Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mirza_15

#1051 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by mirza_15 »

Sve to stoji, samo bi se tesko dogovor postigao sa svakim posebno. Jedini nacin je udruzenje, angazovanje marketiske agencije, pregovori sa bh telecomom o ukupnoj cifri sa spiskom utakmica, a onda neka se na nekom principu klubovi dogovore kako ce to djeliti, da ne moze sutra neki savija da ucjenjuje sa nerealnim zahtjevima.
Logovan

#1052 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Logovan »

Maharadza wrote: BordoTV fino digneš, 10KM za svaku derbi utakmicu, 5KM za slabiju i išlo bi to! :thumbup:
Lijepo je maštati brate, ali ništa od toga, odnosno odziv bi bio preslab. Ne bi bilo ni 100 ljudi koji bi platili 5 KM, a da ne govorim o ceneru.
todd_smith

#1053 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:
Maharadza wrote: Upravo tako, a po ovome gore ispade da samo uhljebi znaju platiti ljude iz arene da prave prijenos utakmice! :lol:

BordoTV fino digneš, 10KM za svaku derbi utakmicu, 5KM za slabiju i išlo bi to! :thumbup:
Pokusali su momci u Zelji s tim... Bolje ti je da ne znas kakav je odziv bio. :wink: A ti bas lud ako mislis da bi kod vas to nesto bolje bilo i da bi se 2000 ljudi nakacilo i platilo link.

sad ne mozes ni pokusati jer je BH Telecom uzeo prava od Saveza tj kupio tako da ne moze Zeljo niti Sarajevo u BH uzeti da radi utakmicu "na svoj racun", sve dok ne plate Telecomu

suma sumarum Savez je za cijenu od 50.000KM po klubu prodao prava za Premijer Ligu
todd_smith

#1054 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

mirza_15 wrote:
Velkoski wrote:Pa ko bi branio Telekomu da kupi prava od klubova, a ne od Saveza? Bujrum pregovaraj direktno sa klubom.

Ovako je to klasični monopol.
Pa na kojem nivou bi to bilo i sta moze dogovoriti sa 16 klubova pojedinacno? Nema li engleska premijer liga generalnog sponzora? Zasto ne moze imati i nasa premijer liga? I tamo ima dogovor o raspodjeli tv prava ali se prenose sve utakmice. Nema hocu-necu. Mozda nije posteno svima isto, ali to je vec problem saveza. BH Telecom dao pare i rekao hocu to i to za te pare. Problem saveza je kako ih rasporedjuje. A ulaskom bh telecoma je sve dignuto na jedan veci level htio to neko priznati ili ne.
Pa nema nikakve veze generalni sponzor sa TV pravima.

Barclays je banka koja je generalni sponzor Premiershipa, ne TV kuca.

Imas BBC, imas Sky Sports, imas BeIN Sport, imas NBC, imas FOX, imas ESPN...oni sa klubovima u ENgleskoj pregovaraju koje i kada utakmice...nema to nikakve veze sa generalnim sponzorom.

Kod nas je Savez prodao sve i TV prava i generalnog sponzora lige BH Telecomu, jer im je tako lakse bilo pare oprati, a za to sve i marketing prostor na stadionima svaki klub dobije 50.000KM godisnje sto je smijesna cifra jer recimo Zeljo/Sarajevo na stadionima mogu za 50.000KM dobiti samo da 2-3 plakata drze pored aut-linije, ali taj prostor je sada rezervisan za BH Telecom.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1055 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by -LIBERO- »

FSBiH i BHtelecom su pajdaske mafijaske organizacije. I sasvim je jasno da su potpisale taj, i po vece klubove, katastrofalan ugovor. Naravno, sve u svrhu licne zarade, i mogucnosti za otvaranja procesa manipulacija novcem, reklamnim prostorom, kotizacijama i sl.

Klubovi se moraju sto prije organizovati, i preko buduceg udruzenja klubova, izboriti za mogucnost da sami traze i sponzora lige, i da sami ugovaraju varijantu prodaje TV prava, koja nece biti ovako lihvarska, reketaska i ultimativna, kakva je sada.

