Uhapšen Naser Orić!

Post Reply
L u c i f e r

#1051 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by L u c i f e r »

Fakat je milina slusati kuknjavu, cvilenje i jaukanje po cetnickim sajtovima veceras. :)

Prosto mi zao sto sad valja ici guzit...
mirza_15

#1052 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by mirza_15 »

L u c i f e r wrote:Fakat je milina slusati kuknjavu, cvilenje i jaukanje po cetnickim sajtovima veceras. :)

Kad zadje covjek u godine postane mu mrsko. Samo jos jedna obaveza.
Edin H.

#1053 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Edin H. »

L u c i f e r wrote:Fakat je milina slusati kuknjavu, cvilenje i jaukanje po cetnickim sajtovima veceras. :)

Neka te na forumu, ba :zzzz:
L u c i f e r

#1054 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by L u c i f e r »

mirza_15 wrote:

Kad zadje covjek u godine postane mu mrsko. Samo jos jedna obaveza.
Ma nije to, nego su mi cetnicki jauci gotovo pa mili ko jebacina... :evil:
sha_ba

#1055 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by sha_ba »

hajd ti nama Semira pristavi :mrgreen:
jao_situacije

#1056 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by jao_situacije »

bosan wrote:
RahatHurmašica wrote:
bosan wrote:E sad imate priliku svi Vi koji znate da je kriminalac ,reketas ,diler ,ratni zlocinac ... da ga fino tuzite :D
Da Vas sad vidim :D
jel baco nejač lavovima?
Ja tog covjeka nikad nisam ni vidio kao ni vecina ovdje ali ne znam kako ljudi sve znaju a nisu makli iz svojih sobica. Ja ne mogu covjeka osudjivati na osnovu pretpostavki ili cula-kazala informacija.Niti ga branim . Ali nikad necu biti za to da se nekom Bosancu i Hercegovcu sudi u Srbiji za neki ratni zlocin koji nije pocinjen na teritoriji Srbije.
ja sam ga vidio par puta, čovjek je normalan i nema 2 metra :lol:
L u c i f e r

#1057 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by L u c i f e r »

sha_ba wrote:hajd ti nama Semira pristavi :mrgreen:
Dje me nadje, maloprije sam mu bio pristavio onu U mojim grudima... :lol:
Danguba

#1058 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Danguba »

Image

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nazvao je genocid u Srebrenici 1995. godine "najvećom prevarom u 20. vijeku", u reakciji na odluku švajcarskih pravosudnih oragana da Nasera Orića, ratnog komandanta Srebrenice, izruče BiH a ne Srbiji koja je za njim raspisala potjernicu.
I kako ono kazu, ne vjeruj cetniku ni kada ti sa poklonima dolazi. :izet:
General War

#1059 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by General War »

It_is_a_Leclerc wrote:Moram priznati da smo ovo na kraju odlično odigrali.

Na stranu to što će Orić biti u BiH, ovo sa pozivanjem Vučića u Srebrenicu od strane Durakovića i Munire je pun pogodak. Kao da su znali da će zlikovac i zločinac iz Srbije brže bolje smisliti kako nije dobro došao.

On, i njegovi, suštinski nisu i neće biti dobro došli u Srebrenicu. Ono je za Bošnjake zemlja mučenika i nikakvi golobradi četnici koji su, dok su posljednje grupe Srebreničana streljane na Branjevu i Zelenom Jadru, govorili kako 100 bošnjačkih života vrijedi koliko i jedan srpski, nemaju bujruma. To im garantuje 60.000 Bošnjaka i naših prijatelja koji će se sliti u Srebrenicu ovog 11.7.
I ko predstavlja te mucenike?
Vec odavno imam taj utisak da smo postali taoci srebrenicke price..pun mi racku i te Munire sa kucama po sarajevu, Durakovica sto Dodika docekuje sve sa srdacnim rukavanjem zajedno sa SDA kadrom, i Naserom Mercedes ML herojem...svako malo...i sta ce dobiti time sto Vucic dodje u srebrenicu ili ne dodje, ko mu jebe mater...
Puna Bosna masovnih grobnica...ili neka opet tuze Srbiju, ili neka traze Srebrenicu van PC ili makar novi district..nesto!... kako bi srebrenicani dobili neku simbolicnu satisfakciju...ali onda ode glasacko tijelo iz SA i TZ doduse...
SaraFina

