BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
6
9%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
55%

Total votes: 69

belami1111

#1051 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by belami1111 »

ja sam amoniman wrote:Razlika drastična, na haloo za 5 km 1 gb i to iz kredita
Na mojmini15 pisljivih 500 mb za 7 km i to uz posebnu doplatu, pa sve izađe 25 km
a ti kupuj telefone i o toj gluposti je bila rasprava kako se ovce navlače
1. 5km -1 GB mobilnog interneta trajanju 20 dana bez ikakvog flat prometa moguć dokup 500 mb 2km ili 1gb 5km
2.Do sad je na mini paketima je internet napalćivan iz pretplate nigdje još nema zvanično da će to biti ukinuto...ima samo info nekih šalterski radnika bla bla kao i što je bilo da će prebaciti sve na nove pakete bez obzira na ugovor a to se nije desilo........čekamo zvanično
Kupovina telefona s pravom garancijom je jarane pola cijene - uvjerio sam se sam u zadnjih 10 dana , rikno telefon pod garancijom i dobi novi i garancija mu ponovo dvije godine...toliko o ovcama.....
Neporičem da je internet nešto jeftiniji ali toliko navaljivati ...i skrivati da nakraju krajeva nije 1 GB -5 km mjesec dana nego 20 dana i kapak nema više bez doplate....
ja sam amoniman

#1052 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by ja sam amoniman »

:lol: ocajni ste
Ja...jes 20 pa sta, dokupis za 5 km novu gigu za narednih 20 dana i tako te mjesecno, pazi dobro za 7,5 km dođe 1,5 gb !!! A to je za iste pare 3 puta vise interneta nego msurf
Koji flat ti imas? Sa 32 kbps :lol: :lol: daj uozbilji se
lozze

#1053 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by lozze »

Zdravo svima

Treba mi jedna pomoc ako moze. Imam paket Mini 15, koji se sad zove Moj mini 15 i koji nema vise mobilni internet flat, povecali su na 100mg brzog interneta ali su ukinuli flat nakon toga. Meni je mini 15 bio idealan, imao sam 2 najbroja i imao flat koji sam koristio najvise za viber i whatsapp i sada mi fali taj flat. Namjeravam i promjeniti mrezu ako ima neka pametnija ponuda za mene. Znaci ja trosim od prilike do 20KM sa flat internetom, sad ne znam sta bih. Vidio sam ovaj Combo paket, ne znam kakav je, ali je najblizi ovom mom prijasnjem paketu, ali je i skuplji. Ima li neki paket na drugoj mrezi koji bi mojim potrebama odgovarao? hvala
Cracked

#1054 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cracked »

Jel neko zna ovaj sta je sa ovim mTel frend platis 10km(+pdv) dobije se 2gb na 30dana. Kao da sam na sajtu vidio nesto pise promotivno? jel se neko raspitao hocel to biti samo kratkotrajno ili im je to stalna ponuda? Isto vazi za njihov "goFree" isto nude
pepeljara

#1055 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

belami1111 wrote:
ja sam amoniman wrote:Razlika drastična, na haloo za 5 km 1 gb i to iz kredita
Na mojmini15 pisljivih 500 mb za 7 km i to uz posebnu doplatu, pa sve izađe 25 km
a ti kupuj telefone i o toj gluposti je bila rasprava kako se ovce navlače
1. 5km -1 GB mobilnog interneta trajanju 20 dana bez ikakvog flat prometa moguć dokup 500 mb 2km ili 1gb 5km
2.Do sad je na mini paketima je internet napalćivan iz pretplate nigdje još nema zvanično da će to biti ukinuto...ima samo info nekih šalterski radnika bla bla kao i što je bilo da će prebaciti sve na nove pakete bez obzira na ugovor a to se nije desilo........čekamo zvanično
Kupovina telefona s pravom garancijom je jarane pola cijene - uvjerio sam se sam u zadnjih 10 dana , rikno telefon pod garancijom i dobi novi i garancija mu ponovo dvije godine...toliko o ovcama.....
Neporičem da je internet nešto jeftiniji ali toliko navaljivati ...i skrivati da nakraju krajeva nije 1 GB -5 km mjesec dana nego 20 dana i kapak nema više bez doplate....
Druze, sluzbeno je nazovi 1444.
Pored sto mi je rekao onaj sto radi u BBI da im je nalozeno da to govore svima koji upit posalju, i na 1444 sad daju tu info.
fortaleza

