Moram u signature da stavim nesto tipa " Zivjela USA" ...ako mi procitaju pisanja, najebo sam
" U Tuzlu, kada krenem ja, prati me pet-sest sforovca
Anonimni sudija rek'o, do daljnjeg robija, do daljnjeg robija a bez sudjenja...."
Komunisti su vas gotovo porobili, samo vam niko nije javio.kosava wrote:Pazi kada ljudi guster jos pocnu da cipuju pripadnike occupy i komuniste tek ce da bude opasno.Opetja033 wrote:Vjeruj mi, na ovoj temi imas nemali broj ljudi za koje su gusteri najveca prijetnja covjecanstvu.kosava wrote:Ma nije to furka nego koga su zmije klale i gustera se boji
Previse seres!Jeffersone ko ga jebe sto radi dva posla, imao je bolje sanse nego ja i ti u svojoj zemlji na svom jeziku u svojoj vjeri to sto nije isla skola a hoce da zivi ko ti i ja je njegov problem. U Americi ako je "Right to work" drzava gdje su svi radnici manje vise u sindikatu poslodavac uvijek gura zdravstveno i bori se za bolji i jeftini program za radnike ako si u "employee at will "drzavi znaci radnik po volji opet poslodavac gura zdravstveno na radnika jer ako dodje do povrede ili oboljenja na radu na kraju poslodavac mora isplatiti zaostale plate, odstetu i platit medicinske troskove ako ne dokaze da je oboljenje nastalo ili se nije progorsalo radi posla a ti i ja znamo da je to nemoguce dokazati jer uvijek postoji sansa da je radnik obolio vise radi posla koji obavlja.
Tvoj poslodavac ili nudi vise zdravstvnih osiguranja i planova ili nudi jedno zdravstveno ali vise planova basic ( osnovno) premium ( najvise), nema poslodavca koji nudi zdravstveno jednoj grupi radnika a ne nudi drugoj to bi bila diskriminacija. Zasto je ACA morao Obama usloviti sa obaveznim zdravstvenim osigruanjem? Zato sto imas milione onih sto rade u firmi za npr. 15 dolara po satu koja im nudi Kobru a kilometar niz cestu ista fabrika druga firma satnica 12 dolara i odlicno osiguranje ali hoce oni 15 dolara po satu a kada sta zaboli ima "doc in the box" ( hitna pomoc). Prije ACA pitaj suprugu mogao si izganjati da ti otpisu i do 100% participacije sa par telefonskih poziva i formulara sada ganjaju i za dolar.
Normalno ako nemas zdravstveno a obolis pa ti treba operacija od 100 hiljada da ce biti u hali do grla a kada odbije covjek zdravstveno jer mu se neuklapa u racunicu onda se kocka i vecinom izgube.
Sto se tice lobistickih kuca pa i imaju i lobisti za marihuanu, tako i ta prica o epilepticnoj djeci, ja znam milion ljudi i samo jedan bracni par sa epilepticnim djetetom, za roditelja nema prepreke kada je zdravlje dijeta u pitanju ako treba prevrtat burgere u McDonald's nema problema, lako je njima bilo izlobirati jer u drzavama u kojim je legalna medicinska marihuana a ja zivim u jednoj vazda je ista prica nigdje epilepticne djece, nesto pacijenata od raka ali svi bivsi robijasi imaju karticu svaki prije nego sto izadje iz zatvora ode do psihijatra i prica pricu nemogu spavati, nemam apetita i eto treba mu marihuana u medicinske svrhe a vecina u zatvorima pola zivota to im bilo ko odmor tri obroka i krevet i tusevi sa toplom vodom. Malo je registrovanih narkomana na marihuani ali su svi startatli zivot droga na marihuani.
Ko treba hecima on je vec obro bostan jer sto bi rekao rahmetli Alija:"Zdrav hiljadu i jednu zelju a bolestan samo jednu"
Vazda je neko na nekome zaradjivao.
Da ne zaboravim ove sto vire is Putinovog supka:Challenger__ wrote:Evo spiska: zemlje gdje su bili tajni CIA-zatvori (prva grupa), odnosno gdje bila olakšana, omogućena tortura (druga grupa):
BiH među gigantima demokratije.