#1060 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by SaraFina »

Danguba wrote:Image

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nazvao je genocid u Srebrenici 1995. godine "najvećom prevarom u 20. vijeku", u reakciji na odluku švajcarskih pravosudnih oragana da Nasera Orića, ratnog komandanta Srebrenice, izruče BiH a ne Srbiji koja je za njim raspisala potjernicu.
I kako ono kazu, ne vjeruj cetniku ni kada ti sa poklonima dolazi. :izet:

Ako se preCjednik sad ne ocjepi u znak protesta onda je cijela priča o samostalnosti srpske ubleha :skoljka:
madner

#1061 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by madner »

It_is_a_Leclerc wrote:
GeeTnT wrote:Krenimo redom:
1. Poslati zahtjev interpolu za ubuduće sve potjernice iz Srbije u startu proglasiti nevažećim,
1. Podignuti protutužbu za potpisnike i nalogodavce crvene potjernice,
2. Naplatiti cijelu ekskurziju i boravak u pritvoru Nasera Orića (u francima),
3. Organizovati agenciju unutar MVP za pravovremeno izvješće po pitanju rada tužilaštva Srbije, a u vezi BiH gradjana.
1. Interpol obavijesti svaku državu ako protiv njenog državljanina postoji potjernica. Država uloži žalbu. Ako neka države postupi po potjernici,a ne po žalbi države koja ju je uložila, to je njeno pravo. Tu se BiH ne pita.
2. Nema osnova. Naser Orić u Srbiji i u BiH jeste osumnjičen za ratni zločin. S obzirom da nije dostupan pravosuđu Srbije, njihovo je pravo da ga ovako traže.
3. Kome naplatiti ? Troškove ekstradicije snovi Švicarska.
4. Tužilaštvo Srbije nije dužno nikog obavještavati po pitanju istraga koje provode.

Ja bih htio da odgovorim na ovu laž da je Orić nešto kao izdao Srebrenicu i da je "kriv za Srebrenicu". Daj prestanite više s tim. To je kao da nekog ujede pas, a vi krivite čovjeka jer je prolazio tuda. Sve i da je Orić sa još osam ljudi ostao u Srebrenici, ništa se ne bi moglo spasiti. Na Srebrenicu je udario jedan korpus, pomognut snagama iz Srbije, tačnije iz Loznice, pripadnicima MUP-a Srbije, dobrovoljcima i specijalcima. I sad vi mene uvjeravate da je Orić sa par hiljada praktički nenaoružanih ljudi mogao nešto uraditi tu...
Postavio sam ranije snage koje su izvele napad na Srebrenicu.
To sto je preostala komanda 28 divizije bila nesposobna je cinjenica, kao i da bi sposobna komanda mogla sprijeciti pad grada.

Nije Oric izdao Srebrenicu, covjek je dobio naredjenja. Da li su ti koji su naredili njegovo prekomandovanje bili svjesni slabosti ostalog kadra je otvoreno.
mO k3

#1062 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by mO k3 »

jao_situacije wrote:
Sto lažeš , ???

Ima u njemu 3 metra :mrgreen:
jao_situacije

#1063 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by jao_situacije »

mO k3 wrote:
jao_situacije wrote:
Sto lažeš , ???

