Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Vitezanin

#1051 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Vitezanin »

filosofman wrote:Jest vas :ljulja: :ljulja: :ljulja: lako posvađati?!

Dobra tema, ha? :D :D :D :D :D
York Light 100`s

#1052 Re: Terorizam u Parizu!

Post by York Light 100`s »

Kikibombona wrote:SVAKA CAST ZA KLIX

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/kako- ... /150108035
Svaka čast mal ne rekoh šta. Sve teme o slobodi govora na Klixu a Klix ne odobrava komentare ni na jednoj. Kakva ironija yebote :lol: :roll:
uglavnomja wrote:
Bosanski_kralj wrote: Jesu li nacrtali karikaturu kopirali u milijardu primjeraka i bacali iz aviona po čitavom arapskom svijetu??? NISU nego su objavili u SATIRIČNOM časopisu kojeg niko ne mora kupiti ako neće. Zar je to tako teško za shvatit?
Zar je teško shvatiti da u svijetu ima 7 milijardi ljudi i među njima i previše budala? I ako ti je stalo do života ne izazivaj budale, osim ako to ne radiš iz prijeke potrebe.
uglavnomja wrote:jesi li ti normalan, izvini sto te ovako pitam?

onaj je malo zivcan, lako ga prenese,pa nemoj ici njegovom ulicom, nemoj gledati prema njemu, nemoj pricati o njemu, nemoj pjevati pjesme koje ne voli ...

halo baaa to je cisto ugrozavanje licnih sloboda pojedinca. tipcan TEROR!!! ako ne bude po onako kako ja mislim da mora biti - bice krvi. zivot u strahu. pazi se budala. pazi kako hodas, sta oblacis, kako pricas, sta citas ...

:roll:
Slažem se ali da li bi nekom živčanom opalio šamar, ušao u lokal i opsovao svima u prostoriji mater, onom koji ne voli određene pjesme otpjevao jednu nacionalističku protiv njegovog naroda?
Ima sloboda govora i ima provokacija, ako imaš pravo iznijeti svoje mišljenje to ne znači da to smiješ iskoristiti u negativnom smislu. Moje pravo je da ti kažem da mi se ne sviđaju tvoji postovi (samo primjer, ne pratim uopšte ni tebe ni tvoje postove :D ) ali drugo je ako te ja počnem vrijeđati pa ti opletem i po vjeri i po familiji samo zato što se ne slažem sa jednim tvojim posto. Ako bi tako postupio onda bi najvjerovatnije bio banovan, kako bi ja onda imao pravo da pizdim kako na Klixu vlada teror ako sam 100% kriv?
Kladim se da većina što brani slobodu govora nije ni pogledala one karikature? Samo ću da kažem da ni Šešelj ni Karadžić ne bi imale poganije ideje.
uglavnomja

#1053 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

Kareem Abdul wrote:Dosta muslimana izgleda imaju dosta velikih poteškoća sa pojmovima: sloboda govora i izražavanja, te sloboda vjeroispovijesti.

Evo primjer iz svijeta.

Ukupno 23 države u svijetu imaju zakone protiv napuštanja službene religije. U svim tim zemljama je službena religija islam, a narod većinom muslimani. Iznimke su Turska, Bangladeš i Eritreja, makar su i tamo ubijanja neistomišljenika česta pojava.

Image

Od navedenih država ima i onih poput Saudijske Arabije, Irana, Sudana koje napuštanje islama zakonski kažnjavaju smrću.
Ne postoji niti jedna ne-muslimanska država u svijetu gdje je napuštanje službene religije zločin, pogotovo ne za smrtnu kaznu.

Dakle, ovdje nije problem u karikaturama ili kako neki kažu u "provociranju", jer vidimo da su države u kojima žive ljudi sa takvim mentalnim sklopom spremne ubiti čovjeka samo zato jer ne želi biti vjernik, i to sve po zakonu.
A oni najekstremniji, dakle kakvi sačinjavaju grupe poput Al-Qaide, Džebatun Nusre, Ahraru Šama i nekih šiitskih milicija su spremni ubiti i svakog muslimana koji ne klanja onako kako oni klanjaju.

Samim time nije problem u karikaturama, već u ekstremistima koji ubijaju karikaturiste.
:thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1054 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KatarinaKosaca »

shibonja wrote:Mozemo se mi busati kako nas je Amerika zaustavila kad nam je krenulo oko Banja Luke,ali nesmijemo zaboraviti kada su nam isti ti amerikanci ,mjesecima sa C130 Herkulesima padobranima dopremalli pomoc u oruzju na Aerodrom Dubrave kod Tuzle!....kako su bombardovali srpske polozaje sa kojih su stizale granate koje su ubijale nasu djecu!!

