Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

fantom slobode

#1051 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by fantom slobode »

Dozer wrote:@Martinez
A sta bi ti, ali konkretno, poduzeo da se ovo stanje sanira? Sta je to sto bi moglo u BiH napraviti normalan i pristojan okvir za zivot svih njenih domicilnih gradjana? Samo bez floskularenja, ako je moguce. Daj konretne prijedloge.

Fantome, Tarabici nisu sigurno :)

guglaj dozer, guglaj, stipu se besmislenih komentara...
Great Cornholio

#1052 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Great Cornholio »

Ovako Evropu vide Bosanci, a Bošnjaci, bosanski Srbi i bosanski Hrvati, bi Evropu "podijelili" potpuno drugačije.

Image

Uploaded with ImageShack.us
Steely Dan

#1053 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Steely Dan »

Corto Maltese wrote:Diaspora možda spava, ali lokalne snage ne posustaju. Napad na Čitluk je počeo. Neće oni nama štipat naše konobarice:

http://--- NO LINKS ---/wp/?p=73043
Trojica pijanih nasilnika preksinoć su oko 21 sata izazvali krvavi nered u jednom kafiću
u Čitluku gdje su najprije pretukli i nožem izboli čovjeka,
a potom su bocama i pepeljarama gađali policajce koji su ih došli uhititi.

Ipak, policajci su ih na kraju uspjeli svladati i odvući u postaju, gdje su se nasilnici i jučer nalazili na ispitivanjima. Kako neslužbeno doznaje Dnevni list, uhićeni su Ermin Turkeš, Admir Joldić i Miralem Zaimović.
“Njih trojica su iz Bosne
, iz Tešnja i Doboja. Oni su navečer nakon prepirke za stolom usred kafića napali Juru Filipovića iz Rame, tukli su ga i izboli nožem, a on je nekako uspio pobjeći iz kafića te je krvav došao do Doma zdravlja”, rekao je za Dnevni list izvor iz Policijske postaje Čitluk.

Zapovjednik PP Čitluk Ivica Arapović je potvrdio kako su nasilnici u kafiću dočekali policajce.

“Kada su ih policajci došli uhititi, oni su ih gađali predmetima iz kafića te vrijeđali. Budući da su pružali aktivan otpor, policajci su morali upotrijebiti silu te su ih svladali, a njih trojica će, osim za napad na Filipovića, morati odgovarati i zbog napada na policijske službenike”, kaže Arapović.

Na pitanje o motivima napada, čitlučki policijski zapovjednik odgovara da se to još utvrđuje, ali da postoje indicije da su se sukobili oko konobarice.

“Bila je tu jedna djevojka, konobarica, čini se da su se posvađali zbog nje, ali to će se utvrđivati tijekom istrage”, pojasnio je Arapović.

On je dodao da je izbodeni Filipović odvezen na liječenje u mostarsku bolnicu te da su mu liječnici sanirali rane od uboda nožem, koje su na kraju okarakterizirane kao
lakše tjelesne ozljede
.
Dosli iz Bosne :? A Citluk je inace u Africi :lol: Prebili ga izboli nozem a na kraju lakse tjelesne ozlijede . :lol: :lol: Objektivnost na herceg rvacki nacin radi i dalje punom parom .
Steely Dan

#1054 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Steely Dan »

Great Cornholio wrote:Ovako Evropu vide Bosanci, a Bošnjaci, bosanski Srbi i bosanski Hrvati, bi Evropu "podijelili" potpuno drugačije.

Image

Ja kao bosnac ni priblizno ovako ne vidim Evropu . Glupost i to malo zesca . Ovo mora da su Srbi napravili . Umjesto genocida stavili rakiju .
SpiritCrusher

#1055 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by SpiritCrusher »

Great Cornholio wrote:Ovako Evropu vide Bosanci, a Bošnjaci, bosanski Srbi i bosanski Hrvati, bi Evropu "podijelili" potpuno drugačije.

Image

aaahahahahah "Bankruptistan" :D
Paranoid

#1056 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

:lol: :lol: rich pussies...
hizo ramidovic

#1057 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by hizo ramidovic »

nije im ni ova svastika na pravoj lokaciji...
Dozer

#1058 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Dozer »

atorniji putnik wrote:
Dozer
Drugim rijecima, ti mislis da bi neko odavde protjerao Srbe danas, ili da je to bila namjera '92? Zajebava se ili si fakat ozbiljan?
Btw, ja ti nisam Bosnjak :D
a jesi li bosanac? ovo bez zajebancije pitam :-D
Naravno i uvijek.

Ma ne pada mi na pamet Fantome, nebitno je ionako :)
Last edited by Dozer on 18/12/2013 14:14, edited 1 time in total.
biske

#1059 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by biske »

Image

umjesto upitnika staviti "lansirna rampa za Brazil" i to bi bilo TO. :D

edit: i ovu svastiku ukinut...
Mister Yes

#1060 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Mister Yes »

huone wrote: Ja mislim da se Zapad vise boji spajanja RS-a i Srbije nego Bosne i Bosnjaka. Srbija sa RS-om bi predstavljala konstantnu prijetnju miru na Zapadnom Balkanu.