Ima u njemu 3 metra :mrgreen:
pročito si me :mrgreen:
sanjin_1

#1064 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by sanjin_1 »

Graonic je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je, prema evidenciji Ministarstva rada i boracko-invalidske zaštite, registrovano 22 368 poginulih u proteklom otadzbinskom ratu, od cega 20 903 borca Vojske RS i 1 405 civilnih žrtava
ovo stalno ponavljati..
TheMule

#1065 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by TheMule »

Vucicu, pruzi ruku da ti se popisam na nju stoko neotesana! :bih:
HTI

#1066 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by HTI »

sanjin_1 wrote:
Graonic je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je, prema evidenciji Ministarstva rada i boracko-invalidske zaštite, registrovano 22 368 poginulih u proteklom otadzbinskom ratu, od cega 20 903 borca Vojske RS i 1 405 civilnih žrtava
ovo stalno ponavljati..[/quote/

Lakse ponavljati nego sabrati. :-)
It_is_a_Leclerc

#1067 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by It_is_a_Leclerc »

General War wrote:

Na stranu to što će Orić biti u BiH, ovo sa pozivanjem Vučića u Srebrenicu od strane Durakovića i Munire je pun pogodak. Kao da su znali da će zlikovac i zločinac iz Srbije brže bolje smisliti kako nije dobro došao.

On, i njegovi, suštinski nisu i neće biti dobro došli u Srebrenicu. Ono je za Bošnjake zemlja mučenika i nikakvi golobradi četnici koji su, dok su posljednje grupe Srebreničana streljane na Branjevu i Zelenom Jadru, govorili kako 100 bošnjačkih života vrijedi koliko i jedan srpski, nemaju bujruma. To im garantuje 60.000 Bošnjaka i naših prijatelja koji će se sliti u Srebrenicu ovog 11.7.
Vec odavno imam taj utisak da smo postali taoci srebrenicke price..pun mi racku i te Munire sa kucama po sarajevu, Durakovica sto Dodika docekuje sve sa srdacnim rukavanjem zajedno sa SDA kadrom, i Naserom Mercedes ML herojem...svako malo...i sta ce dobiti time sto Vucic dodje u srebrenicu ili ne dodje, ko mu jebe mater...
Puna Bosna masovnih grobnica...ili neka opet tuze Srbiju, ili neka traze Srebrenicu van PC ili makar novi district..nesto!... kako bi srebrenicani dobili neku simbolicnu satisfakciju...ali onda ode glasacko tijelo iz SA i TZ doduse...
Ma to su sve srpski pamfleti i relativizatorske laži.

Prvo, Munira nema kuću u Sarajevu. Drugo, Munira je na mjesto predsjednice Pokreta majki izabrana samo zbog činjenice da, kad se sve sabere, ima preko 40 ubijenih bližih i daljih članova porodice što je najveći broj od svih majki. Treće, prestanite više uznemiravati tu ženu. Ima, i neka ima. Da joj išta od te imovine može vratiti djecu, siguran sam da bi se odrekla istog časa.

Ćamil Duraković je načelnik općine Srebrenica u kojoj žive i Srbi. Njegova je dužnost da dočeka entitetskog predsjednika. Naser Orić ne živi u Srebrenici.
Kaligrafija

#1068 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Kaligrafija »

It_is_a_Leclerc wrote:
General War wrote:

Ma to su sve srpski pamfleti i relativizatorske laži.

Prvo, Munira nema kuću u Sarajevu. Drugo, Munira je na mjesto predsjednice Pokreta majki izabrana samo zbog činjenice da, kad se sve sabere, ima preko 40 ubijenih bližih i daljih članova porodice što je najveći broj od svih majki. Treće, prestanite više uznemiravati tu ženu. Ima, i neka ima. Da joj išta od te imovine može vratiti djecu, siguran sam da bi se odrekla istog časa.

