Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
Moderator: anex
- SStijena
#1051 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
Previše uzimaju po uplati i isplati,toliko.
*Skrill ne dozvoljava PTC sajtove pa tako niko ovdje ne diže pare na taj način.Crowdflower isto ja mislim.
Kako god ,Skrill nije isplativiji od PayPal.
*Skrill ne dozvoljava PTC sajtove pa tako niko ovdje ne diže pare na taj način.Crowdflower isto ja mislim.
Kako god ,Skrill nije isplativiji od PayPal.
- glitch
#1052 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
ne može se ništa raditi dok ovo ne srede ili vrti minut dva il' bad gateway 
- svjezi_ustipak
#1053 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
odmah ti legne sa neobux-aa paypal???glitch wrote:meni legne za par sekudi na paypal čim kliknem isplatuSStijena wrote:Je li NeoBux isplaćuje odmah preko PayPal ili treba ona potvrda na kućnu adresu prvo da se dobije?
edit:
i ne treba ti nikakvih koraka prije samo funkcionalan paypal račun
ja trazio isplatu prije cetiri dana, nema para na neobuxu niti na paypalu. mislio da im treba neko vrijeme. znaci to je trebalo odmah da se vidi?
-
nal26exp
#1054 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
Transcribe these Labor Rates [Bonus for Good Work!] (CrowdFlower Official Job) 0.89 centi, level2 Neobux
Ako ne lažu, ovo je super zadatak! Nađeš (obično u tabeli) zaradu po satu i unosiš u polja. Kažu da za svaki unos daju po 1cent+ 1 cent bonusa za dobro uradjen posao. Sve to isplaćuju za dan-dva. Ja sam uradio 2 zadatka, ne daju više, u svakom sam imao po 50-ak unosa. Trebalo mi je oko pola sata po zadatku, ali ja sam spor, vi možete i brže ako je zadatak još tamo.
Tip:
Otvorite drugi link, i onda ćete moći copy/paste, umesto da kucate ručno podatke. Bitno je da nađete neki način da dokument otvorite u pdf ili nekom drugom formatu gde možete da radite copy/paste.
Daće vam ovako podatke http://cf-public-view.s3.amazonaws.com/ ... 6_file.PDF (otvori tabelu na str.18 u dokumentu), a vi treba da unosite u ovom formatu:
Program Director $181.3 ,
pa otvorite novo polje i opet kucate
Program Director $199.50,
i tako dalje, koliko god vam podataka za neku konkretnu radnu poziciju daju.
p.s. evo otvorilo mi i treći zadatak, samo ima neka bade gateway greška, molim Boga da me ne zakači kad pritisnem submit, inače pa-pa zadatku.
Ako ne lažu, ovo je super zadatak! Nađeš (obično u tabeli) zaradu po satu i unosiš u polja. Kažu da za svaki unos daju po 1cent+ 1 cent bonusa za dobro uradjen posao. Sve to isplaćuju za dan-dva. Ja sam uradio 2 zadatka, ne daju više, u svakom sam imao po 50-ak unosa. Trebalo mi je oko pola sata po zadatku, ali ja sam spor, vi možete i brže ako je zadatak još tamo.
Tip:
Otvorite drugi link, i onda ćete moći copy/paste, umesto da kucate ručno podatke. Bitno je da nađete neki način da dokument otvorite u pdf ili nekom drugom formatu gde možete da radite copy/paste.
Daće vam ovako podatke http://cf-public-view.s3.amazonaws.com/ ... 6_file.PDF (otvori tabelu na str.18 u dokumentu), a vi treba da unosite u ovom formatu:
p.s. evo otvorilo mi i treći zadatak, samo ima neka bade gateway greška, molim Boga da me ne zakači kad pritisnem submit, inače pa-pa zadatku.
