S tim što nije "ništa" eksplodiralo, već inicijalna singularna tačka beskonačne gustine. Defakto eksplodirala je tačka koja je sadržavala svu materiju koja gradi univerzum danasAstorH wrote:Aham, evo ga, ovako je nastao svit.
I podilia se na 2 logike.
-snip-
Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?
- Mišo_Kovač
#1051 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?
- AstorH
#1052 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?
Takoe dragi.Mišo_Kovač wrote:S tim što nije "ništa" eksplodiralo, već inicijalna singularna tačka beskonačne gustine. Defakto eksplodirala je tačka koja je sadržavala svu materiju koja gradi univerzum danasAstorH wrote:Aham, evo ga, ovako je nastao svit.
-snip-Al to ne može stati na motivacioni posterčić, jelte
Tražin ovi đavliji smajlii sa srcen nigdi ga. Uglavnon srce si. mwa
-
sizifinho
#1053 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?
ti si se već počeo malo preozbiljno hvatati za ovo što sam napisaodelllboy79 wrote:Odgovor na prvo pitanje mozemo dobiti ako povucemo analogiju sa dolaskom kolumba u i spanaca u novi svijet.sizifinho wrote:Drago mi je da ima ljudi s kojima je moguće ostvarit ovako misaoni neki eksperiment, mislim pored mudrolijaša koji misle da su ono fakaat, ali fakat originalni sa humorom koji je nama mnogo smiješandelllboy79 wrote:Kad bi ljudi uspijeli otputovati na neku planetu gdje postoji zivot. Predpostavimo da tamo zateknemo humanoidna bica koja su na stepenu razvoja kamenog doba ili bronzanog.
Dali bi se prestavili ili objasnjavali ko smo i odakle smo ?
Da li bi podijelili nasa znanja i tehnologiju sa nekim bicima koja su na nizem stepenu razvoja od nas?
Ili bi iskoristili nasu nadmoc i manipulisali tim bicima da obave neki posao za nas ?
Cista logika .
Pa čuj, odgovor na to pitanje može proizaći samo ako zađemo, ali samo nakratko, u gospon Dozerovu tvrdnju.
Kada smo mi to otišli na drugu planetu gdje postoji život? - ovo je bitno pitanje
Ako bismo otišli sad, dok smo još jako sirovi empatijski, mislim da bismo vjerovatno iskoristili i izmanipulisali ta bića.
No srećom, mi sad ne možemo otići, a smatram da do trenutka kada budemo u potpunosti u mogućnosti pronaći planet sa inteligentnim životom i sigurno otputovati do njeg - da tad već mentalitet neće biti toliko krut i da ćemo napredovati u pogledu altruizma. U tom slučaju vjerujem da bismo mogli možda i podijeliti neka saznanja i tehnologiju.
No onda treba uzeti u obzir i sljedeće. Koliko možeš podijeliti s nečim, a da ne remetiš njegov prirodni proces?
Jer jedno od objašnjenja koje bi moglo biti odgovor na Fermijev paradoks leži upravo u ovom pitanju. Možda se odavno zna za nas, možda postoji sijaset vrsta koje su svjesne našeg postojanja, ali MOŽDA postoji nekakav protokol (jer ako mi imamo pravila, a još smo mladice zašto ne bi imala i neka supercivilizacija) koji onemogućuje interferenciju sa razvojem...
U tom slučaju koliko god bili altruistični i željni pomoć, treba stati i pitati koliko je etički podijeliti s nekim
Zasto da neremetimo. Njihov zivotni proces. Zar postoje neka kosmicka pravila neki zakon ili univerzalni ustav.
Mislim da bi prvo navalili na zlato ili neke druge materijale koji su potrebni da nastavimo to svemirsko putovanje.
Jednostavno etika bi bila u drugom planu. Jer po nekoj etici mi nebi trebali ni napustati nas planet ali ja to nesmatram etikom nego okovima dogme.
sve što gore stoji je plod mog rezona. Da li postoji nekakav kosmički zakon, ili univerzalan ustav, ne znam. Ali ako postoji rasa koja može putovati između dvije planete, siguran sam da ta ista rasa i ima nekakva pravila
Također, mislim da ne bismo trebali porediti vrijeme španaca i novi svijet i danas.
