ne znam da je Tifa kokuz. Vidio sam ga jednom u Merkatoru za volanom Mercedesa E klase. Ne znam da fukara sad može voziti E klasu i to ne staru isluženu, već aktuelni model.OldMayor wrote:Vidi, Tifa je meni legenda. Medjutim, lik je muzicar. Da bi opstao moras stvarati jebenu muziku, Tifa je zadnji kako treba album izdao 96', halo ba, ma da si Mozart raja ce te zaboravit. Znaci moras bit aktuelan, moras stvarati i obrazovati novu publiku, jbg. Tifa je jedno vrijeme totalno bio nestao sa scene.sandokann wrote:Tifu često sretnem, u pravu si, jedva sastavlja kraj sa krajem. Valjda se u tome najbolje osjeti ta neizmjerna ljubav Bosnjaka prema "patriotama".Bodkin wrote:Neketu se moze spocitati prica tokom i nakon rata. Ali ove ublehe tipa bio bi kralj i ljudi bi mu se klanjali da je ostao su debilne. Danasnje sarajevo je puno papaka koji se klanjaju kriminalcima i sitnim klosarima. Ostali su i tifa ibebek pa su go kurac, a ne neke legende. Glupa prica
Meni ga je zao, jer ima tako dobrih pjesama i toliko je podcijenjen pjevac i muzicar da mi je to nekad nevjerovatno. Ali jbg jednim dijelom i to vecim je i sam upropastio svoju karijeru. I ja necu sad da pomisljam ni sekunde da je njegova karijera otisla nanize sada, jer on nije podoban.Ono, da je otisao u Srbiju 92' bio bi legenda tamo. Ma ne bi. Eto otisao je i Nele pa je tamo karina. Realno.
Dos`o Nenad!
- Better Man
#1051 Re: Dos`o Nenad!
Last edited by Better Man on 17/02/2015 11:30, edited 1 time in total.
-
sandokann
#1052 Re: Dos`o Nenad!
Jbg, nakon tumaranja Skandinaviom hanuma me natjerala da se vratimo, ovdje gdje smo rodjeni.joint union wrote:Kad si se ugasio? Nakon lavova?sandokann wrote:Ne bi, jer sam se i ja bio upalio na folusku o MULTIETNICKOJ, SUVERENOJ... BiH. A i hanuma mi iz vaseg tabora.joint union wrote:
Da se tebe pitalo, bila bi
Jos uvijek se zivi u nadi da ce biti bolje, a iz dana u dan sve vise razumjevas da si ovdje nepozeljan.
Posla ne mozes dobiti, strahujes za vlastitu egzistenciju, sigurnost...
I da mi nije ovoga dk pasosa, Bog zna kako bih.
U Sarajevu ti je Multinacionalnost = drzava po mjeri islama.
-
maher
#1053 Re: Dos`o Nenad!
zaista fascinantno ... nadrealista u zakljucanoj kafani pod policijskom pratnjom ... to sve govori ... upravo ono sto je i sam nekada ismijavao ...
samo mi nije jasno kao gradjaninu sarajeva ko je odobrio policijsku zastitu ... nemam nista protiv da bilo ko dodje bilo gdje, ali da ga policija cuva o trosku poreskih obveznika nije ok ... imaju zastitarske firme pa neka ga cuvaju ... mislim da policija nije smjela sebi to dozvoliti ...
samo mi nije jasno kao gradjaninu sarajeva ko je odobrio policijsku zastitu ... nemam nista protiv da bilo ko dodje bilo gdje, ali da ga policija cuva o trosku poreskih obveznika nije ok ... imaju zastitarske firme pa neka ga cuvaju ... mislim da policija nije smjela sebi to dozvoliti ...
- dječak sa šibicama
#1054 Re: Dos`o Nenad!
Kako se Tifa biti kokuzaner, kad skupa sa Bebekom i Alenom drzi koncerte po dijaspori, a raja se naravno lozi na tu Bijelo dugme pricu i muziku.
Ne treba im Bregovic, mada je i on poceo sa njima nastupati, a zna se da Brega ne ide nigdje gdje nema para.
Ne treba im Bregovic, mada je i on poceo sa njima nastupati, a zna se da Brega ne ide nigdje gdje nema para.
- SaraFina
#1055 Re: Dos`o Nenad!