Nije se 'rodila ta politicka ambicija'' koja ce optuziti USA za ''mlacenje muslimana.'jefferson wrote:Nikad nemoj podcjeniti neku politicku ambiciju nekoga. SToga ako neko hoce nesto dokazati taj ce i podnijeti tuzbu. Ne mora biti sud, ili Department of Justic ti koji ce podnijeti tuzbu, ali moze biti HRW itd.
Bit ce ovdje svega. Previse su se stvari politicki zategnule da ne dodje do toga unutar SAD.
Good luck u skupljanju dokaza? Pa sta je ovih 6000+ stranica?pasha078 wrote:Nemas ti te politicke opcije u US koja bi preuzela tu ulogu. Tuzbu moze podnijeti bilo ko, ali to nije kriminalna vec civil lawsuit. Dakle i da dobiju, konsekvence su umanjene. A sa civil lawsuit good luck u sakupljanju dokaza.....jefferson wrote:Nikad nemoj podcjeniti neku politicku ambiciju nekoga. SToga ako neko hoce nesto dokazati taj ce i podnijeti tuzbu. Ne mora biti sud, ili Department of Justic ti koji ce podnijeti tuzbu, ali moze biti HRW itd.
Bit ce ovdje svega. Previse su se stvari politicki zategnule da ne dodje do toga unutar SAD.
Imas previse ruzicastu sliku stvari......
Naravno da nece. Niko o tome govori. Ali zato ima politicka opcija koja ce pokusati dikreditovati 8 godina Busha prije izbora 2016. To uvjek dodje dobro pred izbore, cisto da se glasaci napomenu koja opcija je diskreditovala "principe" SAD, bla, bla, bla.razonoda wrote:Nije se 'rodila ta politicka ambicija'' koja ce optuziti USA za ''mlacenje muslimana.'jefferson wrote:Nikad nemoj podcjeniti neku politicku ambiciju nekoga. SToga ako neko hoce nesto dokazati taj ce i podnijeti tuzbu. Ne mora biti sud, ili Department of Justic ti koji ce podnijeti tuzbu, ali moze biti HRW itd.
Pazi, dali ce nesto uroditi plodom ili ne, vidjet cemo. Ovaj izvjestaj je u nekom drugom vremenu. Nisu ovo 50-te pa da par decenija poslije ljudi sazaju enke stvari. Izvjestaj ej objavljen, svi na svijetu su odmah znali. Jbg, prije 40-50g moraos i cekati NYT 7 dana da dodje, danas sve imas na telefonu.Ovaj report nije nista. On je redaktovan, imena izbrisana/izmijenjena, nista sto dobar advokat ne bi mogao oboriti. A sada da ti sa civil lawsuit dodjes do dna ovoga i dobijes prave informacije, milion zakona ce se isprijeciti, pocevsi od national security.....
Tacno, ostaje opcija strane drzave , i to je jedino moguce. Ali nisam u potpunosti siguran jer ce administracija da "pritisne" saveznike da se takve svari ne rade. Mozda protivnici US.....
Ovo nije prvi put da US radi ovakve svtvari, desavalo se i prije, a na zalost desavace se i poslije. No da se razumijemo, ipak sam pobornik US, nije idealna, ali dubina i sirina ovakvih pojava je daleko manja nego u nekim drugim silama.....
Koja drzva?razonoda wrote:Ma,jos nismo svjesni sta nam je uradio--isti plan kao prosle a sad 3x. Nesto tu nestima.
Meni snizilirazonoda wrote:Da, sad je vrijeme za kupovinu novih health insuraance, i 3x skuplji od prosle god. Dobro nas pljacaka Obama.
Jeffersone jeli ti to o meni ili o sebi ?jefferson wrote:Previse seres!Jeffersone ko ga jebe sto radi dva posla, imao je bolje sanse nego ja i ti u svojoj zemlji na svom jeziku u svojoj vjeri to sto nije isla skola a hoce da zivi ko ti i ja je njegov problem. U Americi ako je "Right to work" drzava gdje su svi radnici manje vise u sindikatu poslodavac uvijek gura zdravstveno i bori se za bolji i jeftini program za radnike ako si u "employee at will "drzavi znaci radnik po volji opet poslodavac gura zdravstveno na radnika jer ako dodje do povrede ili oboljenja na radu na kraju poslodavac mora isplatiti zaostale plate, odstetu i platit medicinske troskove ako ne dokaze da je oboljenje nastalo ili se nije progorsalo radi posla a ti i ja znamo da je to nemoguce dokazati jer uvijek postoji sansa da je radnik obolio vise radi posla koji obavlja.
