Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
rubina18

#1051 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by rubina18 »

ako ti zatreba dodatno engleski da malo procesljas znanje javi se na ruzza18 et gmail.com. ja sam profesorica engleskog jezika.

bilo bi bolje da malo spustis loptu, govorim iz iskustva. sad dok je jos golub na grani polako ali sigurno ka cilju.
helpdesk1

#1052 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by helpdesk1 »

Buduce kolege, oni koji nisu jos bili na FEAST, citajte pitanja, citajte sa razumjevanjem, citajte do kraja. Nemojte propustati sitnice iz uvodnog teksta prije vjezbe (da znate sta se trazi od vas) ili sitnice iz samog teksta nekog pitanja. To vam je barem 30% za ispravan odgovor.
Ima anegdota, sa jedne od silnih provjera, kada je ispitivac dao test da se radi, oko 60 pitanja, i kada je proslo vrijeme predvidjeno za test i nakon sto su se svi dobro umorili i istrosili, covjek im je lijepo rekao da su trebali procitati sta pise na prvoj strani. Zamislite, pisalo je 'ovaj test ne treba popunjavati'. Test je ,ustvari, bio samo jedna od lekcija u sklopu obuke, da se nauci kako treba obracati paznju i na najmanje detalje.
Dakle za FEAST, odmorite se, koncentrisite se, opustite se i sibaj. Minimum za pripremu prije testa, obnavljati engleski, prodjite kroz operacije iz matematike (ne detaljno ), malo citajte o navigaciji (strane svijeta, osnovni pojmovi kao npr.sta je heading, sta je altitude, height) i to sve lagano bez frke i strebanja. Niko ne trazi da imate 100%, ali nemojte biti duduci pa da fulate pitanje zato sto niste razumjeli sta treba uraditi (pogledajte primjer pitanja sa prethodne strane i koliko ste imali komentara i teorija) ili zato sto ste zaboravili lekcije iz geografije iz osnovne skole.
Sretno :thumbup:
Bezstelni

#1053 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Bezstelni »

.
Last edited by Bezstelni on 11/12/2014 22:16, edited 1 time in total.
helpdesk1

#1054 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by helpdesk1 »

Posto ti sve znas, evo objasni raji zasto si otisao na FEAST ako je vec stela, tj. ako znas da nemas sanse- ili mozda nisi 'bezstelni' :D ? Objasni molim te, kako si imao vremena da gledas okolo sta drugi rade? Od pocetak je tvoj stav prema ANSA-i pogresan i nemoj ovde ljude loziti svojim teorijama, inace mozes vrlo lako doci u situaciju da dokazujes svoje tvrdnje. Ovo nisu male stvari, stoga te molim da pustis ove druge da se pripremaju i ispostuj ono sto si obecao vec nekoliko puta na ovoj temi-nemoj vise komentarisati. Ako mozes nekome pomoci, ucini to da niko ne zna, mani se samoljepljivih reklama. Over and out
Bezstelni

#1055 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Bezstelni »

.
helpdesk1

#1056 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by helpdesk1 »

Dijete, iako napisah da necu vise, moram ti odgovoriti. Prvo drzak si, drugo neznas gdje i sta radim (biti kolega ne znaci raditi u ANSA-i i biti kontrolor, ali hej treba to shvatiti) , trece savjet nije isto sto i odgovor. Nemoj na tezi nacin da shvatis da su te prerade testova sa aplikacija koje imate ,mac sa dvije ostrice. I nekako si mi previse nervozan.Kako znas da si dobro uradio,a peepStelni :lol: ?
Mozda ces, ako prodjes, jesti iz tanjira u koji sada pisas, a to ti nije lijepo nikako-toliko o tvom karakteru. Ako imas jos koju , onda na pm molim te, nemoj ovde traziti paznju koje ti ocigledno nedostaje.
Bezstelni

#1057 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Bezstelni »

.
toci

#1058 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by toci »

Ako nam je neko dobro znao objasnit sta je bilo na feastu on se i te kako mogao nauciti. Mislite da iz eurocontrola nisu svjesni toga? Jel mislite da je dzaba stopa padanja na obuci koja traje 2,5 godine oko 40%? Ako naucite feast, i prodjete sve i interviju i sve zivo, sta mislite kolike su Vama sanse da padnete na obuci s obzirom da ste varali na testu i da mozda nemate ono sto je potrebno za kontrolora leta? Razmislite. Ima masa slucajeva gdje je ljudima ostajalo par mjeseci do kraja obuke a vratili su se kuci kao popisani. Test je bio zajeban, vrlo zajeban. Engleski je po meni bio najgori. Ono gdje sam mislio da sam najjaci ce mi se vjerovatno obiti o glavu. Na 3 testa koja su bila vremenski ogranicena nisam uspio odgovoriti na sva pitanja, dakle veoma malo vremena ima. Generalno nisam zadovoljan kako sam uradio test. Ali vjerujem niko ne moze reci: ''eh extra sam ga odradio''. Svima koji trebaju jos da odrade test zelim puno koncentracije i srece i neka najbolji dobiju posao.
drndalo

#1059 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by drndalo »

toci wrote:Ali vjerujem niko ne moze reci: ''eh extra sam ga odradio''.
Kako neJma...?
Bezstelni wrote:Radio sam i to sam extra dobro uradio.
Rece Superman skromno... :skoljka:
Locker

#1060 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Locker »

Ko godmisli da postoje neregularnosti u ovom konkursu neka se obrati nadležnim institucijama. Ako već zna za nešto i ima dokaze po meni je licemjerno šutjeti i/ili po forumu sra**. A, najjači su mi ovi što kažu da su extra uradili. :D
Bezstelni

