Žene pitaju žene

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1051 Re: Žene pitaju žene

Post by ladyblue18 »

Milloni wrote:
Ontopik :-)
Kako raspolazete novcem? Pravite li budzet kojeg se pridrzavate, planove za kupovinu odjece, kozmetike? Ili kupujete nekontrolisano, neplanski, po potrebi, ustedite li sta?
Budzet uvijek, spisak ili na papir ili u glavi, samo po potrebi.
Nisam nikad u zivotu nista neplanski kupila :oops: Bilo da je higijena ili odjeca.
Odjecu kupujem samo na snizenjima, jer su tada cijene donekle realne. Ne dam marku vise nego sto vrijedi.

Stedim naravno. :oops:
sha_ba

#1052 Re: Žene pitaju žene

Post by sha_ba »

lejdi :thumbup: svaka cast....
Big Ang

#1053 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

ladyblue18 wrote:
Milloni wrote:
Kako raspolazete novcem? Pravite li budzet kojeg se pridrzavate, planove za kupovinu odjece, kozmetike? Ili kupujete nekontrolisano, neplanski, po potrebi, ustedite li sta?
Nisam nikad u zivotu nista neplanski kupila :oops: Bilo da je higijena ili odjeca.
Odjecu kupujem samo na snizenjima, jer su tada cijene donekle realne. Ne dam marku vise nego sto vrijedi.

:shock:
WildRedRose

#1054 Re: Žene pitaju žene

Post by WildRedRose »

ladyblue18 wrote:
Milloni wrote:

evo ti moje pare, pa mi ti daji svaki dan koliko mislis da treba :oops:
registrovana onako

#1055 Re: Žene pitaju žene

Post by registrovana onako »

Milloni wrote:Laki ju Lejdi.. otkrij nam tajnu sedmicni budzet, mjesecni... ja se divim ljudima sa organizacijskim sposobnostima moje su jako lose (kada sam ja u pitanju, drugom cu bez problema sve organizovati)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
kupis samo ono sto si namjeravala. nema neke mudrosti. :)
Big Ang

#1056 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

registrovana onako wrote:
Milloni wrote:Laki ju Lejdi.. otkrij nam tajnu sedmicni budzet, mjesecni... ja se divim ljudima sa organizacijskim sposobnostima moje su jako lose (kada sam ja u pitanju, drugom cu bez problema sve organizovati)

kupis samo ono sto si namjeravala. nema neke mudrosti. :)
Jok :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1057 Re: Žene pitaju žene

Post by ladyblue18 »

WildRedRose wrote: evo ti moje pare, pa mi ti daji svaki dan koliko mislis da treba :oops:
Dobaci nakon posla :evil: :mrgreen:

Milloni, nije to bas sedmicni ili mjesecni budzet, ali pregledam svaki mjesec ormarice, vidim sta treba kupiti za ciscenje, sta za tusiranje, ovo, ono...
Na kozmetiku ne trosim nikakve basnoslovne cifre, a i onako koristim minimum kozmetike, jedino su mi lakovi porok :oops: :mrgreen:
Higijenu isto gledam da kupujem na snizenjima, narocito gelove za tusiranje jer voljem gelove i imam ih sad ja mislim 10ak, i tu nisam racionalna ali potrosit ce se :mrgreen:
Ja imam wish listu na koju stavljam ono sto mi treba, i svaki mjesec kupujem nesto.
Ali fakat nisam nikada usla u DM ili CM i kupila nesto sto mi ne treba, nemam te impulsivne i bezpotrebne kupovine.

Meni je recimo besmisleno dati za maskaru 50, 60 maraka, za lak 20... :mrgreen:
Ali za moju dobru organizaciju sa novcem i racionalnost je uveliko zasluzan i moj znak horoskopski a i podznaku nije mane. :oops: :mrgreen:
Big Ang

#1058 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

Ja sve hoću da kažem "Lako je njoj kad je jarčica" :D
šatirana_ljubičica

#1059 Re: Žene pitaju žene

Post by šatirana_ljubičica »

e fakat šta ste u horoskopskim znacima i podznacima i hajd prvo da pogadjamo :D
Big Ang

#1060 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

šatirana_ljubičica wrote:e fakat šta ste u horoskopskim znacima i podznacima i hajd prvo da pogadjamo :D
škorpija/blizanac sa hebet planeta u strijelcu :sretan:
šatirana_ljubičica

#1061 Re: Žene pitaju žene

Big Ang wrote:
šatirana_ljubičica wrote:e fakat šta ste u horoskopskim znacima i podznacima i hajd prvo da pogadjamo :D

ja u znaku strijelac a u podznaku škorpija :D kombinacija skoro pa ubitačna

a vidim ja Angice da mi imamo zajedničkih strujanja :D
Big Ang

#1062 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

šatirana_ljubičica wrote:
Big Ang wrote:

ja u znaku strijelac a u podznaku škorpija :D kombinacija skoro pa ubitačna

a vidim ja Angice da mi imamo zajedničkih strujanja :D
vidim i ja :D Image :lol:
Big Ang

