Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zateznistub

#1051 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by zateznistub »

KatarinaKosaca wrote:
zateznistub wrote:Nisi u pravu. Ima crno/bijelo

Ali ima sa jedne strane osoba kao sto su havana i sl. koji ne vole merlina i kriticki (znalački) pisu o dini
sa druge strane ima nas koji nismo fanovi dine ne u obliku koji ti mislis, nego jednostavno dizemo glas kontra čistog hejta
Slažem se. Ja nisam ni bila na koncertu, niti imam njegove cd-ove,(imala jednom jedan) ali me prizivanje kiše sinoć, ili laž da je prolom oblaka u centru grada (dva puta odoh do prozora, kontam mene zaobišao oblak :D ), stavila na stranu fana na ovoj temi. I , naravno, kao i uvijek dupli aršini.
Ono sta ja slusam nije ni blizu ovome sto dino izvodi, ali isto tako neće mi geler iz trbuha ispasti ako odvtim rane ili eku drugu (stariju ili noviju)
pjesmu od dine
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1052 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by KatarinaKosaca »

Niemand wrote:@Katarina, padala je kisa oko 7, pola 8. I nekad oko 9 mozda, ne znam kolko je bilo, na stadionu uglavnom al kratko. Nije laz. Sad sta je kome prolom oblaka, druga stvar :lol:
Ne da mi se sad kopat po stranicama, ima ih mashallah, uglavnom , pita jedan forumaš kakvo je vrijeme, odgovara jedan hejter, evo prolom oblaka (prvo kontam zahebava se), kažem ja sparina užasna, ali nikako da padne kap, kaže on možda na periferiji između M. Dvora i Čaršije pljušti (pogodi mi lokaciju), 2x odem do prozora, drugi put jeste palo, ali jako malo... Na stranu kletve, da bog da pala kiše itd..
It_is_a_Leclerc

#1053 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by It_is_a_Leclerc »

Niemand wrote:@Katarina, padala je kisa oko 7, pola 8. I nekad oko 9 mozda, ne znam kolko je bilo, na stadionu uglavnom al kratko. Nije laz. Sad sta je kome prolom oblaka, druga stvar :lol:
Palo je bukvalno tek toliko da nas rashladi i da zalije bašče po Kobiljoj glavi.

Kiše iza 21:00 h nije bilo. Ni kapi. Imam 70 000 svjedoka da su hejteri lagali.

Ja sam znao da Merlin-hejteri teško žive jer su priželjkivali debakl, al' da su išli izmišljati neke oluje i prolome oblaka... Pa cirkus.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1054 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by KatarinaKosaca »

zateznistub wrote:Poklopilo se jeste :-D
ali ipak stavljati bilo sta u isti kos sa čevljanovicima pa i dinA je ono.... :-)
Poklopili se i skokovi u Mostaru i to da Željo gubi u BL..
dale cooper

#1055 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by dale cooper »

south wrote:
Chmoljo wrote:
dale cooper wrote:
Slažem se. Ja ne mogu reći da Dinu mrzim, jer mi nije u prirodi da mrzim ljude. Ali imam objektivne zamjerke
i kritike na njegov lik i djelo. Valjda je kritika dozvoljena, a da te ne svrstaju u hejtere. :zoka:
ma naravno.

plagijator je, k'o čovjek nula, prodaje filozofiju i pamet koje realno nema... to su neke moje.

a opet mi bilo ok. hebiga, ovaj se post preskoči i onda nastavi guslati u crnim i bijelim tonovima...
ajd navedi pjesme koje su plagijat :?: covjek je obradio nekoliko pjesama ali vi ste se toga uhvatili kao muha na g*vno :)
cisti HEJT bez potrebe i onda se cudimo poplavama pffff pa dace nam Bog i gore kakvi smo ljudi
Bilo je ovdje u par navrata spominjano, sa dokazima (omotnicama albuma) i linkovima pjesama postavljenim usporedo.
Obrada je kada navedeš autora pjesme. Plagijat je kada prisvojiš pjesmu kao svoju, bez davanja kredita autoru. Kraj priče.
Zar me to čini hejterom, što imam kritike na takav način rada? :roll: A on od svih ljudi bi to trebao znati i izbjegavati,
jer djelovanjem kroz AMUS progoni ljude koji puštaju pjesme u kafićima i na radiju. I to je u redu, takav je zakon svugdje.
Ali onda i ti radi po zakonu, pa priznaj kredite od autora od kojih si uzeo melodije ili dijelove pjesama i isplati im tantjeme.
Svugdje na svijetu su za ove stvari rigorozne kazne. Nedavno su Pharell Williams i Robin Thicke najebali i izgubili na sudu
tužbu za pjesmu Blurred Lines upravo zbog ovakvih stvari.
razonoda