Tvoj poslodavac ili nudi vise zdravstvnih osiguranja i planova ili nudi jedno zdravstveno ali vise planova basic ( osnovno) premium ( najvise), nema poslodavca koji nudi zdravstveno jednoj grupi radnika a ne nudi drugoj to bi bila diskriminacija. Zasto je ACA morao Obama usloviti sa obaveznim zdravstvenim osigruanjem? Zato sto imas milione onih sto rade u firmi za npr. 15 dolara po satu koja im nudi Kobru a kilometar niz cestu ista fabrika druga firma satnica 12 dolara i odlicno osiguranje ali hoce oni 15 dolara po satu a kada sta zaboli ima "doc in the box" ( hitna pomoc). Prije ACA pitaj suprugu mogao si izganjati da ti otpisu i do 100% participacije sa par telefonskih poziva i formulara sada ganjaju i za dolar.
Normalno ako nemas zdravstveno a obolis pa ti treba operacija od 100 hiljada da ce biti u hali do grla a kada odbije covjek zdravstveno jer mu se neuklapa u racunicu onda se kocka i vecinom izgube.
Sto se tice lobistickih kuca pa i imaju i lobisti za marihuanu, tako i ta prica o epilepticnoj djeci, ja znam milion ljudi i samo jedan bracni par sa epilepticnim djetetom, za roditelja nema prepreke kada je zdravlje dijeta u pitanju ako treba prevrtat burgere u McDonald's nema problema, lako je njima bilo izlobirati jer u drzavama u kojim je legalna medicinska marihuana a ja zivim u jednoj vazda je ista prica nigdje epilepticne djece, nesto pacijenata od raka ali svi bivsi robijasi imaju karticu svaki prije nego sto izadje iz zatvora ode do psihijatra i prica pricu nemogu spavati, nemam apetita i eto treba mu marihuana u medicinske svrhe a vecina u zatvorima pola zivota to im bilo ko odmor tri obroka i krevet i tusevi sa toplom vodom. Malo je registrovanih narkomana na marihuani ali su svi startatli zivot droga na marihuani.
Ko treba hecima on je vec obro bostan jer sto bi rekao rahmetli Alija:"Zdrav hiljadu i jednu zelju a bolestan samo jednu"
Fakat mislis da si pokupio svu pamet na svijetu zato sto si dosao u SAD i malo vidio svijeta.
Drzava i sama teorija drzave ne pociva na principima koje ti ovdje prosipas. Pricas o nekoj diktaturi u drzavi koja ima 87,000 vlada. Diktatura ne nastaje nakon 200+ godina nezavisnosti koja pociva na filozofskim principima EVROPSKIH ucenjaka kao sto su Lok, Monteskje, Ruso i slicni.
Drzava, a posebno moderna drzava ne pociva na principu: ko ga jebe! Svi koji nose pasos odredjene drzave, a posebno drzave koja sebe naziva THE GREATEST COUNTRY ne moze pocivati niti smije pocivati na principu: KO GA JEBE! I tebe je neko primio u ovu drzavu jer si iz Bosne i nisu rekli: KO GA JEBE, imali su sve 1990, pa eto gdje su zavrsili. Kada bi ljudi tvoje svijesti odlucivali o ljudskim sudbinama onda bi rekli: Trebali su ih sve pobiti 1992-1995 jer se nisu naoruzali.
Stoga mojne mi te price koja pali kod amerikanca koji ima 8 razreda osnovne skole i kojem je dovoljno reci da je Obama komunist i on ce se upaliti ko kutnjak.
To sto ti znas jedan bracni par sa epi djetetom ne znaci da u drzavi od 340 miliona nema vise epi djece, ili se mozda vodis mislju: ko ih jebe, sto su rodili epilepticno dijete? To me isto ne bi iznenadilo s obzirom na tvoje postove.
Sto bi se reklo, hoces da budes veci amerikanac od amerikanaca. Slabo ti to ide, ova zemlja pociva na ovome:
Not like the brazen giant of Greek fame,
With conquering limbs astride from land to land;
Here at our sea-washed, sunset gates shall stand
A mighty woman with a torch, whose flame
Is the imprisoned lightning, and her name
Mother of Exiles. From her beacon-hand
Glows world-wide welcome; her mild eyes command
The air-bridged harbor that twin cities frame.