- glitch
#1055 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
pa instant je isplata na neobuxusvjezi_ustipak wrote:odmah ti legne sa neobux-aa paypal???glitch wrote:meni legne za par sekudi na paypal čim kliknem isplatuSStijena wrote:Je li NeoBux isplaćuje odmah preko PayPal ili treba ona potvrda na kućnu adresu prvo da se dobije?
edit:
i ne treba ti nikakvih koraka prije samo funkcionalan paypal račun
ja trazio isplatu prije cetiri dana, nema para na neobuxu niti na paypalu. mislio da im treba neko vrijeme. znaci to je trebalo odmah da se vidi?
napiši im da nisi dobio može biti da ti je do paypala
- kloniran
#1056 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
ja taj nisam najbolje skontao pa nisam jos ni radional26exp wrote:Transcribe these Labor Rates [Bonus for Good Work!] (CrowdFlower Official Job) 0.89 centi, level2 Neobux
Tip:
al za medicinske nalaze placaju isto tako
ja sinoc ispunio bezveze 7 polja iz nalaza i dobio 6 centi bonusa
- SStijena
#1057 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
@nal26exp idi F5 kada ti se pokaže Bad Gateway i vratiće te na istu stranicu gdje si radio.
-
nal26exp
#1058 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
Hvala SStijena,to i radim. To mi se desilo par puta, a još mi je inače slaba veza, pa vrti,vrti, ...hoće-neće, užas
Dobio sam poruku, već su mi isplatili bonus od 52 centa za prvi zadatak, dakle ne lažu!
Kloniran, stvarno je jednostavan ovaj,skoro da ne možeš da pogrešiš.
Evo ovako izgledaju moji copy/paste unosi sa tabele:

Nemam link za fajl sa kojeg sam skidao podatke, ali pogledaj onu prethodnu tabelu što sam okačio, i zamisli da umesto "data entry clerk" piše "Program Director". ovo što piše USD, to on sam pretvori nakon što unesem cifru. Samo moraš i $ znak da staviš ispred cifre.
Evo otvorio mi i četvrti, samo sam išao na F5 dugme
Ovo mi je rekord do sad, pola dolara za pola sata,osim ako još šta ne isplate.
Dobio sam poruku, već su mi isplatili bonus od 52 centa za prvi zadatak, dakle ne lažu!

Nemam link za fajl sa kojeg sam skidao podatke, ali pogledaj onu prethodnu tabelu što sam okačio, i zamisli da umesto "data entry clerk" piše "Program Director". ovo što piše USD, to on sam pretvori nakon što unesem cifru. Samo moraš i $ znak da staviš ispred cifre.
Evo otvorio mi i četvrti, samo sam išao na F5 dugme
-
smaugly
#1059 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
Meni se taj error desio dok sam radio test pitanja i nakon što sam jedno 20 puta udario f5 izbacilo mi je correction task,expelled mode i 50% accuracy.
- kloniran
#1060 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
meni izbacise 3 zadatka nijedne cijene rada u njima, i za sad sam uradio maksimumnal26exp wrote:Hvala SStijena,to i radim. To mi se desilo par puta, a još mi je inače slaba veza, pa vrti,vrti, ...hoće-neće, užas
Evo otvorio mi i četvrti, samo sam išao na F5 dugmeOvo mi je rekord do sad, pola dolara za pola sata,osim ako još šta ne isplate.
-
nal26exp
#1061 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
Eh, maler...
Meni je četvrti bio takav. Možda je bolje na takvim zadacima ići na give up i čekati neki sa podacima, da ne bi ispunio neku kvotu od maksimalnog broja zadataka.
Meni je četvrti bio takav. Možda je bolje na takvim zadacima ići na give up i čekati neki sa podacima, da ne bi ispunio neku kvotu od maksimalnog broja zadataka.
- SStijena
#1062 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Ovo nije loš zadatak,zavisno od menija kakav se potrefi.
Ne pika se accuracy i ako pogriješite ,jer je ovo neka nova vrsta zadatka ,probni.
Drugčije su instrukcije i čim završite rad se šalje na pregled i kroz koju minutu dobijate poruku o iznosu bonusa.
- SStijena
#1063 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
Identify recent updates/news postings on hospital websites. -puko skroz zadatak,nemoguće ga je uraditi.
Zaobiđite...