Nesmijemo zaboraviti jednog Philippe Buffona,koji je izvjestavao iz Sarajeva kada nikog za nas nije bilo briga,zapitajte se malo?!!
:thumbup: Ne smijemo zaboraviti ni dokazanog prijatelja koji je učinio puno, jako puno za BIH; a Francuz je i Jevrej ujedno. Anri Levi. Nitko ga ne spomenu, što mi je žao,. Jeste Miteran bio pogano đubre koje je sakrilo postojanje konc logora, jeste Levi učinio za promociju pravedne ideje i borbe BIH više nego svi Arapi zajedno.
filosofman

#1055 Re: Terorizam u Parizu!

Post by filosofman »

Vitezanin wrote:
filosofman wrote:Jest vas :ljulja: :ljulja: :ljulja: lako posvađati?!

Dobra tema, ha? :D :D :D :D :D
Pa tema za razmišljanje kako je lako baciti kost da se glođete? :ljulja: :ljulja: :stasreko: :stasreko: :tooo: :tooo:
filosofman

#1056 Re: Terorizam u Parizu!

Post by filosofman »

Ujedajte se, hoću da čujem :pipi: lavež? Jače, jače, derite...
nightvision

#1057 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nightvision »

Bosanski_kralj wrote: Ali dok ga ne dirneš taj ludi neće tebe prvi dirnuti.
A ko je tebe dirnuo?

Koliko god se neko osjecao uvrijedjenim radi nekakve karikature nista ne opravdava ubijanje i uzimanje tudjeg zivota i svako opravdavanje ovog i slicnog cina, bez obzira ko ga je pocinio, jednako je kao i saucesnistvo u zlocinu. Da ne govorim o mentalnom stanju onih koji opravdavaju ovakve zlocine, to bi bila posebna tema i prilika za psihijatre da doktoriraju i magistriraju.
ime_kojeg_nema

#1058 Re: Terorizam u Parizu!

Post by ime_kojeg_nema »

Lincoln-Burrows wrote:Nego jedno pitanje: zašto se ne smije ismijavati pedere?
to uopste nije tacno. probaj guglati 'cartoons against gay' i naci ces mali milion primjera ismijavanja pedera. evo ja sam pokusao i na prvoj stranici nasao bas francuze koji se zajebavaju s tim http://www.nomblog.com/32259/
stvar je u tome da pedere zivo zaboli neka stvar sto se neko zajebaje na njihov racun, pa to ne izaziva nikakve kontroverze, a o ubistvima da ne govorim.
Last edited by ime_kojeg_nema on 08/01/2015 17:03, edited 1 time in total.
tataćusak

#1059 Re: Terorizam u Parizu!

Post by tataćusak »

Kikibombona wrote:
tataćusak wrote:
avetinja wrote:Ja opet kažem ljudi ismijavaju vjerske svetinje, a to nije sloboda govora, nego nepoštovanje vjere, vjernika i bezobrazluk.
+1
Niko nije duzan postovati vjeru, kao sto niko nije duzan postovati bilo koju ideologiju.

Ismijavati treba sve dok se vjerski fanatici na to ne naviknu i prestanu sa progonom ljudi radi drugacijeg misljenja ili nacina zivota.

Nema veceg zla od popustanja ZLU, jer ako zlu popustas, ono se siri i postaje sve agresivnije.

Vidi kako su krscani u Evropi sada fini. Mozes o krscanstvu reci sta zelis i niko te nece ubiti...... A nekada se za to ubijalo, itekako!

Ovi zaostali Afrikanci i Azijati dolaze u Francusku i namecu svoje norme. E nece moci!

Evo i Klix je objavio karikature.... Svi su objavili.... Sta ce te sada?

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/kako- ... /150108035

Pobiti sve ljude koji su objavili?

Zašto nisi dužan poštovati moju vjeru, moje ubjeđenje kao ljudskog bića ne moraš vjeru kao vjeru, poštuj mene neće ti škoditi

Nemam ja šta govoriti o krišćanstvu ni lijepo ni ružno, nisam pripadnik te vjerske skupine i neću ni da ih ismijavam a isto tako ni da ponižavam.

