S.P. Kvalifikacije 2018

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bazinga1234

#1051 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Bazinga1234 »

zg1911 wrote:
Bazinga1234 wrote: Tako nekako :thumbup:
Zar Tadic nije desetka u Srbije?
zar nije tadić krilo?
anyway, nije klasa pjanića
Istina, upravu si.
Mislio sam da igra desetku u 4-2-3-1 formaciji, moja greška.
LeTalek

#1052 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by LeTalek »

zg1911 wrote:Ne znam kako je sada, ali srbiju zadnjih godina jebe što nemaju veznjaka koji stvarno zna, desetku. Nemaš li desetku nemaš ni igru. Ono što je pjanić u bih. Dok hrvatska ima nekoliko takvih - modrić, rakitić, kovačić (druga stvar što imamo desetki a opet igramo jalovo). U košarci je obrnuta situacija. Hrvatsku jebe pozicija pleja, a srbija tu drma
Ima Tadić sada. S Pjanićem deli prvo mesto asistenata..Ima i Ljajić koji je kreativan, iako je on dosta vise ofanzivni veznjak.

Medjutim, fali igrac tipa Pjanić ili Modrić, box-to-box play...
zg1911

#1053 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by zg1911 »

LeTalek wrote:
zg1911 wrote:Ne znam kako je sada, ali srbiju zadnjih godina jebe što nemaju veznjaka koji stvarno zna, desetku. Nemaš li desetku nemaš ni igru. Ono što je pjanić u bih. Dok hrvatska ima nekoliko takvih - modrić, rakitić, kovačić (druga stvar što imamo desetki a opet igramo jalovo). U košarci je obrnuta situacija. Hrvatsku jebe pozicija pleja, a srbija tu drma
Ima Tadić sada. S Pjanićem deli prvo mesto asistenata..Ima i Ljajić koji je kreativan, iako je on dosta vise ofanzivni veznjak.

Medjutim, fali igrac tipa Pjanić ili Modrić, box-to-box play...
tadić je više krilo. nisam mislio na sam broj asista već na povezivanje igre, ala xavi, pirlo, modrić itd

takvog igrača, a da je baš extra (ala modrić, pjanić, rakitić) nemate već jako dugo
LeTalek

#1054 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by LeTalek »

Da da, napisao sam da nemamo. Ne vidim ni u najavi takav profil igraca kod nas, mozda mali Ristić iz Krasnodara... :roll:
supercali

#1055 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by supercali »

Korisničkoime wrote:
Point. wrote:
supercali wrote:A to je problem znaci kad je istocni ili zapadni susjed i komsija bolji od tebe
Da pricamo o moldaviji kako ima bolje igrace ne bi bio problem al kad hr i srb imaju bolje onda pljuj pa makar bili svjetski i europski prvaci kombinovano
Evo jos jednog realnog. Nije proble reci da su Hrvati bolji, ali od Srba praviti Spaniju naspram nas je bezveze.
Taj realni sam je negdje napisao da je njegova reprezentacija nestala sa bivsom Jugom tako cisto da znas s kim pricas.
Jah likova ovdje brate, sta je ovo.
Sta je problem s tim sto sam rekao da je moja reprezentacija jedina bila i ostala jugoslovenska
Ne pada mi napamet navijati za neke sada isjeckane repke posebno ne kad kriminal hara njima u vecini slucajeva
leškarenje

#1056 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by leškarenje »

Odakle si ti @supercali?
radostan dan

#1057 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by radostan dan »

AmiĐa_Idriz wrote:@LeTalek hvala na odgovoru :thumbup: vidim nema ga pa mi nije jasno...strasan igrac.
igraće za čErnu goru...
Duka Dizel

#1058 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Duka Dizel »

zg1911 wrote:
tadić je više krilo. nisam mislio na sam broj asista već na povezivanje igre, ala xavi, pirlo, modrić itd

takvog igrača, a da je baš extra (ala modrić, pjanić, rakitić) nemate već jako dugo
Ne sećam se da smo ga ikad i imali.
To je neki moderan tip igrača, taj duboki plejmejker koji igra fenomenalno u oba pravca.
Takvi igrači su retkost i ja ni u Hrvatskoj ne vidim Modrićevog naslednika.
Duka Dizel

