MURIJA TRKELJA KLIX
- bach
#1051 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Ko o čemu, SDU o zaštiti novinara.
http://sdu.ba/2008/10/20/inicjativa-za- ... ka-medija/
Za one koje ne znaju, SDU je partija čiji ministar upravlja policijom u KS. Istom onom policijom koja je upala u redakciju KLixa.
http://sdu.ba/2008/10/20/inicjativa-za- ... ka-medija/
Za one koje ne znaju, SDU je partija čiji ministar upravlja policijom u KS. Istom onom policijom koja je upala u redakciju KLixa.
-
Dobrinja80
#1052 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Lijanovići se neoglasavaju o kupovini glasova.
-
Sociolog
#1053 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Moj najbolji prijatelj, se zaposlio kao urednik na klixu... BEZ APOSLUTNO IKAKVE STELE, i poznanstva. To mogu da garantujem. Kasnije je nakon 5 mjeseci, postao urednik. Kad je otisao Faruk Vele, nudjeno mu je da bude Glavni urednik, što je za sad odbio. Zaposlio se bez icije preporuke, poznanstva i bilo cega... a nije imao nekog velikog iskustva
- York Light 100`s
#1054 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Pa dobro, biti urednik jednog portala i nije baš nešto kada se uporedi sa radom u javnoj ustanovi ili predavanju na nekom fakultetu tako da to i nije neki posao gdje se mora "dobro pokrenuti" da bi ga dobioSociolog wrote:Moj najbolji prijatelj, se zaposlio kao urednik na klixu... BEZ APOSLUTNO IKAKVE STELE, i poznanstva. To mogu da garantujem. Kasnije je nakon 5 mjeseci, postao urednik. Kad je otisao Faruk Vele, nudjeno mu je da bude Glavni urednik, što je za sad odbio. Zaposlio se bez icije preporuke, poznanstva i bilo cega... a nije imao nekog velikog iskustva
-
hanamontanaa
#1055 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Nakon 5mj.urednik,pa zamalo gl.urednik,a "nije imao nekog velikog iskustva ".Onda su oni dobri,kakvi im novinari rade i jos bitnije uređuju portalSociolog wrote:Moj najbolji prijatelj, se zaposlio kao urednik na klixu... BEZ APOSLUTNO IKAKVE STELE, i poznanstva. To mogu da garantujem. Kasnije je nakon 5 mjeseci, postao urednik. Kad je otisao Faruk Vele, nudjeno mu je da bude Glavni urednik, što je za sad odbio. Zaposlio se bez icije preporuke, poznanstva i bilo cega... a nije imao nekog velikog iskustva
- starii
- supercali
#1057 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Ajde meni protumaci uz odgovor na pitanjejao_situacije wrote:
Jesi ti slijep ili šta ? koji dio od "ko omogući nepozvanom licu da se upozna sa takvom izjavom. " ti nije jasan? Koja riječ ti nije jasna pa da je protumačim. Ja citiram član zakona, a ti udario po nezaposlenim i mom programiranju kao da to ima veze sa ovim
Je li klix snimio ovu ili neka treca osoba?
- York Light 100`s
#1058 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
To govori sve ko su nam "ugledni" redakteri danas poput onog Faruka Veleta kada ga može jedno djete bez velikog iskustva zamjenitihanamontanaa wrote:Nakon 5mj.urednik,pa zamalo gl.urednik,a "nije imao nekog velikog iskustva ".Onda su oni dobri,kakvi im novinari rade i jos bitnije uređuju portalSociolog wrote:Moj najbolji prijatelj, se zaposlio kao urednik na klixu... BEZ APOSLUTNO IKAKVE STELE, i poznanstva. To mogu da garantujem. Kasnije je nakon 5 mjeseci, postao urednik. Kad je otisao Faruk Vele, nudjeno mu je da bude Glavni urednik, što je za sad odbio. Zaposlio se bez icije preporuke, poznanstva i bilo cega... a nije imao nekog velikog iskustva
- karanana
#1059 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
kako da si omogucim ponovno komentarisanje na portalu nakon sto sam banovan?
-
L u c i f e r
#1060 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Dobrodošo u klub...karanana wrote:kako da si omogucim ponovno komentarisanje na portalu nakon sto sam banovan?
