Ukrajina

Post Reply
flexibila

#1051 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

udar 99 wrote:
Klavikula wrote:inace @Opetja ne velica fasizam, naprotiv. samo na avataru ima logo fasisticke Svobode. antifasizam, nema sta :run:

mars partije Svoboda ( teski crnjak , oni velicaju tipove poput Arkana i Ante Pavelica )
extremno desni
i sada ih pumpaju sa milionima dolara i eura
joj jadna Ukrajino !

ovo BBC izvjestava , ( u medju vremenu su se dokopali oko par hiljada komada oruzja iz policijskih stanica i nekoliko kasarni )

Ovako isto su nacisti sa bakljama marsirali 30-tih, a jos BBC daje analizu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Opetja033

#1052 Re: Ukrajina

Post by Opetja033 »

Stavio sam avatar Svobode ponajvise kao podjebavanje Putinoljubaca na forumu. Mislio sam da je Svoboda nacionalisticka organizacija, desnicarska stranka medjutim tek jutros sam detaljno iscitao neke stvari o njima i njihov pogled na svijet nije kompatibilan sa mojim. I tu sam pogrijesio, priznajem.
Ne smatram ih nacistima, ne smatram ih fasistima ali u mnogim kljucnim stvarima poput pogleda na demokratiju i vladavinu prava, parlamentarizam,itd - ne dijelim njihovu ideologiju.

Najveci razlog zasto sam stavio avatar Svobode jeste historijsko revizionisticko smece koje je jedan forumas napisao a u kojem naziva ukrajinskog heroja i borca za slobodu Stepana Bandera "nacistickim smecem". Covjeka koji je dobar dio II svj. rata proveo u nacistickim koncentracionim logorima naziva nacistickim smecem samo zbog njegovog izrazenog antikomunistickog i antiruskog stava.

Bilo kako bilo, vidim da je Putinova pudlica proglasila primirje. Isto tako vidim da ukrajinski borcu za slobodu ne jebu to primirje ni 5% jer su svjesni koliko puta je do sada pogazio svoju rijec. Yanukovych ima vrlo prepoznatljiv modus operandi: brutalnom policijskom akcijom pokusa ugasiti proteste, kada to ne upali vrati svoje kerove na udicu, situacija se smiri par dana/sedmica da bi opet napao demonstrante ali sada sa vecom silom.
Drago mi je da su demonstranti to uvidjeli i izgleda da nece posustati jer imaju momentum. Sada nista manje od prijevremenih predsjednickih i parlamentarnih izbora nece prihvatiti.
flexibila

#1053 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

Opetja033 wrote:Stavio sam avatar Svobode ponajvise kao podjebavanje Putinoljubaca na forumu. Mislio sam da je Svoboda nacionalisticka organizacija, desnicarska stranka medjutim tek jutros sam detaljno iscitao neke stvari o njima i njihov pogled na svijet nije kompatibilan sa mojim. I tu sam pogrijesio, priznajem.
Ne smatram ih nacistima, ne smatram ih fasistima ali u mnogim kljucnim stvarima poput pogleda na demokratiju i vladavinu prava, parlamentarizam,itd - ne dijelim njihovu ideologiju.

Najveci razlog zasto sam stavio avatar Svobode jeste historijsko revizionisticko smece koje je jedan forumas napisao a u kojem naziva ukrajinskog heroja i borca za slobodu Stepana Bandera "nacistickim smecem". Covjeka koji je dobar dio II svj. rata proveo u nacistickim koncentracionim logorima naziva nacistickim smecem samo zbog njegovog izrazenog antikomunistickog i antiruskog stava.

Bilo kako bilo, vidim da je Putinova pudlica proglasila primirje. Isto tako vidim da ukrajinski borcu za slobodu ne jebu to primirje ni 5% jer su svjesni koliko puta je do sada pogazio svoju rijec. Yanukovych ima vrlo prepoznatljiv modus operandi: brutalnom policijskom akcijom pokusa ugasiti proteste, kada to ne upali vrati svoje kerove na udicu, situacija se smiri par dana/sedmica da bi opet napao demonstrante ali sada sa vecom silom.
Drago mi je da su demonstranti to uvidjeli i izgleda da nece posustati jer imaju momentum. Sada nista manje od prijevremenih predsjednickih i parlamentarnih izbora nece prihvatiti.
opetja033 kao po ubicaju mlatis praznu slamu i prosipas suplje, dosadan si i bogu i narodu. :!:
Opetja033

#1054 Re: Ukrajina

Post by Opetja033 »

flexibila wrote:
Opetja033 wrote:Stavio sam avatar Svobode ponajvise kao podjebavanje Putinoljubaca na forumu. Mislio sam da je Svoboda nacionalisticka organizacija, desnicarska stranka medjutim tek jutros sam detaljno iscitao neke stvari o njima i njihov pogled na svijet nije kompatibilan sa mojim. I tu sam pogrijesio, priznajem.

