vatrogasac wrote:
Ovaj je lud, za osam godina je uradio neke gluposti u zadnjih par mjeseci, ovo za prebivaliste je laz ali on je i sam laz..
Naravno nece spomenuti lovu koju je dobio od SDA..
vatrogasac wrote:
Odluka Ustavnog Suda BiH, according to Dr.j.l. Suljagić:Ustavni sud BiH je usvojio zahtjev Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.
Naime, oni su tražili da Ustavni sud BiH utvrdi da je Odluka Vlade Republike Srpske o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji Republike Srpske suprotna odredbama Ustava BiH.
Nepodnošljiva lakoća podsjećanja na retuširane fotografije iz Staljinovog zlatnog doba.Ustavni sud BiH je usvojio zahtjev člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.
Naime, on je tražio da Ustavni sud BiH utvrdi da je Odluka Vlade Republike Srpske o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji Republike Srpske suprotna odredbama Ustava BiH.

Željko Komšić je prvi podnio apelaciju, dok je Bakir čekajući kalkulacije učinio isto naknadno. A to je velika razlika.Corto Maltese wrote:Odluka Ustavnog Suda BiH:Odluka Ustavnog Suda BiH, according to Dr.j.l. Suljagić:Ustavni sud BiH je usvojio zahtjev Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.
Naime, oni su tražili da Ustavni sud BiH utvrdi da je Odluka Vlade Republike Srpske o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji Republike Srpske suprotna odredbama Ustava BiH.Nepodnošljiva lakoća podsjećanja na retuširane fotografije iz Staljinovog zlatnog doba.Ustavni sud BiH je usvojio zahtjev člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.
Naime, on je tražio da Ustavni sud BiH utvrdi da je Odluka Vlade Republike Srpske o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji Republike Srpske suprotna odredbama Ustava BiH.![]()
Da. I zbog toga se Bakirova apelacija vodi pod brojem U- 10/14, sa datumom 9. maj 2014, dok Komšićeva nosi broj U- 12/14, i predata je četiri dana ranije, ups, kasnije, 13. maja. 2014.MuaDib wrote:Željko Komšić je prvi podnio apelaciju, dok je Bakir čekajući kalkulacije učinio isto naknadno. A to je velika razlika.
I šta kažeš, velika je to razlika?Bakir Izetbegović je prvi podnio apelaciju, dok je Željko čekajući kalkulacije učinio isto naknadno. A to je velika razlika.
OBRAZLOŽENJE
I. Uvod
1. Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i Željko Komšić, član
Predsjedništva Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: podnosioci zahtjeva), podnijeli su 9. i 13. maja
2014. godine Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Ustavni sud) zahtjeve kojim
traže da se utvrdi da je Odluka Vlade Republike Srpske o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podatka
prilikom prijave prebivališta na teritoriji Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj
31/14, u daljnjem tekstu: osporena odluka) u suprotnosti sa odredbama Ustava Bosne i Hercegovine.
Podnosioci zahtjeva su podnijeli zahtjeve za donošenje privremene mjere kojom bi Ustavni sud3
privremeno stavio van snage osporenu odluku, odnosno obustavio primjenu osporene odluke do
donošenja konačne odluke o zahtjevima. Predmetni zahtjevi su registrirani pod br. U 10/14 i U 12/14.
ko je "jedini saveznik"? Bakir Izetbegovic?r3d3 wrote:nije mu ovo trebalo, klevetati jedinog saveznika kojeg bošnjaci imaju. krenuo je stopama radončića.
ali hajde, možda je i bolje da pokaže lice prije izbora.
http://www.vijesti.ba/politicka-arena/2 ... vazal.html
Ma jok, poslacemo vam nekog mutu da vam samo klima glavom i potvrdjuje kako se takve civilizacijske velicine ( citaj, sljam kakvog se ni hutu pleme ne bi postidilo) ne bi nasle uvrijedjene.DoZeN wrote:Suljagic ce pobjediti,ne jer je najbolji kandidat u Bosnjaka,nego sto prica "nacionalisticku pricu"
Ako misle Bosnjaci da ce napakostiti nekome sa izborom Suljagica,onda se grdno varaju, treba da se zapitaju :Kome vise treba BIH,njima ili Srbima/Hrvatima?
