Avionske nesrece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
say_cheese

#1051 Re: Avionske nesrece

Post by say_cheese »

Objektivni navijac wrote:Kljuc je u putnicima. Neko od putnika je uzrok,povod ili cilj ovih desavanja. Treba ispitati fakte o svim putnicima. Procitao se da se vec provjeravaju ali siguran sam ,da kada bi dali spisak putnika forumasima,da bi mi brze i bolje to odradili :D

Background checks yield no results in search for missing Malaysia Airlines plane.

KUALA LUMPUR: Intensive background checks of everyone aboard a missing Malaysian jetliner have so far failed to find anyone with a known political or criminal motive to crash or hijack the plane, Western security sources and Chinese authorities said.

China's ambassador to Malaysia said the country had carried out a detailed probe into its nationals aboard the flight, which vanished on March 8, and could rule out their involvement.

U.S. and European security sources said efforts by various governments to investigate the backgrounds of everyone on the flight had not, as of Monday, turned up links to militant groups or anything else that could explain the jet's disappearance.
radostan dan

#1052 Re: Avionske nesrece

Post by radostan dan »

victom wrote:imaju 4 opcije

1) avion se srušio zbog kvara
2) avion se srušio zbog utjecaja pilota, otmice ili bombe
3) avio je sletio negdje
4) vanzemaljci su ga beemovali up

nemaaaaa 5. opcije
1) Dže dijelovi?
2) Dže dijelovi (volume 2)?
3) Dže avion?
4) uz teroriste (nosioce spomenice učesnika III sv. rata), trenutno jedina objašnjiva teorija. :mrgreen:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1053 Re: Avionske nesrece

Post by ladyblue18 »

victom wrote:nijedna teorija nije pogrešna ili smiješna, dok se ne dokaže suprotno.
Na pocetku se sa ovim ne bih slozila, ali sada vec bih.
Orgasmatron

#1054 Re: Avionske nesrece

Post by Orgasmatron »

ne znam zasto, ali imam jak osjecaj da CIA ima svoje prste u ovome...
sema911s

#1055 Re: Avionske nesrece

Post by sema911s »

daxon wrote:A možda je sve u vezi ovoga laž, možda ovaj avion nikada nije ni poletio, možda ne postoji, a cijela priča jeizmišljena i gura se iz ko zna kojih razloga.
Možda je sve predstava, skretanje pažnje javnosti u svrhu neke bizarne reklamne kampanje za neki film ili show...
Znači, ne mogu vjerovati da toliki avion u 2014. godini jednostavno iščezne sa lica zemlje :-?

a porodice nastradalih
dustaban

#1056 Re: Avionske nesrece

Post by dustaban »

Sta god da je po srijedi ovo je VELIKA SRAMOTA ZA AVIO INDUSTRIJU.

Za pad aviona u more, dovoljno je neki plovak ugraditi na repu! Za otmice ili nesta slicno, dovoljno je ugraditi neki odasiljac ko sto ga mecu nosorogu oko vrata!
I tako dalje... sta god da jeste ovo je jedna velika

S R A M O T A !
say_cheese

#1057 Re: Avionske nesrece

Post by say_cheese »

victom wrote:nijedna teorija nije pogrešna ili smiješna, dok se ne dokaže suprotno.
evo ti, pa ti dokazuj :D

1. teorija astrologa
Sunita Dhingra, a Vedic astrologer from India, said: “The ascendant stars according to the local time of take-off (12.41am) in Kuala Lumpur were badly affected. The stars were malefic and indicate running away and loss. But based on time you asked me the question regarding the plane’s safety, I would say that the body of the aircraft has not been destroyed, the plane is safe and people are alive. Based on numerology, it appears that the stars of the pilot, Zaharie Ahmad Shah, were weak or afflicted, while those of co-pilot Fariq were extremely strong. It looks like the pilot was overpowered or disabled. Will the plane be found? That is a tough call. Right now, it seems to have safely been landed somewhere but ... stars indicate that finding it will take a very long time.”

2. teorija vracara
However, Australian clairvoyant and oracle Amira Celon begged to differ.
“I feel this aircraft was en route to some part of the Middle East. I can sense Yemen or Iran, but something went seriously wrong by those who took control and the plane fell into the Indian Ocean, north of the equator, close to Maldives,” Celon said.

“People in the plane were unable to call or send message because the oxygen supply was switched off and they lost consciousness. I have a sense that things did not go according to plan. Those in control tried to land the plane but something went seriously wrong and the plane landed in the bottom of the sea. In a two-week time frame, the authorities are likely to find the black box or debris, by which they will be able to put the puzzle together and reconstruct what has happened,” added Celon, who predicted Julia Gillard would become Australia’s first woman PM among other events.

3. teorija sanjara
Sultan Al Katbi is a UAE-based self-styled interpreter of dreams. Two days before the disappearance of the aircraft, he had a vivid dream. Even though he works as an architect in Abu Dhabi, Al Katbi says he has always been having visions of events before they happen and has been documenting them.

“On the night of March 6-7, I dreamt that an aircraft belonging to an airline similar to the 777 was moving on a thin asphalt single carriage strip, surrounded by many trees,” Al Katbi said. “I saw the plane through a cover of tropical trees such as coconut and date palm. I concluded it was some sort of a tropical place in the middle of the sea.