#1056 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by fortaleza »

lozze wrote:Zdravo svima

Treba mi jedna pomoc ako moze. Imam paket Mini 15, koji se sad zove Moj mini 15 i koji nema vise mobilni internet flat, povecali su na 100mg brzog interneta ali su ukinuli flat nakon toga. Meni je mini 15 bio idealan, imao sam 2 najbroja i imao flat koji sam koristio najvise za viber i whatsapp i sada mi fali taj flat. Namjeravam i promjeniti mrezu ako ima neka pametnija ponuda za mene. Znaci ja trosim od prilike do 20KM sa flat internetom, sad ne znam sta bih. Vidio sam ovaj Combo paket, ne znam kakav je, ali je najblizi ovom mom prijasnjem paketu, ali je i skuplji. Ima li neki paket na drugoj mrezi koji bi mojim potrebama odgovarao? hvala
Eronet Super15 ima flat internet.

Ali puno više se isplati savršena, za 20 KM prepaid mjesečno 200 minuta prema svima, 300 sms, te 500mb neta, a kad potrošiš za još 2 KM aktiviraš još 500 mb u idućih 5 dana, nije flat ali sve ovisi o potrošnji.

http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... -savrsena/
ja sam amoniman

#1057 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Nisi ti to bas dobro pokonto
Dakle tih 100 MB dobijas u okviru samog paketa mojmini 15 kao gratis i ranije nije ni bilo, a msurf je dodatni internet paket kojeg si morao dokupit, ranije placat iz pretplate, sada ga moras placat dodatno zasebno i da jos ućerdus bude veći nemas vise za 3 KM nego je početni za 7 KM za 500 MB i jos dodatno ućerivanje flat je smanjen na neupotrebljivih 32 vjerujem da ni viber poruke ne prolaze, nikako da se javi neko da je probo to čudo tehnologije bhtelekom uhljeba
lozze

#1058 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by lozze »

ja sam amoniman wrote:

Nisi ti to bas dobro pokonto
Dakle tih 100 MB dobijas u okviru samog paketa mojmini 15 kao gratis i ranije nije ni bilo, a msurf je dodatni internet paket kojeg si morao dokupit, ranije placat iz pretplate, sada ga moras placat dodatno zasebno i da jos ućerdus bude veći nemas vise za 3 KM nego je početni za 7 KM za 500 MB i jos dodatno ućerivanje flat je smanjen na neupotrebljivih 32 vjerujem da ni viber poruke ne prolaze, nikako da se javi neko da je probo to čudo tehnologije bhtelekom uhljeba
Da upravu si, ja sam dokupio 2,5km i imao sam internet 50mg i onda nakon toga flat, s tim da tih 50mg potrosim za jedan dan pa ga nisam ni tacunao hehe. Znaci kako sam ja tebe razumio, ja kad sad doplatim 7 km nakon 500mg imacu flat? S tim da sad kad pritisnem *110# izbacuje mi error. Valjda im nesto ne radi dobro
belami1111

#1059 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by belami1111 »

Sad imas 100 mb u paketu i doplatis jos 7 km za 500 mb dskle ukupno imas 600 mb i flat poslije toga...
ja sam amoniman

#1060 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Da, samo sto sad msurf placas posebno i dodatno 7 kermi a ne iz pretplate kao ranije i sto ti je flat sad na 32 prakticki neupotrebljiv
Del_Boy1