Pismonosa wrote:SaraFina wrote:Da ti pomognem:sandokann wrote:
Ne slušam njegovu muziku, okitio se sa previše posuđenih stvari, njegovo glumatanje istočnjačkog mudraca, njegova priča glasom usiljeno podešenim i izvještačenim su mi iritantni na kvadrat, itd. Ali ne mogu mu spočitati nacionalizam i mržnju prema Srbima. Spominju se neke njegove mrzilačke izjave koje kao i regres i povišica u pojedinim firmama, postoje ali ih niko nije vidio.
Daj mi neki članak o tome (nemoj samo Kurir matere ti) daj mi neki video, neku njegovu izjavu, bilo šta što to dokazuje.
DANI: A da li biste, i pod kakvim uvjetima, otišli u Beograd? Ko zna koliko bi se desetina tisuća ljudi tamo skupilo na Merlinovom koncertu?
MERLIN: Moram biti iskren i reći da to nije tako jednostavno pitanje. Dopalo se nekom ili ne, postoje razlozi zbog kojih bih ja možda trebao otići u Beograd, jer ja nisam od onih koji sve stavljaju u isti tor. Ja pišem pjesme, i postoje uvjeti pod kojima bih otišao u Beograd. Srbi bi brzim koracima trebali početi postajati Nijemci: trebao bi se pojaviti srpski Willy Brandt, trebali bi uzeti lijekove za svoje bolesti, jer evidentno su bolesni. Većina je bolesna i to je jedan od razloga zbog kojih bih trebao u Beograd. Jer, bolesnici se obilaze. Drugi razlog je da kao žrtva imam pravo na prvi korak. Kad su počela granatiranja Sarajeva i kad me je Nele Karajlić zvao na veliki miting mira u Beogradu, ja sam rekao da ću doći tamo kad budu padale granate.
https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... 0510.shtml
Zahvaljujem na prilogu mojoj argumentaciji
A dobro, ovo je već priča o percepciji. Nama ovdje je bogami većina izgledala bolesno.
Glas razuma u Srbiji je utišan i ismijan u vrijeme ubijanja dubrovnika, sarajeva, srebrenice, vukovara.. To su bile fešte, slave, proslave. Tako da me ne čudi ni teza o većini bolesnih tada. Možda je mogao upotrijebiti riječ koja bi zvučala manje strašno, možda riječ "zaluđenih".
Mada se neki danas neće složiti ni s tvrdnjom da je Radovan bolestan, ni Mladić, Batko i sl. Tako to hoda.
Daj molim te ne vadi se. Toneš još dublje.
Tomo Grobar četnički vojvoda na čelu Srbije i Čovjek koji je javno na Video uratku " klao 100 Muslimana" za jednog Srbina i sad ti ovdje pričaš o glasovima razuma u 2014/15?
Ajde molim te argumentiraj mi što se to promijenilo? Obrijali su se? Ne potkusuruju se RS za svaku sitnicu i ne dizu medjunacionalne tenzije?
Uljudjeni saloci postali pa Dino otišao da ih " obidje"?
Last edited by SaraFina on 17/02/2015 11:33, edited 1 time in total.
-
sandokann
#1056 Re: Dos`o Nenad!
Interesantno, prvo trazis izjavu a zatim je opravdavas.Pismonosa wrote:A dobro, ovo je već priča o percepciji. Nama ovdje je bogami većina izgledala bolesno.SaraFina wrote:sandokann wrote: Da ti pomognem:
DANI: A da li biste, i pod kakvim uvjetima, otišli u Beograd? Ko zna koliko bi se desetina tisuća ljudi tamo skupilo na Merlinovom koncertu?
MERLIN: Moram biti iskren i reći da to nije tako jednostavno pitanje. Dopalo se nekom ili ne, postoje razlozi zbog kojih bih ja možda trebao otići u Beograd, jer ja nisam od onih koji sve stavljaju u isti tor. Ja pišem pjesme, i postoje uvjeti pod kojima bih otišao u Beograd. Srbi bi brzim koracima trebali početi postajati Nijemci: trebao bi se pojaviti srpski Willy Brandt, trebali bi uzeti lijekove za svoje bolesti, jer evidentno su bolesni. Većina je bolesna i to je jedan od razloga zbog kojih bih trebao u Beograd. Jer, bolesnici se obilaze. Drugi razlog je da kao žrtva imam pravo na prvi korak. Kad su počela granatiranja Sarajeva i kad me je Nele Karajlić zvao na veliki miting mira u Beogradu, ja sam rekao da ću doći tamo kad budu padale granate.
https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... 0510.shtml
Zahvaljujem na prilogu mojoj argumentaciji
Glas razuma u Srbiji je utišan i ismijan u vrijeme ubijanja dubrovnika, sarajeva, srebrenice, vukovara.. To su bile fešte, slave, proslave. Tako da me ne čudi ni teza o većini bolesnih tada. Možda je mogao upotrijebiti riječ koja bi zvučala manje strašno, možda riječ "zaluđenih".