Zaobiđite...
- Nemam ti kad
#1064 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
Ja sam SStijena,mora sam novi profil napraviti jer sam šifru zaboravio.
@jooj Problem je do sajta.Zadnjih dana probavaju neke nove stvari i rade nešta ozbiljno pa zato svi imamo probleme.
Meni evo stoji accuracy na 84 % jedno 5 dana i ne mrda ma koliko god novih zadataka uspješno uradio,a još imam level 3 iako sam ga trebao do sada izgubiti
Možeš im pisati tiket ako se toliko brineš ali i meni je tako u početku bilo ,čekao sam level duže nego što je trebalo.
Opušteno,srediće se to

@jooj Problem je do sajta.Zadnjih dana probavaju neke nove stvari i rade nešta ozbiljno pa zato svi imamo probleme.
Meni evo stoji accuracy na 84 % jedno 5 dana i ne mrda ma koliko god novih zadataka uspješno uradio,a još imam level 3 iako sam ga trebao do sada izgubiti
Možeš im pisati tiket ako se toliko brineš ali i meni je tako u početku bilo ,čekao sam level duže nego što je trebalo.
Opušteno,srediće se to

- Lunetina
#1065 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
Nemam ti kad wrote:Ja sam SStijena,mora sam novi profil napraviti jer sam šifru zaboravio.
Meni evo stoji accuracy na 84 % jedno 5 dana i ne mrda ma koliko god novih zadataka uspješno uradio,a još imam level 3 iako sam ga trebao do sada izgubiti![]()
Opušteno,srediće se to![]()
I ja sam skontala da su oni u nekom problemu, a prvo sam pomislila da je do mene. Od sinoć mi stoji '402 Bad Gateway Error' i poruka da će to oni kao riješiti...
Uglavnom, na Dashboard-u mi prikazuje 9 poslova (jutros sam prije posla odradila još jedan čisto da imam 10 traženih) i pokazuje mi procenat tačnosti 79%. Međutim, kada odem na Task/job history (sada se ne mogu sjetiti kako tačno stoji) tamo su mi svi poslovi evidentirani i odnos tačnih/datih odgovora je korektan i po tim podacima bih trebala imati nešto malo više od 83%.
Valjda će ovo riješiti uskoro, da mi je barem preći na lvl 1...
- dobojlija81
#1066 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
502 Bad Gateway Errors
If you are currently experiencing 502 Bad Gateway Errors, we would like to let you know that we are looking into this and hope to resolve the issue as soon as possible. Thanks for your patience and understanding.
je li kod vas isto kad otvorite task bilo koji
If you are currently experiencing 502 Bad Gateway Errors, we would like to let you know that we are looking into this and hope to resolve the issue as soon as possible. Thanks for your patience and understanding.
- Lunetina
#1067 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
Da, kod mene ovo stoji od sinoć... Jutros sam uradila jedan zadačić i još uvijek je stajalo, a trenutno ne mogu provjeriti, jer sam na poslu.dobojlija81 wrote:502 Bad Gateway Errors
P.S. Napisah gore 402, a vjerovatno je kao i kod tebe 502.
- mikrozadatak
#1068 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
Ako imaš 100 urađenih taskova, vjerujem za dan dva ćeš dobiti level, moguće Level 2.Lunetina wrote:![]()
I ja sam skontala da su oni u nekom problemu, a prvo sam pomislila da je do mene. Od sinoć mi stoji '402 Bad Gateway Error' i poruka da će to oni kao riješiti...
Uglavnom, na Dashboard-u mi prikazuje 9 poslova (jutros sam prije posla odradila još jedan čisto da imam 10 traženih) i pokazuje mi procenat tačnosti 79%. Međutim, kada odem na Task/job history (sada se ne mogu sjetiti kako tačno stoji) tamo su mi svi poslovi evidentirani i odnos tačnih/datih odgovora je korektan i po tim podacima bih trebala imati nešto malo više od 83%.
Ako ne dobiješ, odmah piši support ticket.
