2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
radostan dan
#1051 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
karabatić-rukomet, pešić-košarka, travica-odbojka (još sin selektora srbije), nestorović-tenis, marić-košarka, itd, itd...
-
MHAB
#1052 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Ne znam da li si mislio da su njih dvojica zajedno nastupali ili si mislio na period kada su obojica nastupali i osvajali medalje. Ako si mislio na prvo onda si pogriješio jer je pokojni Matija Ljubek nasupao sa Mirkom Nišovićem u kajaku dvokleku. Ako si mislio na ovo drugo onda si u pravu, jer su pokojni Matija Ljubek i Milan Janjić bili najveće zvijezde ovog sporta u ex Yug.Za razliku od pokojnog Ljubeka koji je bio kanuista, Milan Janjić je bio kajakaš i veliki šampion pogotovo na 10.000 metara. Janjićeva kćerka je takođe kanuistkinja i koliko znam prestala je nastupati za Mađarsku i počela za Srbiju....radostan dan wrote:nije baš tako. pola cg reprezentacije u rukometu su srpkinje iz srbijanske lige-srebro na oi.
više primjera ima i u muškom rukometu.
nataša janjić npr, olimp. šampion, kći čuvenog janjića (janjić/ljubek) - mađarska.
šta da se radi...ovoj maloj ni čamc nisu mogli da kupe.
-
Bodkin
#1053 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
smijesan si i ti zajedno sa drugom ti gore. uzeo je i krkic spansko pa se ne sjecam da mu je iko zelio da slomije nogu. ili miroticu. ili ni jednom od fudbalera koji nisu izabrali bosnubingov buraz wrote:Kako se samo komsije i susjedi sikiraju za jadnog i napacenog Preldzica i njegova ljudska prava![]()
jasno da je to napravio Teodosic ili Ante Tomic to razumijevanje bi nestalo brzinom svjetlosti
ko vas ne zna...
-
yoyo13
#1054 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Ko i u svemu u zivotu....krenes od raje, preko djevojke(u slucaju djevojaka i muskaraca), poslovnih partnera i td... neko je sa tobom i voli te iz ljubavi, bez interesa citav zivot...neko radi kesha.... preldzica i bogdanovica tesko je poredit.... prvi je otisao radi para....boljih uslova....bla bla bla...drugi jer je usta ja....itd. To su razliciti faktori..... sretno im bilo i jednom i drugom.... i daleko im kuca od moje....vise volim FIRICA i MARKOVICA nego ova dva jazavca pa makar svake godine igrali na olimpijadi i donosili medalje....
- bingov buraz
#1055 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Nije uporedivo,svi su oni odabrali zemlje za koje su profesionalno vezani i gdje su odrasli,ovaj je izabrao Tursku u kojoj je pitanje je li ikad prije bio,zbog lovice naravno i to je ok mislim ne podrzavam ali mogu da razumijem,ono zasto ga ja pljujem je to sto je iskoristio reprezentaciju BIH da dobije ispisnicu od Slovenaca a unaprijed je znao da ce za Tursku igrati,vrlo podlo i pokvarenoradostan dan wrote:karabatić-rukomet, pešić-košarka, travica-odbojka (još sin selektora srbije), nestorović-tenis, marić-košarka, itd, itd...
ovo je ujedno i odgovor Bodkinu
ja ne smatram da je igrac rodjen u BIH koji se odluci igrati za susjedne drzave ustasa i cetnik,mislim vjerovatno ima i onih cija ideologija naginje tome ali u velikoj vecini slucajeva ljudi izvazu gdje je bolja perspektiva,primjer Bogdanovic kosarka ucinio mi se jako pristojan i normalan momak,vidis da on ne mrzi nikog ali neke druge stvari prevagnu
Last edited by bingov buraz on 08/09/2014 22:58, edited 1 time in total.
-
hau jes no
#1056 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
nemoj tako, ima onaj srbin igra pikado za norveskubingov buraz wrote:Kako se samo komsije i susjedi sikiraju za jadnog i napacenog Preldzica i njegova ljudska prava![]()
jasno da je to napravio Teodosic ili Ante Tomic to razumijevanje bi nestalo brzinom svjetlosti
ko vas ne zna...
