Šerif K. ??? Sunce ti žarko.
Masakar u Parizu
-
dpjokala26
#1051 Re: Masakar u Parizu
- kamberovica polje
#1052 Re: Masakar u Parizu
Ne ne postoji jer ateiste živo zaboli kurac vjeruje li bilo ko drugi u boga, vilu, jednoroga, čupakabru ili bilo šta drugo sve dok ne nameću svoja uvjerenja drugima.Velkoski wrote:
Ne misliš ti, ali postoji veliki broj ekstremista sa ateističke strane koji bi porokali svakoga ko prakticira Islam onako kako bi trebao da se prakticira, a to ovaj vehbiaj način nije i to bi trebalo svima biti jasno, ali nije iz nekog razloga.
Ja nisam religiozan i u biti me boli neka stvar, meni ni iz džepa ni u džep. Prvi osuđujem ekstremizam sa svih strana, štaviše, ja bih to sve preventivno pozatvar'o jer su psihički problemi kod takvih ljudi evidentni..
-
PeppermintSA
#1053 Re: Masakar u Parizu
Nadam se da će sutra što veći broj svjetskih novina spucati karikaturu na svoju naslovnicu u inat gamadi.
- uglavnomja
#1054 Re: Masakar u Parizu
PeppermintSA wrote:Upravo je u tome poenta. Ubiti nekoga zato što je nacrtao karikaturu nosi neku sasvim drugu poruku od svega navedenog. Nosi poruku da je privilegija vjernika da živi u društvu u kojem je sve usklađeno njegovom ideološkom shvatanju, veća od prava pojedinca da kaže i misli šta želi. Riječ je o sukobu dvije dijametralno suprotne ideje - jedne u kojoj je bog svetinja, i druge u kojoj je čovjek-pojedinac isključiva svetinja.Velkoski wrote:
Identifikuju se s ovim čisto jer je to mainstream.
Koliko su puta u AmeriKi porokana djeca po školi, bio je i Breivik, Bosanac je ubijen u Sent Luisu itd itd. i nikada nije ispisano ovoliko bljuvotina i ovoliko stranica.
Budimo realni, pljuvanje po čitavoj religiji je jednostavno IN. Meni je jebeno neshvatljivo da nas boli kurac za gladnom djecom, a da ovoliko oplakujemo ljude koji su se igrali s vatrom.
Ubistvo ovih novinara i ideološka matrica po kojoj je zlodjelo počinjeno nosi mnogo dublju poruku. Pored činjenice da je ovo bilo grozno ubistvo dvanaestero mladih novinara, ono je takođe pokazalo da je primarni neprijatelj radikalnog Islama sekularizam i individualizam, tako da nije riječ o sukobu civilizacija u monoteističkom smislu.
Svako ovdje mora da izabere svoju stranu - nema ''ali''.
- area51
- stakasa
#1056 Re: Masakar u Parizu
Postupak holandskih pripadnika snaga UN u Srebrenici se dogodio prije tog.[/quote]Havatar wrote:[quote="It_is_a_Leclerc"
Ubistvo npr. holandskog režisera Thea Van Gogha se desilo puno prije ovog. Ne izmišljaj.
Joj kad pocne licitiranje ko je gori...
- It_is_a_Leclerc
#1057 Re: Masakar u Parizu
Teroristi su na putu da ubiju 11 nevinih ljudi, ubili policajca koji je musliman.
Sa islamske strane gledišta, gore od toga je moglo jedino da su sve to radili pijani sa špekom ispod ruke.
Sa islamske strane gledišta, gore od toga je moglo jedino da su sve to radili pijani sa špekom ispod ruke.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1058 Re: Masakar u Parizu
A koju vrstu umjetnosti predstavlja ova druga slika konkretno? Prva je normala.homega wrote:Zbog ove karikature danas je Parizom tekla ljudska krv, a sutra će francuska nacija imati dan žalosti![]()
![]()
Vidim.kamberovica polje wrote:Ne ne postoji jer ateiste živo zaboli kurac vjeruje li bilo ko drugi u boga, vilu, jednoroga, čupakabru ili bilo šta drugo sve dok ne nameću svoja uvjerenja drugima.
- tandmand
#1059 Re: Masakar u Parizu
Zato je u Ruandi intervenirala Francuska na jedan tako nevjerovatno sramotan nacin.JohnnyS wrote:Dok smo se mi ovdje pitali kako je svijet dozvoljava da se u srcu Europe ubija u isto vrijeme je u nekoj tamo dalekoj Ruandi ubijeno 5-10 puta više nego u nas. Tada nikome nije baš bilo stalo do toga da svi ljudi jednako vrijede nego se pričalo kako se na 5 sati vožnje od Beča kolje, a Europa gleda. Na kraju je i danas omražena Amerika intervenirala, a u Ruandi kurcem nije mrdnula. E pa zato, drage moje moralne vertikale, se i danas digla frka oko Pariza iako ljudi umiru širom svijeta i u većem broju. Nije pravedno, ali je tako.