#1056 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by razonoda »

It_is_a_Leclerc wrote:Pa cirkus. Umjesto da se ovdje aplaudira muzičaru iz Bosne i Hercegovine, koji je u svom rodnom gradu, napravio ogroman spektakl i doveo u njega ljude iz svih dijelova bivše Jugoslavije, i koji je, samo na ime poreza, pa da ne pričam o indirektnim koristima od sinoćnjeg koncerta, pokazao osjetljivost prema državi i svom rodnom gradu, pojedinci (mali broj) ovdje loži vatre između "seljaka" i"urbanaca"... :shock:

A na sedmičnoj osnovi, sve drolje i narkomana iz Šumadije se slije u Sarajevo, gdje dobijaju pare na ruke, ne plate feninga državi, nemaju dozvole za rad, a strani su državljani, nemaju ništa, ali svejedno...Pojedincima to pređe preko ruku. Samo kad Merlin skupi 70000 ljudi na Koševu, onda je to nešto žalosno i tužno.
--jos par autobusa ako se doda --Bakir vlada, sa brojem ljudi. :zoka:
Niemand

#1057 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Niemand »

Ne znam fakat, al je poprilicno padala, oko 15 do 8 je prestala.
zateznistub

#1058 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by zateznistub »

KatarinaKosaca wrote:
zateznistub wrote:Poklopilo se jeste :-D
ali ipak stavljati bilo sta u isti kos sa čevljanovicima pa i dinA je ono.... :-)
Poklopili se i skokovi u Mostaru i to da Željo gubi u BL..
Pokolopilo se i da mi je zena na bolovanju pa daj ovo, daj ono....slomi me
Arteta

#1059 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Arteta »

Chmoljo wrote:
Arteta wrote: Hocu da kazem da nas zaobilaze zato sto poznaju nas neukus i da kod nas kvalitet ne prolazi.
Kod nas kad bi dosao AC/DC, mogli bi napuniti Kosevo samo kad bi bio dzaba ulaz ali i to samo uz dobar marketing.
ili je prije činjenica u tome da je Sarajevo malo i siromašno tržište koje ne može podnijeti cijenu od pedesetak KM za kartu, i da pri tome bude puno Koševo. i ostaje pitanje zašto bi se to radilo pored puno većih centara Zagreba i Beograda? :-)
Zasto bi se onda radilo i u Zagrebu kada je Beograd veci centar?
Zasto i u Beogradu kada ima i vecih centara od njeg?
Niemand

#1060 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Niemand »

It_is_a_Leclerc wrote: Kiše iza 21:00 h nije bilo. Ni kapi. Imam 70 000 svjedoka da su hejteri lagali.
Ispred mene je bilo par cura sa onim kesama na sebi, malo prije pocetka koncerta. :zoka:
klavirdžija

#1061 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by klavirdžija »

Gledam slike s koncerta i razmišljam koliko se ovih balijandera sjatilo iz ovog šupka Evrope, a koliko iz bliže i daljnje okoline...

Nema dalje, Čevljanovići i ovo su odličan pokazatelj stanja ovog jada od nazovi društva.
Matzan

#1062 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Matzan »

Dino rasturio.
Paćenici na aparatima.

:lol:
SSemir

#1063 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by SSemir »

Emir Kapetanović wrote:Sarajevo. Grad kojem se gadi filmski festival nazvan po njemu jer “dolazi dijaspora”, “ovi sa akreditacijama, “pederi sa onim velikim ruskacima” i sl.

Sarajevo. Grad koji je otjerao Milana Mladenovića, Ivu Andrića, Gorana Bregovića, Emira Kusturicu, Zdravka Čolića and counting. Jer “šta se oni imaju kur*iti” sa svojim dostignućima, fanovima, nagradama, svjetski priznatim karijerama.
I drugačijim razmišljanjem!