-
radostan dan
#1057 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
mislio sam na period, ne na tandem (zna se da je brko bio glavna zvijezda). a najviše sam ga pomenuo da skontaju sport kojim se nataša bavi...ko biva (razmišljam) valjda svi znaju za matiju, ako ne znaju za milana.MHAB wrote:
. Ako si mislio na ovo drugo onda si u pravu, jer su pokojni Matija Ljubek i Milan Janjić bili najveće zvijezde ovog sporta u ex Yug.Za razliku od pokojnog Ljubeka koji je bio kanuista, Milan Janjić je bio kajakaš i veliki šampion pogotovo na 10.000 metara. Janjićeva kćerka je takođe kanuistkinja i koliko znam prestala je nastupati za Mađarsku i počela za Srbiju....
mislim da nije...postojala je volja i želja janjićeve, ali nije -postojalo- para.
pa jelena dokić, itd...nezgodno je stavljati se u ulogu sudije u takvm slučajevima.
- It_is_a_Leclerc
#1058 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Ja sam rekao šta mislim o Emiru Preldžiću, kao košarkašu reprezentacije Turske na SP-u 2014., a vi perforirate post od jutra do sutra, iako ja nisam tema. Isprava je bilo zanimljivo. Sad već počinje da smara.
Live with it. Idemo dalje.
Evo. FIBA istražuje Australce da su namještali 1/8-finala. Istragu otežava činjenica da su ovi već ispali.
Live with it. Idemo dalje.
Evo. FIBA istražuje Australce da su namještali 1/8-finala. Istragu otežava činjenica da su ovi već ispali.
-
radostan dan
#1059 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
ne shvataj lično...ubijamo vrijeme do 1/4 finalnih.
u svakom slučaju, zanimljiva problematika. zaslužuje temu.
- It_is_a_Leclerc
#1060 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
fala Radosni. Znači mi.radostan dan wrote:ne shvataj lično...ubijamo vrijeme do 1/4 finalnih.
-
radostan dan
#1061 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
siguran sam u to... 
- limeni
#1062 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
ovdje mnogi pljuju po emiru a niko ni rijec na cilica..a pljuju ga ovi multietnicari.
emir makar igra za bratsku i prijateljsku tursku dok ovaj igra za jednog od agresora na BiH!
emir makar igra za bratsku i prijateljsku tursku dok ovaj igra za jednog od agresora na BiH!
- MOSALJOZE
#1063 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Čilić je za razliku od Emira,igrao za BIH i želio je i dalje igrati,ali kad mu nisi željeli platiti put do Italije,momak je tad odustao.
-
smijesni_ste
#1064 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Šta? Izjavio u emisiji da je ustašofil? Ili je to naravno tvoj proizvoljni zaključak ...što možete lupetati jbt 
- burek_in_space
#1065 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
VRATITE SE OSNOVNOJ TEMI!!!
-
Bodkin
#1066 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
ok on je donekle izuzetak po tom pitanju motiva jer fakat nije imao nista sa turskom. opet to nije dovoljno da mu @leklerk zazeli slomljene noge i ostale nebulozebingov buraz wrote:Nije uporedivo,svi su oni odabrali zemlje za koje su profesionalno vezani i gdje su odrasli,ovaj je izabrao Tursku u kojoj je pitanje je li ikad prije bio,zbog lovice naravno i to je ok mislim ne podrzavam ali mogu da razumijem,ono zasto ga ja pljujem je to sto je iskoristio reprezentaciju BIH da dobije ispisnicu od Slovenaca a unaprijed je znao da ce za Tursku igrati,vrlo podlo i pokvarenoradostan dan wrote:karabatić-rukomet, pešić-košarka, travica-odbojka (još sin selektora srbije), nestorović-tenis, marić-košarka, itd, itd...
ovo je ujedno i odgovor Bodkinu
ja ne smatram da je igrac rodjen u BIH koji se odluci igrati za susjedne drzave ustasa i cetnik,mislim vjerovatno ima i onih cija ideologija naginje tome ali u velikoj vecini slucajeva ljudi izvazu gdje je bolja perspektiva,primjer Bogdanovic kosarka ucinio mi se jako pristojan i normalan momak,vidis da on ne mrzi nikog ali neke druge stvari prevagnu
a nesto kontam o ovom novom sistemu zbog kojeg svi pizde gdje namjestaju da se usa i spanija ne sastanu do kraja. pa nije to toliko uzasno. ni u tenisu se ne sretnu do finala prvi i drugi nosilac jel tako?
