Volim Zenicu ali ko je ikad bio u nekom srednjoeuropskom gradu može vidjeti da nijedan grad u državi odgovara ovom opisu. Problemi Zenice su daleko od riješenih i većina stvari koje su napravljene posljednjih par godina su kozmetičke prirode bez ikakvih konkretnih ekonomskih mjera. Što je možda još i gore ljudi nemaju mentalitet građana a vodstvo grada nije uspjelo da razvije taj mentalitet. Ekonomija, ekologija, čistoća ulica, čistoća Bosne, zraka, kerovi...i još mnogo toga nedostaje ali opet i daje 100 puta gora ne bi se mogla naći na ovom spisku najjadnijih mjesta u BiH.s@mson wrote:Volio bih cuti neko neutralno misljenje, koje nije stranacki obojeno, jer naravno lose o necemu pricaju oni koji nisu na vlasti i ne mogu upravljati time i to mi se gadi do povracanja...
SDP i njegove pristalice u svojoj prici o Zenici su tako jadni i ljigavi da je zaista nevjerovatno kako mi takvi ljudi mogu biti sugradjani...
Ja nisam pristalica niti pripadnik niti jedne stranke, cijenim ljude, ono sto urade....
Kada je vec prica o Zenicci, onda samo neko ko lose zeli ovom gradu i njegovim stanovnicima moze pricati ovakve stvari...
Bujrum, ko zeli, ja cu da ga provedem i provozam kroz Zenicu i uvjerit ce se kako je to jedan grad na nivou srednjeevropskih gradova i svi problemi se rjesavaju i u dogledno vrijeme ce biti rijeseni...
Izjaviti da je vecina zelenih povrsina unistena gradnjom GGM-a je idiotluk i bezobrazluk nekoga ko namjerno zeli da opstruira i omalovazi gradnju istog ili nekog neznalice i glupana, neka se nadje sam u ove dvije postavke...
Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
- kamberovica polje
#1051 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
- Casual's
#1052 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Kozmeticki je ovo sa vodovodom Plava voda i TE ? GGM kozmeticki ? Politika nije dala da se Zenica vise razvija. 4 godine je trebalo da se dobiju dozvole za plavu vodu i TE, sto li ? Sto se tice cistoce..Zenica je jedan od ciscih gradova u BiH 
-
s@mson
#1053 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
.
Last edited by s@mson on 16/08/2015 17:25, edited 1 time in total.
-
s@mson
#1054 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Jel' ti mislis da je u nekom gradu u BiH drugacija situacija??? A za ovog gore, zaboravih mu nick dok sam procitao, nadje se brate odma pa po SDA a fino rekoh da nijedna stranka nema veze samnom.. neka je tebi vaznije polutruhlo drvece od moderne saobracajnice i svega ostalog sto vjerujem da ne znas ni kakko se koristi, ako treba da ti objasnim pravila kruznog toka moze na pp...kamberovica polje wrote:Volim Zenicu ali ko je ikad bio u nekom srednjoeuropskom gradu može vidjeti da nijedan grad u državi odgovara ovom opisu. Problemi Zenice su daleko od riješenih i većina stvari koje su napravljene posljednjih par godina su kozmetičke prirode bez ikakvih konkretnih ekonomskih mjera. Što je možda još i gore ljudi nemaju mentalitet građana a vodstvo grada nije uspjelo da razvije taj mentalitet. Ekonomija, ekologija, čistoća ulica, čistoća Bosne, zraka, kerovi...i još mnogo toga nedostaje ali opet i daje 100 puta gora ne bi se mogla naći na ovom spisku najjadnijih mjesta u BiH.s@mson wrote:Volio bih cuti neko neutralno misljenje, koje nije stranacki obojeno, jer naravno lose o necemu pricaju oni koji nisu na vlasti i ne mogu upravljati time i to mi se gadi do povracanja...
SDP i njegove pristalice u svojoj prici o Zenici su tako jadni i ljigavi da je zaista nevjerovatno kako mi takvi ljudi mogu biti sugradjani...
Ja nisam pristalica niti pripadnik niti jedne stranke, cijenim ljude, ono sto urade....
Kada je vec prica o Zenicci, onda samo neko ko lose zeli ovom gradu i njegovim stanovnicima moze pricati ovakve stvari...
Bujrum, ko zeli, ja cu da ga provedem i provozam kroz Zenicu i uvjerit ce se kako je to jedan grad na nivou srednjeevropskih gradova i svi problemi se rjesavaju i u dogledno vrijeme ce biti rijeseni...
Izjaviti da je vecina zelenih povrsina unistena gradnjom GGM-a je idiotluk i bezobrazluk nekoga ko namjerno zeli da opstruira i omalovazi gradnju istog ili nekog neznalice i glupana, neka se nadje sam u ove dvije postavke...