#1063 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

Eurosa wrote:Ja sam ovan, podznak ne znam,s parama sam na Ti od kad znam za sebe,nisam skrta hvala Bogu ali nisam ni rastrosna,ono cemu tesko odolijevam su cipelice, sandalice, :roll: ali ni to ne kupujem ono da bi mi stajale i skupljale prasinu. Budzet nemam odredjen,jer mrzim kad ga probijem :lol: u posljednje vrijeme sam ulozila bas puno u posao pa sad gledam da sta ustedim,gdje god mogu :-?
ču podznak ne zna :D
saćemo mi to tebi izračunat, haj na pp :D
šatirana_ljubičica

#1064 Re: Žene pitaju žene

vidim i ja :D Image :lol:[/quote]

hehe :kiss:

ja sam godinama se pitala otkud mi te osobine koje strijelac ne podnosi ni izbliza, jer imam i ovih strijelčevih koje me ''vode'', a nisam nikad izračunala podznak..kad jednom.....ukaza mi se nebo :D

imam prijateljicu koja je blizanac, usta nam se ukoče od smijanja :D
Big Ang

#1065 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

pogrešna tema :lol:
i_ja_na_forumu

#1066 Re: Žene pitaju žene

Post by i_ja_na_forumu »

Ja provjerim na netu koliko nesto kosta u DM-u i ponesem tacno toliko keša..ni karticu ne ponesem.. tako jedino mogu da se iskontrolisem :/
šatirana_ljubičica

#1067 Re: Žene pitaju žene

opet se brka tema :D
i to ovaj put mi brkamo :D
hajmo na kafu, tamo možemo o čemu hoćemo, ko uz kafu :)
Big Ang

#1068 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

i_ja_na_forumu wrote:Ja provjerim na netu koliko nesto kosta u DM-u i ponesem tacno toliko keša..ni karticu ne ponesem.. tako jedino mogu da se iskontrolisem :/

dobra ideja :D
Big Ang

#1069 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

Milloni wrote:Ja ne pijem kafu :-), na ovoj temi ni horoskop ne moRe, e jesi stroga :-D

more ba, sve :D samo muškinje ne more :D
Keiko

#1070 Re: Žene pitaju žene

Post by Keiko »

Mislim da sam poprilicno dobra s' parama. Ne ekstremno ali sam vremenom naucila da ne kupujem budalastine i stvari samo zato sto su jeftine ili samo zato sto sam u prodavnici.

Racuni su svi placeni automatski sa bankovnog racuna tako da o tome ne brinem. Namirnice i higijenske proizvode za kucu kupujem jednom sedmicno. U zadnjih godinu - dvije sam cak stekla naviku da ispregledam sta imam u frizidu, zamrzivacu i ormaricima pa napisem menu za narednu sedmicu pred odlazak u kupovinu. Tako kupujem samo ono sto mi stvarno treba, ne bacam hranu i ne skuplja mi se po zamrzivacu i ormaricima. Imam zenu koja dvaput sedmicno cisti kucu, ona mi ostavi ceduljicu sa listom raznoraznih higijenskih sredstava koja su na izmaku.

Sto se tice kozmetike, koristim camo Clinique i obicno cekam 'Bonus Time' kad uz kupovinu dva proizvoda dobijem i besplatan poklon. Umjesto da kupujem sitnice da ih samo isprobam, tako ih dobijem besplatno.

Odjecu kupujem rijetko i samo kad mi nesto treba. Obicno odem u kupovinu s' mentalnom listom tipa 'dvije pamucne majice dugih rukava, bootleg i boyfriend farmerke, cizme,...'. Jedino na sta nekontrolirano trosim su tasne i cipele kojih vec sad imam dovoljno da mi traju do duboke starosti. Poslom sam manje vise stalno na gradilistu pa mi za posao ne treba nista osim farmerki, tople jakne i baustelskih cizama. Kad sam u kancelariji, onda sam uglavnom isto u farmerkama, pamucnoj majici i gleznjacama. Za izlaske i svecanije prilike imam i previse haljinica, suknjica, bluzica, kaputica koje sam godinama akumulirala tako da te stvari svjesno obilazim u prodavnicama.
chip-in

#1071 Re: Žene pitaju žene

Post by chip-in »

ja u pravilu kupujem tek kad mi zagusti, npr iscijedim dušu iz svih šampona, kremica i sl pa tek kupim. vjerojatno krivo radim jer tako često popuste promašim ali davno sam odustala od planova i papirića.
Odjeća isto, imam averziju prema toj vrsti šopinga tako da je to svedeno na par puta godišnje po jedno popodne.
Malo sam neumjerena kad je tehnika u pitanju pa sam spremna dugo i pomalo skupljat kako bi si nešto priuštila čak iako je izvan mog ranga.
Eniac

#1072 Re: Žene pitaju žene

Post by Eniac »

.
Last edited by Eniac on 11/06/2014 15:32, edited 2 times in total.
Big Ang

#1073 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

Image

Vjerujete li u ovo? :D
Vjerujete li da se muškarac može promijeniti? :D
sha_ba

#1074 Re: Žene pitaju žene

Post by sha_ba »

enDzi nope :mrgreen:
Eniac

#1075 Re: Žene pitaju žene

Post by Eniac »

.
Last edited by Eniac on 11/06/2014 15:31, edited 1 time in total.
Post Reply