Ruanda je optužila Francusku za aktivno sudjelovanje u genocidu 1994. u kojem je ubijeno više od 800.000 ljudi. Francuzi ili nisu činili ništa ili su čak pomagali pobunjenike.
Nezavisna komisija tvrdi da francuske trupe nisu učinile ništa kako bi spriječile ubojstva nego su čak i pomagale u obučavanju vojne organizacije Hutua koja je također odgovorna za zločine.
Francuski vojnici optužuju se za izravnu umiješanost u ubojstva civila, a komisija smatra da bi se pred sudom trebalo naći 33 visokih vojnih i političkih dužnosnika koji su u to vrijeme bili na odgovornim pozicijama.
----
Ipak, javna svedočenja francuskih oficira potvrđuju da su obučavali ozloglašene ubice iz Interahamve, Hutu milicije čiji naziv znači „mi koji radimo zajedno”. Govorili su im i da su „Tutsiji neprijatelji” – za vojni establišment u Parizu Kagameovi ljudi su bili „crni Kmeri”.
U knjizi „Tihi saučesnik”, Endru Volis citira izjavu predsednika Fransoa Miterana koji je govoreći o Runadi rekao: „U takvim zemljama genocid nije mnogo važan.” On navodi i reči komandanta snaga UN koji ističe da su druge velike sile tada bile zainteresovane samo za Jugoslaviju: „Ruanda je crna. Nalazi se usred Afrike. Strateški je beznačajna. Govorili su mi da su ljudi sve što ima i da ih je ionako previše.”
-
LSD
#1060 Re: Masakar u Parizu
zna i Velkoski ubosti tricu, kad se potrudi
....samo su mu loši procenti
- Ajatolah_
#1061 Re: Masakar u Parizu
Šerif Konjević.dpjokala26 wrote:Šerif K. ??? Sunce ti žarko.Da nije sa ovih prostora ?
- Ajatolah_
#1062 Re: Masakar u Parizu
Šerif Konjević.dpjokala26 wrote:Šerif K. ??? Sunce ti žarko.Da nije sa ovih prostora ?
- HAVANA
#1063 Re: Masakar u Parizu
Charlama wrote:P I C KA VAM MATERINA KO JE SPASAVO BOSNU OD CETNIKA ?? NIJE NI HRVAT,SRBIN,JEVREJ (NE DAJ BOZE ),NI HOLANDIJA,SAD ni NIKo DRUGI !!
VEC LJUDI IZ BOSNE KOJI SU OSTALI DA BRANE I VEHABIJE KOJI SU SA NOZEVIMA U USTIMA ISLI I KLALI REDOM
PA SRBIN SE I DANAS USERE U GACE KAD MU SPOMENE EL MUDZAHIDE,KLECAJU KOLJENA
Sve napisem,pa izbrisem,pa opsujem ,pa izbrisem.Pa opet.Nema svrhe.
Idi ba heklaj,pravi ustipke,plesi u kulturno umjetnickom drustvu,drkaj kurac,radi nesta...
Mani se stvari o kojima nemas pojma.
-
kopijas34
#1064 Re: Masakar u Parizu
O ovomme ja pricam to je trojanski konj za Bosnjake. Zasto nebi mogli ove vehabije jednostavno poslati na ahiret? Fino nama fino njima.
- It_is_a_Leclerc
#1065 Re: Masakar u Parizu
Joj kad pocne licitiranje ko je gori...[/quote]stakasa wrote:Postupak holandskih pripadnika snaga UN u Srebrenici se dogodio prije tog.Havatar wrote:[quote="It_is_a_Leclerc"
Ubistvo npr. holandskog režisera Thea Van Gogha se desilo puno prije ovog. Ne izmišljaj.
Koji genocid, šta mu je ?! Lik je ubio Thea jer je ovaj napravio film o ženama u Islamu. Šta priča ovaj Havatar ? Je li dobro ?!
P.S. Druga slika koju je neko postavio s golim čovjekom nije objavljena u Charlieu. Charlieve karikature se ne potpisuju s Coco, već sa Charlie. Hvala.
-
mali_balon
#1066 Re: Masakar u Parizu
Recesija, besparica, ISIsisisiiiisss, rusija, ukrajina, radikalni imigranti, teroristi, atmosfera straha, propaganda jacanje desnice dovode do radilakizacije EU drustva onog obicnog svabe, francuza, spanca, sveda, holandjanina... i iz te radiklaizacije, kao iz mordora, gleda oko fasizma, neonacizma, nacionalizma i ostalih nizama, koji su mirovali 60ak godina, tako da me ne bi iznenadilo da za koju godinu imamo opet fasiste ili naciste u nekim paralmentima....
Te bradate spodobe zaboravljaju da su u krscanskoj EU a ne u pustinjkim vukojebinama.
Te bradate spodobe zaboravljaju da su u krscanskoj EU a ne u pustinjkim vukojebinama.