Ja sam se prije ponovo registrovo, a sad više i neću, veći je njima jazuk brez mojih komentara neg meni brez njih...
Haman sam obriso kukije i promijenio ip adresu, ali nisam siguran više se i ne sjećam...
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#1061 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
salik79 wrote:U KopenhaVen s njom, napravit im kak'o brdo, da imaju zavjetrineZviz wrote:Cekamo od odmrzne, pravo steglo. Nem'res s lopatom kopad da ga naopako okrenes. Inace cemo ja, Memis, Salko i onaj mali od Nijaza da to zemlju utovarimo na sleper, pa cemo brate iskipovati pred uzlaz ko god pozeli.salik79 wrote:Sta bi sa zemlje, tusnu li je kome?!
Sa dulumom zemlje kad bi je kopo do 1,5m i ukipo, bi u Danskoj, po kategorijama imao manje brdo, Alpsko, citvao bi proglasili za skijaliste... ovdje je sve ravno manje vise ko tepsija. nesto brezuljaka od 50-70m po Jyllandu inace sve brisani prostor.
-
mali_balon
#1062 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
York Light 100`s wrote:To govori sve ko su nam "ugledni" redakteri danas poput onog Faruka Veleta kada ga može jedno djete bez velikog iskustva zamjenitihanamontanaa wrote:Nakon 5mj.urednik,pa zamalo gl.urednik,a "nije imao nekog velikog iskustva ".Onda su oni dobri,kakvi im novinari rade i jos bitnije uređuju portalSociolog wrote:Moj najbolji prijatelj, se zaposlio kao urednik na klixu... BEZ APOSLUTNO IKAKVE STELE, i poznanstva. To mogu da garantujem. Kasnije je nakon 5 mjeseci, postao urednik. Kad je otisao Faruk Vele, nudjeno mu je da bude Glavni urednik, što je za sad odbio. Zaposlio se bez icije preporuke, poznanstva i bilo cega... a nije imao nekog velikog iskustva
Pa sta je to cudno, ionako su clanci copy/paste sa ozbiljnijih servisa, ne treba tu neka mudrost i zanje. Mozda danas da bude jedan njihov clanak. Fino se nekoj agenciji, feni, srni, onasi sta ja znamo kome, plati preuzimanje vijesti ili clanka i gotovo.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#1063 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Ja bih pretresao opet samo da nadjem onoga koji mi je izbrisao dobronamjerni komentar neki dan na jednom clanku
. Neki nogometas je u pitanju koji bi zelio da igra za nas, sve su o njemu rekli al nisu koliko covjek ima godina
. Tako da sam morao guglati i saznati da covjek ima 28 godina. Obratih se novinaru kako sam guglo i covjek me izbrisa. Ko da smo u Koreji, i to onoj Sjevernoj
-
dpjokala26
#1064 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
laHko,slikaj se.ovo je jedini portal gdje se ne mozes regnuti.karanana wrote:kako da si omogucim ponovno komentarisanje na portalu nakon sto sam banovan?
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#1065 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Zmaći pik ponovo, morajuopet pretresati.KvaziExpert wrote:Evo (vjerovatno) poništiće pretres, znači nije ni bio![]()
http://www.klix.ba/vijesti/bih/opcinski ... /150106049
-
wolf07
#1066 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Meni je u cijeloj prici indikativna jos jedna stvar. U siroj drustvenoj zajednici Fatmira Alispahica jedan znacajan broj ljudi dozivljava kao nekog bosnjackog ultranacionalistu bez obzira na to o cemu i kako Fatmir pise i prica. Jednostavno se ne ostavlja ni najmanja mogucnost da je taj covjek nekad sasvim u pravu. Zasto ovo pominjem? Odmah po upadu policije RS-a u prostorije Klix-a Fatmir je rekao glasno i jasno da je u stvari rijec o nastavku agrsije Beograda na Sarajevo. O tome se ili niko nije ocitovao ili bar ja nisam nisam nista cuo o tome.