"Keep, ancient lands, your storied pomp!" cries she
With silent lips. "Give me your tired, your poor,
Your huddled masses yearning to breathe free,
The wretched refuse of your teeming shore.
Send these, the homeless, tempest-tost to me,
I lift my lamp beside the golden door!"
A ne na filozofiji Rick Perry-ja i bosanaca koji misle da su pokupili svu pamet tako sto su se dovezli avionom preko bare!
Koja demokratija? USA je Republika nikada nije bila nominalna demokratija? Cuj nisi znao da su ljudi malo muceni ko sto rece Predsjednik Obama? Jebo te pa ja u Americi znao da ih vode u Tuzlu na gostovanje. Problem je sto u USA imas one koji zastupaju teoriju sta oni nama rade ovo je nista i one koji zastupaju nismo mi ko oni .pasha078 wrote:Jeff, ipak je proslo 13 godina od 9/11 dok nismo saznali ove stvari..... Nije tako brzo kao sto bi ti zelio.jefferson wrote:Pazi, dali ce nesto uroditi plodom ili ne, vidjet cemo. Ovaj izvjestaj je u nekom drugom vremenu. Nisu ovo 50-te pa da par decenija poslije ljudi sazaju enke stvari. Izvjestaj ej objavljen, svi na svijetu su odmah znali. Jbg, prije 40-50g moraos i cekati NYT 7 dana da dodje, danas sve imas na telefonu.Ovaj report nije nista. On je redaktovan, imena izbrisana/izmijenjena, nista sto dobar advokat ne bi mogao oboriti. A sada da ti sa civil lawsuit dodjes do dna ovoga i dobijes prave informacije, milion zakona ce se isprijeciti, pocevsi od national security.....
Tacno, ostaje opcija strane drzave , i to je jedino moguce. Ali nisam u potpunosti siguran jer ce administracija da "pritisne" saveznike da se takve svari ne rade. Mozda protivnici US.....
Ovo nije prvi put da US radi ovakve svtvari, desavalo se i prije, a na zalost desavace se i poslije. No da se razumijemo, ipak sam pobornik US, nije idealna, ali dubina i sirina ovakvih pojava je daleko manja nego u nekim drugim silama.....
Cak i ako ne bude nista, tj. ne urodi plodom, ona administracija je vec odavno, a sada posebno diskreditivana i slicno. Opet, samo amerikanci svoja govna izbacuju na vidjelo. Budemo vidjeli nekad u daljoj buducnosti da druge zemlje kazu: jest, jbg, pogrjesili smo.
Vece je pitanje u kom smjeru ide ova demokratija? Da li se "suzava" ili "siri"? Kao sto rekoh, pobornik sam onog sto US predstavlja, ali odgovor na ovo pitanje ja na zalost nemam. Jos je rano......
Nosara bila bi diktatura, tiranija i fasizam da to rade svojim gradjanima ali to je Amerika nije ni Sjeverna Koreja ni bratska ti Rusija pa da muce svoje gradjane.nosara wrote:Kao iz horor filmova: službenici CIA-e davili zatvorenike, puštali da umru od hladnoće...
Izvještaj o metodama ispitivanja koje je provodila CIA, a koji je jučer objavio Senat SAD-a, zgrozio je svjetsku javnost. Naime, u izvještaju su prezentovane tehnike ispitivanje CIA-e koje su provodili nad svojim zatočenicima, a među njima su rektalno hranjenje zatvorenika, njihovo stajanje u stresnim položajima i do 180 sati te zalijevanje vodom sve dok ne počnu povraćati.
Nakon petogodišnje istrage, obavještajna komisija Senata objavila je izvještaj o tehnikama mučenja koje je CIA koristila protiv osumnjičenih za terorizam nakon 11. septembra 2001. godine.
Izvještaj opisuje historiju programa CIA-e, koji je odobrio bivši predsjednik George Bush.
Zatvorenici su mučeni davljenjem, poznatim kao “vaterboarding”, izlaganjem ekstremnoj hladnoći usljed koje je jedan zatvorenik i preminuo, onemogućavanjem sna, ponižavanjem, premlaćivanjem i puštanjem glasne muzike.
