frngla wrote:Sarajevsko premium skroz OK piva, ne znam čemu toliko naprđivanje, pa nijedna piva iz okruženja nije nešto aman dobra...
ma kad vidis kakvo smece fale ti isti koji kude Sarajevsku sve ti bude jasno...
frngla wrote:Sarajevsko premium skroz OK piva, ne znam čemu toliko naprđivanje, pa nijedna piva iz okruženja nije nešto aman dobra...
kako sam "provalio" prije 10tak dana premium samo njega pijem. Za 1,15 KM mi je nekako najbolji omjer uloženog i dobijenogfrngla wrote:Sarajevsko premium skroz OK piva, ne znam čemu toliko naprđivanje, pa nijedna piva iz okruženja nije nešto aman dobra...
Ja sam ga ohladio baš dobro i iz flaše popiosimonese wrote:hefe-weissbier odlicna,samo moras sve u casu da se germa rasporediLoveIsGone wrote:Neki dan uzeo u onom Šamon marketu Weiss Damm, 2.00 KM, dobra piva, bogat okus, dosta drugačije od ovih raznoraznih splačina...
Moj cojk.Tomahawk11 wrote:Paulaner Münchner Hell - ide ko djeca u skolu![]()
Bas mi je leglo....odem neki dan u Bingo, kad nema visevalja obnove zalihu.
Nema nista bolje nego kad brewdogova Hardcore IPA udari po jeziku pa 5 sati poslije popijene flase osjecas hmelj koliko ga ima. Stvarno treba jaca hrana uz DIPUJack Be Nimble wrote:Nisam ljubitelj PaleAles jer je "tanka" to jest nema nekog jaceg okusa. Al u Julu kada udari 38C onda nema bolje hladnije pive od te.
IPA ima jaci okus i obicno alkohol je nekih 5.5-7.5%. Ima takodjer Double/Imperial IPA sto je izum Americkih mikro pivnica i ima jaci okus sa alkoholom 8-11%.
Double IPA i DoppelBeck dobri uz janjetinu.
Corona je generalno jedna od najlosijih piva na svijetu, nego je marketing digao u nebesa iako kod nas raja valjda konta sto je skuplje da je bolje.channel10 wrote:Kakva je Corona? Vidim neki dan da je ima kupiti u konzumu, ali odustao zbog cijene. Uzeo Bud i da probam Paulaner.
Zanimljivo da neko pohvali lager paulanerov meni se ne svidja nji9hov lager al zato psenicno i salvator su vrhunske piveTomahawk11 wrote:Paulaner Münchner Hell - ide ko djeca u skolu![]()
Izgleda da se ta skotska Brewdog ne moze naci u Americimakthemak wrote:Nema nista bolje nego kad brewdogova Hardcore IPA udari po jeziku pa 5 sati poslije popijene flase osjecas hmelj koliko ga ima. Stvarno treba jaca hrana uz DIPUJack Be Nimble wrote:Nisam ljubitelj PaleAles jer je "tanka" to jest nema nekog jaceg okusa. Al u Julu kada udari 38C onda nema bolje hladnije pive od te.
IPA ima jaci okus i obicno alkohol je nekih 5.5-7.5%. Ima takodjer Double/Imperial IPA sto je izum Americkih mikro pivnica i ima jaci okus sa alkoholom 8-11%.
Double IPA i DoppelBeck dobri uz janjetinu.
Meni se svidjelo. Pitko je, nema nus pojava.makthemak wrote:Zanimljivo da neko pohvali lager paulanerov meni se ne svidja nji9hov lager al zato psenicno i salvator su vrhunske piveTomahawk11 wrote:Paulaner Münchner Hell - ide ko djeca u skolu![]()
Probat cu onda Erdinger ako je tako. Nije jeftino, ali svakako nisam pivopija (popijem 1-2 pive max.) pa se moze platiti. Recimo za 1.Maj sam popio samo 4 mala tuborgamakthemak wrote:Corona je generalno jedna od najlosijih piva na svijetu, nego je marketing digao u nebesa iako kod nas raja valjda konta sto je skuplje da je bolje.channel10 wrote:Kakva je Corona? Vidim neki dan da je ima kupiti u konzumu, ali odustao zbog cijene. Uzeo Bud i da probam Paulaner.