- dobojlija81
#1069 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
Find Directory Business Listings (with descriptions) (Intl)
meni samo ovaj dozvoljava da radim trenutno 6 centi na clix, evo dole paste
Work mode
67% accuracy
Page 1 of 2
2 tasks completed
$0.06 per task
meni samo ovaj dozvoljava da radim trenutno 6 centi na clix, evo dole paste
Work mode
67% accuracy
Page 1 of 2
2 tasks completed
$0.06 per task
- Lunetina
#1070 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
Imam 115 tačnih, tako da zadovoljavam kriterije za level 2, ali za početak ću biti sretna da me lansiraju na level 1...mikrozadatak wrote:Ako imaš 100 urađenih taskova, vjerujem za dan dva ćeš dobiti level, moguće Level 2.Lunetina wrote:![]()
Ako ne dobiješ, odmah piši support ticket.
Samo mi nije jasno, kako je moguće da im je na Job history sve tačno evidentirano, a na Dashboard-u nije? Možda vrše reviziju zadataka na koje sam se žalila?!
- mikrozadatak
#1071 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
Ja sam prije 4-5 dana dobio mail da će mi skinuti minor flag, ali još mi stoji na job history. Izgleda ove promjene im uzimaju puno vremena, ne mogu sve stići ažurirati na vrijeme.Lunetina wrote: Imam 115 tačnih, tako da zadovoljavam kriterije za level 2, ali za početak ću biti sretna da me lansiraju na level 1...![]()
Samo mi nije jasno, kako je moguće da im je na Job history sve tačno evidentirano, a na Dashboard-u nije? Možda vrše reviziju zadataka na koje sam se žalila?!
Da sam na tvom mjestu ja bih im odmah poslao support ticket, ali tamo preko dashboard-a, mislim da je to brži način da pročitaju.
Pozdrav
- zakasnila
#1072 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
Ja sam im vec tri puta u deset dana pisala u vezi flaga i svaki put odgovore da će to riješiti, a on stoji kako stoji! Isti mi je slučaj i sa Level 3, čekam ga danima i ništa! Nadam se da će uskoro riješiti sve, jer inače nemoguće je bilo šta raditi koliko je usporeno !
-
nal26exp
#1073 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
Ja sam level 1 i 2 dobio u skoro istom danu, čini mi se. Kada sam prebacio 85-86% tačnosti, trebalo im je 3 dana da mi daju level 3. Možda ima veze i kako vam se kreće trend što se tiče preciznosti, možda ne žele svako malo da vam dodeljuju i skidaju level 3. Pre nego što sam zakoračio u "mirnije vode", imao sam nekoliko dana preciznost koja je varirala između 84-85%, i kada sam uradio 50-100 jednostavnijih taskova i podigao preciznost iznad 85-86% (trenutno sam na oko 88-89%), 3 dana nakon toga sam dobio level 3. Samo strpljivo ako ste tek početnici kao ja, i sve će doći na svoje.
Na šta se obračunava onaj bonus od $5 na Clixsense-u, na ukupnu zaradu od zadataka, ili samo na ono što trenutno imam na Balance?
Na šta se obračunava onaj bonus od $5 na Clixsense-u, na ukupnu zaradu od zadataka, ili samo na ono što trenutno imam na Balance?
- Nemam ti kad
#1074 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
Neko reče prvih 50 $ kada napraviš onda na to ide bonus na Clixsense.
Bolje vam je raditi direktno na CF sajtu,više se plaća uprkos bonusima na NeoBux i Clixsense.
Bolje vam je raditi direktno na CF sajtu,više se plaća uprkos bonusima na NeoBux i Clixsense.
- mikrozadatak
#1075 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
Na svakih 50$ zarađenih od taskova dobiješ 5$ bonusa. Nema veze da li vršiš isplatu, u redu "My Completed Tasks" u polju "earned" na svakih 50$ dobićeš ovaj bonus.nal26exp wrote: Na šta se obračunava onaj bonus od $5 na Clixsense-u, na ukupnu zaradu od zadataka, ili samo na ono što trenutno imam na Balance?
Pozdrav