Da li misliš da bi danas moglo doći do istrebljenja jednog naroda?
Ako već povlačiš alegorije, onda povuci alegoriju između amazonskih plemena koja često budu otkrivena, nisu u kontaktu s civilizacijom i civilizacija ne kontaktira sa njima. Ostavlja ih se njihovim običajima dokle mogne. Nije baš da ulijećemo i uzimamo ih za robove, i njihovo zlato koristimo haha.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1054 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?
Mislim da bi svakako prevladali oni koji bi htjeli iskoristiti njihove resurse. Mislim ne bi direktno išli na uništavanje tih bića ali bi sigurno bilo slično kao u filmu Avatar. Možda bi ih izmjestili u neki rezervat kao indijance a na ostatku planete vadili zlato i ostale rijetke metale. Jednostavno današnji čovjek se vodi još uvijek pohlepom i gomilanjem bogatstva. Ali eto nadam se da ako bi ovladali tehnologijom koja bi nas dovela do drugih zvijezda i svjetova da bi se makar malo uozbiljili te da ne bi bili toliko pohlepni.sizifinho wrote:
ti si se već počeo malo preozbiljno hvatati za ovo što sam napisao
sve što gore stoji je plod mog rezona. Da li postoji nekakav kosmički zakon, ili univerzalan ustav, ne znam. Ali ako postoji rasa koja može putovati između dvije planete, siguran sam da ta ista rasa i ima nekakva pravila
Također, mislim da ne bismo trebali porediti vrijeme španaca i novi svijet i danas.
Ako već povlačiš alegorije, onda povuci alegoriju između amazonskih plemena koja često budu otkrivena, nisu u kontaktu s civilizacijom i civilizacija ne kontaktira sa njima. Ostavlja ih se njihovim običajima dokle mogne. Nije baš da ulijećemo i uzimamo ih za robove, i njihovo zlato koristimo haha.
-
sizifinho
#1055 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?
Da, o tome ti govorim. Sadašnji mentalitet ne ide uz interplanetarna putovanja no ko zna. Možda kad budemo mogli putovati, bit će razvijeno malo više svijesti.
- Dozer
#1056 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?
Ovo je logika nas, ljudi danas. Mozda neka neprednija civiliacija od nas ne razmislja bas tako nakaradno kao mi, jer su odavno prevazisli materijalizam kao nekavo mjerilo vrijednosti...delllboy79 wrote:Kad bi ljudi uspijeli otputovati na neku planetu gdje postoji zivot. Predpostavimo da tamo zateknemo humanoidna bica koja su na stepenu razvoja kamenog doba ili bronzanog.
Dali bi se prestavili ili objasnjavali ko smo i odakle smo ?
Da li bi podijelili nasa znanja i tehnologiju sa nekim bicima koja su na nizem stepenu razvoja od nas?
Ili bi iskoristili nasu nadmoc i manipulisali tim bicima da obave neki posao za nas ?
Cista logika .
- Dozer
#1057 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?
Nemoj tako...AstorH wrote:Aham, evo ga, ovako je nastao svit.
Ima i islam svoj biser, u vidu da je Allah bio u nistavilu (?!) i onda odlucio da stvori univerzum iz nicega
- delllboy79
#1058 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?
Interplanetarna putovanja idu uz osvajacjki mentalitet.sizifinho wrote:Da, o tome ti govorim. Sadašnji mentalitet ne ide uz interplanetarna putovanja no ko zna. Možda kad budemo mogli putovati, bit će razvijeno malo više svijesti.
Kad nam na zemlji u pitanju bude opstanak a budemo imali mogucnost da napravimo putovanje do neke druge planete pogodne ta zivot sugurno necemo trazitibdozvolu da se naselimo na nju.
- Dozer
#1059 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?
