ljeta, lokalno stanovnistvo jedva prezive. Humanitarna kriza vlada u Grckoj, grcka djeca nemaju sta da jedu a njihovi roditelji ne mogu da placaju kiriju i sta ja znam pa zive na ulici. Mnogo ljudi je nezaposljeno. Kad sam dosao u Grckoj sokiran sam da tako nesto moze da se desi u jednoj Grckoj. Danasjna Grcka me podsjeca na te zemlje iz BI. Nije to velika differencija Sirije i Grcke, nazalost.

A ti jos nisi meni odgovorio na cinjenicu sto sam ti napisao. Ti si ko fol' mlatio da je evropska ljevica protiv rata sto vodi pojedince evropske zemlje i SAD. Svedska ljevica je ucestovala u ratu u Libiji. To je isto govno kao i desnicari, ne zaboravi to.
Kakva gomila pretjerivanja. Bio sam do prije par dana u grckoj. Kakva bolan humanitarna kriza. Sta pricas
Bodkin

#1064 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

fazer wrote:Malo pogledajte komentare na njem. portalima i vidjet ce te da je ljudima dopizdila politika njihovih vladajucih politicara i prije svega e. unije.
Dosta im je placanja socijale za ljude koji nece radit, a veliki dio toga otpada na imigrante. + moraju spasavat grcku po ko zna koji put.

eu je propali projekat. nece ovo sve izac na dobro.
Ako mislis da je eu propali projekat, inteligentan si kao i oni po eu sto su protiv njega samo zato sto trenutno nemaju posao jer je kriza pa krive bilo sta.

Bez eu evropske zemlje su kurac od ovce. Sta ce bolan jedna austrija od 9 miliona ili holandija pored kine ili amerike. Evropa samo ujedinjena moze biti konkurentna u svijetu. Ako se pocijepa zavrsice kao kineska pijaca
sinuhe

#1065 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by sinuhe »

Velis nepoznati ljudi :D
Bodkin

#1066 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

5 0 5 wrote:
:-) jok eto trebaju trpiti i raditi da cijeli svijet izdrzavaju sta li. I jos kad im taj svijet dodje u dvoriste pa ne zeli da se prilagodi nego razvale sve oko sebe, ne nauce jezik, sitna kradja i lopovluk i socijala pa uniste kvartove gradova. Sve to trebaju njemci sa osmijehom placati.

Zato su smijesni ovi sto forsiraju kako sve treba primiti. To ce dovesti do ogromnog porasta desnicara u evropi. E sad ne znam da li ljudi ne kontaju ili kontaju ali ih boli kurac jer misle da nemaju nista sa tim nemam pojma
Haris.ba

#1067 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Haris.ba »

http://www.dw.com/en/german-politicians ... a-18667534

ili na našem jeziku

http://** No links **.ba/clanak/135684/strava-u-n ... izbjeglice

Baš me zanima ako dođu izbjeglice, a doći će naročito ako Hrvatska bude primljena u šengen, sa kakvim će merhametlukom biti dočekani.
5 0 5

#1068 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by 5 0 5 »

Bodkin wrote: :-) jok eto trebaju trpiti i raditi da cijeli svijet izdrzavaju sta li. I jos kad im taj svijet dodje u dvoriste pa ne zeli da se prilagodi nego razvale sve oko sebe, ne nauce jezik, sitna kradja i lopovluk i socijala pa uniste kvartove gradova. Sve to trebaju njemci sa osmijehom placati.

Zato su smijesni ovi sto forsiraju kako sve treba primiti. To ce dovesti do ogromnog porasta desnicara u evropi. E sad ne znam da li ljudi ne kontaju ili kontaju ali ih boli kurac jer misle da nemaju nista sa tim nemam pojma
postoji evropska konvencija o ljudskim pravima ciji je i njemacka dio. ako nista drugo, onda ih ona obavezuje da pomognu tim ljudima.
Bodkin

#1069 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

5 0 5 wrote:
Bodkin wrote: :-) jok eto trebaju trpiti i raditi da cijeli svijet izdrzavaju sta li. I jos kad im taj svijet dodje u dvoriste pa ne zeli da se prilagodi nego razvale sve oko sebe, ne nauce jezik, sitna kradja i lopovluk i socijala pa uniste kvartove gradova. Sve to trebaju njemci sa osmijehom placati.

postoji evropska konvencija o ljudskim pravima ciji je i njemacka dio. ako nista drugo, onda ih ona obavezuje da pomognu tim ljudima.
Naravno. Mogu im pomoci tako sto ce im dati sendvic i vodu. I to je pomoc.
Vidi, nisam ja protiv imigranata ali ovo je ludilo. Cijeli bliski istok i pola afrike se seli u evropu. Nigdje u toj konvenciji ne pise da moraju primati toliko ljudi. I zatvarati oci pred socio-ekonomskim promjenama moze samo duboko naivna osoba.
Drinski

#1070 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drinski »

A kako ih obavezuje Evropska konvencija o ljud. pravima?
Haris.ba

#1071 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Haris.ba »

Drinski wrote:A kako ih obavezuje Evropska konvencija o ljud. pravima?
Svojim nazivom. :-)

Nego, Beograd:

Image

Više slika na: http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 2&page=209
Drinski

#1072 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drinski »

Haris.ba wrote:
Svojim nazivom. :-)
:-)
Drvosjeca iz Dejcica

#1073 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Boba33 wrote:
sinuhe wrote:Velis nepoznati ljudi :D
Bio sam u prolazu!

Obicno u svom mjestu stanovanja te ljude vidjam!
800 km sam ja dalje ka Hamburgu!

Ako nisu marokanci, Libijci onda su sandzaklije ..200 -300 osobaa

Ali ovo ,,parking ko sibica gdje spavaju od ovih i njih se naslo desetak i klanjaju!Ljudi ne jebu

i ova slika iz mog auta i danasnji snimci ce pokazati jednog bradatog koji se nabio glavom ka zemlji a ja ga kao slucajno opalio po glavi...Ima video o tome
J

...a nigdje policije! (Mozda u civilu)
Zajebano, ono bas mi te zao. Usude se klanjati jos, uzimaju ti Lebensraum. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#1074 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Recimo po konvenciji o izbjeglicama. Po ucescu u NATO savezu koji je suodgovoran za ovo stanje....je li dovoljno. ..da ne spominjemo humanitarni i ljudski segment....pogotovo ne i istorijsku obavezu.
Drinski

#1075 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drinski »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Recimo po konvenciji o izbjeglicama. Po ucescu u NATO savezu koji je suodgovoran za ovo stanje....je li dovoljno. ..da ne spominjemo humanitarni i ljudski segment....pogotovo ne i istorijsku obavezu.
politicku, moralnu, istorijsku ...da.
pravnu, ne.
Locked