Emir Suljagić wrote:Za nas koji to redovno pratimo ne bi trebalo predstavljati iznenađenje njegovo poltronsko nastojanje da ovdje prizove nekog snažnog muslimanskog vođu iz svijeta koji bi nesumnjivo uvijek bio na strani muslimana u BiH. Ovo je nesumnjivo još jedna potvrda aspiracija koje idu za tim da se ponovo prizovu tursko uplitanje i vladanje, odnosno vrijednosti koje su neprihvatljive za nas
Milorad Dodik wrote:Prvorazredni vazal
Sinoćnji nastup Bakira Izetbegovića u Visokom, nezapamćen je slučaj vazalstva i podaništva u ovoj zemlji od vremena Husein kapetana Gradaščevića. Vjerovao sam do sinoć da smo kao narod to preboljeli još prije skoro dvije stotine godina
Emir Suljagić wrote:Za nas koji to redovno pratimo ne bi trebalo predstavljati iznenađenje njegovo poltronsko nastojanje da ovdje prizove nekog snažnog muslimanskog vođu iz svijeta koji bi nesumnjivo uvijek bio na strani muslimana u BiH. Ovo je nesumnjivo još jedna potvrda aspiracija koje idu za tim da se ponovo prizovu tursko uplitanje i vladanje, odnosno vrijednosti koje su neprihvatljive za nas
b)Milorad Dodik wrote:Prvorazredni vazal
Sinoćnji nastup Bakira Izetbegovića u Visokom, nezapamćen je slučaj vazalstva i podaništva u ovoj zemlji od vremena Husein kapetana Gradaščevića. Bakirova izjava, međutim, da Recep Tayyip Erdoğan nosi istu zastavu koju je nosio prvi Predsjednik Republike BiH, Alija Izetbegović je šokantna.
Milorad Dodik wrote:Za nas koji to redovno pratimo ne bi trebalo predstavljati iznenađenje njegovo poltronsko nastojanje da ovdje prizove nekog snažnog muslimanskog vođu iz svijeta koji bi nesumnjivo uvijek bio na strani muslimana u BiH. Ovo je nesumnjivo još jedna potvrda aspiracija koje idu za tim da se ponovo prizovu tursko uplitanje i vladanje, odnosno vrijednosti koje su neprihvatljive za nas
Emir Suljagić wrote:Prvorazredni vazal
Sinoćnji nastup Bakira Izetbegovića u Visokom, nezapamćen je slučaj vazalstva i podaništva u ovoj zemlji od vremena Husein kapetana Gradaščevića. Bakirova izjava, međutim, da Recep Tayyip Erdoğan nosi istu zastavu koju je nosio prvi Predsjednik Republike BiH, Alija Izetbegović je šokantna.
Emir Suljagić wrote:Za nas koji to redovno pratimo ne bi trebalo predstavljati iznenađenje njegovo poltronsko nastojanje.
Milorad Dodik wrote:Sinoćnji nastup Bakira Izetbegovića u Visokom, nezapamćen je slučaj vazalstva i podaništva u ovoj zemlji.
tačne su obe , bakir nevadi glavu iz erdoganove guzice , valja mu je zato brada smedjkaste boje.Corto Maltese wrote:Sad, kad ponovo čitam, vidim i ja da nema sličnosti. Po vama, koja od ovih, potpuno različitih, ocjena je tačnija?
Emir Suljagić wrote:Za nas koji to redovno pratimo ne bi trebalo predstavljati iznenađenje njegovo poltronsko nastojanje.Milorad Dodik wrote:Sinoćnji nastup Bakira Izetbegovića u Visokom, nezapamćen je slučaj vazalstva i podaništva u ovoj zemlji.
ja nevidim svadju samo isnosenje onoga sto i ćorav vidi. sto jes jes.Corto Maltese wrote:To me i čudi. Zašto se onda Dodik i Suljagić svađaju, kad je jasno da imaju zajedničkog neprijatelja?
Misliš da se Dodik i Suljagić, u stvari, ne svađaju?crysis wrote:ja nevidim svadju samo isnosenje onoga sto i ćorav vidi. sto jes jes.Corto Maltese wrote:To me i čudi. Zašto se onda Dodik i Suljagić svađaju, kad je jasno da imaju zajedničkog neprijatelja?