Mada se neki danas neće složiti ni s tvrdnjom da je Radovan bolestan, ni Mladić, Batko i sl. Tako to hoda.
- joint union
#1057 Re: Dos`o Nenad!
Dino je otisao, uzeo lovu, njemu na obraz. Nije srao po Sarajevu, a ako se nekom zamjerio, njegov problem. Sa druge strane, Hobit je podrzavao srbijansku vladu u njenoj zvanicnoj politici prema Sarajevu, a znamo kakva je bila. Obzirom da je ovdje bio idol, ikona, normalno da mu se to vise zamjeri nego da je u pitanju neki Pero Peric. "Ujeo nas je za srce", da tako kazem. No i njemu je zivjeti sa tim, i vjerujem da mu je mnogo teze nego nama. Valja pojesti sve sto si pokakio, a nisi morao, fakat nije morao.SaraFina wrote:joint union wrote:Merlinu treba lova, on ti je nesto kao onaj Baja Patak. I kakve on veze ima sa "Dos'o Nenad"?SaraFina wrote:
Da je on neki anonimus, ili poluanonmus pa eto treba mu lova i promocija.. Razumjela bi.
Ovako.. Zao mi je ali licemjjerniji je od Neleta.
Pa isto licemjerje.
Samo što je Nele Sarajlija, pa povratak u rodni grad za vas pojedince ima " veću tezinu"
Za mene ne.
Čak mi je i licemjerniji odlazak Dine preko Drine
Neleta mozda nešto i vuče, vidi se.. Red srpske mantre i mitomanije o protjeranih 200.000 Srba pa red reklame kako bi im bio ovan predvodnik u povratku.
Dinu je u BG privukla samo lova.
Ja to opet posmatram bez emocija suviše mozda a VI starije generacije Neletova odlazak dozivljavate kao izdaju. Odrastalo se skupa.
-
hizo ramidovic
#1058 Re: Dos`o Nenad!
'ajmo cijeli stadion::
'ooooooo, ko ne voli dabic rasu
popusio karu nasu, ooooooooo''
- joint union
#1059 Re: Dos`o Nenad!
Nidje veze, kakvog ba islama, ne lupaj. Za sta si ekspert, da ti nadjemo posao? Od koga strahujes za sigurnost a da to ima veze sa onim sto si?sandokann wrote:Jbg, nakon tumaranja Skandinaviom hanuma me natjerala da se vratimo, ovdje gdje smo rodjeni.joint union wrote:Kad si se ugasio? Nakon lavova?sandokann wrote:
Ne bi, jer sam se i ja bio upalio na folusku o MULTIETNICKOJ, SUVERENOJ... BiH. A i hanuma mi iz vaseg tabora.
Jos uvijek se zivi u nadi da ce biti bolje, a iz dana u dan sve vise razumjevas da si ovdje nepozeljan.
Posla ne mozes dobiti, strahujes za vlastitu egzistenciju, sigurnost...
I da mi nije ovoga dk pasosa, Bog zna kako bih.
U Sarajevu ti je Multinacionalnost = drzava po mjeri islama.
- SaraFina
#1060 Re: Dos`o Nenad!
joint union wrote:Dino je otisao, uzeo lovu, njemu na obraz. Nije srao po Sarajevu, a ako se nekom zamjerio, njegov problem. Sa druge strane, Hobit je podrzavao srbijansku vladu u njenoj zvanicnoj politici prema Sarajevu, a znamo kakva je bila. Obzirom da je ovdje bio idol, ikona, normalno da mu se to vise zamjeri nego da je u pitanju neki Pero Peric. "Ujeo nas je za srce", da tako kazem. No i njemu je zivjeti sa tim, i vjerujem da mu je mnogo teze nego nama. Valja pojesti sve sto si pokakio, a nisi morao, fakat nije morao.SaraFina wrote:joint union wrote:
Merlinu treba lova, on ti je nesto kao onaj Baja Patak. I kakve on veze ima sa "Dos'o Nenad"?
Pa isto licemjerje.
Samo što je Nele Sarajlija, pa povratak u rodni grad za vas pojedince ima " veću tezinu"
Za mene ne.