#1061 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Bezstelni »

.
hodža

#1062 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by hodža »

by Bezstelni » 26/11/2014 13:31
Mene su danas zvali, kao identifikacija - ovo - ono. Biće to ok.
by Bezstelni » 03/12/2014 14:31
Na pp sam ti napisao. Šta god te zanima, slobodno pitaj, naravo na pp. Bio sam na testu i znam sve šta će biti. Vidim da se boriš i iskrena si.
Isto tako znam da ima još stotina onih koji samo vrebaju šta će bezštelni reći, napisati i otkriti. E zato na pp draga moja kolegice! :)
by Bezstelni » 03/12/2014 21:09
Ja sam sutra u Sarajevu! :)

haj malo se saberi, ne peglaj ljude bezveze ;)
Bezstelni

#1063 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Bezstelni »

.
mate is mate

#1064 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by mate is mate »

imas ti zivot i bez kontrole leta ali bez foruma tanko :shock:
ma prije si mi isao na zivce ali sad vidim da nisi dobar.ovo je samo loza, nemislim ozbiljno.
test se nemoze nauciti i objasniti ali par savjeta moze biti presudno za odabir kandidata.
nirmela85

#1065 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by nirmela85 »

Ljudi ja se uvijek ubacujem kao marsovac sa neba, da vam prekinem razgovor - nenamjerno :D

Naime prvo zelim da se zahvalim Perfect Guy-u koji se jedini odazvao na moj poziv na kafu :( lik je zaista PERFEKT :)

Drugo hodza :) nazalost da pusim cigare i imam bebu (sad to neko moze osudjivati neko ne, iskreno svakom svoje. Nije da se slazem sa svojim postupkom, ali nazalost nekih se gluposti iz puberteta ne mozes lako rijesiti :( )

Trece i zadnje po redu, dajte malo please svi spustite loptu, nema potrebe pored ovako lijepih stvari da se svadjamo (svadjate) oko sitnica... Rece mirotvorac :D

Do iduceg posta zelim vam svima HUGE HUG :D :*
mitabl

#1066 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by mitabl »

da li ima parking tu gdje se radi testiranje ili se mora placati negdje u okolini
hans kastorp

#1067 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by hans kastorp »

Da, slobodno se može parkirati u krugu Agencije. Sretno!
nirmela85

#1068 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by nirmela85 »

mitabl wrote:da li ima parking tu gdje se radi testiranje ili se mora placati negdje u okolini

Mitabl kada ti polazes?
jahac96

#1069 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by jahac96 »

pozvan sam i ja na feast, ali ljudi zivite u BiH nadajte se da ikako dobijete posao, a ne da polozite jedan od najtezih testova i na konkursu gdjece nas 99% biti eliminisani, opustite se ne razbijajte glavu ovim, ako bude bude
mitabl

#1070 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by mitabl »

nirmela85 wrote:
mitabl wrote:da li ima parking tu gdje se radi testiranje ili se mora placati negdje u okolini

Mitabl kada ti polazes?

11.12. u 9 ujutro al dolazim iz bl pa da ne razbijam glavu da li se imam gdje parkirati. Hvala i za info za parking ;-)
@jahac naravno da nema razbijanja glave. Samo pamet u glavu i kako je bezstelni ranije napisao svi ovi sto su pokusali da navjezbaju ili da srede ili sta vec otpasce na obuci koja je sama po sebi teska i gdje ptpadne oko pola ljudi
nirmela85

#1071 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by nirmela85 »

jahac96 wrote:pozvan sam i ja na feast, ali ljudi zivite u BiH nadajte se da ikako dobijete posao, a ne da polozite jedan od najtezih testova i na konkursu gdjece nas 99% biti eliminisani, opustite se ne razbijajte glavu ovim, ako bude bude

AGREE 100% :)
nirmela85

#1072 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by nirmela85 »

mitabl wrote:
nirmela85 wrote:

Mitabl kada ti polazes?

11.12. u 9 ujutro al dolazim iz bl pa da ne razbijam glavu da li se imam gdje parkirati. Hvala i za info za parking ;-)
@jahac naravno da nema razbijanja glave. Samo pamet u glavu i kako je bezstelni ranije napisao svi ovi sto su pokusali da navjezbaju ili da srede ili sta vec otpasce na obuci koja je sama po sebi teska i gdje ptpadne oko pola ljudi

Odgovaram na nepostavljeno pitanje :) Ja sam sutra u 9 :( sve kontam da se sa nekim dogovorim ispred, ali se ne javlja niko ko je pozvan ujutru u 9 :S
Sretno ti ;) i svima kojima to tek slijedi... A svakako i meni ujutru - vec me stomak boli :( od treme i uzbudjenja :)
jahac96

#1073 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by jahac96 »

haha ne brini se, nego cisto me zanima za ove koji su poozvani koliko godina imaju, ja mislim da sam najmlađi
mali_balon

#1074 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by mali_balon »

Pratim temu jer sam se i ja prijavio ali nisam moga ici na testiranje tako da... Citam i kontam da se vi mozda malo previse radujete, trebali bi malo da se spustite na zemlju. Ovo testiranje je za dodjelu stipendija za skolovanje za kontrolora, pa kada nakon dvije godine zavrsite obuku i skolovanje tek onda treba posao traziti. Ne bi da budem negativan ali malo bi trebal dase prizemljite manje ce boliti kasnije.
jahac96

#1075 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by jahac96 »

i ja sam to isto pomislio kada sam poceo sa citanjem haha, ali dobro ja koliko sam cuo stipendije su im poprilicno dobre, tako ako neko uspije stipendiju dobiti neka se osjeca sretniim :D
Post Reply