Ako ti nije zao dat oko 3 KM za flasu uzmi Erdinger koji je 5000x bolji od corone
Eh, probao drugu i vec osjetljiva razlika, dobra. Neocekivano dobro je prijala.Pitarrr82 wrote:topcam wrote:Gdje to pive daju, da odem da mi daju kojumakthemak wrote: Jbg recimo meni su pale ale i india pale ale najdrazi stilovi piva a da treba jeziku da se navikne treba, mada su ti je vjerovatno dali prehladnu, ona ipak treba bit malo toplija 5-6-7 stepeni ona mora imat da bi ispustila svoje okuse i iskoristila svoj puni potencijal
Vjerovatno ih ima raznih, ja naletio na neku losu ili koja mi ne odgovara. Inace kod pive volim klasican ukus. One "karafeke" Sol, Desperados
i kako se zovu, tu jednu mogu popiti, a ovo je bilo u istom stilu, samo sto limun nije nabijen u grlic flase nego iscijedjen da tako kazem.
I onaj limun sto nabiju u Sol, uzmem samo da dezinfikujem grlic flase, koliko toliko da spasim "ukus" pive.
Limun solo ili u caju mogu kad sam hasta (pu, pu, pu). U salati, pivi, ne bas.
To je onda prije bio cider nego pale ale

Ovo boldirano si dobro napisao, čista prodaja muda pod bubrege sve zahvaljujuci dobrom marketingu, sto bi rekli, dobar marketing će ti prodati i govno, i ubijediti te da si praaavo dobro prosao!channel10 wrote:Probat cu onda Erdinger ako je tako. Nije jeftino, ali svakako nisam pivopija (popijem 1-2 pive max.) pa se moze platiti. Recimo za 1.Maj sam popio samo 4 mala tuborgamakthemak wrote:Corona je generalno jedna od najlosijih piva na svijetu, nego je marketing digao u nebesa iako kod nas raja valjda konta sto je skuplje da je bolje.channel10 wrote:Kakva je Corona? Vidim neki dan da je ima kupiti u konzumu, ali odustao zbog cijene. Uzeo Bud i da probam Paulaner.
Ako ti nije zao dat oko 3 KM za flasu uzmi Erdinger koji je 5000x bolji od coronei meni dosta.
Ne znam. Prosli put pio u Köln(Kelnu).matic.ivan wrote:Gdje ima da se kupi ?skuterumoj wrote:Ko ima priliku, mogucnost preporucujem Flensburger i Mühlen-Kölsch.
makthemak wrote:Ja ljepsu boju dipe nisam vidio mozda samo onu kad je na forumu brewer domacu napravio i kakva jeSaian wrote:

agnostic_front wrote:Ko ne voli Brewdog pive, qrac mu se ne diže.
Tomahawk11 wrote:Paulaner Münchner Hell - ide ko djeca u skolu![]()
Probao sam i ja tu mutnu, nisam bio odusevljen.channel10 wrote:Tomahawk11 wrote:Paulaner Münchner Hell - ide ko djeca u skolu![]()
Sinoc sam jednu streso i stvarno je pitka. Poslije nje otvorim ovu drugu Paulaner sto se ima kupiti u Konzumu (mutna, psenicna), popio mozda trecinu, ostalo bacio
. Jednostavno ne sjeda. Onda otvorio Tuborg u koji sam se kleo i tek tad sam shvatio koliko je sati i da ne moze ni blizu recimo ovoj Hellusi
![]()
Jucer sam kupio i Erdinger i on je veceras na tapeti.