Čak mi je i licemjerniji odlazak Dine preko Drine
Neleta mozda nešto i vuče, vidi se.. Red srpske mantre i mitomanije o protjeranih 200.000 Srba pa red reklame kako bi im bio ovan predvodnik u povratku.
Dinu je u BG privukla samo lova.
Ja to opet posmatram bez emocija suviše mozda a VI starije generacije Neletova odlazak dozivljavate kao izdaju. Odrastalo se skupa.
Na obraz obojci .. Što se mene tiče ..
- joint union
#1061 Re: Dos`o Nenad!
Kako iz ovog stiha izbija ljubav prema svom gradu, prema ljudima, prema drugom i drugacijemhizo ramidovic wrote:'ajmo cijeli stadion::
- Pismonosa
#1062 Re: Dos`o Nenad!
A? Šta pričaš ti sad? Ko govori o razumu Tome Grobara? Zar ovdje nismo pričali o bolesti većine tada? A 93 je većina podržavala klanje i ubijanje Bošnjaka i Hrvata u BiH i to nije bila ni mašta ni halucinacija. To se danas ne dešava. Danas koncerte tamo ne podržavam niti kritikujem. Zaboli me kurac. Kao i za ćirilicu koja dolazi u sarajevo da pjeva.SaraFina wrote:
Tomo Grobar četnički vojvoda na čelu Srbije i Čovjek koji je javno na Video uratku " klao 100 Muslimana" za jednog Srbina i sad ti ovdje pričaš o glasovima razuma u 2014/15?
Ajde molim te argumentiraj mi što se to promijenilo? Obrijali su se? Ne potkusuruju se RS za svaku sitnicu i ne dizu medjunacionalne tenzije?
- joint union
#1063 Re: Dos`o Nenad!
100%. Ne smeta meni Nele, niti njegov dolazak, hebe mi se.SaraFina wrote:
No ovdje se zbog njega poceo, nicim izazvan, napadati, blatiti i klevetati moj grad, a to mi vec smeta.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1064 Re: Dos`o Nenad!
Gojeni je dobro primjetio - nije do Neleta ko Neleta, nego ono što predstavlja: dojučerašnjeg dragog komšiju koji je naprasno promijenio priču. on je personifikacija nepovjerenja koje kako godine idu, samo se sve više potvrđuje.Banksy wrote:Jesmo, sjeli na granatu na Markalama i digli se u zrak, sami sebe.
Nego, ko pobi onih ostalih 10 950?
ili ova priča o bježanju Srba i Hrvata zbog verbalnih prijetnji. i to se nadovezuje na Karajlića.
niko zdravog razuma neće poreći pojedinačne zločine koji se jesu dešavali. kao i to da su vlasti, bez obzira na početnu anarhiju, mogle bolje odreagovati oko lokalnih šerifa koji su krojili svoje zakone i maltretirali svakoga ko im ne odgovara iz ovih ili onih razloga. čak i zločine pravili. ali šta će reći bošnjačke porodice koje su Cacini izvodili na ulicu i rasklapali zolje na njih i tako ucjenjivali regularnu vlast?
ako je Nenad otišao jer mu je neko *ebo mater četničku, neka je. ne krivim. kretena ima svugdje, i ne treba zamjerati što neko cijeni svoj život. ali otići i potvrditi da taj koji mu je to opsovao nije bio daleko od istine, i zbog toga kriviti Sarajevo...
ovo je priča mnogih. samo što je Nele najpoznatiji predstavnik ove priče pa nije čudo ni što se ljudi ovoliko upale na sve ovo.
i sva priča oko nabacivanja neke krivnje opkoljenom Sarajevu podsjeti me na vrednovanje truda dobrog i lošeg učenika.
tako, imate dva učenika. jedan je savršen odlikaš, drugi je propalitet koji na godinu pada još u osnovnoj školi. i urade test iz matematike. obojica dobiju tricu.
jasno je kako će reagovati roditelji jednog, a kako drugog.
to što je trenutni osjećaj takav, ne mijenja činjenicu da je jedan još uvijek odlikaš, a drugi propalitet.
- Banksy
#1065 Re: Dos`o Nenad!
Kakve veze ima hodžicino licemjerje, ili bilo čije, Terezino, Mujino, s ovom pričom, s odlaskom na stranu agresora i bučno i aktivno djelovanje u korist zloičinaca koji su pobili 11 000 njegovih dojučerašnjih sugrađana? O čemu ti zapravo pričaš?SaraFina wrote:Kako nemaju? Što ima veze odakle je ko ako obojca idu da se " prostituišu" i zarade na tome.Banksy wrote:Pa kakve veze onda imaju jedan s drugim, kakva je to analogija?SaraFina wrote:
Naravno da nije. Napisala sam takvo što..