Ova treća teza upravo pravi zlikovca od onoga koji pokušava da spriječi zlo

Zašto tako govoriš o ljudima koji žive na drugim kontinentima. Ljudi su dostigli nivo razvoja koji su dostigli i kada bi ih malo Evropljani ostavili na miru može biti da bi za stoljeće-dva dostigli sadašnji Evropski razvoj, zašto im nametati nazor našu kulturu (i nekulturu)

Pa neka su objavili, mislim da i sam/a znaš ko su vlasnici klixa, a i neka su svi objavili šta me boli neka stvar. A na ovo šta ćemo sad, ja lično ništa isto kao i do sad

Budala koji su ubijali iz razno-raznih razloga nikad neće nestati vjerskih, nacionalnih, rasističkih itd.

I još nešto kad već toliko potenciraš slobodu govora, pokušaj tako nešto pisati i crtati karikature o gej zajednici bićeš u banovićima trajno i postovi će biti pobrisani. Po Muslimanima, Katolicima, Jevrejima, Pravoslavcima itd. možeš da kakiš čitav dan na svakom forumu i vidi čuda "ništa". Zanimljivo, zar ne!
Havatar

#1060 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

Kareem Abdul wrote:Dosta muslimana izgleda imaju dosta velikih poteškoća sa pojmovima: sloboda govora i izražavanja, te sloboda vjeroispovijesti.

Evo primjer iz svijeta.

Ukupno 23 države u svijetu imaju zakone protiv napuštanja službene religije. U svim tim zemljama je službena religija islam, a narod većinom muslimani. Iznimke su Turska, Bangladeš i Eritreja, makar su i tamo ubijanja neistomišljenika česta pojava.

Image

Od navedenih država ima i onih poput Saudijske Arabije, Irana, Sudana koje napuštanje islama zakonski kažnjavaju smrću.
Ne postoji niti jedna ne-muslimanska država u svijetu gdje je napuštanje službene religije zločin, pogotovo ne za smrtnu kaznu.

Dakle, ovdje nije problem u karikaturama ili kako neki kažu u "provociranju", jer vidimo da su države u kojima žive ljudi sa takvim mentalnim sklopom spremne ubiti čovjeka samo zato jer ne želi biti vjernik, i to sve po zakonu.
A oni najekstremniji, dakle kakvi sačinjavaju grupe poput Al-Qaide, Džebatun Nusre, Ahraru Šama i nekih šiitskih milicija su spremni ubiti i svakog muslimana koji ne klanja onako kako oni klanjaju.

Samim time nije problem u karikaturama, već u ekstremistima koji ubijaju karikaturiste.
Legend karte te demantuje posto samo ove narandzaste imaju kaznu za napustanje islama a njih je tek nekoliko . Dobar pokusaj ali si se zajebao posto si mislio da niko ne na engleski.
Kikibombona

#1061 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Kikibombona »

avetinja wrote:Znaš ti onu poslovicu "Voli svoje poštuj tuđe". Ja ako sam vijernik, ne moram voliti ateiste, ali ih moram poštovati. Poštovanje je jedna od najbitnijih normi društvenog ponašanja. Ako nema poštovanja, nastaju sukobi, a sukobima se neće ništa dobro postići.
Vidi, prijatelju, aj da pretpostavim da si realan i nisi sklon dvostrukim standardima, pa da ti probam objasniti.....

Vjera je ideologija koncipiranja na sirenju i propagiranju svega sto pise u knjizi.

U toj knjizi pise da su homoseksualci bolesni i nakaradni, da su mnogobosci skart, da su ljudi koji kockaju i piju alkohol nemoralni.....

Dakle, tvoja vjera ne postuje milione ljudi!
Zasto bi neko morao postovati vjeru?

Sa ovom kampanjom treba nastaviti sve dok radikalni vjernici ne prihvate da je svaki covjek slobodan iznijeti svoje misljenje. Kao sto vjernik ima pravo reci da su ljudi koji piju ovakvi ili onakvi, da su homoseksualci ovakvi ili onakvi.... tako i drugi imaju pravo reci da je vjera ovakva ili onakva.

Sve dok se ubija u ime vjere i cini druga steta, obaveza svakog drustveno odgovornog covjeka je da ucini nesto po tom pitanju. A znamo kakav pristup prolazi sa vjerskim fanaticima. Evropa je odlican pokazatelj. Nekada je bila izvor vjersko-fanaticnog zla, sada vise nije, makar ne u toj mjeri. Slobodan si govoriti da te neko ne ubije.
sha_ba

#1062 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sha_ba »

Sezam wrote:Ovo je stravicno kako je nas narod zatucan. Stravicno.
ovo tek sad skont'o?
i slazem se sa tobom :thumbup:
LSD

#1063 Re: Terorizam u Parizu!

