Nema veze s jebanjem
Popularne stvari koje ne kontam
- Bambi_na_kofeinu
#1051 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Mislim da je jerbo karakteristična za neke dijelove Hrvatske, Dalmacija uglavnom, nije mi seljačka, samo malo starinska, nešto kao kanda.
Nema veze s jebanjem
Nema veze s jebanjem
- Čudna sorta
#1052 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Čupanje pa crtanje obrva, to mi nikada neće biti jasno (a to što ružno izgleda je već druga priča).
I čini mi se da je neko već spomenuo Arduanu... ovakav način pokrivanja i oblačenja.

Marama mi više izgleda samo kao modni detalj.
Uggsice - najružnija obuća ikada.
O FB-u bi se dalo pisati nadugo i naširoko... ali meni je vrhunac kada postave slike sa mora, i mamu, nanu, tetku (općenito starije žene) u kupaćim kostimima... van svake pameti. I to onako postavljanje slika bez odabira, što više da se vidi...
Čemu potreba da se taktizira u ljubavi, igraju neke igrice... koje je zadovoljstvo u tim komplikacijama, i glumi.
...
I čini mi se da je neko već spomenuo Arduanu... ovakav način pokrivanja i oblačenja.

O FB-u bi se dalo pisati nadugo i naširoko... ali meni je vrhunac kada postave slike sa mora, i mamu, nanu, tetku (općenito starije žene) u kupaćim kostimima... van svake pameti. I to onako postavljanje slika bez odabira, što više da se vidi...
Čemu potreba da se taktizira u ljubavi, igraju neke igrice... koje je zadovoljstvo u tim komplikacijama, i glumi.
...
-
kakavdanakneiskustvu
#1053 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Čudna sorta wrote:Čupanje pa crtanje obrva, to mi nikada neće biti jasno (a to što ružno izgleda je već druga priča).
...
ni meni nije jasno
- Cherry-Cherry
#1054 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne volim neodgovorne ljude.
Kad obeća i slaže. Kad ti nešto zavisi od te osobe, a ta osoba se onda ne javlja. Pa se poslije pravi luda. Mrš 
- ultima_palabra
#1055 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Potpis.Čudna sorta wrote:Čupanje pa crtanje obrva, to mi nikada neće biti jasno (a to što ružno izgleda je već druga priča).
...
- Cherry-Cherry
#1056 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kada neko koristi riječ "huda". 
- elmirčo
#1057 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ne kontam nasilno uvaljivanje žena u fudbal. ako se već želi postići da djevojke učestuju u svim tim tv projektima i emisijama u fudbalu, daj bar neko osnovno znanje. onu plavušu da joj ne pominjem ime što se mota na obnu s onom budalom iz opsajda, hajd i nekako, ona ne priča bar puno, ali neki dan gledam na fejsu redakcija sport ili kako vec emisija, i sad najava utakmice roma juve...i čita ona, lupa ko maksim po diviziji, npr veceras u torinu
borba za skutedo
kalčiopoli skandal 
- Logovan
#1058 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A "huda" je?Cherry-Cherry wrote:Kada neko koristi riječ "huda".
- sema911s
#1059 Re: Popularne stvari koje ne kontam
To znaci Ono jadna, nesposoban, glup,Cherry-Cherry wrote:Kada neko koristi riječ "huda".
Jesam dobro skontoo
- Cherry-Cherry
#1060 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jest, nešto kao jadan, glup, al može i lud... Je li to ono ubacivanje H kao u slučaju "hebo"?
Luda - Huda
- Towelie
#1061 Re: Popularne stvari koje ne kontam
elmirčo wrote:ne kontam nasilno uvaljivanje žena u fudbal. ako se već želi postići da djevojke učestuju u svim tim tv projektima i emisijama u fudbalu, daj bar neko osnovno znanje. onu plavušu da joj ne pominjem ime što se mota na obnu s onom budalom iz opsajda, hajd i nekako, ona ne priča bar puno, ali neki dan gledam na fejsu redakcija sport ili kako vec emisija, i sad najava utakmice roma juve...i čita ona, lupa ko maksim po diviziji, npr veceras u torinuborba za skutedo
kalčiopoli skandal
Da, ako vec treba lepo lice u studiju, onda neka makar cuti.
- supercali
#1062 Re: Popularne stvari koje ne kontam
To bi onda bio judo a ne ludo
- sema911s
#1063 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ma mazda je to neki novi kulturan nacin da kazen nekome da je lud nova rijec,. a i raznih dialekata, naglasaka rijeci (meksicke,turske,indiske serije) danas se cuje,.,Cherry-Cherry wrote:Jest, nešto kao jadan, glup, al može i lud... Je li to ono ubacivanje H kao u slučaju "hebo"?Luda - Huda
isto ko kada kazu marak,jabuk(trebalo mi dana da skontam sta hoce)
-
Margita81
#1064 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Huda, hudnica- cula sam jedino od starih nana i vjerujem da je to turska ostavstina.
I ne znaci luda nego jadna, jadnica.
- Ajatolah_
#1065 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jeste, jadan, i ne znam šta fali izrazu? 
-
shandrprcSA
#1066 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ja nikako da svarim rijec "Prvijenac"sema911s wrote:ma mazda je to neki novi kulturan nacin da kazen nekome da je lud nova rijec,. a i raznih dialekata, naglasaka rijeci (meksicke,turske,indiske serije) danas se cuje,.,Cherry-Cherry wrote:Jest, nešto kao jadan, glup, al može i lud... Je li to ono ubacivanje H kao u slučaju "hebo"?Luda - Huda
isto ko kada kazu marak,jabuk(trebalo mi dana da skontam sta hoce)
- Reisova
#1067 Re: Popularne stvari koje ne kontam
mene ubiše one skraćenice...tipa smajli
*
-
Juliuscezar
#1068 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Huda nema nikakve veze sa luda, jednostavno znaci jadna, znaci huda ti =jadna ti
- JThomas
#1069 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pojedincima i pojedinkama smetaju riječi kojima ne znaju značenje. ili misle da su od juče a one su u stvari arhaizmi...da malo konsultujete neki rječnik ili nešto prije pisanja po ovoj temi? jer ovako bogami ispadate glupi u želji da ispadnete pametni.
- dječak sa šibicama
#1070 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kod starih slavena hud je bio vragMargita81 wrote:Huda, hudnica- cula sam jedino od starih nana i vjerujem da je to turska ostavstina.
- jao_situacije
#1071 Re: Popularne stvari koje ne kontam
JThomas wrote:pojedincima i pojedinkama smetaju riječi kojima ne znaju značenje. ili misle da su od juče a one su u stvari arhaizmi...da malo konsultujete neki rječnik ili nešto prije pisanja po ovoj temi? jer ovako bogami ispadate glupi u želji da ispadnete pametni.
-
mudrac2
#1072 Re: Popularne stvari koje ne kontam
kod starih engleza hud je bio robindječak sa šibicama wrote:Kod starih slavena hud je bio vragMargita81 wrote:Huda, hudnica- cula sam jedino od starih nana i vjerujem da je to turska ostavstina.
- dječak sa šibicama
#1073 Re: Popularne stvari koje ne kontam
kod starin afroamerikanaca, pak...
- Cherry-Cherry
#1074 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Eto sad ispade da se praviš pametan, ako ne znaš sve i jedan arhaizam.
- JThomas
#1075 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ne znaš šta znači, ne znaš otkad je i odakle, al' ti smeta i "zvuči nekako seljački". jašta nego se praviš pametna. da mi je ta pamet da se jedno 10 dana sit naspavam i odmorim.