To što Merlin nije iz BG njegovim izjavama svakako ne daje manju tezinu.
Ili ti smatraš suprotno?
Isto tako to što je Nele iz Sarajeva neće uvećati ( bar meni realno ) srpsku mitomaniju o 200 000 prognanih Srba.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#1066 Re: Dos`o Nenad!
Takvih je vjerovatno 99%. Vecina ih je i na ovom forumu takva.dječak sa šibicama wrote:
sav je on u tom srbovanju, mitovima, legendama, ali ko da ni sam ne vjeruje u to sta prica. .
- Pismonosa
#1067 Re: Dos`o Nenad!
Mogli ste komotno pustiti i onu pjesmu da te nije alija, i ona je dokazsandokann wrote: Interesantno, prvo trazis izjavu a zatim je opravdavas.
Kao i ona, baci bombu goni bandu izvan sarajeva. Isto - mržnja.
- spreca
#1068 Re: Dos`o Nenad!
maher wrote:zaista fascinantno ... nadrealista u zakljucanoj kafani pod policijskom pratnjom ... to sve govori ... upravo ono sto je i sam nekada ismijavao ...
- ultima_palabra
#1069 Re: Dos`o Nenad!
Naravno... bio bi kao Tifa x10, ponosilo bi se sa njim i pokazivalo ga, još kad bi snimio kakav skeč u ratnim nadrealistima... druga stvar koliko bi sve to bilo iskreno. Ali ne bi mu falilo ni ptičjeg mlijeka.dječak sa šibicama wrote: Pa se sad vadi kako je samo bio ljut i ogorcen niz godina, ali je nakon srcanog udara skontao da nema nista u toj ratobornosti, mrznji, opalilo ga upozorenje. Imam osjecaj ko da je skontao koliko se zajebao prilikom "izbora strane". Njemu kao Neletu Karajlicu, siguran sam, nebi dlaka s glave falila u ratu. On je bio idol svih tih mangupa, ko bi njemu pucao u ledja ili u glavu, jer je Nenad. Ma nema sanse, svjestan je i on toga, prosao rat i svo sranje, danas bi bio veca legenda nego ikada. Ali jebiga Nele, proso voz, kasno Marko na Kosovo dodje, prosla baka s kolacima.
Zna i on to, fino kaže da ga je 3. ili kojeg već aprila uhvatila paranoja.
-
sandokann
#1070 Re: Dos`o Nenad!
Tesko ti to mozes skontati, jer ne mozes obuci moju kozu.joint union wrote:
Nidje veze, kakvog ba islama, ne lupaj. Za sta si ekspert, da ti nadjemo posao? Od koga strahujes za sigurnost a da to ima veze sa onim sto si?
Evo, ovaj je objasnio:
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1071 Re: Dos`o Nenad!
joint union wrote:100%. Ne smeta meni Nele, niti njegov dolazak, hebe mi se.SaraFina wrote:
No ovdje se zbog njega poceo, nicim izazvan, napadati, blatiti i klevetati moj grad, a to mi vec smeta.
ne sumnjam ni ja da će mazohisti kupovati njegovu knjigu. baš kao što nekadašnji žitelji gradova po kojima je ordinirao Arkan, slušaju njegovu udovicu. i padaju u sevdah.
- OldMayor
#1072 Re: Dos`o Nenad!
Ja ne mogu da vjerujem da vi povezujete i poredite Merlina i Neleta?
Zasto bi se Dino stidio otici u Beograd? To sto je nekad nekoliko puta rekao da ne bi otisao?
Otisao uzeo lovu, vratio se. Koliko znam Merlin nije nikakav nacionalista, barem takav nije bio u javnim nastupima.
Pjevao za Aliju? Pa? U cemu je problem. Alija kakav god da je, je bio na strani dobra. Vodio je i upravljao drzavom koja nije bila agresor, nego zrtva. Drzavom koja nije etnicki cistila svoju teritoriju.
S druge strane Nele - deklarirani cetnik, pjeva o ratnom zločincu Karadzicu i javno propagira četništvo. Isto ono četništvo koje je htjelo etnički očistiti Bosnu i Hercegovinu, Sarajevo.
Ne kontam po cemu su ova dvojica slicni, te po cemu bi se uopste stavljali u isti kontekst. Nele se toliko posrao po Sarajevu, da mu tri zivota nece pomoci da ta govna pojede.