Sarajevo. Glavni grad Bosne i Hercegovine, koji je otjerao većinu bh. reprezentacija. Jer “šta će nam to da repka igra kod nas pa da nam dolaze seljaci iz Tuzle, Mostara, Zenice, Bihaća, ne daj bože Banjaluke, BH Fanatikosi – gdje su bili kad je bilo najteže i da nam svojim seljačkim naglascima zauzimaju mjesta u kafićima”.

Sarajevo. Grad koji uvijek ima isti templejt kako nekoga učiniti nepoželjnim, izopćiti ga iz društva i na kraju otjerati.

Sarajevo. Grad koji sada pokušava da otjera Dinu Merlina. Čovjeka koji je sinoć na stadionu Koševo skupio više ljudi nego što bi Sarajevo i Željo u finalu Lige prvaka i svi predizborni skupovi zajedno.

Jer “ko je on da četiri sata zakrči saobraćaj sa svojih 60 hiljada dijasporske publike, a nama Sarajlijama naplati 15 KM kaaaartu – šta on misli da je Dragojević ili Balašević?”.
Ne pada prosječnoj Sarajki ili Sarajliji na pamet koliko ljudi u jednoj sedmici zaposli taj Sarajevo Film Festival, koliko ljudi u jednoj noći zaposli taj Dino Merlin. Koliko taksista, pekara, ugostitelja, uličnih prodavača, snimatelja, novinara, sekjuritija, konobara, trafika, piljara i ko sve ne zaradi tu noć.

I ono što je najbitnije, koliko nas te noći i ta noć dižu iznad prosjeka učmale kotline koja proždire samu sebe. A sinoć je bilo svjetski. A vjerujem da će tako biti i za SFF.

Sarajevo. Grad koji dnevno otjera stotine svojih sugrađana jer su drugačiji, bolji, uspješniji.
Sarajevo.

Namjerno krivim grad, jer grad čine ljudi.
A ja stvarno više ne znam koji im je? I koji je meni da stalno pokušavam da shvatim sve to?:
zateznistub

#1064 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by zateznistub »

Arteta wrote:
Definitivno je do veličine, pogledaj i ogroman dio svjetskih kompanija koje svoje predsatvništvo imaju u Hr iliSRB ili u obje, ali ne i u BiH.
Aple je samo jedna od njih a ima ih koliko hoćeš!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1065 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Chmoljo »

south wrote:
Chmoljo wrote:
Arteta wrote: Hocu da kazem da nas zaobilaze zato sto poznaju nas neukus i da kod nas kvalitet ne prolazi.
Kod nas kad bi dosao AC/DC, mogli bi napuniti Kosevo samo kad bi bio dzaba ulaz ali i to samo uz dobar marketing.
ili je prije činjenica u tome da je Sarajevo malo i siromašno tržište koje ne može podnijeti cijenu od pedesetak KM za kartu, i da pri tome bude puno Koševo. i ostaje pitanje zašto bi se to radilo pored puno većih centara Zagreba i Beograda? :-)
a dali bi onda ona glupa Arijana pametovala o saobracaju i guzvi.... cisto sumnjam
vjerovatno bi sutila i kad bi neko iz Srbije nastupao ;-) i tada je joj vjervatno ne bi smetala guzva
živ bio, ne brani Merlina. ako ti je drag, ne ukopavaj ga svojim promišljanjima.
black

#1066 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by black »

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1067 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Chmoljo »

Arteta wrote:
Chmoljo wrote:
o Bože...

kao da sam na religijskim temama, kad agresivni vjernici i agresivni ateisti rastjeruju sav normalan narod ne kontajući da su najbliži jedni drugima.

eto vas tamo ba...
zateznistub

#1068 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by zateznistub »

SSemir wrote:
Emir Kapetanović wrote:Sarajevo. Grad kojem se gadi filmski festival nazvan po njemu jer “dolazi dijaspora”, “ovi sa akreditacijama, “pederi sa onim velikim ruskacima” i sl.

Sarajevo. Grad koji je otjerao Milana Mladenovića, Ivu Andrića, Gorana Bregovića, Emira Kusturicu, Zdravka Čolića and counting. Jer “šta se oni imaju kur*iti” sa svojim dostignućima, fanovima, nagradama, svjetski priznatim karijerama.
I drugačijim razmišljanjem!