Ovo sada sto je na snazi je ponizavajuce za vece klubove. Prije svega za Sarajevo i Zelju.
todd_smith

#1056 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

-LIBERO- wrote:FSBiH i BHtelecom su pajdaske mafijaske organizacije. I sasvim je jasno da su potpisale taj, i po vece klubove, katastrofalan ugovor. Naravno, sve u svrhu licne zarade, i mogucnosti za otvaranja procesa manipulacija novcem, reklamnim prostorom, kotizacijama i sl.

Klubovi se moraju sto prije organizovati, i preko buduceg udruzenja klubova, izboriti za mogucnost da sami traze i sponzora lige, i da sami ugovaraju varijantu prodaje TV prava, koja nece biti ovako lihvarska, reketaska i ultimativna, kakva je sada.

Ovo sada sto je na snazi je ponizavajuce za vece klubove. Prije svega za Sarajevo i Zelju.
To udruzenje nece biti moguce. Ne moze. Bice isto kao Savez samo jos vise sujete i ega, Ibrakovici, Misimovici, Savije, Gredici...ne moze brate.

U Savezu se bore za glasove, ovi bi se borili sa svoj klub pa ako ispadne da i tvom pase onda taman, ako ne ko te jebe.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1057 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by -LIBERO- »

Ako ih ne moze novcani interes klubova ujediniti, i mogucnost da sami klubovi imaju presudnu kontrolu nad takmicenjem, e onda nek se svi ti egomanijaci Hebu...i nek prestanu sra-ti po pressu kako ne valja ovo, il' ono.

Slijedeci ugovor nek im savez potpise da Slavija i Radnik (lupam klubove, mogu se staviti bilo koji) uzmu kvalitetmiju cifru od cifre koju bi uzeli na osnovu prodatih ulaznica za cijelu sezonu, a na osnovu TV prava, a imaju po 2 prenosa za cijelu sezonu...itd itd.

Nek' se onda prestanu zaliti...degenerici. :D :run:
todd_smith

#1058 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

Sto bi se neko iz Drine i Travnika udruzio kada iz Sarajeva i Zelje znaju da imaju vise moci nego ovi nizi klubovi jer kada su recimo u pitanju TV prava, zasto se boriti za finansijska prava sa strane Zelje/Sarajeva u smislu solidarnosti?

To ti je isto kao da ti uplatis 1.000,00KM na opkladu koja ti donosi 1.100,00KM. Cemu rizikovanje?

Sto se FK Sarajevo ima udruzivati sa ostalima? Da pomognemo drugima je li? Mislim imas ljude u nasem klubu kojima klub nije na prvom mjestu, a da im Zeljo i Travnik i Velez i slicno budu neki faktor? Bjezi ba
mirza_15

#1059 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by mirza_15 »

Opsta jagma za tv prava. Eno red se otego. Svi hoce da kupe. Ne pitaju koliko je. Toliko je bilo prenosa prije bh telecoma i pljustale cifre i zarada. BH Telecom sada donio neku smijesnu cifru sa 6 nula. Hebe se ba bh telecom kako to savez dalje dijeli. BH Telecom izvalio cifru. To sto je savez odlucio da svi dobiju isto umjesto da zeljo i sarajevo npr. dobiju po 150k nije problem bh telecoma.

To kako nema mjesta za banere je glupa prica. Da ne pricam o tome da bi i baneri imali manje smisla i da bi manje vrijedili bez tv prenosa. Tv prenos ide i na areni pa se utakmice mogu pogledati i u regiji. Kome ces postaviti baner ako nema tv prenosa? Onoj sici koja dodje na utakmicu? Mislis da ne igra ulogu tv prenos u dovodjenju turkish airlinsa npr?

Eto bh telecom vrati cifru koju ulozi u premijer ligu. Vrati, ali malo sutra. Znas za koliko bi utakmica sarajevo prodalo prava sa koseva? Za jednu. Za derbi. Pa cak ni to nismo mogli gledati prije bh telecoma. Kada se tako prodaju tv prava sto ih nisu prodavali? Pa niko nije zelio ni par hiljada da plati neku utakmicu osim derbija, a i tu se nisu mogli dogovoriti oko neke sice. Sta vi mislite? Da Sarajevo i Zeljo mogu sami milione izvuci od tv prava? Daj ba, uozbiljite se.