opetja033 kao po ubicaju mlatis praznu slamu i prosipas suplje, dosadan si i bogu i narodu. :!:
Obzirom da je ovo javni forum, onako potpuno iskreno da ti kazem: neopisivo me boli neka stvar o tome kako ti shvatas moje komentare. Ako sam ti dosadan imas opciju "ignore" i svi sretni. Napravi blog ili svoj sopstveni forum pa odredjuj ko ce sta i gdje pisati. Ovdje neces.
Je li jasno?
biske

#1055 Re: Ukrajina

Post by biske »

area51 wrote:
sportman1 wrote:- hoce li rusi uletit sa svojim tenkovima? bio bi za njih poraz da im se nato instalira u dvoristu.
Sve je ovo dogovor Rusa i Amera,nemoj da budete naivni.I jedni i drugi će ćapiti po dio Ukrajine i bog te veselio.Uskoro očekujte liniju razgraničenja 8-)
:thumbup:
biske wrote:biće ovo 51-49 i vozdra...
http://www.klix.ba/forum/ukrajina-p9735 ... 2#p9735672
Opetja033

#1056 Re: Ukrajina

Post by Opetja033 »

Regionalno Vijece Lviva proglasilo samostalnost u odnosima sa Yanukovychevim rezimom te su saopcili kako nece prihvatati odluke rezima iz Kijeva.
Kikibombona

#1057 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:Regionalno Vijece Lviva proglasilo samostalnost u odnosima sa Yanukovychevim rezimom te su saopcili kako nece prihvatati odluke rezima iz Kijeva.
Koji debili majko mila. Imaju vecinu a rizikuju da izgube polovicu drzave (progresivniju polovicu).

Zasto ne sacekaju izbore?

Ako se zaguzica, ako se povuce linija razgranicenja, istok ce biti samostalan. Najveci i najprogresivniji gradovi su na istoku. Sve redom veliki, milionski gradovi, proruski orjentisani. Nema sanse da bi Rusija dozvolila njihov pad u slucaju rata.

Trebali su sacekati izbore i skinuti Janukovica ako vec imaju vecinu.
Opetja033

#1058 Re: Ukrajina

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:Regionalno Vijece Lviva proglasilo samostalnost u odnosima sa Yanukovychevim rezimom te su saopcili kako nece prihvatati odluke rezima iz Kijeva.
Koji debili majko mila. Imaju vecinu a rizikuju da izgube polovicu drzave (progresivniju polovicu).

Ako se zaguzica, ako se povuce linija razgranicenja, istok ce biti samostalan. Najveci i najprogresivniji gradovi su na istoku. Sve redom veliki, milionski gradovi, proruski orjentisani. Nema sanse da bi Rusija dozvolila njihov pad u slucaju rata.

Nisu proglasili samostalnost od Ukrajine vec samostalnost naspram rezima.

Sent from my ST18i using Tapatalk 2
Kikibombona

#1059 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote: Nisu proglasili samostalnost od Ukrajine vec samostalnost naspram rezima.

Opasna rabota. Znas i sam gdje vodi agresivno antiustavno djelovanje.

Upustaju se u bespotreban rizik. Vecina stanovnistva su Ukrajinci i sigurno ne zele podjelu drzave. Klicko i debili oko njega pokusavaju to promijeniti i rade u korist majcice Rusije. Ako izbije rat, Ukrajina ce se raspasti.

Vidjeli smo u Gruziji kako Rusija djeluje kada ima pokrice i opravdanje. U Ukrajini bi stitili etnicke Ruse i proruski orjentisane Ukrajince. Znamo svi na koji nacin to rade.
biske

#1060 Re: Ukrajina

Post by biske »

Opetja033 wrote:
Kikibombona wrote:

Nisu proglasili samostalnost od Ukrajine vec samostalnost naspram rezima.

e jebiga vala više. pa to su i naši domaći srbi proglasili nakon plebiscita devedezdruge. o čemu se drugom ovdje radi osim o proglašenju jedne "sao" koja se zove Lviv?
da ne bude zabune, u povlačenju paralele sa historijskim događajima ni u kom slučaju ne poistovjećujem grad Lviv i city of Pale.
flexibila

#1061 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

Opetja033 wrote:
flexibila wrote:

Obzirom da je ovo javni forum, onako potpuno iskreno da ti kazem: neopisivo me boli neka stvar o tome kako ti shvatas moje komentare. Ako sam ti dosadan imas opciju "ignore" i svi sretni. Napravi blog ili svoj sopstveni forum pa odredjuj ko ce sta i gdje pisati. Ovdje neces.
Je li jasno?
Apsolutno se slazem, javni forum javno misljenje. U cemu je greska.
The 51st State