Jednog zatvorenika CIA je držala polugolog i lancima vezanog za betonski pod. Neki zatvorenici nisu spavali 180 sati, ruke su im bile vezane lancima iznad glave, mučili su ih "rektalnim hranjenjem" i "rektalnom hidratacijom".
Kod mučenja metodom "vaterboarding", zatvoreniku su prekrivali lice krpom na koju kapa voda.
S obzirom na to da voda ne dospijeva u dušnik, zatvorenik ostaje živ, ali stalno ima utisak kako će se udaviti. Bilo je slučajeva u kojim su mučeni polomili sopstvenu nogu grčeći se u borbi za dah.
U izvještaju se zaključuje kako surove tehnike ispitivanja nisu proizvele nijedan kritični obavještajni podatak do kojeg se nije moglo doći nenasilnim sredstvima.
Zlostavljane osobe držane su u takozvanim "crnim rupama", lokacijama izvan SAD-a.
Britanski Indpendent objavio je spisak 54 zemlje u kojima se to događalo ili koje su sarađivale s CIA-om, a na spisku se nalaze Hrvatska i BiH.
Dakle diktatura, tiranija, fasizam...
Ne muslimana nego terorista, nisu svi muslimani teroristi.razonoda wrote:Nije se 'rodila ta politicka ambicija'' koja ce optuziti USA za ''mlacenje muslimana.'jefferson wrote:Nikad nemoj podcjeniti neku politicku ambiciju nekoga. SToga ako neko hoce nesto dokazati taj ce i podnijeti tuzbu. Ne mora biti sud, ili Department of Justic ti koji ce podnijeti tuzbu, ali moze biti HRW itd.
Ma ima i toga..imam prijatelje u WA i oni su dobro prosli sa Obamom takodjer. Dok medjutim ID dere nase samo tako. Najgore je biti radnik u ID i nemogu da vjerujem da se nasa raja ne seli u WA/OR.pasha078 wrote:Jack Be Nimble wrote:Meni snizilirazonoda wrote:Da, sad je vrijeme za kupovinu novih health insuraance, i 3x skuplji od prosle god. Dobro nas pljacaka Obama.A pogotovo je bilo jeftinije u poredjenu sta sam imao svih ovih godina preko posla.
Morebit jer si u Oregonu, a tu su eksperimentisali sa necim slicnim jos od ranih 1990tih.....
Kao sto sam vec napisao od starta is imao one koje su pravdali to brutalnoscu terorista na drugoj strani su bili oni koji su se protivili i vikali jedan je previse. Amerikanci ti nisu ko balkanci da prate slijepo i pravdaju "svoje"pasha078 wrote:
Da, demokratija. Nema savrsene, nema idealne iz romana i filmova. Cak mozebit da je i nemoguca i suprotna ljudskoj prirodi.
Ali u svim svojim nesavrsenstvima, ipak je jedna od boljih sto imamo. Sto se tice velikih sila, mozda je cak i najbolja. Vidi sta rade po Kini ili Rusiji.... Ratovala je i Rusija u Ceceniji, bog zna koliko je muceno i ubijeno..... A mi ovdje raspravljamo o 29 ili 120 ili koliko vec. Naravno i jedna mucena osoba je za osuditi ali ti stavljam perspektivu ovdje... Kako to drugi rade, jelde.
O tebi jaro, o tebi.kosava wrote:Jeffersone jeli ti to o meni ili o sebi ?jefferson wrote:Previse seres!Jeffersone ko ga jebe sto radi dva posla, imao je bolje sanse nego ja i ti u svojoj zemlji na svom jeziku u svojoj vjeri to sto nije isla skola a hoce da zivi ko ti i ja je njegov problem. U Americi ako je "Right to work" drzava gdje su svi radnici manje vise u sindikatu poslodavac uvijek gura zdravstveno i bori se za bolji i jeftini program za radnike ako si u "employee at will "drzavi znaci radnik po volji opet poslodavac gura zdravstveno na radnika jer ako dodje do povrede ili oboljenja na radu na kraju poslodavac mora isplatiti zaostale plate, odstetu i platit medicinske troskove ako ne dokaze da je oboljenje nastalo ili se nije progorsalo radi posla a ti i ja znamo da je to nemoguce dokazati jer uvijek postoji sansa da je radnik obolio vise radi posla koji obavlja.