-
channel10
#1055 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Parking preko puta Mup-a u centru, kod RB banke. ALBA sa smrkom nije usla da opere isti barem 10 godina. Razlog? Delegati zalili asfaltom odvode i to je razlog ne pranja parkinga. To je sluzbeni odgovor ljudi iz opstine. Znaci centar centara nije opran barem 10 godina.Casual's wrote:Kozmeticki je ovo sa vodovodom Plava voda i TE ? GGM kozmeticki ? Politika nije dala da se Zenica vise razvija. 4 godine je trebalo da se dobiju dozvole za plavu vodu i TE, sto li ? Sto se tice cistoce..Zenica je jedan od ciscih gradova u BiH
- Casual's
#1056 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Tu ti zivim..neku noc bilichannel10 wrote: Parking preko puta Mup-a u centru, kod RB banke. ALBA sa smrkom nije usla da opere isti barem 10 godina. Razlog? Delegati zalili asfaltom odvode i to je razlog ne pranja parkinga. To je sluzbeni odgovor ljudi iz opstine. Znaci centar centara nije opran barem 10 godina.
-
channel10
#1057 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Parking iza RB banke? Nema sanse. Mozda mislis ispred Grilla i Jugobanke. Tu su mogli prati i proci pored mupa, ali uci na parking i oprati, nema saMse. Uglavnom grad ko grad nema smisla da bude blizu ovog spiska i ove teme.
- kamberovica polje
#1058 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Iako su gadna vremena ima par manjih općina koje su se uspjele izdignuti (Goražde itd.) ali dobro mi smo u specifičnoj situaciji. Grad je nastao zbog željezare otkad se željezara prvo ugasila pa onda privatizovala mi se još tražimo iako mislim da bi se to moglo puno bolje.s@mson wrote: Jel' ti mislis da je u nekom gradu u BiH drugacija situacija??? A za ovog gore, zaboravih mu nick dok sam procitao, nadje se brate odma pa po SDA a fino rekoh da nijedna stranka nema veze samnom.. neka je tebi vaznije polutruhlo drvece od moderne saobracajnice i svega ostalog sto vjerujem da ne znas ni kakko se koristi, ako treba da ti objasnim pravila kruznog toka moze na pp...
Što se tiče SDA, ta je stranka rak rana ovog društva na svim nivoima vlasti i leglo korupcije i nepotizma i ja ću srati protiv njih dok ne postanu statistička greška u ovoj državi i ne nisam simpatizer SDP. Ja nigdje drveće nisam spomenuo niti sam napisao išta loše a ni pozitivno za GGM, njegov utjecaj će se vidjet kad se završi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1059 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Drug, nisam ni ja posve imun na maliciozna podmetanja uvazenog forumasa, ali de i ti odvadi malo. Ne treba vrijedjati, niti se spustati na taj nivo komunikacije. Prijateljski savjet.Casual's wrote:Gledaj ti ovih cvibavih pedercica, buducih Vreco Boza što im se diže kurac na spomen Zenice
Cvibavi pedercici, malo navratite u Grad Zenicu, jedan od ljepsih u BiH, a i šire. Proštetajte bulevarom malo, udahnite svježeg zraka...isplivajte iz svojih provincija
http://www.zenica360.ba/ ...uživajte
Eh da i zrak nam sad nije los, ali zimi ce biti zeznuto.
- Casual's
#1060 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
@channel10 e ne znam za taj parking, ne znam ni moze li kamion uci kroz onaj prolaz_BataZiv_0809 wrote:
Drug, nisam ni ja posve imun na maliciozna podmetanja uvazenog forumasa, ali de i ti odvadi malo. Ne treba vrijedjati, niti se spustati na taj nivo komunikacije. Prijateljski savjet.
Eh da i zrak nam sad nije los, ali zimi ce biti zeznuto.
Gdje je ovdje vrijeđanje druže ? Slični se bore da se što slobodnije o njima priča, i da isti slobodno šetaju gradom
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1061 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Cvibavi pedercici. Mojne to 
-
rio5
#1062 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Prnjavor, Bosanski brod i taj tamo dio bosne, zapravo republike srpske. Uf kako je tu ruzno zivit. Samo sam prosao kroz ta mjesta. Mislim, u bosni nema puno mjesta koja lice na nesto iole normalno, par gradova samo, i to ako, ali opet nekako ovaj tamo dio je posebno zapusten i ruzan.
Onaj dio od sarajeva do zenice preko autobana je primjer kako bi nasa drzava trebala izgledati, u najmanju ruku. Dobar put i sve je nekako 10 puta cisce i ljepse nego bilo gdje drugo. Kad udjes na autoban iz zenice je isto ko da predjes u drugu zemlju. Sto se hercegovine tice tu je nekako dosta urednije nego u ostatku bosne. O ljudima ne vrijedi pricati.