Drugi dio slagalice je beogradski web portal E-novine koji vodi Petar Lukovic i ja vrlo rado, skoro svakodnevno, pratim sta se tu pise i komentarise iako ne dajem svoje komentare, nemam toliko slobodnog vremena . Taj je covjek pocasni gradjanin Sarajeva, bez ustrucavanja je na tom portalu pisano o negativnoj ulozi Srbije i SPC u ratovima devedesetih, o genocidu nad Bosnjacima, agresiji na Hrvatsku, afirmativno se pise o nezavisnosti Kosova, Kusturica, Dodik i njegov pulen Vasic su dezurna tema za zajebanciju na sve moguce nacine. Medjutim, mnogi su primijetili da je promjenom rezima u Srbiji Lukovic u prilicnoj mjeri stao na stranu rezima. Nema skoro nikakve kritike Vucica i Nikolica, a i ako je ima onda je to vrlo oprezno izneseno. Ne postoji ni jedna iole bitna tema vezana za BiH koja nije obradjena na tom portalu!!! I sta se sad desava? Upad policije RS-a u Klix, ako je suditi po
E-novinama, ili se nije desio ili mu je vaznost na nivou utakmice nekih drugoligasa sa sredine tabele koji su igrali 0-0! O tom dogadjaju se u E-novinama nije napisala ni jedna jedina rijec.
Sad kad se sve navedeno sabere, oduzme i malkice proanalizira pitam se, nije li mozda Fatmir Alispahic (ma sta ko mislio o tom covjeku) pogodio u sred sredine, i nije li zaista upad policije RS-a u prostorije Klix-a bez obzira na ishod cijele ujdurme, zaista nastavak beogradske agresije cim su to E-novine tako glatko precutale kao da se nije ni desilo?
Drugi dio slagalice je beogradski web portal E-novine koji vodi Petar Lukovic i ja vrlo rado, skoro svakodnevno, pratim sta se tu pise i komentarise iako ne dajem svoje komentare, nemam toliko slobodnog vremena . Taj je covjek pocasni gradjanin Sarajeva, bez ustrucavanja je na tom portalu pisano o negativnoj ulozi Srbije i SPC u ratovima devedesetih, o genocidu nad Bosnjacima, agresiji na Hrvatsku, afirmativno se pise o nezavisnosti Kosova, Kusturica, Dodik i njegov pulen Vasic su dezurna tema za zajebanciju na sve moguce nacine. Medjutim, mnogi su primijetili da je promjenom rezima u Srbiji Lukovic u prilicnoj mjeri stao na stranu rezima. Nema skoro nikakve kritike Vucica i Nikolica, a i ako je ima onda je to vrlo oprezno izneseno. Ne postoji ni jedna iole bitna tema vezana za BiH koja nije obradjena na tom portalu!!! I sta se sad desava? Upad policije RS-a u Klix, ako je suditi po
E-novinama, ili se nije desio ili mu je vaznost na nivou utakmice nekih drugoligasa sa sredine tabele koji su igrali 0-0! O tom dogadjaju se u E-novinama nije napisala ni jedna jedina rijec.
Sad kad se sve navedeno sabere, oduzme i malkice proanalizira pitam se, nije li mozda Fatmir Alispahic (ma sta ko mislio o tom covjeku) pogodio u sred sredine, i nije li zaista upad policije RS-a u prostorije Klix-a bez obzira na ishod cijele ujdurme, zaista nastavak beogradske agresije cim su to E-novine tako glatko precutale kao da se nije ni desilo?
- Ljakan
- homega
#1069 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
wolf07 wrote:Meni je u cijeloj prici indikativna jos jedna stvar. U siroj drustvenoj zajednici Fatmira Alispahica jedan znacajan broj ljudi dozivljava kao nekog bosnjackog ultranacionalistu bez obzira na to o cemu i kako Fatmir pise i prica. Jednostavno se ne ostavlja ni najmanja mogucnost da je taj covjek nekad sasvim u pravu. Zasto ovo pominjem? Odmah po upadu policije RS-a u prostorije Klix-a Fatmir je rekao glasno i jasno da je u stvari rijec o nastavku agrsije Beograda na Sarajevo. O tome se ili niko nije ocitovao ili bar ja nisam nisam nista cuo o tome.