BH Telecom daje sasvim solidnu cifru. Nije njegov problem raspodjela tih sredstava.
todd_smith

#1060 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

Sarajevo je prosle godine za jednu utakmicu izvuklo vise od 1.000.000,00 KM.

O cemu ti pricas?
mirza_15

#1061 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by mirza_15 »

todd_smith wrote:Sarajevo je prosle godine za jednu utakmicu izvuklo vise od 1.000.000,00 KM.

O cemu ti pricas?
Haj ne valjaj gluposti. Pricamo o premijer ligi u kojoj se derbi placao 10.000 KM.
todd_smith

#1062 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

Da. I ja ti dajem primjer kada klub dobije u svoje ruke da odlucuje sta moze ostvariti.

Pricamo o Premijer Ligi u kojoj su se prodala TV prava i marketinska prava za 50.000KM GODISNJE. BEZ PITANJA KLUBOVA.

FK Sarajevo i FK Zeljeznicar za jedan gradski derbi mogu izvuci minimum 50.000KM. Evo Face TV ce ti prvi dati pare za prava i marketing, za jednu utakmicu.

Sta pametujes?
omega369

#1063 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by omega369 »

Ni Sarajevo ni Zeljeznicar NE MOGU prodati kompletan marketinski prostor na stadionu za jednu utakmicu za 50.000 KM, a kamoli dio, kao sto ne mogu u PL BiH izvuci vise od par hiljada KM od TV prava za jedan prenos. Ovo sto vi pricate su ciste fikcije u domenu SBBKBB koje nemaju veze sa realnoscu

Za koju utakmicu je Sarajevo uzelo milion KM od TV prava?? Sta vam je ljudi? Todde, jesi dobar brate?

Mada stoji prica o losem ugovoru, pogotovo za nasa dva kluba, i to se slazem. Ali, to se ne treba braniti fikcijama nego cinjenicama

p.s. latte - izvini, ko su kerovi? navijaci Sarajeva??
Latte

#1064 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Latte »

omega369 wrote:Ni Sarajevo ni Zeljeznicar NE MOGU prodati kompletan marketinski prostor na stadionu za jednu utakmicu za 50.000 KM, a kamoli dio, kao sto ne mogu u PL BiH izvuci vise od par hiljada KM od TV prava za jedan prenos. Ovo sto vi pricate su ciste fikcije u domenu SBBKBB koje nemaju veze sa realnoscu

Za koju utakmicu je Sarajevo uzelo milion KM od TV prava?? Sta vam je ljudi? Todde, jesi dobar brate?

Mada stoji prica o losem ugovoru, pogotovo za nasa dva kluba, i to se slazem. Ali, to se ne treba braniti fikcijama nego cinjenicama

p.s. latte - izvini, ko su kerovi? navijaci Sarajeva??
Nikad u zivotu navijaca Sarajeva kerom nazvat necu.
Ovo za milion se ja mislim odnosilo na Gladbach
omega369

#1065 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by omega369 »

Nismo uzeli milion za TV prava od Borusije, to je samo urbana legenda a sto je najgore ljudi preko nje pokusavaju nesto dokazati
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1066 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by mali_milojica »

omega369 wrote:Nismo uzeli milion za TV prava od Borusije, to je samo urbana legenda a sto je najgore ljudi preko nje pokusavaju nesto dokazati
Neka je i uzeto milion. Ali to ti nije dala TV kuca,Telekom ili Zeljeznica,nego Njemacki Bundesligas. Da je nekim slucajem dosao bilo ko,pa i Engleski klub,cifra bi bila daleko manja. Da je dosao klub iz Kazahstana ili Izraela,plafon bi se moglo izvuci 10k € i to je da se udaras nogom u guzicu.
Nisam ni blizu Telekoma,niti ih nesto gotivim. Jedino sto imaju od mene je 30ak KM mob sto potrosim,ali dok je ovakva situacija,ja sam za njih da budi sponzori,dok neko ne ponudi bolje uslove.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1067 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by -LIBERO- »

Banned user for reason “Ne mozes tako nazivati druge forumase.”-7 dana-
» Latte
salle_eh1986