Sarajevo. Glavni grad Bosne i Hercegovine, koji je otjerao većinu bh. reprezentacija. Jer “šta će nam to da repka igra kod nas pa da nam dolaze seljaci iz Tuzle, Mostara, Zenice, Bihaća, ne daj bože Banjaluke, BH Fanatikosi – gdje su bili kad je bilo najteže i da nam svojim seljačkim naglascima zauzimaju mjesta u kafićima”.

Sarajevo. Grad koji uvijek ima isti templejt kako nekoga učiniti nepoželjnim, izopćiti ga iz društva i na kraju otjerati.

Sarajevo. Grad koji sada pokušava da otjera Dinu Merlina. Čovjeka koji je sinoć na stadionu Koševo skupio više ljudi nego što bi Sarajevo i Željo u finalu Lige prvaka i svi predizborni skupovi zajedno.

Jer “ko je on da četiri sata zakrči saobraćaj sa svojih 60 hiljada dijasporske publike, a nama Sarajlijama naplati 15 KM kaaaartu – šta on misli da je Dragojević ili Balašević?”.
Ne pada prosječnoj Sarajki ili Sarajliji na pamet koliko ljudi u jednoj sedmici zaposli taj Sarajevo Film Festival, koliko ljudi u jednoj noći zaposli taj Dino Merlin. Koliko taksista, pekara, ugostitelja, uličnih prodavača, snimatelja, novinara, sekjuritija, konobara, trafika, piljara i ko sve ne zaradi tu noć.

I ono što je najbitnije, koliko nas te noći i ta noć dižu iznad prosjeka učmale kotline koja proždire samu sebe. A sinoć je bilo svjetski. A vjerujem da će tako biti i za SFF.

Sarajevo. Grad koji dnevno otjera stotine svojih sugrađana jer su drugačiji, bolji, uspješniji.
Sarajevo.

Namjerno krivim grad, jer grad čine ljudi.
A ja stvarno više ne znam koji im je? I koji je meni da stalno pokušavam da shvatim sve to?:
5+ ili blize studentariji čista desetka!
Niemand

#1069 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Niemand »

Chmoljo wrote:
o Bože...

kao da sam na religijskim temama, kad agresivni vjernici i agresivni ateisti rastjeruju sav normalan narod ne kontajući da su najbliži jedni drugima.

eto vas tamo ba...
:lol: :lol: :lol:
aferim chmoljo :thumbup: :mrgreen:
JThomas

#1070 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by JThomas »

Sarajevo. Grad koji je otjerao Milana Mladenovića, Ivu Andrića, Gorana Bregovića, Emira Kusturicu, Zdravka Čolića and counting.
ko je ba otjerao ikoga od ovih?

a umjetnički gledano samo je čola uporediv sa merlinom, to je taj smjer i pravac, mada je po meni uspješniji od njega. ostali su neke druge priče, pa čak i smrad od čovjeka kusturica. totalni promašaj od analogije.
KPNCTNJAH

#1072 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by KPNCTNJAH »

Zaboravio je i Neleta :mrgreen:

http://live.tomorrowland.com/int/en

Gledaj ovih cobana, skupilo ih se sesta hiljada, a lik im pusta muziku na winampu...

Da sam znao da ovoliko mrzite Dinu, kupio bih kartu bar da ga poguram jos malo, da mu sljedeca jahta bude veca nego Abramoviceva... 8-)
Niemand

#1073 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Niemand »

Sta ti imas protiv winampa, KPNCTNJAHE?
JThomas

#1074 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by JThomas »

ivo andrić u sarajevu išao samo u gimnaziju. onda otišao na studije u zagreb, jer u sarajevu (i bosni) nije bilo fakulteta, pa u diplomatiju (ko ne bi?), pa postao srbin i u beograd. al' otjeralo ga sarajevo. ovaj treba početi od aske i vuka, pročitati pa okrenuti bilješku o piscu...
Arteta

#1075 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Arteta »

zateznistub wrote:
Arteta wrote:
Definitivno je do veličine, pogledaj i ogroman dio svjetskih kompanija koje svoje predsatvništvo imaju u Hr iliSRB ili u obje, ali ne i u BiH.
Aple je samo jedna od njih a ima ih koliko hoćeš!
Definitivno je do neceg drugog.
Ne moze biti do velicine ako je mala razlika u velicini.
Post Reply