Zasto bi se Dino stidio otici u Beograd? To sto je nekad nekoliko puta rekao da ne bi otisao?
Otisao uzeo lovu, vratio se. Koliko znam Merlin nije nikakav nacionalista, barem takav nije bio u javnim nastupima.
Pjevao za Aliju? Pa? U cemu je problem. Alija kakav god da je, je bio na strani dobra. Vodio je i upravljao drzavom koja nije bila agresor, nego zrtva. Drzavom koja nije etnicki cistila svoju teritoriju.
S druge strane Nele - deklarirani cetnik, pjeva o ratnom zločincu Karadzicu i javno propagira četništvo. Isto ono četništvo koje je htjelo etnički očistiti Bosnu i Hercegovinu, Sarajevo.
Ne kontam po cemu su ova dvojica slicni, te po cemu bi se uopste stavljali u isti kontekst. Nele se toliko posrao po Sarajevu, da mu tri zivota nece pomoci da ta govna pojede.
- SaraFina
#1073 Re: Dos`o Nenad!
Pismonosa wrote:A? Šta pričaš ti sad? Ko govori o razumu Tome Grobara? Zar ovdje nismo pričali o bolesti većine tada? A 93 je većina podržavala klanje i ubijanje Bošnjaka i Hrvata u BiH i to nije bila ni mašta ni halucinacija. To se danas ne dešava. Danas koncerte tamo ne podržavam niti kritikujem. Zaboli me kurac. Kao i za ćirilicu koja dolazi u sarajevo da pjeva.SaraFina wrote:
Pričamo o tome da je politička vrhuška u Srbiji ostala ista. Radikalna.
A izbor tih ljudi što tebi uopće dokazuje kad je svijest u pitanju i 93 i 2014?
Vidiš neki pozitivan pomak?
Dakle, Dino je otišao da " obidje " uljudjene obrijane četnike, koji su dozivjeli preobrazbu radi imidza u svijetu i postali Salonci.
Ono lula i svileni kućni ogrtač a ispod mišice u WC kao literaturu nose " Noz"
- Muskarac From Odakle
#1074 Re: Dos`o Nenad!
ti kad odes negdje vani i osjetis da si recimo ugrozen hoces pozvat neku zastitarsku firmu ili policiju te zemlje?maher wrote: nemam nista protiv da bilo ko dodje bilo gdje, ali da ga policija cuva o trosku poreskih obveznika nije ok ... imaju zastitarske firme pa neka ga cuvaju ... mislim da policija nije smjela sebi to dozvoliti ...
- OldMayor
#1075 Re: Dos`o Nenad!
Sumnjam ja da se on 'zajebao' oko izbora strane.dječak sa šibicama wrote: Pa se sad vadi kako je samo bio ljut i ogorcen niz godina, ali je nakon srcanog udara skontao da nema nista u toj ratobornosti, mrznji, opalilo ga upozorenje. Imam osjecaj ko da je skontao koliko se zajebao prilikom "izbora strane". Njemu kao Neletu Karajlicu, siguran sam, nebi dlaka s glave falila u ratu. On je bio idol svih tih mangupa, ko bi njemu pucao u ledja ili u glavu, jer je Nenad. Ma nema sanse, svjestan je i on toga, prosao rat i svo sranje, danas bi bio veca legenda nego ikada. Ali jebiga Nele, proso voz, kasno Marko na Kosovo dodje, prosla baka s kolacima.
Jednom četnik, uvijek četnik. Njegovo četništvo smo slučajno vidjeli te 92', a ono je kiptalo bog zna kolko u njemu. Isto vazi i za kusturicu i ostale cetnike. Pa ne mozes postati ideolog takav preko noci.
A slazem se da mu dlaka ne bi falila s glave, pa gdje su ti silni srbi pobijeni u Sarajevu? Nele ce rec, pa naravno da ih nema kad ste ih protjerali. Pa sto ne protjerasmo njegove kolege Sasu Petrovica, Ogija itd. Sto dadosmo Jovanu Divjaku da nam vodi armiju jbt, sto im je moj komsija Miro psovo četničku mater...znaci prica mu ne pije vode, al nikako...al eto, moze prosipati to po beogradu. Dobio je naredbu, kao i dosta ostalih srba da je bolje da se pokupi, jer ovi sa brda nece birati po kome ce pucati...on je svoje odabrao.
Last edited by OldMayor on 17/02/2015 11:51, edited 2 times in total.