najbolje pivo?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
iTo

#1051 Re: najbolje pivo?

Post by iTo »

frngla wrote:Sarajevsko premium skroz OK piva, ne znam čemu toliko naprđivanje, pa nijedna piva iz okruženja nije nešto aman dobra...

ma kad vidis kakvo smece fale ti isti koji kude Sarajevsku sve ti bude jasno...
dinoEL

#1052 Re: najbolje pivo?

Post by dinoEL »

frngla wrote:Sarajevsko premium skroz OK piva, ne znam čemu toliko naprđivanje, pa nijedna piva iz okruženja nije nešto aman dobra...
kako sam "provalio" prije 10tak dana premium samo njega pijem. Za 1,15 KM mi je nekako najbolji omjer uloženog i dobijenog :bih:
LoveIsGone

#1053 Re: najbolje pivo?

Post by LoveIsGone »

simonese wrote:
LoveIsGone wrote:Neki dan uzeo u onom Šamon marketu Weiss Damm, 2.00 KM, dobra piva, bogat okus, dosta drugačije od ovih raznoraznih splačina...
hefe-weissbier odlicna,samo moras sve u casu da se germa rasporedi :thumbup:
Ja sam ga ohladio baš dobro i iz flaše popio :D ... sljedeći put ću uzet više komada i u čašu lagano. Stvarno dobar okus, ne može u rečenicu stati sa ovim raznoraznim pivama... Bolje nekada dati 2 KM u prodavnici pa popiti dobru pivu, nego kojegdje za 3.5-4 KM piti pive sumnjivog kvaliteta.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1054 Re: najbolje pivo?

Post by Tomahawk11 »

Paulaner Münchner Hell - ide ko djeca u skolu :D
Bas mi je leglo....odem neki dan u Bingo, kad nema vise :sad: valja obnove zalihu.
Partijaner

#1055 Re: najbolje pivo?

Post by Partijaner »

Tomahawk11 wrote:Paulaner Münchner Hell - ide ko djeca u skolu :D
Bas mi je leglo....odem neki dan u Bingo, kad nema vise :sad: valja obnove zalihu.
Moj cojk. 8-)
spacek

#1056 Re: najbolje pivo?

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:28, edited 1 time in total.
makthemak

#1057 Re: najbolje pivo?

Post by makthemak »

Jack Be Nimble wrote:Nisam ljubitelj PaleAles jer je "tanka" to jest nema nekog jaceg okusa. Al u Julu kada udari 38C onda nema bolje hladnije pive od te.

IPA ima jaci okus i obicno alkohol je nekih 5.5-7.5%. Ima takodjer Double/Imperial IPA sto je izum Americkih mikro pivnica i ima jaci okus sa alkoholom 8-11%.

Double IPA i DoppelBeck dobri uz janjetinu.
Nema nista bolje nego kad brewdogova Hardcore IPA udari po jeziku pa 5 sati poslije popijene flase osjecas hmelj koliko ga ima. Stvarno treba jaca hrana uz DIPU
makthemak

#1058 Re: najbolje pivo?

Post by makthemak »

channel10 wrote:Kakva je Corona? Vidim neki dan da je ima kupiti u konzumu, ali odustao zbog cijene :) . Uzeo Bud i da probam Paulaner.
Corona je generalno jedna od najlosijih piva na svijetu, nego je marketing digao u nebesa iako kod nas raja valjda konta sto je skuplje da je bolje.
Ako ti nije zao dat oko 3 KM za flasu uzmi Erdinger koji je 5000x bolji od corone
makthemak

#1059 Re: najbolje pivo?

Post by makthemak »

Zanimljivo da neko pohvali lager paulanerov meni se ne svidja nji9hov lager al zato psenicno i salvator su vrhunske pive
Cybernetic

#1060 Re: najbolje pivo?

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 15:13, edited 1 time in total.
jasko_ba

#1061 Re: najbolje pivo?