Fakat mislis da si pokupio svu pamet na svijetu zato sto si dosao u SAD i malo vidio svijeta.
Drzava i sama teorija drzave ne pociva na principima koje ti ovdje prosipas. Pricas o nekoj diktaturi u drzavi koja ima 87,000 vlada. Diktatura ne nastaje nakon 200+ godina nezavisnosti koja pociva na filozofskim principima EVROPSKIH ucenjaka kao sto su Lok, Monteskje, Ruso i slicni.
Drzava, a posebno moderna drzava ne pociva na principu: ko ga jebe! Svi koji nose pasos odredjene drzave, a posebno drzave koja sebe naziva THE GREATEST COUNTRY ne moze pocivati niti smije pocivati na principu: KO GA JEBE! I tebe je neko primio u ovu drzavu jer si iz Bosne i nisu rekli: KO GA JEBE, imali su sve 1990, pa eto gdje su zavrsili. Kada bi ljudi tvoje svijesti odlucivali o ljudskim sudbinama onda bi rekli: Trebali su ih sve pobiti 1992-1995 jer se nisu naoruzali.
Stoga mojne mi te price koja pali kod amerikanca koji ima 8 razreda osnovne skole i kojem je dovoljno reci da je Obama komunist i on ce se upaliti ko kutnjak.
To sto ti znas jedan bracni par sa epi djetetom ne znaci da u drzavi od 340 miliona nema vise epi djece, ili se mozda vodis mislju: ko ih jebe, sto su rodili epilepticno dijete? To me isto ne bi iznenadilo s obzirom na tvoje postove.
Sto bi se reklo, hoces da budes veci amerikanac od amerikanaca. Slabo ti to ide, ova zemlja pociva na ovome:
Not like the brazen giant of Greek fame,
With conquering limbs astride from land to land;
Here at our sea-washed, sunset gates shall stand
A mighty woman with a torch, whose flame
Is the imprisoned lightning, and her name
Mother of Exiles. From her beacon-hand
Glows world-wide welcome; her mild eyes command
The air-bridged harbor that twin cities frame.
"Keep, ancient lands, your storied pomp!" cries she
With silent lips. "Give me your tired, your poor,
Your huddled masses yearning to breathe free,
The wretched refuse of your teeming shore.
Send these, the homeless, tempest-tost to me,
I lift my lamp beside the golden door!"
A ne na filozofiji Rick Perry-ja i bosanaca koji misle da su pokupili svu pamet tako sto su se dovezli avionom preko bare!
Je si li siguran da ne pociva na principima koje ja prosipam?Prijetnja nastanka diktature je uvijek realna i mi uvijek moramo biti na oprezu, jer svaki sistem po svojoj prirodi gravitira ka diktaturi.Mi nemozemo znati sta ce bit za 50 ili 80 godina.
Pa evo ni jednog od nas koji trenutno zivimo u Americi a pisemo na ovom sajtu bez zdravstvenog, svako ima sansu da uzme zdravstveno a sad sto neko se kocka pa izgubi do njega je.
Ja nisam rekao da nema epilepticne djece nego da roditelj ce uraditi sve za svoje dijete, ja prvi a i velika vecina Bosanaca u Americi je mogla i danas biti u Bosni i nebi nam bilo lose ali smo znali da nam dijeca nece imati buducnosti izuzev da cekamo nekog u haustoru sa pistoljem da oslobodimo radno mjesto svo dijetetu. Umjesto kukanja sta cu nedaju medicinsku marihuanu roditellji trebaju da se presele u drzavu gdje je legalna, valjda je zdravlje dijeteta vaznije od kuce i posla? Jos je Musliman iz Kenije. Obamina mama radila za USAID front za CIA a odgojili ga konzervativni dedo i nena on je konzervativinji od Rick Perrry-ia , na temu Rick jesi mu vidio nove okvirove za naocale sad izgleda jos pametinije.
Nah u Americi niko nedokazuje da je veci ili manji Amerikanac, sad sto ti vjerujes da trebas zivjeti i porediti sve sa Bosnom ili evropom je drugi par opanaka ko kad dodju pojedini nas u Bosnu pa raspale kod nas u Amerike je ovo vako i nako.
Opet te pitam jeli ti to proiciranje? Kad pricas o Bosancima koji su pokupli svu pamet u toku leta iz Evrope do USA imam osjecaj da opisujes sebe.