UpsssCorto Maltese wrote:Da. I zbog toga se Bakirova apelacija vodi pod brojem U- 10/14, sa datumom 9. maj 2014, dok Komšićeva nosi broj U- 12/14, i predata je četiri dana ranije, ups, kasnije, 13. maja. 2014.MuaDib wrote:Željko Komšić je prvi podnio apelaciju, dok je Bakir čekajući kalkulacije učinio isto naknadno. A to je velika razlika.![]()
Bio sam slobodan da ispravim materijalne greške u rečenica koju si gore napisao. Ispravna rečenica, zasnovana na činjenicama izgleda ovako:I šta kažeš, velika je to razlika?Bakir Izetbegović je prvi podnio apelaciju, dok je Željko čekajući kalkulacije učinio isto naknadno. A to je velika razlika.
Jedan je radio, dok je drugi kalkulirao?
Slažem se.
http://www.ccbh.ba/bos/OBRAZLOŽENJE
I. Uvod
1. Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i Željko Komšić, član
Predsjedništva Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: podnosioci zahtjeva), podnijeli su 9. i 13. maja
2014. godine Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Ustavni sud) zahtjeve kojim
traže da se utvrdi da je Odluka Vlade Republike Srpske o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podatka
prilikom prijave prebivališta na teritoriji Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj
31/14, u daljnjem tekstu: osporena odluka) u suprotnosti sa odredbama Ustava Bosne i Hercegovine.
Podnosioci zahtjeva su podnijeli zahtjeve za donošenje privremene mjere kojom bi Ustavni sud3
privremeno stavio van snage osporenu odluku, odnosno obustavio primjenu osporene odluke do
donošenja konačne odluke o zahtjevima. Predmetni zahtjevi su registrirani pod br. U 10/14 i U 12/14.
Evo imamo i video u kjem on govori malo drigacije, dakle da nije Bosnjak pa te opet pitam kojem Emiru da mi vjerujemo?? https://www.youtube.com/watch?v=4v0GMTSBzCEAko kliknete lijevim klikom miša na gore rečeni link, spoznat ćete tragičnu istinu koju vam lokalni SDA apartčik nije šapnuo na uho, a to je da je Emir Suljagić Bošnjak, i da SDA, osim monopola na prodaju humanitarne pomoći, nema nijedan monopol, a pogotovo ne na bošnjaštvo.
Drugo, pitao sam lijepo - dokle je došao cijeli taj slučaj mlaćenja supruge ?! Ipak je za to nadležan općinski sud općine u kojoj SDA ekspeditvno vlada, pa možete provjeriti i raspitati se da li se uopće vodi kp protiv Emira Suljagića.
Treće, vjeronauku nije trebalo obezvrijediti jer taj obrazovni aparthejd i nije imao vrijednost. Emiru zamjeram što nije bio muško do kraja i ukinuo je totalno, pa da se lelek čopora svršenih islamskopedagoških uhljupa ori do neba.
Četvrto, sve ostalo vam je adhominem, neprovjerene insinuacije, bla-bla-bla.
Potrudite se, vala, drugi put, kad vam na sastancima govore šta ćete misliti, da upamtite do kraja. Ovako, ovo ispada malo previše žalosno.![]()
Ma ja, djabe coravu namigivatiultima_palabra wrote:U ta dva citata nema apsolutno ništa slično. Ali ako te zabavlja praviti cirkus od teme, samo nastavi.
Imaju istog neprijatelja ali ajde ti to skontajcrysis wrote:ja nevidim svadju samo isnosenje onoga sto i ćorav vidi. sto jes jes.Corto Maltese wrote:To me i čudi. Zašto se onda Dodik i Suljagić svađaju, kad je jasno da imaju zajedničkog neprijatelja?

Zajednicka fotografija je dokaz prijateljstva..frontmen wrote:Bakir i Dodik neprijatelji???
Ma prosto izbija to neprijateljstvo između njih.
Te bajke možete maloj djeci pričati koja još nisu u školu krenula, a diskutabilno je bi li i ona u to povjerovala.
Raja iz Mehmeda Spahe 14 je sve skontala.weredsf wrote:Ma ja, djabe coravu namigivatiultima_palabra wrote:U ta dva citata nema apsolutno ništa slično. Ali ako te zabavlja praviti cirkus od teme, samo nastavi.
U kojoj zemlji ti živiš???weredsf wrote: Zajednicka fotografija je dokaz prijateljstva..![]()