#1068 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by salle_eh1986 »

mali_milojica wrote:
omega369 wrote:Nismo uzeli milion za TV prava od Borusije, to je samo urbana legenda a sto je najgore ljudi preko nje pokusavaju nesto dokazati
Neka je i uzeto milion. Ali to ti nije dala TV kuca,Telekom ili Zeljeznica,nego Njemacki Bundesligas. Da je nekim slucajem dosao bilo ko,pa i Engleski klub,cifra bi bila daleko manja. Da je dosao klub iz Kazahstana ili Izraela,plafon bi se moglo izvuci 10k € i to je da se udaras nogom u guzicu.
Nisam ni blizu Telekoma,niti ih nesto gotivim. Jedino sto imaju od mene je 30ak KM mob sto potrosim,ali dok je ovakva situacija,ja sam za njih da budi sponzori,dok neko ne ponudi bolje uslove.
zar nisu TV prava najunosnija na otoku...citao sam da je caddif kad je ispao iz PL uzeo vise love nego Bajern koji je tad uzeo ligu porvaka
sumirprimus

#1069 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by sumirprimus »

:lol: :skoljka:
vicious

#1070 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by vicious »

Možda odosmo od teme, ali evo nešto o zadnjem dilu u Engleskoj što nađoh na brzinu: Sky i BT Sports su platili ukupno 7 milijardi (!) eura za TV prava za EPL 2016-2019. Kad se to podijeli s ukupnim brojem utakmica, ispada da plaćaju oko 13,5 miliona eura po utakmici. :D

Polovina para ide podjednako svim klubovima, a ostatak raspodjele zavisi od plasmana na tabeli i sl.

Znači, tu smo negdje i mi s bh telecomom... :run:
ultima_palabra

#1071 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by ultima_palabra »

Jebo mater ako uprava Sarajeva ne upravlja sportskim segmentom tako što čita forume... "ovaj put treba stranac, da je autoritet i da je vodio ozbiljne klubove" :mrgreen:

Meni izgleda da oni nikad ništa ne urade dok ne osjete pritisak navijača, u ovom dijelu koji se tiče ekipe. Teško je napraviti iskorak bez da napraviš i neki nepopularan potez, istrpiš nekoga itd... realno je svako znao da Dženo ne može dugoročno voditi ekipu, a oni opet nisu reagovali dok se nije zaredalo par poraza.
art vandeley

#1072 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by art vandeley »

J.Mourinho neka u sljedecem kolu izgubi u Birminghamu, slijedi mu otkaz. wow za ibreta vala.
Zaredas losih rezultata, slijedi ti otkaz, nejasno :-)
north

#1073 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by north »

ultima_palabra wrote:Jebo mater ako uprava Sarajeva ne upravlja sportskim segmentom tako što čita forume... "ovaj put treba stranac, da je autoritet i da je vodio ozbiljne klubove" :mrgreen:

Meni izgleda da oni nikad ništa ne urade dok ne osjete pritisak navijača, u ovom dijelu koji se tiče ekipe. Teško je napraviti iskorak bez da napraviš i neki nepopularan potez, istrpiš nekoga itd... realno je svako znao da Dženo ne može dugoročno voditi ekipu, a oni opet nisu reagovali dok se nije zaredalo par poraza.
Ja ovo sinoć spomenuh :D ...inače, moram se složiti sa ovim u potpunosti , nažalost...ali valjda jednom upali, i Zrinjski nas je uzeo poslije 10 godina na Koševu, valjda ćemo i ubosti sa trenerom, napokon da se izdura barem jedna sezona, čitava :skoljka:
Last edited by north on 20/08/2015 11:13, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1074 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Velkoski »

Pa veliki je otpor opozicije, bar što se tiče ove smjene i dolaska Ješića, tako da popustljiva Uprava možda i poklekne udaru kritika onih što bi da su u klubu i nešto se pitaju, a nisu. :mrgreen:

Tako da ovo s trenerom možda i nije definitivno.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1075 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Velkoski »

Mah, ne mora značiti da je ćao.

Ali čovjek sada i da dođe, bit će u kurčevoj atmosferi od prvog koraka, tražit će se svaka greška, gledat će se je l' "jaran" s nekim na Fejsbuku itd.

Koliko su nam Tanove pare donijele dobrog, toliko su i lošeg, nikad više strvinara, rušilaca, mislioca, filozofa, stručnjaka...
Locked