Ovo je, zapravo, ono sto ja odavno govorim. Ti si me malo napadao radi toga, ali nema veze. Nisam ja zlopamtilo.sizifinho wrote: ti si se već počeo malo preozbiljno hvatati za ovo što sam napisao
Sjeti se sta sam govorio i koje sam klipove postavljao vezano za te neke vanzemaljske vrste. Ja mogu shvatiti da 99% ljudi nisu spremni prihvatiti da smo u svemirskim okvirima mizerno sicusni, kao sto lako mogu razumjeti nas urodjeni strah od nepoznatog, pogotovo ako je to nesto nepoznato daleko mocnije od nas. Ne mislim ovdje na tebe, nego generalno. Da mi se ne upalis opet
Ali, ovime gore si se dotakao upravo noga sto ja odavno govorim, a to je sljedece:
1. Kako si i rekao, ako zaista postoji neka vrsta ili vrste koje su daleko naprednije od nas (a ja sam ubijedjen da postoje i da su odavno ovdje), ja mislim da njihov cilj nije da nas uniste. Da su to htjeli, odavno bi to i uradili, jer samim tim sto mogu doci do nas ko zna odakle, jasan je pokazatelj da su daleko napredniji i mocniji od nas.
2. Ekspanzija tzv. SF filmova u zadnjih 20-ak godina meni je nesto indikativno u realnom smislu, a ne samo kao jedan od filmskih zanrova. Naime, ko je gledao Zeitgeist 1,2 i 3, i ko ga je shvatio, mislim da bez problema moze sebi sloziti sliku kako se manipulise svijetom putem medija. A, i filmovi su takodjer medij, zar ne? Ukratko, ja mislim da taj kompletan zanr vec odavno ima ulogu pripreme ljudske vrste na nesto sto neizbjezno dolazi u vrlo skoroj buducnosti, a to je upravo otkrivanje ne jedne, nego puno vise vanzemaljskih vrsta. Od veceras pocinje novi serijal X-Files. Preporucujem da odgledate.
3. Ovo sto si rekao o "agendi" tih vanzemaljaca, u smislu da vjerovatno imaju neka pravila o nize razvijenim vrstama i svjetovima, ja se s tim slazem.
Ali, to je takodjer u skladu sa svim onim sto je rekao onaj KGB-ovac, o 80-ak vrsta koje nas posjecuju hiljadama godina, neke sporadicno i u razlicitim intervalima, a neke su i konstatno ovdje i rade s nasim najjacim vladama (USA, GB, FR, DE, CN, JP) (imate taj klip negdje ranije na temi, ali i sve ostale. Koga zanima.).
Onda, onaj lik, inzinjer koji je radio u Dulce bazi, kao i ona profesorica, cini mi se da bi iz iste baze. Oboje su ubijeni malo nakon sto su poceli javno pricati o stvarima iz te baze, saradnji s vanzemaljcima tamo, zajednickim genetickim eksperimentima, itd..
Imamo i onu izjavu Medvedeva, i neku vrstu prijetnje Amerima, da pocnu otkrivati istinu o vanzemaljcima ovdje na Zemlji, ili ce to poceti raditi oni (Rusi).
Takodjer, KGB-ovac je jasno rekao i da je ta neka vrsta, ili vise njih, rekla da ce 2025. objaviti svoje postojanje i prisustvo ljudima na planeti, jer se ne slazu s tim sto ih nase vlade kriju. Malo nakon toga, mozda 1-2 mjeseca kasnije, NASA obajvljuje da ocekuju da otkriju vanzemaljski zivot do 2025..
Zadnja stvar koja se desava jeste Hillary Clinton, koja prije neki dan u svojoj kampanji kaze da ce "otkriti istinu o Area 51 i vanzemaljcima ako bude izabrana".
Sve ovo kad stavimo na +, -, +, -, x, :, +, :, +, * = ...