Post by LSD »

Nakon terorističkog napada u Parizu: Napadnuto nekoliko džamija u Francuskoj

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/nakon ... /150108055

a jeli ovo terorizam francuskih "kozojeba iz Bretanje, Pikardije, Normandije i ostalih vukojebina"
Vitezanin

#1064 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Vitezanin »

ime_kojeg_nema wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Nego jedno pitanje: zašto se ne smije ismijavati pedere?
to uopste nije tacno. probaj guglati 'cartoons against gay' i naci ces mali milion primjera ismijavanja pedera. evo ja sam pokusao i na prvoj stranici nasao bas francuze koji se zajebavaju s tim http://www.nomblog.com/32259/
stvar je u tome da pedere zivo zaboli neka stvar sto se neko zajebaje na njihov racun, pa to ne izaziva nikakve kontroverze, a o ubistvima da ne govorim.
Ma nek' samo pogledaju nekoliko epizoda South Park-a. :D
avetinja

#1065 Re: Terorizam u Parizu!

Post by avetinja »

Kikibombona wrote:
avetinja wrote:Znaš ti onu poslovicu "Voli svoje poštuj tuđe". Ja ako sam vijernik, ne moram voliti ateiste, ali ih moram poštovati. Poštovanje je jedna od najbitnijih normi društvenog ponašanja. Ako nema poštovanja, nastaju sukobi, a sukobima se neće ništa dobro postići.
Vidi, prijatelju, aj da pretpostavim da si realan i nisi sklon dvostrukim standardima, pa da ti probam objasniti.....

Vjera je ideologija koncipiranja na sirenju i propagiranju svega sto pise u knjizi.

U toj knjizi pise da su homoseksualci bolesni i nakaradni, da su mnogobosci skart, da su ljudi koji kockaju i piju alkohol nemoralni.....

Sa ovom kampanjom treba nastaviti sve dok radikalni vjernici ne prihvate da je svaki covjek slobodan iznijeti svoje misljenje. Kao sto vjernik ima pravo reci da su ljudi koji piju ovakvi ili onakvi, da su homoseksualci ovakvi ili onakvi.... tako i drugi imaju pravo reci da je vjera ovakva ili onakva.

Sve dok se ubija u ime vjere i cini druga steta, obaveza svakog drustveno odgovornog covjeka je da ucini nesto po tom pitanju. A znamo kakav pristup prolazi sa vjerskim fanaticima. Evropa je odlican pokazatelj. Nekada je bila izvor vjersko-fanaticnog zla, sada vise nije, makar ne u toj mjeri. Slobodan si govoriti da te neko ne ubije.
Zato što je poštovanje je jedna od najbitnijih normi društvenog ponašanja. Ako nema poštovanja, nastaju sukobi, a sukobima se neće ništa dobro postići. Ako ne poštuješ, onda barem budi neutralan, ali nemoj ni ismijavati na vrlo bezobrazan način.
Mali_Vuk

#1066 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Mali_Vuk »

Pa ovim ekstremistima i jeste cilj da muslimane na zapadu poljuljaju i poremete u njihovom evropskom konformizmu. Jer misle da će se nakon eventualne represije evropski muslimani prije odazvati globalnom pozivu na džihad.

Sumnjam da u njihovim pačama postoji mjesto za brigu i žaljenje. Svi smo ionako samo kolateralne žrtve na božijem putu.

A da će ovakve situacije naš domaći fašisti svih boja i fela znati iskoristiti za svoje ciljeve, ne sumnjajte u to.
avetinja

#1067 Re: Terorizam u Parizu!

Post by avetinja »

LSD wrote:Nakon terorističkog napada u Parizu: Napadnuto nekoliko džamija u Francuskoj

a jeli ovo terorizam francuskih "kozojeba iz Bretanje, Pikardije, Normandije i ostalih vukojebina"
I ovo je terorizam. Hajmo sada krenite pljuvati po činiocima ovog zlodjela.
MyTao

#1068 Re: Terorizam u Parizu!

Post by MyTao »

Havatar wrote:

Evo primjer iz svijeta.

Image

Legend karte te demantuje posto samo ove narandzaste imaju kaznu za napustanje islama a njih je tek nekoliko . Dobar pokusaj ali si se zajebao posto si mislio da niko ne na engleski.
Haha... Procitaj ponovo, razlicite boje oznacavaju kakva je kazna u pitanju, a ne da kazna ne postoji. for example :) crvena boja oznacava drzavu gdje je kazna smrt.
amiliana

#1069 Re: Terorizam u Parizu!