A ti bi da se P. Lukoviću oduzme počasni status Sarajeva i dodijeli ljudskom smeću i fašisti F. Alispahiću
-
wolf07
#1070 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
1. Hajde procitaj svoju mudru izjavu, ovo ofarbano i boldirano sam istakao s razlogom! Sad sam sebi odgovori na pitanje: ima li tvoj komentar ikakvog smisla?homega wrote:wolf07 wrote:Meni je u cijeloj prici indikativna jos jedna stvar. U siroj drustvenoj zajednici Fatmira Alispahica jedan znacajan broj ljudi dozivljava kao nekog bosnjackog ultranacionalistu bez obzira na to o cemu i kako Fatmir pise i prica. Jednostavno se ne ostavlja ni najmanja mogucnost da je taj covjek nekad sasvim u pravu. Zasto ovo pominjem? Odmah po upadu policije RS-a u prostorije Klix-a Fatmir je rekao glasno i jasno da je u stvari rijec o nastavku agrsije Beograda na Sarajevo. O tome se ili niko nije ocitovao ili bar ja nisam nisam nista cuo o tome.
A ti bi da se P. Lukoviću oduzme počasni status Sarajeva i dodijeli ljudskom smeću i fašisti F. Alispahiću![]()
![]()
![]()
2. Ako pretpostavim da si pogrijesio i da si htio da kazes sljedece: "A ti bi da se P.Lukovicu oduzme status počasnog gradjanina Sarajeva.... ", onda je moj komentar na sve to da si ti u stvari bezveze potrosio par minuta svog zivota citajuci moj post jer apsolutno nista nisi shvatio od svega sto sam htio da kazem iako je potreban minimum logike da se to shvati.
3. Zaboli me neka stvar ko ima, ko nema i ko ce da dobije a kome ce da oduzmu status pocasnog gradjanina Sarajeva! Eto, imali su skoro onaj cirkus s Bandicem tako da je nakon toga ta nagrada i pocast totalno devalvirana i skoro pa potpuno obezvrijedjena, ali to svakako nije poenta onog o cemu sam pisao.
- homega
#1071 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
De ba "vučiću", čitamo te predugo, znamo tvoje požude 
-
wolf07
#1072 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Pretpostavljam da su ovo gore neki argumenti kontra onog sto sam pisao ili...?homega wrote:De ba "vučiću", čitamo te predugo, znamo tvoje požude
-
wolf07
#1073 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
A imas li ti neko objasnjenje o tome zasto su E-novine presutile cijeli slucaj, a inace pisu apsolutno o svemu sto se tice BiH? Ili ces k'o i ovaj @Homega stvar okrenuti u pravcu Fatmira Alispahica, pocasnog gradjanina, Sestoaprilske nagrade i sl. trivijalnosti.L u c i f e r wrote:2+2=5
-
Ripicipi
#1074 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Kakve veze ima Beograd sa dva kupljena papka.wolf07 wrote:Meni je u cijeloj prici indikativna jos jedna stvar. U siroj drustvenoj zajednici Fatmira Alispahica jedan znacajan broj ljudi dozivljava kao nekog bosnjackog ultranacionalistu bez obzira na to o cemu i kako Fatmir pise i prica. Jednostavno se ne ostavlja ni najmanja mogucnost da je taj covjek nekad sasvim u pravu. Zasto ovo pominjem? Odmah po upadu policije RS-a u prostorije Klix-a Fatmir je rekao glasno i jasno da je u stvari rijec o nastavku agrsije Beograda na Sarajevo. O tome se ili niko nije ocitovao ili bar ja nisam nisam nista cuo o tome.
-
VjecitiStudent
#1075 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
E-novine o upadu policije u klixwolf07 wrote:Meni je u cijeloj prici indikativna jos jedna stvar. U siroj drustvenoj zajednici Fatmira Alispahica jedan znacajan broj ljudi dozivljava kao nekog bosnjackog ultranacionalistu bez obzira na to o cemu i kako Fatmir pise i prica. Jednostavno se ne ostavlja ni najmanja mogucnost da je taj covjek nekad sasvim u pravu. Zasto ovo pominjem? Odmah po upadu policije RS-a u prostorije Klix-a Fatmir je rekao glasno i jasno da je u stvari rijec o nastavku agrsije Beograda na Sarajevo. O tome se ili niko nije ocitovao ili bar ja nisam nisam nista cuo o tome.
http://www.e-novine.com/region/region-b ... lixba.html
http://www.e-novine.com/region/region-b ... iteli.html
Hajd sad iznova