4. "Vanzemaljski kodeks", koji spominjes, zapravo se vec neko vrijeme provlaci kroz neke SF serije, otprilike zadnje 2-3 godine, npr. u onoj seriji StarGate, koja ima 2-3 ogranka. U vecini epizoda se prikazuje upravo to - kako mi, ljudi, kao vrsta koja se domogla vanzemaljske tehnologije pomocu koje posjecujemo druge planete kroz crvotocine, zaticemo slabije razvijene vrste od nas, ali imamo "pravilo" da se ne mijesamo u njihov razvoj na bilo koji nacin. Zasto je nemoguce da je to ono kako se prema nama ponasaju naprednije vrste?
Naravno, ima tu i nekakvih zlih s kojim se ratuje (ne mozemo mi bez toga, jel' tako
E sad... ko nam garantuje da u tome nema neke istine, ili cak da sve nije istina? (odgledajte KGB-ovca).
-
sizifinho
#1060 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?
jedna je samo stavka koju nisi spomenuo
a to je da su sve rasprave proizasle iz iduce razlike:
- ja imam svoje misljenje i ja kazem : to je moje misljenje
- ti, s druge strane, lijepis nekakve stvari i govoris evo dokaza, nepobitnog itd
Tu je razlika. Ali eto promijenio si izjavu iz: nepobitan dokaz u "indikaciju". Mozda tebi to ne znaci nista, ali meni znaci. Vise ne pricamo ni o kakvim dokazima vec o idejama, pretpistavkama. Tu tema vec moze postojati.
a to je da su sve rasprave proizasle iz iduce razlike:
- ja imam svoje misljenje i ja kazem : to je moje misljenje
- ti, s druge strane, lijepis nekakve stvari i govoris evo dokaza, nepobitnog itd
Tu je razlika. Ali eto promijenio si izjavu iz: nepobitan dokaz u "indikaciju". Mozda tebi to ne znaci nista, ali meni znaci. Vise ne pricamo ni o kakvim dokazima vec o idejama, pretpistavkama. Tu tema vec moze postojati.
- Dozer
#1061 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Nikad nisam rekao evo "dokaza", a pogotovo ne "nepobitnog".
Nadji gdje sam to rekao, i postiraj citat, i ja cu ti se izviniti.
Ja sam samo za neke slike i klipove rekao da ih je strasno tesko proizvesti, radi nekih tehnickih stvari, ali nikad nisam rekao da je nesto od postavljenog nepobitan dokaz. Nemoj zajebavat' i izvrtat'.
I cijela tema je postavljena kao
, a ne kao

Nadji gdje sam to rekao, i postiraj citat, i ja cu ti se izviniti.
Ja sam samo za neke slike i klipove rekao da ih je strasno tesko proizvesti, radi nekih tehnickih stvari, ali nikad nisam rekao da je nesto od postavljenog nepobitan dokaz. Nemoj zajebavat' i izvrtat'.
I cijela tema je postavljena kao
- Rockefeller
#1062 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?
animals wrote:Netacno, nastali smo od majmuna, sto se vidi iz ove temeDrvosjeca iz Dejcica wrote:Rockefeller wrote:Nastadosmo od zemlje.![]()
Tačnije od zvijezda! Sva materija koja nas okružuje i od koje smo satkani je nastali izgaranjem zvijezda i ekplozijom istih.
Što se vidi sa Balkana
-
sizifinho
#1063 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
ma ne mogu sad tražiti, ali ima toga, znaš i ti i ja da si pisao kako su to dokazi, i koliko si se raspravljao s mnom i ostalim ljudima koji su tvrdili da su oni klipovi lažni.
Ne kažem da nema misterije, ali također tvrdim da ne postoji siguran dokaz vanzemaljaca, pa čak ni ona izjava Hilary nije bila baš za povjerovati. Ne zaboravimo - predizborna kampanja bla bla.
U svakom slučaju, kao što si rekao tema je
Sve dok ne bude
Ne kažem da nema misterije, ali također tvrdim da ne postoji siguran dokaz vanzemaljaca, pa čak ni ona izjava Hilary nije bila baš za povjerovati. Ne zaboravimo - predizborna kampanja bla bla.
U svakom slučaju, kao što si rekao tema je
Sve dok ne bude
- Kaligrafija
#1064 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Uzmi DMT tj. N,N-Dimethyltryptamine, i bice sve sto i ne mozes da zamislis...!