#1059 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Duka Dizel »

radostan dan wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:@LeTalek hvala na odgovoru :thumbup: vidim nema ga pa mi nije jasno...strasan igrac.
igraće za čErnu goru...
Igraće malo sutra.
Razumeo bih da zaigra za Italiju, ali iz čiste osvete da zaigra za Crnu Goru i rizikuje da nikad ne vidi veliko takmičenje...to baš ne bih razumeo.
Bolje za BiH da zaigra, pošto mu je ćaća iz Sanskog Mosta.
AmiĐa_Idriz

#1060 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by AmiĐa_Idriz »

Pa mozda bi i zaigrao da su normalni ljudi u savezu, jelte :mrgreen:
Korisničkoime

#1061 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Korisničkoime »

Duka Dizel wrote:
zg1911 wrote:

To je neki moderan tip igrača, taj duboki plejmejker koji igra fenomenalno u oba pravca.
Mali Coric, ono bi mogao biti strasan igrac iako je Modrica tesko dostici covjek je rijetka klasa.
zg1911

#1062 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by zg1911 »

Duka Dizel wrote:
zg1911 wrote:

kovačić
23 godine, evo 3. sezona u realu. igra sve više i sve je bolji
Duka Dizel

#1063 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Duka Dizel »

AmiĐa_Idriz wrote:Pa mozda bi i zaigrao da su normalni ljudi u savezu, jelte :mrgreen:
Krupan je to zalogaj.
Nije u pitanju škart kao po običaju, već dečko nema mesta u koncepciji... :D ..iako može igrati bukvalno sve koliko je talentovan i kakve fizičke predispozicije ima.
animals

#1064 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by animals »

Korisničkoime wrote:
Duka Dizel wrote:
zg1911 wrote:

Mali Coric, ono bi mogao biti strasan igrac iako je Modrica tesko dostici covjek je rijetka klasa.
E taj Coric nikad nece biti igrac..
gledao sam ga par puta..
kao Halilovic..
nikad od njega igraca..
Duka Dizel

#1065 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Duka Dizel »

zg1911 wrote:
Duka Dizel wrote:
zg1911 wrote:

kovačić
23 godine, evo 3. sezona u realu. igra sve više i sve je bolji
Znam ja vrlo dobro Kovačića i uvek mi je bio gotivan.
Ali on nije Modrić.
zg1911

#1066 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by zg1911 »

Duka Dizel wrote:
Ali on nije Modrić.
nije još. igra tu poziciju i bolji je no modrić u tim godinama. vidit ćemo

a tako nešto može igrati i raketa, makar je manje agilan, ali je opasniji po gol
radostan dan

#1067 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by radostan dan »

Point. wrote:
LeTalek wrote:
De samo reci jesi izbiljan kada poredis roster Srbije i BiH?!
Pa iz BiH bi samo 6-7 igraca bilo u 23 Srbije (Begović, Kolašinac, Pjanić, Lulić, Džeko, Ibišević i Bešić pre povrede).
Taj Spajić je 93 godiste, igrao u Tuluzu, on ce tek da napreduje! Srbija na stoperu ima jos i Tomovića iz Fiorentine, D.Tošića iz Bešiktaša, Veljkovića iz Werdera, Pejčinović iz Lokomotiva Moskve (bio u Herti, Nici..), malog Jovanovića, standardan u Bordou 96-to godiste itd. koje Muslin uopste ne zove, a kod vas bi bili u najuzem izboru za startnih 11...
Ma nema, sve gromade od fudbalera jebote. Ne spominjes da vam golman igra u Championshipu, ovaj drugi u strasnom Makabiju, da vam je prvi napadac do juce bukvalno isto igro drugu ligu, u sredini imate frajera kojeg je Ajax otjerao pa sa 24 godine igra u Kini. Kazem, na stoperu i bekovkoj liniji ste za nijansu jaci, ostalo ste donji u svakom segmentu. Nema potrebe da hvalis Srbiju isto da je Francuska, imamo i mi internet. Sa boljim selektorom bi vas razbili u sred Beograda.
ako bog da, sledece kvale da budemo u istoj grupi...pa ćemo se vratiti na ovu tvoju prognozu...
covjek ti fino kaze da srbija nije bog zna sta. mogla je biti i bolja, ali gdje su i kakvi su bili, i ovo je nesto...realno nista posebno, ali je nesto.. neki pomak je napravljen, makar su u igri do preksutra, ili baraza...ranije su na pola kvala ispadali od estonije, azarbejdzana i ostalih.