- limeni
#1067 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
da zavrsimo sa off-topicom...MOSALJOZE wrote:Čilić je za razliku od Emira,igrao za BIH i želio je i dalje igrati,ali kad mu nisi željeli platiti put do Italije,momak je tad odustao.
igrao dok mu je BiH trebala a onda kad su ga otkrili hrvati pobjegao..naravno da je nacionalista ali jok nama su bolji boris pandza, nemanja supic i ovaj ljepotan cilic a vamo udri po dzeki, susicu i teletovicu
litvanija-TÜRKIYE 69-72
USA-slovenija 123-59
srbija-BRASIL 83-89
ESPANA-francuska 92-79
ESPANA-srbija 79-75
USA-turska 102-87
USA-spanija 89-84
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1068 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Nemoj vise, hljeba ti, pisati ove analize.limeni wrote:da zavrsimo sa off-topicom...MOSALJOZE wrote:Čilić je za razliku od Emira,igrao za BIH i želio je i dalje igrati,ali kad mu nisi željeli platiti put do Italije,momak je tad odustao.
igrao dok mu je BiH trebala a onda kad su ga otkrili hrvati pobjegao..naravno da je nacionalista ali jok nama su bolji boris pandza, nemanja supic i ovaj ljepotan cilic a vamo udri po dzeki, susicu i teletovicu![]()
litvanija-TÜRKIYE 69-72
USA-slovenija 123-59
srbija-BRASIL 83-89
ESPANA-francuska 92-79
ESPANA-srbija 79-75
USA-turska 102-87
USA-spanija 89-84
Gore Brazil dobio Srbiju, a onda Srbija sa Spanijom u polufinalu
- area51
#1069 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Tomahawk11 wrote:limeni wrote:da zavrsimo sa off-topicom...MOSALJOZE wrote:Čilić je za razliku od Emira,igrao za BIH i želio je i dalje igrati,ali kad mu nisi željeli platiti put do Italije,momak je tad odustao.
igrao dok mu je BiH trebala a onda kad su ga otkrili hrvati pobjegao..naravno da je nacionalista ali jok nama su bolji boris pandza, nemanja supic i ovaj ljepotan cilic a vamo udri po dzeki, susicu i teletovicu![]()
litvanija-TÜRKIYE 69-72
USA-slovenija 123-59
srbija-BRASIL 83-89
ESPANA-francuska 92-79
ESPANA-srbija 79-75
USA-turska 102-87
USA-spanija 89-84![]()
Nemoj vise, hljeba ti, pisati ove analize.
Gore Brazil dobio Srbiju, a onda Srbija sa Spanijom u polufinalu
- limeni
#1070 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
volim kad srbija izgubi vise nego hljeb
salim se, mislim da spanija tuce brazilce u polufinalu
salim se, mislim da spanija tuce brazilce u polufinalu
- It_is_a_Leclerc
#1071 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Rekao sam već šta želim i mislim o građaninu Emiru P. Live with it. Šta ću vam ja.
Srbiji je dovoljno da ponovi igru iz grupe, i da ima pristojan šut, i prelazi Brazil sa razlikom od Grčke. Kad je pročepilo u 3/4 utakmice u grupi, Srbija je Brazilu dala 30 poena i vratila se iz rezultatskog minusa od -16. Znači, može se.
Inače, zanimljivo je da je grupa A već u osmini finala ostala bez predstavnika. Toliko o kvalitetu pojedinih reprezentacija s kojima su nam ovdje pojedini glavu probili. Te velika Grčka, te veliki Filipini, malo manji, ali i dalje opasni Senegal..
Srbiji je dovoljno da ponovi igru iz grupe, i da ima pristojan šut, i prelazi Brazil sa razlikom od Grčke. Kad je pročepilo u 3/4 utakmice u grupi, Srbija je Brazilu dala 30 poena i vratila se iz rezultatskog minusa od -16. Znači, može se.
Inače, zanimljivo je da je grupa A već u osmini finala ostala bez predstavnika. Toliko o kvalitetu pojedinih reprezentacija s kojima su nam ovdje pojedini glavu probili. Te velika Grčka, te veliki Filipini, malo manji, ali i dalje opasni Senegal..
- ultima_palabra
#1072 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Brazilski centri su zastrašujući... potrebna je strašna vanjska linija ili približna centarska da anulira tu prednost. Ne vidim nijedno od toga kod Srbije.
- kamen spoticanja
#1073 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Kad pomislim da ce polufinale igrati litvanija ili turska dodje mi da se samoranim
Mi bi obe reprezentacije danas dobili bez previše truda
-
nema me tamo
#1074 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Opet kao na Turke kvota 2, 60 pobjeda..
Bice Turci dvoznak..
Litvanija ništa posebno!
Bice Turci dvoznak..
Litvanija ništa posebno!
- Brat
#1075 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Jašta bi.kamen spoticanja wrote:Kad pomislim da ce polufinale igrati litvanija ili turska dodje mi da se samoranim