#1062 Re: Ukrajina

Post by The 51st State »

Kikibombona wrote:

ne budi ljiga i budi principijelan u stavovima, sto tako za egipat nisi pricao. ah da, tamo su babaroge od muslimanske brace...
flexibila

#1063 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

The 51st State wrote:
Kikibombona wrote:

ne budi ljiga i budi principijelan u stavovima, sto tako za egipat nisi pricao. ah da, tamo su babaroge od muslimanske brace...
Nije babaroga, vec Egipat je druga prica i druga sredina, koja nema veze sa Ukrajinom . Nemojmo mijestati grah i kupus :wink:
Kikibombona

#1064 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

The 51st State wrote: ne budi ljiga i budi principijelan u stavovima, sto tako za egipat nisi pricao. ah da, tamo su babaroge od muslimanske brace...
Svaka drzava je prica za sebe.

Egipatsko drustvo je homogeno, opasnost od raspada drzave nikada nije postojala. Za dijelove Egipta se nisu borili vukovi poput Rusije i Amerike. Cjelovitost drzave ni u jednom trenutku nije bila upitna.

Velika i sustinska razlika.

Mozda nisi primjetio, ali ja se uopste ne svrrstavam na stranu Janukovica, niti smatram da je Ukrajini mjesto u nekakvoj uniji sa Rusijom. I jedno i drugo sam istakao ranije na ovoj temi.

Da me nisi zamjenio sa nekim ili mozda nisi upratio tok diskusije?
Last edited by Kikibombona on 20/02/2014 11:50, edited 1 time in total.
Challenger__

#1065 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Galicija, provincija na krajnjem zapadu Ukrajine.

Image
Challenger__ wrote:
- Ima jedna predrasuda koja glasi da su pogledi Moskve i Kijeva različiti. Netačno. Ni Kijev ni Moskva ne ljube Galiciju i okolinu. Oni koji su pokrenuli ovaj haos, izgubiće Ukrajinu a dobiti 5 miliona kokuza sa krajnjeg zapada Ukrajine.

Prave uslugu i Kijevu i Moskvi.
flexibila

#1066 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

Challenger__ wrote:

Image
Challenger__ wrote:
- Ima jedna predrasuda koja glasi da su pogledi Moskve i Kijeva različiti. Netačno. Ni Kijev ni Moskva ne ljube Galiciju i okolinu. Oni koji su pokrenuli ovaj haos, izgubiće Ukrajinu a dobiti 5 miliona kokuza sa krajnjeg zapada Ukrajine.

Challenger :thumbup: :thumbup:
Challenger__

#1067 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Kakvih 51, 49%. Ako bude podjele, u najboljem slučaju Galičani i ekipa mogu dobaciti do granice provincije Žitomir (oho-ho zapadno od Kijeva). Uz punu referendumsku saglasnost čitave Ukrajine i opšte slavlje u zemlji. Ukratko, oni koji su pokrenuli haos, pojma nemaju šta je Ukrajina.
Opetja033

#1068 Re: Ukrajina

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:

Image
Challenger__ wrote:

Stanovnici Kijeva su, politicki, mnooooooogo blizi Lvivu nego Moskvi. ProEU stranke redovno pobjedjuju na lokalnim izborima u tom gradu.

UPDATE: Novi zestoki sukobi u Kijevi. Prema nekim informacijama (Kiev Post) od jutros je poginulo 35 ljudi u Kijevu. AFP tvrdi da je 25 osoba poginulo. Policija je potvrdila smrt jednog njihovog clana.
Challenger__

#1069 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Ne vjeruj svemu što piše. Ovo nije sukob "Moskve" i Ukrajine, nego Galicije i Ukrajine.

Uživaj.
The 51st State

#1070 Re: Ukrajina

Post by The 51st State »

Kikibombona wrote:
The 51st State wrote: ne budi ljiga i budi principijelan u stavovima, sto tako za egipat nisi pricao. ah da, tamo su babaroge od muslimanske brace...
Svaka drzava je prica za sebe.

Egipatsko drustvo je homogeno, opasnost od raspada drzave nikada nije postojala. Za dijelove Egipta se nisu borili vukovi poput Rusije i Amerike. Cjelovitost drzave ni u jednom trenutku nije bila upitna.

Velika i sustinska razlika.

Mozda nisi primjetio, ali ja se uopste ne svrrstavam na stranu Janukovica, niti smatram da je Ukrajini mjesto u nekakvoj uniji sa Rusijom. I jedno i drugo sam istakao ranije na ovoj temi.