Post by amiliana »

Kikibombona wrote:

:thumbup:
mO k3

#1070 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mO k3 »

Strasno je sta se desilo i sve u ime islama , onaj ko kaže da nema ovo veze sa islamom laže i traži isprike , dakako ima sa islamom .
Vrijeme je da se islam iz korijena promjeni , da se kuran ne tumači kako je potrebno islamistitima ,nego na moderniji način .
MyTao

#1071 Re: Terorizam u Parizu!

Post by MyTao »

avetinja wrote:
LSD wrote:Nakon terorističkog napada u Parizu: Napadnuto nekoliko džamija u Francuskoj

Normalno da je terorizam, otvoriti temu o ovom i tamo pricati o ovim stvarima.
filosofman

#1072 Re: Terorizam u Parizu!

Post by filosofman »

avetinja wrote:

Jeste i ovo je terorizam!!!
Srbin sam al ti kažem otvoreno da Zapad sjeba muslimane od Iraka,Afganistana,Sirije,Libije i dr i dr.Upropasti stabilne muslimanske države kakve su bili Irak.Libija i Sirija, i koga će još? Ovo je neokolonizacija muslimanskog svijeta...Muslimani kao da ne vide?
Last edited by filosofman on 08/01/2015 17:12, edited 2 times in total.
Havatar

#1073 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

Kikibombona wrote:

Vjera nije ideologija , nauci se osnovnim stvarima.
uglavnomja

#1074 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

York Light 100`s wrote: Slažem se ali da li bi nekom živčanom opalio šamar, ušao u lokal i opsovao svima u prostoriji mater, onom koji ne voli određene pjesme otpjevao jednu nacionalističku protiv njegovog naroda?
Ima sloboda govora i ima provokacija, ako imaš pravo iznijeti svoje mišljenje to ne znači da to smiješ iskoristiti u negativnom smislu. Moje pravo je da ti kažem da mi se ne sviđaju tvoji postovi (samo primjer, ne pratim uopšte ni tebe ni tvoje postove :D ) ali drugo je ako te ja počnem vrijeđati pa ti opletem i po vjeri i po familiji samo zato što se ne slažem sa jednim tvojim posto. Ako bi tako postupio onda bi najvjerovatnije bio banovan, kako bi ja onda imao pravo da pizdim kako na Klixu vlada teror ako sam 100% kriv?
Kladim se da većina što brani slobodu govora nije ni pogledala one karikature? Samo ću da kažem da ni Šešelj ni Karadžić ne bi imale poganije ideje.
dakle, ako je "moja" kafana i moje drustvo ... boli me qrac koje dosao u moju kafanu, radicu sta hocu.

ako odem u "njihovu" kafanu ponasacu se kao gost, naravno. bio je moj izbor da odem u tu kafanu i svjesno cu se ponasati prema domacinovim pravilima.

ne mislim samo na kafanu, nego i na kucne posjete, ako odem kod muje koji ne pije i nema pive u kuci, necu ponijeti paket pive da imam ..
ali isto tako ocekujem da taj isti mujo nece srati kad dodje kod mene i ja izvadim hladno pivo da srknem ...

a sto se tice karadzica i seselja ... jos jedan u nizu bisera ...

mislim ako su ovdje sve neke princeze na zrnu graska, onda je veca uvreda strpati muhameda u istu recenicu sa ovom dvojicom nego nacrtati nesto
@ngel

#1075 Re: Terorizam u Parizu!

Post by @ngel »

Sad bi mi Bosnjaci muslimani ko biva trebali plakati i paliti svijece za ove koji su nastradali, trebali bi zastave na polja koplja spustiti, dan zalosti proglasiti...evo sve trcimo pa nam zapinje. Ovo jeste zalosno sto se desilo ali ne zbog novinara, njih mi nije ni najmanje zao, zao mi je samo muslimana Francuske i muslimana u citavom svijetu sto ce zbog ovpg izureziranog dogadjaja (ciji je cilj i bio satanizacija muslimana i otvoreni obracun sa muslimanima Evrope) ispastati samo muslimani i niko drugi. Velika prljava igra je u pitanju, kao i mnogi dogadjaji do sad, sve naravno usmjereno protiv muslimana, ali nema veze znamo da mora doci dan kada ce se muslimani boriti protiv jevreja i krscana, bitno je ko pobjedjuje na kraju igre
Post Reply