Post by jasko_ba »

Tuzlansko i Sarajevsko uglavnom, extra pive. Tu i tamo se zna udrobiti na Karlovackom.
Jack Be Nimble

#1062 Re: najbolje pivo?

Post by Jack Be Nimble »

makthemak wrote:
Jack Be Nimble wrote:Nisam ljubitelj PaleAles jer je "tanka" to jest nema nekog jaceg okusa. Al u Julu kada udari 38C onda nema bolje hladnije pive od te.

IPA ima jaci okus i obicno alkohol je nekih 5.5-7.5%. Ima takodjer Double/Imperial IPA sto je izum Americkih mikro pivnica i ima jaci okus sa alkoholom 8-11%.

Double IPA i DoppelBeck dobri uz janjetinu.
Nema nista bolje nego kad brewdogova Hardcore IPA udari po jeziku pa 5 sati poslije popijene flase osjecas hmelj koliko ga ima. Stvarno treba jaca hrana uz DIPU
Izgleda da se ta skotska Brewdog ne moze naci u Americi :sad:
Yapi Yapo

#1063 Re: najbolje pivo?

Post by Yapi Yapo »

upravo pijem FranZberg, vrh piva

Krombacher isto jaka

probao sam nedavno Lowenbrau, ne sviđa mi se, gorko previše
Tomahawk11
Globalni moderator

#1064 Re: najbolje pivo?

Post by Tomahawk11 »

makthemak wrote:
Zanimljivo da neko pohvali lager paulanerov meni se ne svidja nji9hov lager al zato psenicno i salvator su vrhunske pive
Meni se svidjelo. Pitko je, nema nus pojava.
Salvator svakako, spominjan je vec.
channel10

#1065 Re: najbolje pivo?

Post by channel10 »

makthemak wrote:
channel10 wrote:Kakva je Corona? Vidim neki dan da je ima kupiti u konzumu, ali odustao zbog cijene :) . Uzeo Bud i da probam Paulaner.
Corona je generalno jedna od najlosijih piva na svijetu, nego je marketing digao u nebesa iako kod nas raja valjda konta sto je skuplje da je bolje.
Ako ti nije zao dat oko 3 KM za flasu uzmi Erdinger koji je 5000x bolji od corone
Probat cu onda Erdinger ako je tako. Nije jeftino, ali svakako nisam pivopija (popijem 1-2 pive max.) pa se moze platiti. Recimo za 1.Maj sam popio samo 4 mala tuborga :) i meni dosta.
Warashii

#1066 Re: najbolje pivo?

Post by Warashii »

Huh evo sad uzeh par boca Leffe Brune i mogu reci da mi je jako lijepo pivo.
:thumbup:
topcam
Vozim: uzbrdo

#1067 Re: najbolje pivo?

Post by topcam »

Pitarrr82 wrote:
topcam wrote:
makthemak wrote: Jbg recimo meni su pale ale i india pale ale najdrazi stilovi piva a da treba jeziku da se navikne treba, mada su ti je vjerovatno dali prehladnu, ona ipak treba bit malo toplija 5-6-7 stepeni ona mora imat da bi ispustila svoje okuse i iskoristila svoj puni potencijal
Gdje to pive daju, da odem da mi daju koju :lol:

Vjerovatno ih ima raznih, ja naletio na neku losu ili koja mi ne odgovara. Inace kod pive volim klasican ukus. One "karafeke" Sol, Desperados
i kako se zovu, tu jednu mogu popiti, a ovo je bilo u istom stilu, samo sto limun nije nabijen u grlic flase nego iscijedjen da tako kazem.

I onaj limun sto nabiju u Sol, uzmem samo da dezinfikujem grlic flase, koliko toliko da spasim "ukus" pive.

Limun solo ili u caju mogu kad sam hasta (pu, pu, pu). U salati, pivi, ne bas.

To je onda prije bio cider nego pale ale :)
Eh, probao drugu i vec osjetljiva razlika, dobra. Neocekivano dobro je prijala.

Ovo je vec nesto drugo, i usput sto mogu reci je, cijena ne diriguje kvalitetom.