Da me nisi zamjenio sa nekim ili mozda nisi upratio tok diskusije?
ako furas demokratske principe nema tu od drzave do drzave, ako se tako postavis onda vec zalazis na teren predubjedjenja i subjektivnog misljenja. takodjer nema nikakve opasnosti od raspada ukrajinske drzave osim ako se izvrsi agresija od strane rusije sto vidim ovdje neki gusteroidi zdusno prizivaju i prizeljkuju. izvini ako mi se ucinilo da si na tom fonu.
flexibila

#1071 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

Challenger__ wrote:Ne vjeruj svemu što piše. Ovo nije sukob "Moskve" i Ukrajine, nego Galicije i Ukrajine.

Uživaj.
Naklon do poda. :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Opetja033

#1072 Re: Ukrajina

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:Ne vjeruj svemu što piše. Ovo nije sukob "Moskve" i Ukrajine, nego Galicije i Ukrajine.

Uživaj.
Cuj ne vjeruj svemu sto se pise. Ako necu vjerovati rezultatima lokalnih izbora cemu onda da vjerujem? Tebi? Advance.hr?

Na zadnjim lokalnim izborima odrzanim u Kijevu prve tri stranke/bloka su zestoko antiruske i proEU. Ta tri bloka/stranke su osvojili 64% glasova. Tu jos nisu uracunate druge, manje stranke, koje nisu bile medju prve tri.

Dakle pricati o Kijevu kao promoskovskom gradu je neozbiljno. Kao sto rekoh, kada su u pitanju euroatlantske integracije i antiruski stav ne postoji razlika izmedju Kijeva i Lviva.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kiev_local_election,_2008

Ovo je sukob slobodarskog ukrajinskog naroda i proruske elite i industrijskih gradova istocne Ukrajine. Galicija i Lviv su samo DIO prvog bloka, koji je mnogo veci i mnogo siri od same Galicije.

Uz duzno postovanje, ali tvoje misljenje ili wisheful thinking, nije i nikada nece predstavljati argument. Bilo kome.
ljetna kiša

#1073 Re: Ukrajina

Post by ljetna kiša »

Challenger__ wrote:Kakvih 51, 49%. Ako bude podjele, u najboljem slučaju Galičani i ekipa mogu dobaciti do granice provincije Žitomir (oho-ho zapadno od Kijeva). Uz punu referendumsku saglasnost čitave Ukrajine i opšte slavlje u zemlji. Ukratko, oni koji su pokrenuli haos, pojma nemaju šta je Ukrajina.
Tako je. Taj scenario bi bio najviše što bi Zapad mogao da dobije.
Sve što vrijedi, privreda, prirodni (naravno i resursi vode) i ljudski resursi - sve je na istoku. Usuđujem se da prognoziram da će jedino Galicija da ode iz Ukrajine i da će tu oblast Zapad kontrolisati. Zapadu zauhar i da toliko priđe Rusiji, obzirom koliko su oslabili u zadnje vrijeme.
Opetja033

#1074 Re: Ukrajina

Post by Opetja033 »

Opetja033 wrote:

Uživaj.
Cuj ne vjeruj svemu sto se pise. Ako necu vjerovati rezultatima lokalnih izbora cemu onda da vjerujem? Tebi? Advance.hr?

Na zadnjim lokalnim izborima odrzanim u Kijevu prve tri stranke/bloka su zestoko antiruske i proEU. Ta tri bloka/stranke su osvojili 64% glasova. Tu jos nisu uracunate druge, manje stranke, koje nisu bile medju prve tri.

Dakle pricati o Kijevu kao promoskovskom gradu je neozbiljno. Kao sto rekoh, kada su u pitanju euroatlantske integracije i antiruski stav ne postoji razlika izmedju Kijeva i Lviva.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kiev_local_election,_2008

Ovo je sukob slobodarskog ukrajinskog naroda i proruske elite i industrijskih gradova istocne Ukrajine. Galicija i Lviv su samo DIO prvog bloka, koji je mnogo veci i mnogo siri od same Galicije.

Uz duzno postovanje, ali tvoje misljenje ili wisheful thinking, nije i nikada nece predstavljati argument. Bilo kome.
Da dodam jos i ovo: na zadnjim lokalnim izborima u Kijevu, rezimska stranka "Stranka regija" predsjednika Yanukovitja je osvojila citavih 3,95% glasova a njihov kandidat za gradonacelnika Kijeva manje od 3%.

Dakle proruski i anti euroatlantski blok u Kijevi je podrzan od strane 5-6% (da dodamo jos par minornih stranaka osim Stranke Regija) biraca. I onda dodje Chelli i prica o razlikama izmedju Lviva i Kijeva a oba grada/regije preziru Ruse, prorusku elitu i istocne dijelove Ukrajine.
Opetja033

#1075 Re: Ukrajina

Post by Opetja033 »

INTERFAX: Prema izvjestajima ljekara vecina danasnjih zrtava na trgu Maidan je ubijena snajperskom vatrom od strane profesionalaca: vecina je pogodjena hicima u glavu, vrat i srce. Broj zrtava snajperista se popeo na 13.
Post Reply