#1061 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Del_Boy1 »

lozze wrote:Da upravu si, ja sam dokupio 2,5km i imao sam internet 50mg i onda nakon toga flat, s tim da tih 50mg potrosim za jedan dan pa ga nisam ni tacunao hehe. Znaci kako sam ja tebe razumio, ja kad sad doplatim 7 km nakon 500mg imacu flat? S tim da sad kad pritisnem *110# izbacuje mi error. Valjda im nesto ne radi dobro

Ako si pod ugovorom sa obveznim rokom trajanja, onda ti je još uvijek stari paket, a sa njim i stari mSurf 50 + flat na 64 kbps.
Ali_G

#1062 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Ali_G »

Tih 32kbps ce vjerovatno raditi za poruke preko vibera i eventualno pozive. Za sve ostalo je to neupotrebljivo. Sve mi se cini da u bht misle da bi taj internet trebao da sluzi samo za vibera:)
Sanjarko

#1063 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Cracked wrote:Jel neko zna ovaj sta je sa ovim mTel frend platis 10km(+pdv) dobije se 2gb na 30dana. Kao da sam na sajtu vidio nesto pise promotivno? jel se neko raspitao hocel to biti samo kratkotrajno ili im je to stalna ponuda? Isto vazi za njihov "goFree" isto nude
Tačno tako kako si napisao navodno do nove godine ako se dobro sječam za gofree ne znam.
ja sam amoniman

#1064 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Ali_G wrote:Tih 32kbps ce vjerovatno raditi za poruke preko vibera i eventualno pozive. Za sve ostalo je to neupotrebljivo. Sve mi se cini da u bht misle da bi taj internet trebao da sluzi samo za vibera:)
Od poziva nema ništa jer viber šteka i na 2G /uglavnom kod nas 220 kbps/ tek na 3G je normala
Poruka mozda i prođe ali jao si ga majčin sine ako mu ko pošalje sliku ili video :lol: :lol:
ima da mu učitava satima ako uopšte i učita
Mogu zamislit razgovor na viberu dva nesretnika koji su na msurfu na 32 kbps :lol: :lol:
pepeljara

#1065 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

ja sam amoniman wrote:
Ali_G wrote:Tih 32kbps ce vjerovatno raditi za poruke preko vibera i eventualno pozive. Za sve ostalo je to neupotrebljivo. Sve mi se cini da u bht misle da bi taj internet trebao da sluzi samo za vibera:)
Od poziva nema ništa jer viber šteka i na 2G /uglavnom kod nas 220 kbps/ tek na 3G je normala
Poruka mozda i prođe ali jao si ga majčin sine ako mu ko pošalje sliku ili video :lol: :lol:
ima da mu učitava satima ako uopšte i učita
Mogu zamislit razgovor na viberu dva nesretnika koji su na msurfu na 32 kbps :lol: :lol:

Ma nema nista od toga, bit ce da neko vidi da si online, i to je to :)

cisto fore radi, uplati pa surfaj dalje.
Od ove nase kuknjave nema nista :)))

elem, imal kakvih novosti, do max 30 marki sa pdv sta je najbolja opcija.

Pozivi 30, net 70%

Ja sad kad istekne na bht (hvala na svemu, al ...) planiram ovu supertarifa 25... e sad jel ko sta istrazivao u skorije vrijeme :D
ja sam amoniman

#1066 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Bez daljneg eronetove super tarife jest trenutno najbolji postpaid, ali i prepaid haloo može biti vrlo blizu samo je dovoljno da brojevi sa kojima se najviše komunicira, koji se obično i definišu kao najbrojevi budu u haloo mreži i placa se samo poziv od 10 feninga
Inače bez najbrojeva u haloo mreži,računica je sa haloo za 30 kermi sljedeća / može biti i promjenljiva da neko dokupi vise interneta na uštrb manje minuta ili i obratno/
1,5 GB mjesečno za 7,5 KM
i 125 minuta ( preostalih 22,5 KM podijeljeno sa 0,18 po minuti)