Ćamil Duraković je načelnik općine Srebrenica u kojoj žive i Srbi. Njegova je dužnost da dočeka entitetskog predsjednika. Naser Orić ne živi u Srebrenici.
I ja kazem, sta ako Munira ima kucu i auto i vikendicu i Naser isto...Da Bog da svaka majka Munira imala sta joj srce pozeli...A sto @It_is_a_Leclerc kaze, svaka od njih bi zivot dala da svoje dijete vrati! Gdje smo mi da protestvujemo za razne sudske i moralne nepravde, od Haga, Srebrenice, Tuzle i Sarajeva, evo mene prvog nema, ali Munira i Munire su posvetile tome svoj zivot, borbi za istinu i pravdu! I ko god je protiv tih zena je za mene veci cetnik od cetnika, taman da je i iz mog naroda!
Last edited by Kaligrafija on 26/06/2015 02:23, edited 1 time in total.
ultrajvosa 1987

#1069 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by ultrajvosa 1987 »

Za ove sto prozivaju Muniru da ima kuce, auta, stanove i sl... Dabogda vi to sve imali, a ostali bez najblizih, bez 40 clanova familije...posteno? Njoj je sigurno drago sto to sve "ima", a nema kome cestitati Bajrama...
Fuj bagro balijska

Naser Oric jedan od nas... :bih:
dert

#1070 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by dert »

ultrajvosa 1987 wrote:Za ove sto prozivaju Muniru da ima kuce, auta, stanove i sl... Dabogda vi to sve imali, a ostali bez najblizih, bez 40 clanova familije...posteno? Njoj je sigurno drago sto to sve "ima", a nema kome cestitati Bajrama...
Fuj bagro balijska

Naser Oric jedan od nas... :bih:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
travnik

#1071 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by travnik »

Ovo je sasvim očekivana odluka. To su i u Srbiji znali. Inače, kada ne'ko sa strane čita izjave, intervjue, politike, programe i sl., zaključio bi da su i u SA i u BG sve neki borci za pravdu, pomirenje, kažnjavanje zločinaca i sl., a u biti na djelu je selektivno procesuiranje ratnih zločina. Između ostalog, to je i jedan od razloga zbog kojeg i danas imamo veličanje nekih zločinaca, nedovoljno osudu ili negiranje određenih zločina i ovoliki stupanj dezintegriranosti društva.
escobar__

#1072 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by escobar__ »

ultrajvosa 1987 wrote:Fuj bagro balijska
daddy-kool

#1073 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by daddy-kool »

travnik wrote:Ovo je sasvim očekivana odluka. To su i u Srbiji znali. Inače, kada ne'ko sa strane čita izjave, intervjue, politike, programe i sl., zaključio bi da su i u SA i u BG sve neki borci za pravdu, pomirenje, kažnjavanje zločinaca i sl., a u biti na djelu je selektivno procesuiranje ratnih zločina. Između ostalog, to je i jedan od razloga zbog kojeg i danas imamo veličanje nekih zločinaca, nedovoljno osudu ili negiranje određenih zločina i ovoliki stupanj dezintegriranosti društva.

Nemoguće je genralizovati, ali je jedna strana sarađivala sa Hagom, a druga je aktivno sakrivala optužene ratne zločince. Kada je Sarajevo odbilo uručiti dokaze ili optužene?
Paul F.

#1074 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Paul F. »

daddy-kool wrote:
travnik wrote:Ovo je sasvim očekivana odluka. To su i u Srbiji znali. Inače, kada ne'ko sa strane čita izjave, intervjue, politike, programe i sl., zaključio bi da su i u SA i u BG sve neki borci za pravdu, pomirenje, kažnjavanje zločinaca i sl., a u biti na djelu je selektivno procesuiranje ratnih zločina. Između ostalog, to je i jedan od razloga zbog kojeg i danas imamo veličanje nekih zločinaca, nedovoljno osudu ili negiranje određenih zločina i ovoliki stupanj dezintegriranosti društva.

Nemoguće je genralizovati, ali je jedna strana sarađivala sa Hagom, a druga je aktivno sakrivala optužene ratne zločince. Kada je Sarajevo odbilo uručiti dokaze ili optužene?
Kao i početak rata. Jedni sa čarapama na glavi a drugi bez...
ILVIIR

#1075 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by ILVIIR »

kad sve saberem sto se desilo, mogu samo reci, da se ocigledno ovaj vic obistinio..

http://forum.klix.ba/smislio-sam-vic-p5 ... ml#p562183
Post Reply