nego ti ne mozes da shvatis da vam je repka u kurcu nakon mundijala 2014...da su vam igraci poceli da se ponasaju kao kolarov i ekipa prije nekih 7-8 godina. pripreme i okupljanja im sluze da jebu maloljetnice, ma se malo opuste uz alkohol, obiđu jarane, malo se olaksaju za par tisućica jevreja (od toga ćuna raste u drustvu, kome je mala, a popravlja i estetiku lica) i tako te stvari... bas kao kolarovi, tošići, ili tazni jariči i radmanovići iz košarkaškog esnafa. plus, kad u repki imas par svetih krava a pri tom nemas kontinuitet u smislu trenutne zamjene ili štancanja novih, donji si za duže vrijeme.

ko ne vidi da se oni zajebavaju i igraju ono sto se kaze -uz kurac-, po meni je slijep kod ociju. nema tu zara majstore, od prije. u svemu licite na srbiju od prije par godina, jos ako pocnete da lutate sa novim selektorima cudotvorcima...nek vam je bog u pomoci.
animals

#1068 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by animals »

zg1911 wrote:
Duka Dizel wrote:
Ali on nije Modrić.

a tako nešto može igrati i raketa, makar je manje agilan, ali je opasniji po gol
Ma Hrvatskoj reprezentaciji godinama je problem izbornik..
imas igrace, a igra da te Bog sacuva..
ne moze se to gledati..
zg1911

#1069 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by zg1911 »

animals wrote:
zg1911 wrote:
Duka Dizel wrote:
Ali on nije Modrić.

Ma Hrvatskoj reprezentaciji godinama je problem izbornik..
imas igrace, a igra da te Bog sacuva..
ne moze se to gledati..
potpis ko kuća

napad bmw, vezni red ferrari, obrana renault, izbornik pony bicikl
dječak sa šibicama

#1070 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by dječak sa šibicama »

Sto volim ova poredjenja BiH vs Srbija vs Hrvatska :D

Sta vrijedi Hrvatskoj sto ima mozda i najkompletniji tim ikada, kad igraju ko tetkice, sporo, bljutavo, onaj na klupi veze sa vezom nema. Neki igraci ocito i ne zele igrati, zalagati se, jedva cekaju da se vrate u svoje Barcelone, Juventuse i tako dalje.

Igrali su jako dobro na EP, a onda ih klepi Estonija pa Island, danas jedva dobili Kosovo.

Srbija je uvijek imala dobrih igraca, Srbija je i prvak svijeta i Europe u mladjim kategorijama, ali oni jos od generacije Savicevic, Mijatovic, Djukic, Stojkovic i ostali, nemaju ekipu za koju mozes reci da joj je domet visoko. A i one je Holandija pregazila u onoj cuvenoj utakmici i poslala ih u istoriju.

Bosna ima nekoliko serifa u ekipi, i sve te balkanske ekipe imaju svoje serife pa sukladno tome ni ne pokazuju koliko bi optimalno mogli. Bosna sa Dzekom, Pjanicem, Seom, Lulicem, Begovicem i jos nekim igracima, ima ekipu makar da se plasira na veliko takmicenje. Ali eto ne da se usranom preko potoka.
Korisničkoime

#1071 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Korisničkoime »

@animals
gledao sam ga par puta..
kao Halilovic..
nikad od njega igraca..
Hmmm... jbg ti si sigurno upuceniji, gledao dam ga na TV-u par puta i meni je ostavljao dobar utisak, preglednost, pas igra, radi i defanzivno, ne vuce se ko prebijeno pasce po sredini kad izgubi loptu (ko nas Pjanic).
Halilovic je meni enigma, jbg od jednog od najtalentovanih mladih igraca propade ko kauc a imao je sve preduvjete.
HR stvarno ne fali igraca u vezi to vise ne znas gdje ces s svima ali jedan ili dva jaka stopera bi dobro dosla.
radostan dan

#1072 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by radostan dan »

LeTalek wrote:
Nadzorna_ploca wrote: Jeli njima 2010.zadnje veliko takmicenje na kojem su bili?!
Jeste.