-
sizifinho
#1065 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
wow još jedan originalac
baš ste postali in sa tim furačkim šega komentarima. Čovjek bi rekao da vam ne nedostaje originalnoti zar ne?
Šalu na stranu, ne treba mi DMT kad imam dovoljno serotonina i melatonina, hvala lijepo
baš ste postali in sa tim furačkim šega komentarima. Čovjek bi rekao da vam ne nedostaje originalnoti zar ne?
Šalu na stranu, ne treba mi DMT kad imam dovoljno serotonina i melatonina, hvala lijepo
-
TheMule
#1066 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Ne kontam, neki ovdje govore nastali smo od majmuna, neki da nismo. Mozetel' se dogovoriti i sloziti, jeli to samo teorija ili hipoteza ili zakon ili cinjenica?
-
sizifinho
#1067 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Nismo nastali od majmuna. To je teorija, ujedno i činjenica.TheMule wrote:Ne kontam, neki ovdje govore nastali smo od majmuna, neki da nismo. Mozetel' se dogovoriti i sloziti, jeli to samo teorija ili hipoteza ili zakon ili cinjenica?
Nema se tu šta raspravljati. Imali smo nekad davno zajedničkog pretka, ali da uzmeš današnju gorilu, čimpanzu i da je gledaš stotinama hiljada godina - ona nikad ne bi postala čovjek.
-
TheMule
#1068 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
A Dozer kaze da jesmo, zato pitam. Na kraju se svede da li da vjerujem tvom velikom teoretskom znanju ili njemu sa 65+ godina iskustva, jer i to nesto znaci. Onda ulete ovi religiozni i nikako da se sloze na ovom topikusizifinho wrote:Nismo nastali od majmuna. To je teorija, ujedno i činjenica.TheMule wrote:Ne kontam, neki ovdje govore nastali smo od majmuna, neki da nismo. Mozetel' se dogovoriti i sloziti, jeli to samo teorija ili hipoteza ili zakon ili cinjenica?
Nema se tu šta raspravljati. Imali smo nekad davno zajedničkog pretka, ali da uzmeš današnju gorilu, čimpanzu i da je gledaš stotinama hiljada godina - ona nikad ne bi postala čovjek.
-
sizifinho
#1069 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Pa razluči sam.
Internet je ogromna riznica znanja, iskoristi je.
Internet je ogromna riznica znanja, iskoristi je.
-
kerima1
#1070 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Sizifinho sta mislis ako nas zaista ta neka visa vrsta bica vanzemaljaca testira kao experiment neki sudeci po svemu sto vidimo sta cinimo, sta bi po tvom misljenju trebali mi kao rasa prevazici i kako ziviti.mi smo od prapocetka zivili u skladu sa prirodom pa do danas kad nam nista nije sveto, ne znam sta bi njih moglo zanimati kod nas jadnika ?!
Pitanje je gdje smo zakazali i sta bi trebali uciniti da nas isti ili posjete ili puste na miru
Pitanje je gdje smo zakazali i sta bi trebali uciniti da nas isti ili posjete ili puste na miru
-
sizifinho
#1071 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Pa imamo planetu sa ogromnim brojem živih organizama, još više ih je bilo u prošlosti - i jedini smo došli do tog gdje smo danas. Da li je to posljedica slučajne genetke mutacije u nekom od predaka, da li je posljedica "onijeh" iznad, ili je Bog tako htio - ne znam. No sigurno je da nosimo potencijal, što možemo vidjeti i prema sadašnjoj situaciji apex predatora na Zemlji. Možda nas zato i posmatraju.
Šta bismo trebali promijeniti? Definitivno stepen obrazovanosti haha
-
kerima1
#1072 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Pazi se Sizife ako vole genijalce mogli bi te odvesti kod sebesizifinho wrote:Pa imamo planetu sa ogromnim brojem živih organizama, još više ih je bilo u prošlosti - i jedini smo došli do tog gdje smo danas. Da li je to posljedica slučajne genetke mutacije u nekom od predaka, da li je posljedica "onijeh" iznad, ili je Bog tako htio - ne znam. No sigurno je da nosimo potencijal, što možemo vidjeti i prema sadašnjoj situaciji apex predatora na Zemlji. Možda nas zato i posmatraju.