Onaj dio od sarajeva do zenice preko autobana je primjer kako bi nasa drzava trebala izgledati, u najmanju ruku. Dobar put i sve je nekako 10 puta cisce i ljepse nego bilo gdje drugo. Kad udjes na autoban iz zenice je isto ko da predjes u drugu zemlju. Sto se hercegovine tice tu je nekako dosta urednije nego u ostatku bosne. O ljudima ne vrijedi pricati.
-
rio5
#1063 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Vidim Zenica je u anekti isto. Zar je stvarno tako lose tamo? 
- KUZNETSOV
#1064 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
kako moze biti lose u bilo kojem gradu na koji se oslanja ova drzava? Zenica, Sarajevo, Tuzla? pa na tome se drzi ova nam drzavica, a ovaj koji je pravio anketu ocito nije dobar u glavurdu...rio5 wrote:Vidim Zenica je u anekti isto. Zar je stvarno tako lose tamo?
- KUZNETSOV
#1065 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Čajniče, Vareš i Bosansko Grahovo su opcine koje ce nestati kroz 50 godina.... ove opcine za 50 godina postat ce isto ono malo mjestasce u istocnoj hercegovini koje je nestalo nakon sto je vlast odlucila da ukine prugu na tome pravcu, zaboravih mu ime al' i danas postoje stambeni objekti gdje je narod nekada zivio i sve je ziva pustara u sred sume....
- Ajatolah_
#1066 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Kad anketu postavlja čovjek kojem je sasvim validan argument "jada" članak o krađi frižidera, i to ne samo da tvrdi da je jadan grad nego i jadniji od Srebrenice, Donjeg Vakufa, Čajniča, Skender Vakufa/Kneževa, Drvara,... jasno ti je koliko je sati.rio5 wrote:Vidim Zenica je u anekti isto. Zar je stvarno tako lose tamo?
-
julisiz es grant
#1067 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Nije to u istočnoj Hercegovini, već Srnetica, negdje kod Drvara. Spominjao sam je ja na ovoj temi.KUZNETSOV wrote:Čajniče, Vareš i Bosansko Grahovo su opcine koje ce nestati kroz 50 godina.... ove opcine za 50 godina postat ce isto ono malo mjestasce u istocnoj hercegovini koje je nestalo nakon sto je vlast odlucila da ukine prugu na tome pravcu, zaboravih mu ime al' i danas postoje stambeni objekti gdje je narod nekada zivio i sve je ziva pustara u sred sume....
- KUZNETSOV
#1068 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
ja ja srneticajulisiz es grant wrote:Nije to u istočnoj Hercegovini, već Srnetica, negdje kod Drvara. Spominjao sam je ja na ovoj temi.KUZNETSOV wrote:Čajniče, Vareš i Bosansko Grahovo su opcine koje ce nestati kroz 50 godina.... ove opcine za 50 godina postat ce isto ono malo mjestasce u istocnoj hercegovini koje je nestalo nakon sto je vlast odlucila da ukine prugu na tome pravcu, zaboravih mu ime al' i danas postoje stambeni objekti gdje je narod nekada zivio i sve je ziva pustara u sred sume....
- Tesla10
#1069 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Zenica među najjadnijim gradovima naše države
.
- ExNihilo
#1070 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
U šta ćemo da će na ove fotografije bach bacati drkicu?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/fina-pra ... 50819035#1
-
nema me tamo
#1071 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Skidam kapu fotografu, znaci bravo.
- Tesla10
#1072 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Pa mogu i ja napraviti nekoliko fotografija Sarajeva, na kojima će Sarajevo izgledati kao zadnja rupa na svirali. A znamo da se može napraviti mnogo više od nekoliko fotografija ako ćemo pošteno govoriti.ExNihilo wrote:U šta ćemo da će na ove fotografije bach bacati drkicu?
- Language
#1073 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Kneževo, nekad Skender Vakuf
- Ajatolah_
#1074 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Mene više zanima kako će bach prokomentarisati ovo:ExNihilo wrote:U šta ćemo da će na ove fotografije bach bacati drkicu?
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150820127
Mislim, ako je krađa frižidera neki argument u korist "jadnosti" grada, šta bi onda, srazmjerno tome, trebalo reći na ovo?
- Kinaski
#1075 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Jebo majku kakav je ovo fenomen, evo treca tema na kojoj se vrti ista prica zenica vs. sarajevo. Cak i na pdf ljubav i seks, boze sacuvaj sta je sa vama niste valjda svi u aksam hodali ispod streha i oluka