Prethodnih godina smo organizaciono bili u qrcu. Sve neki promasaji sa selektorima, losa atmosfera u ekipi..
Daleko od toga da je sada bajno, ne svidja mi se ni Muslin preterano, ne igraju mu svi najbolji igraci, previse ziherasi...ali je zaveo reda i ovi sto igraju bore se i trude ako nista!
zaboravljas da je iz zvezde otjeran jer je htui ulogu i trenera, i sefa strucnog staba i menandzera..zaboravljas da je i u zvezdi imao par likova za koje nikome nije bilo jasno zasto imaju prednost u odnosu na druge....pa zato sto je cika muslin - trgovac. ima svojih par igraca koje tali kasnije drugima.
u svakom slucaju, uvjek je pametno uloziti lovu na glupost srba...mihajlovic radi kvale bez matica, muslin bez savica-milinkovica, itd, itd.
animals

#1073 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by animals »

Korisničkoime wrote:@animals
gledao sam ga par puta..
kao Halilovic..
nikad od njega igraca..
Hmmm... jbg ti si sigurno upuceniji, gledao dam ga na TV-u par puta i meni je ostavljao dobar utisak, preglednost, pas igra, radi i defanzivno, ne vuce se ko prebijeno pasce po sredini kad izgubi loptu (ko nas Pjanic).
Halilovic je meni enigma, jbg od jednog od najtalentovanih mladih igraca propade ko kauc a imao je sve preduvjete.
HR stvarno ne fali igraca u vezi to vise ne znas gdje ces s svima ali jedan ili dva jaka stopera bi dobro dosla.
Ne kazem ja da oni nisu talentovani..
ali...
Korisničkoime

#1074 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Korisničkoime »

dječak sa šibicama wrote:Sto volim ova poredjenja BiH vs Srbija vs Hrvatska :D

Sta vrijedi Hrvatskoj sto ima mozda i najkompletniji tim ikada, kad igraju ko tetkice, sporo, bljutavo, onaj na klupi veze sa vezom nema. Neki igraci ocito i ne zele igrati, zalagati se, jedva cekaju da se vrate u svoje Barcelone, Juventuse i tako dalje.

Igrali su jako dobro na EP, a onda ih klepi Estonija pa Island, danas jedva dobili Kosovo.

Srbija je uvijek imala dobrih igraca, Srbija je i prvak svijeta i Europe u mladjim kategorijama, ali oni jos od generacije Savicevic, Mijatovic, Djukic, Stojkovic i ostali, nemaju ekipu za koju mozes reci da joj je domet visoko. A i one je Holandija pregazila u onoj cuvenoj utakmici i poslala ih u istoriju.

Bosna ima nekoliko serifa u ekipi, i sve te balkanske ekipe imaju svoje serife pa sukladno tome ni ne pokazuju koliko bi optimalno mogli. Bosna sa Dzekom, Pjanicem, Seom, Lulicem, Begovicem i jos nekim igracima, ima ekipu makar da se plasira na veliko takmicenje. Ali eto ne da se usranom preko potoka.
E druze pa ako se HR repka vuce sta bi rekao za nase balerine, jesil gledao utakmicu protiv Kipra ili vjecna sramota treci dio. Hrvati spram nasih ginu doduse jesam i nasao s kim cu ih poredit.
Srbija je opet fenomen vazda ljudi imaju jake mlade ekipe, rasadnik talenata, rekao bi covjek ima da poderu ali kasnije se skoro svi do jednog izgube u nekom sivilu ne budu ni djelic onoga sto su obecavali.
Bosna eh to ti je sevdah moj druze, boli a ne ubija.
dječak sa šibicama

#1075 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by dječak sa šibicama »

Korisničkoime wrote:@animals
gledao sam ga par puta..
kao Halilovic..
nikad od njega igraca..
Coric ima veliki talenat, mislim da je razmazen i vec sada medijski prenapuhan, kao trebao ici u City pa digao nos do neba.

Meni licno se vise svidja mali Moro. I onaj Brekalo iz Stutgarta.

I naravno Vlasic, masina.

Halilovic dok ne nauci da se nogomet igra u dva pravca, nece karijeru imati. On ni ne pokusava igrati odbranu. Ne prolazi to u danasnjem nogometu.

Na stoperskoj poziciji ce se i naci neko ime, Jedvaj recimo odlicno igra stopera, i onaj mali iz Salzburga sa dva prezimena ne sjecam se tacno. I Kalaica iz Benfice. Treba rijesiti lijevi bek, ili Borna Barisic ili Borna Sosa. Ne znam sto ovaj prvi ne ode u Ajax, navodno nije prosao ljekarski.
Pivaric je smjehotres od igraca.
Locked