“The plane was neither small nor extremely big. It looked exactly like a Boeing 777. I had the feeling that the aircraft was safe and moving on this single asphalt sort of road. I got up the next day and told a friend of mine with whom I usually document all my dreams. Soon enough on March 8, we got the news that the Malaysian aircraft was missing. I am positive the vision I had was of this aircraft and I feel it has landed safely on some remote island,” Al Katbi concluded.
O'zone
Globalni moderator

#1058 Re: Avionske nesrece

Post by O'zone »

4. Teorija teoretičara
Dostupnost informacija na internetu mogao bi biti jedan od „problema“ koji su doveli do nestanka malezijskog aviona. Takav stav iznesen je u prilogu Rupert Wingfield – Hayesa koji je sa „igrajući se“ sa nekoliko tipki u simulatoru kokpita uspio promijeniti putanju bez ikakvih problema i bez neke naročite muke.

Prema objašnjenu pilota instruktora veliki „problem“ je činjenica da internetom kolaju svakakve vrste informacija pa tako i one o upravljanju avionima. I ne samo to, ljudi na internetu mogu pronaći simulacijske programe na kojima mogu „vježbati“ i samo letenje.

Pilot instruktor u prilogu objašnjava kako su neki od tih „pilota amatera“ zapravo toliko dobro uvježbani da bi mogli obavljati i prave letove.

Novinar Wingfield – Hayesa bio je nemalo iznenađen nakon što mu je pilot instruktor pokazao kako se samo u „dva-tri“ jednostavna poteza isključuje i sam avionski radar, odnosno uređaj koji omogućuje „vidljivost“ aviona kontrolama leta.
Bluemore

#1059 Re: Avionske nesrece

Post by Bluemore »

sada saznajemo sve i svasta sem sta se desilo sa avionom...
drndalo

#1060 Re: Avionske nesrece

Post by drndalo »

Kad nema macaka misevi kolo vode, pa i ovdje dok nema sta konkretno istrazivati (avion, ostatke), ima mjesta za novinarsku "sezonu kiselih krastavaca", i navodjenje bilo cega za sta misle da ce im povecati broj "klikova", makar to bio i posthunni recept neke od putnica ili nesto takvo...
JanuaryJones

#1061 Re: Avionske nesrece

Post by JanuaryJones »

Mogu li piloti isključiti snimanje u crnu kutiju?

Sent from my iPad using Tapatalk
Danguba

#1062 Re: Avionske nesrece

Post by Danguba »

JanuaryJones wrote:Mogu li piloti isključiti snimanje u crnu kutiju?

Sent from my iPad using Tapatalk

mislim da NE... :roll:
Edin H.

#1064 Re: Avionske nesrece

Post by Edin H. »

Ovo kao kod nas, i onda se cude sto su neefikasni :-)

Ministar transporta potvrdio da je rodjak predsjednika vlade.

French journalist causes laughs around the room by asking the transport min if he is PM's cousin. He confirms
Edin H.

#1065 Re: Avionske nesrece

Post by Edin H. »

Evo provalio frajer sta se desilo

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/mirro ... /140318089

Sada se svi mozete vratiti na svoje radne zadatke :oops:
ćiribiribela

#1066 Re: Avionske nesrece

Post by ćiribiribela »

Image

:facepalm:
radostan dan

#1067 Re: Avionske nesrece

Post by radostan dan »

da, da...izgorio und istopio se u vazduhu...sve je potalo pepeo i dim...

ko se sve javlja u medijima, zvanično/nezvanično i kakve sve oprečne informacije iznose, zaista počinjem da sumnjam da to namjerno rade...
red stručnjaka, pa red žute štampe, pa red vladinih zvaničnika, bivših istražioca, pa vračeva i mediuma, itd, itd... :?
victom

#1068 Re: Avionske nesrece

Post by victom »

teorija sanjara mi djeluje nekako najozbiljnije.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:00, edited 2 times in total.
lajkujMe

#1069 Re: Avionske nesrece

Post by lajkujMe »

Izgleda nista od ovog aviona, propao u zemlju :? mislim fkt sta reci nakon ovoga toliko o tehnologiji.
_mufljuz_

#1070 Re: Avionske nesrece

Post by _mufljuz_ »

jebo mater a da mi treba da izbjegnem placanje poreza ili racuna za internet - nasli bi me svijecom
newlevel

#1071 Re: AW: Avionske nesrece

Post by newlevel »

lajkujMe wrote:Izgleda nista od ovog aviona, propao u zemlju :? mislim fkt sta reci nakon ovoga toliko o tehnologiji.
Tehnologija je razvijena, ne moze mi niko pricati da ne mogu naci toliku pticu, nismo djeca. Samo ko ovim diriguje, i krije od javnosti istinu, e to je pitanje. Nego, halalimo mi tim chinezima.

Sent from my nokia 3310.
spreca

#1072 Re: Avionske nesrece

Post by spreca »

mozda je bila magla.....ono ....pojela ga magla :lol:
Googlerica

#1073 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

turbulencija je efektivnija
spreca

#1074 Re: Avionske nesrece

Post by spreca »

Googlerica wrote:turbulencija je efektivnija
:thumbup: prosle nedelje sam iz Zg za Moskvu letio sa Suhoy superjet.......zamalo se nisam ukenjo iako se nebojim letenja.....kad je uso u turbomakadam mislio samda ce se razvaliti na na sto komadica :lol: :lol: :lol: :lol:
Googlerica

#1075 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

spreca wrote:
Googlerica wrote:turbulencija je efektivnija
:thumbup: prosle nedelje sam iz Zg za Moskvu letio sa Suhoy superjet.......zamalo se nisam ukenjo iako se nebojim letenja.....kad je uso u turbomakadam mislio samda ce se razvaliti na na sto komadica :lol: :lol: :lol: :lol:
nisu imali vremena da se skolne od zone,ili nisu znali da se priblizavaju,jer piloti najcesce znaju kad ulaze u turbo zonu ,naravno,nije uvijek predvidljivo
Post Reply