-
limenka2014
#1067 Re: Masakar u Parizu
A sta kazete na ovaj video sto su postavili na youtube tvrde da je montaza, ne znam vala trenutak pucanja nema krvi nema trzaja sve je moguce
http://vazda.ba/svijet/da-li-je-danasnj ... ran-video/
- Freamon Lester
#1068 Re: Masakar u Parizu
Naravno da je zavjera. Sad jesu li u pitanju samo masoni ili cionisti gusteri pitanje je...limenka2014 wrote:A sta kazete na ovaj video sto su postavili na youtube tvrde da je montaza, ne znam vala trenutak pucanja nema krvi nema trzaja sve je moguce
-
Martinez_
#1069 Re: Masakar u Parizu
Ja, kao hrišćanin, večeras sam se uverio da je ipak potrebna puno veća i jača podrška evropskim muslimanima nego karikaturistima, novinarima i ostalim lajavcima koji bi da vređaju sve i svakoga u ime svoje ideologije liberalizma kojom guraju svet u pakao. Oni u svom tvrdoglavom insistiranju na idejama koje promovišu ne vide da su jednaki fundamentalistima koje love. Ali nije ništa čudno, ne vide oni ni stotine, hiljade mrtvih u Palestini, Jemenu, Pakistanu, Avganistanu...
Muslimanima Evrope treba mnogo veća podrška jer za njih na ovom kontinentu dolaze sve teža vremena pred hajkom ''pravovernih'' boraca za tekovine ''zapadne civilizacije''
Muslimanima Evrope treba mnogo veća podrška jer za njih na ovom kontinentu dolaze sve teža vremena pred hajkom ''pravovernih'' boraca za tekovine ''zapadne civilizacije''
- SkyLimit
#1070 Re: Masakar u Parizu
Valjda se svi slažemo da je ovo strašan čin, ali začuđujuće je koliko vas ima koji želite jedan teroristički čin koji su počinila trojica terorista staviti na grbaču preko milijardu ljudi koji su islamske vjeroispovjesti.
Mislim da ima tu malo ubačenih petokolonaša, malo neukih, a malo i iskompleksiranih, ali također neukih.
To da ne možeš ubiti čovjeka jer ti se ne sviđa šta je nacrtao nije kršćanska ili zapadna vrijednost, već valjda univerzalna.
Mislim da ima tu malo ubačenih petokolonaša, malo neukih, a malo i iskompleksiranih, ali također neukih.
To da ne možeš ubiti čovjeka jer ti se ne sviđa šta je nacrtao nije kršćanska ili zapadna vrijednost, već valjda univerzalna.
- Qler
#1071 Re: Masakar u Parizu
HAVANA wrote:Charlama wrote:P I C KA VAM MATERINA KO JE SPASAVO BOSNU OD CETNIKA ?? NIJE NI HRVAT,SRBIN,JEVREJ (NE DAJ BOZE ),NI HOLANDIJA,SAD ni NIKo DRUGI !!
VEC LJUDI IZ BOSNE KOJI SU OSTALI DA BRANE I VEHABIJE KOJI SU SA NOZEVIMA U USTIMA ISLI I KLALI REDOM
PA SRBIN SE I DANAS USERE U GACE KAD MU SPOMENE EL MUDZAHIDE,KLECAJU KOLJENA
Sve napisem,pa izbrisem,pa opsujem ,pa izbrisem.Pa opet.Nema svrhe.
Idi ba heklaj,pravi ustipke,plesi u kulturno umjetnickom drustvu,drkaj kurac,radi nesta...
Mani se stvari o kojima nemas pojma.
Ma ovaj charlama je garant prva svedska brigada, udarna na netu. Seljak...
- It_is_a_Leclerc
#1072 Re: Masakar u Parizu
Napadači koristili oružje iz tvornice Igman Konjic.
Lovely.
Lovely.
-
LSD
#1073 Re: Masakar u Parizu
znaš koliko oni vode racuna o tome? ko o lanjskom snijegumali_balon wrote:Recesija, besparica, ISIsisisiiiisss, rusija, ukrajina, radikalni imigranti, teroristi, atmosfera straha, propaganda jacanje desnice dovode do radilakizacije EU drustva onog obicnog svabe, francuza, spanca, sveda, holandjanina... i iz te radiklaizacije, kao iz mordora, gleda oko fasizma, neonacizma, nacionalizma i ostalih nizama, koji su mirovali 60ak godina, tako da me ne bi iznenadilo da za koju godinu imamo opet fasiste ili naciste u nekim paralmentima....
za njih i njihovu ideologiju ne postoji termin "kršćanska", vec samo kjafirska (a to podrazumjeva i polovinu država tzv. islamskog svijeta)....pa takvi su i Tursku i Iran nazivali kjafirima...o cemu dalje da pricamo
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#1074 Re: Masakar u Parizu
Naslov godine a tek imamo 7. januar
-
limenka2014
#1075 Re: Masakar u Parizu
Freamon Lester wrote:Naravno da je zavjera. Sad jesu li u pitanju samo masoni ili cionisti gusteri pitanje je...limenka2014 wrote:A sta kazete na ovaj video sto su postavili na youtube tvrde da je montaza, ne znam vala trenutak pucanja nema krvi nema trzaja sve je moguce
Ne znam vala ne mogu nista tvrditi 100%, ali nakon onog sto se desilo 11 semptembra sve je ocekivati