Supertarifa 25 koju ti spominjes daje 2 GB i 150 minuta
ja sam amoniman

#1067 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

kakve su ovo sad sve kombinacije
ELTA ima vlastiti postpaid, ali koristi halo kao prepaid
http://elta-kabel.com/mobilna-telefonija

nisu ni losi

Image
pepeljara

#1068 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

ja sam amoniman wrote:kakve su ovo sad sve kombinacije
ELTA ima vlastiti postpaid, ali koristi halo kao prepaid
http://elta-kabel.com/mobilna-telefonija

nisu ni losi

Image
Cak i ta lijeva firma ima bolju uslugu od mega sega bht-.a

(1) - Naša mreža: Elta mobilna telefonija, prepaid korisnici
(2) - Za tarifne modele "Komplet 15" i "Komplet 25" brzina prenosa podataka nakon potrošenih 100MB odnosno 2GB se smanjuje na 64kbps. Kod tarifnog modela "Komplet 50", nakon potrošenih 8GB brzina se smanjuje na 128kbps.
(3) - 12 mjesečnih rata
ja sam amoniman

#1069 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

samo je skroz nejasno ovo sto kaze da ima 60 minuta prema ostalim mobilnim i fiksnim mrezama
jer 15 KM podjeljen sa cijenom od 0,18 daje 83 minute !!!
smartXL

#1070 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

Sta ti tu ima nejasno? Za 15KM dobijes flat unutar mreze, 60 min prema ostalim mob i fixnim mrezama i 100 MB
dileja

#1072 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

pa onda je mini15 od bht povoljniji jer pored toga sto ima neznatno vise minuta 65 ( 15 KM podjeljeno sa 0,23 po minuti) ima i povoljniju obračunsku od 30/60
ista je i kolicina interneta od 100 MB s tim da elta daje flat 64 kbps dok su bht budale čak i na dodatnom msurf paketu sjebali flat na 32 kbps a valja ga još dodatno doplatiti
kome je bitan internet vrlo važne razlike
mirza_15

#1073 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

dileja wrote:pa onda je mini15 od bht povoljniji jer pored toga sto ima neznatno vise minuta 65 ( 15 KM podjeljeno sa 0,23 po minuti) ima i povoljniju obračunsku od 30/60
ista je i kolicina interneta od 100 MB s tim da elta daje flat 64 kbps dok su bht budale čak i na dodatnom msurf paketu sjebali flat na 32 kbps a valja ga još dodatno doplatiti
kome je bitan internet vrlo važne razlike
75 minuta. 15 KM po cijeni od 0,20 KM. I jedna i druga cijena su bez pdv-a. Sa najbrojevima (dva iz bilo koje mreze) izadje i vise.
dileja

#1074 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

spominjanje najbroja je smijesno jer elta izgleda ima sa svim brojevima u haloo mreži sa kojima su u talu džaba razgovore, tako da tih 15 minuta vise ne znači ništa
zanimljivo je da se i sam haloo moze naci u ovoj računici, jer u okviru 17,5 KM uplate dobija se za 5 KM 1 giga interneta a preostalih 12,5 je dovoljno za 70 minuta !!!
bolja ponuda i od elte i bht

a bogami i moj IZI je tu negdje jer u okviru 17,5 KM se dobije 65 minuta koji zbog najpovoljnije obračunske 15/60 vrlo lako može postati i 100 minuta i više
plus besplatno unutar mreže, plus 400/200 MB interneta i 400/200 sms koji vrlo uspjesno mogu zamjeniti kratke pozive
sve za 17,5 KM kolko je pretplata na bht i elta

a da i ne spominjem moju konkretnu THE BEST kombinaciju gdje za 17,5 KM imam 4,4 GB !!!! te 22 minute koje uz obračunsku 15/60 i besplatnih 400/200 sms mogu vrlo lako postat tih 60/75 minuta koje daju elta i bht
mirza_15

#1075 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Jesi to ti javno priznao da se kloniras? :mrgreen:
Post Reply