Image
mayab

#1068 Re: najbolje pivo?

Post by mayab »

channel10 wrote:
makthemak wrote:
Probat cu onda Erdinger ako je tako. Nije jeftino, ali svakako nisam pivopija (popijem 1-2 pive max.) pa se moze platiti. Recimo za 1.Maj sam popio samo 4 mala tuborga :) i meni dosta.
Ovo boldirano si dobro napisao, čista prodaja muda pod bubrege sve zahvaljujuci dobrom marketingu, sto bi rekli, dobar marketing će ti prodati i govno, i ubijediti te da si praaavo dobro prosao!
Koliko sam ja u toku, Corona je bazirana na kukuruzu, sto po misljenju "švaba" spada u niže vrijedna piva!
Bilo koje poredjenje Corone sa Erdingerom(a tu se radio o psenicnom pivu) je po meni nemoguce, nebo i zemlja, totalno razlicite stvari.Pšenično pivo ili voliš ili ga ne mozes smisliti zbog karakterističnog i punog okusa.....

....... http://fanfo.org/2010/10/24/povijest-psenicnog-piva/
skuterumoj

#1069 Re: najbolje pivo?

Post by skuterumoj »

matic.ivan wrote:
skuterumoj wrote:Ko ima priliku, mogucnost preporucujem Flensburger i Mühlen-Kölsch.
Gdje ima da se kupi ?
Ne znam. Prosli put pio u Köln(Kelnu).
Saian

#1070 Re: najbolje pivo?

Post by Saian »

makthemak wrote:
Saian wrote:Image
Ja ljepsu boju dipe nisam vidio mozda samo onu kad je na forumu brewer domacu napravio i kakva je

IPA ol d vej, otkako sam slomio jezik za hoppy tejst, pilsneri, lageri i ine pizdarije mi svi nekako malokusni, prokleCtvo, no svako svoj krst nosi :oops:

konZa

Image
agnostic_front

#1071 Re: najbolje pivo?

Post by agnostic_front »

Ko ne voli Brewdog pive, qrac mu se ne diže.
Pitarrr82

#1072 Re: najbolje pivo?

Post by Pitarrr82 »

agnostic_front wrote:Ko ne voli Brewdog pive, qrac mu se ne diže.

Hahah probao sam onu Punk Ipa jos prije par godina, prosjecna :mrgreen:
channel10

#1073 Re: najbolje pivo?

Post by channel10 »

:thumbup: Sinoc sam jednu streso i stvarno je pitka. Poslije nje otvorim ovu drugu Paulaner sto se ima kupiti u Konzumu (mutna, psenicna), popio mozda trecinu, ostalo bacio :D . Jednostavno ne sjeda. Onda otvorio Tuborg u koji sam se kleo i tek tad sam shvatio koliko je sati i da ne moze ni blizu recimo ovoj Hellusi :)
Jucer sam kupio i Erdinger i on je veceras na tapeti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1074 Re: najbolje pivo?

Post by Tomahawk11 »

channel10 wrote:
:thumbup: Sinoc sam jednu streso i stvarno je pitka. Poslije nje otvorim ovu drugu Paulaner sto se ima kupiti u Konzumu (mutna, psenicna), popio mozda trecinu, ostalo bacio :D . Jednostavno ne sjeda. Onda otvorio Tuborg u koji sam se kleo i tek tad sam shvatio koliko je sati i da ne moze ni blizu recimo ovoj Hellusi :)
Jucer sam kupio i Erdinger i on je veceras na tapeti.
Probao sam i ja tu mutnu, nisam bio odusevljen.
rumenige_brajtner

#1075 Re: najbolje pivo?

Post by rumenige_brajtner »

pšenično pivo treba prije nego što se počne piti malo protresti (ako je u flaši), da se talog koji se nalazi na dnu pomiješa sa pivom, i tek tad pivo ima puni okus.
inače, paulaner hefeweizen je meni jedno od boljih piva koje se mogu kupiti kod nas. od pšeničnih je la trappe witte još i bolje.
Post Reply