-
sizifinho
#1073 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
vala, kakvih mozgova ima, vjerujem da bi me izbacili kroz prvi izduvni ventil
laskaš mi u svakom slučaju, hvalaa
laskaš mi u svakom slučaju, hvalaa
- Dozer
#1074 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Mala ispravkica - nije da ja bas tvrdim da smo nastali od majmuna, ali to i ne iskljucujem. Ono sto sam ja, zapravo, govorio jeste da je po meni vrlo moguce da su nas vanzemaljci malo "pogurali" tako sto su malkice poboljsali nekog majmuna/primata, tj. da su malom genetskom modifikacijom/eksperimentom unaprijedili nekog majmuna i pustili da evolucija uradi svoje.
To bas i nije da smo postali direktno od majmuna. U tom kontekstu sam spominjao Darwinovu teorijuz ali njoj je uvijek nedostqjala ona jedna famozna karika.
Ja mislim da ta neka karika nedostaje i danas, cak iako znamo dosta toga o nasim predacima, ipak jos nismo dobacili do onog naseg prvog i najdirektnijeg, tj. prvog primata.
Usput, jel' ko odgledao nove X-Files ?
To bas i nije da smo postali direktno od majmuna. U tom kontekstu sam spominjao Darwinovu teorijuz ali njoj je uvijek nedostqjala ona jedna famozna karika.
Ja mislim da ta neka karika nedostaje i danas, cak iako znamo dosta toga o nasim predacima, ipak jos nismo dobacili do onog naseg prvog i najdirektnijeg, tj. prvog primata.
Usput, jel' ko odgledao nove X-Files ?
-
sizifinho
#1075 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
fazon je što zaista nismo nastali od majmuna jer je pretak čovjeka živio u isto vrijeme kad i pretak majmuna - u isto vrijeme
Isto tako se ne može reći da je krokodil nastao od dinosaurusa, jer su krokodili živjeli za vrijeme dinosaurusa
Ali i mi i majmuni smo imali zajedničke pretke, tako i krokodil i dinosaurus.
Najprostije objašnjeno, organizam koji je bio naš i majmunov zajednički predak je imao hipotetski dva plemena. Jedno pleme je otišlo u džunglu, drugo u savanu.
Ovo u dungli se adaptiralo na život na stablima, gdje su imali veću zaštitu od predatora i nisu imali potrebe evoluirati brzinom kojom je ono drugo pleme u savani moralo.
Tako se nakon hiljadu godina (hipotetski, radi najlakšeg objašnjenja) razdvojio pretak čovjeka i majmuna, koegzistirajući oba u isto vrijeme.
Također ne isključujem mogućnost da su onda vanzemaljci izabrali pretka čovjeka i modifikovali ga.
O missing linku, tranzicijskom fosilu smo već pričali, nećemo se vala ponavljati.
Isto tako se ne može reći da je krokodil nastao od dinosaurusa, jer su krokodili živjeli za vrijeme dinosaurusa
Ali i mi i majmuni smo imali zajedničke pretke, tako i krokodil i dinosaurus.
Najprostije objašnjeno, organizam koji je bio naš i majmunov zajednički predak je imao hipotetski dva plemena. Jedno pleme je otišlo u džunglu, drugo u savanu.
Ovo u dungli se adaptiralo na život na stablima, gdje su imali veću zaštitu od predatora i nisu imali potrebe evoluirati brzinom kojom je ono drugo pleme u savani moralo.
Tako se nakon hiljadu godina (hipotetski, radi najlakšeg objašnjenja) razdvojio pretak čovjeka i majmuna, koegzistirajući oba u isto vrijeme.
Također ne isključujem mogućnost da su onda vanzemaljci izabrali pretka čovjeka i modifikovali ga.
O missing linku, tranzicijskom fosilu smo već pričali, nećemo se vala ponavljati.