Zapad i dalje u Srbima vidi potencijalnog neprijatelja i ruskog satelita u jugoistocnoj Evropi.
Ok, to je tvoj stav. Meni djeluje potpuno besmisleno ali o ukusima se ne raspravlja :D
huone wrote: Ako bi Zapad bilo kada podrzao Srbe u secesiji to bi upravo bila zadnja kap koja bi radikalizovala Bosnjake i stvorila nestabilnu zonu na Balkanu i u Evropi. Je li to po tebi interes Zapada?
Kakva je sad to islamofobija? :D Ja lično ne mislim da će išta radikalizovati nas Bošnjake ali istina je da ovi na zapadu radije ne bi da se stvori opkoljena Bošnjačka država. Međutim ako se već mora stvoriti onda im je cilj da barem bude što manja.

Međutim ovo su stvari gdje se ne možemo složiti niti neko može dokazati da je u pravu. Vidjet ćemo šta će biti.
huone

#1061 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by huone »

Mister Yes wrote:Kakva je sad to islamofobija? :D
Nigdje nisam religiju spomenuo. :roll:
Ja lično ne mislim da će išta radikalizovati nas Bošnjake ali istina je da ovi na zapadu radije ne bi da se stvori opkoljena Bošnjačka država. Međutim ako se već mora stvoriti onda im je cilj da barem bude što manja.
Ti nisi normalan... :roll:

Ti stvarno vjerujes da se Zapad toliko boji par miliona Bosnjaka?

Bosnjaka koji se ne razlikuju puno od albanskih muslimana?

Je li tebi jasno sta znaci spajanje RS-a sa Srbijom? Je li tebi jasno da bi se i Hrvatska tome protivila jer bi ta nova uvecana Srbija predstavljala konstantnu prijetnju Hrvatskoj i njenoj obali?
mefistofilis

#1062 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by mefistofilis »

Dozer wrote:
atorniji putnik wrote:
Dozer
Drugim rijecima, ti mislis da bi neko odavde protjerao Srbe danas, ili da je to bila namjera '92? Zajebava se ili si fakat ozbiljan?
Btw, ja ti nisam Bosnjak :D
a jesi li bosanac? ovo bez zajebancije pitam :-D
Naravno i uvijek.

Ma ne pada mi na pamet Fantome, nebitno je ionako :)
ne znam da li je previse licno, ali ne mozes nikako dati pogresan odgovor.. Kada bi sutra bio prisiljen da se izjasnis ili kao bosnjak ili kao clan nekog drugog naroda, sta bi izabrao
Pismonosa

#1063 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Pismonosa »

"Bosniak" Komrad rides again!! :lol: :lol:
udrch

#1064 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by udrch »

čim je Kosovo iste boje kao i Srbija, zna se čija je ova karta..

rata neće biti, bar ne skoro..
Srbi ne smiju, jer bi izgubili i ovo što imaju, makar samo lovačkim oružjem ratovali..
mi nemamo potrebe, ionako će vrijeme učiniti svoje..
Hrvati..mislim..
Great Cornholio

#1065 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Great Cornholio »

udrch wrote:čim je Kosovo iste boje kao i Srbija, zna se čija je ova karta..
Al' vidi Bosna nije podijeljena, pa je izgleda nije pravio "pravi" Srbin.
Dozer

#1066 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Dozer »

Ne moze me niko natjerati da se izjasnim kao pripadnik bilo kojeg od 3 sveta konstitutivna naroda u BiH.
Nacionalno sam Bosanac, etnicki necu da se izjasnim nikako, a religija je moja licna stvar.

Tesko za shvatiti i prihvatiti? :)
Mister Yes

#1067 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Mister Yes »

Corto Maltese wrote:Posavski koridor probijen tenkovima, Kupres zauzet tenkovskim prodorom, u napadima na Bihać i na Goražde su stigli dokle im prodro najistureniji tenk, i ni metra dalje... osjećam se glupo dok pišem ove očigledne istine, pa te molim da kažeš da je gornje pitanje bilo šala.
Posavski koridor je dogovor. U Kupresu su većina bili Srbi i u opštini i u gradu. Od koga je zauzet? :? To što su tenkovi došli na taj prostor na samom početku rata teško da se može nazvati zauzimanjem u smislu o kojem pričamo. Bihać i Goražde su bile opkoljene enklave i zato su bili u teškoj situaciji. A zašto s tim tenkovima nisu ušli u Bihać i Goražde? Pa upravo zahvaljujući NATO avionima što je i poenta priče. Pitanje je bilo gdje su to imali uspjehe zahvaljujući prevashodno tenkovima a ne dokle su tenkovi stizali :roll: Da li su im pomogli? Pa naravno. Svaka puška je dobrodošla a kamoli tenk. Ali da li su bili ključni faktor u ratu? Ni u kojem slučaju. Ključni faktor su naravno bili veliki koji su dogovorili za njih prihvatljiv scenario. Kao što to uvijek biva.

Poenta sve priče je da je besmisleno mahati oružjem i prijetiti "mi imamo tenkove". Uopšte je besmisleno glumiti neku silu u ovakvoj državi i na ovom prostoru. Na osnovu tvojih ranijih postova čovjek bi zaključio da se slažeš sa tim ali možda i ne :?
mefistofilis

#1068 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by mefistofilis »

Dozer wrote:Ne moze me niko natjerati da se izjasnim kao pripadnik bilo kojeg od 3 sveta konstitutivna naroda u BiH.
Nacionalno sam Bosanac, etnicki necu da se izjasnim nikako, a religija je moja licna stvar.

nije, uopste,nego se prisjetih kako me jedan sa foruma napao zato sto sam se izjasnio kao bosanac. on bi gradio jedinstvenu BiH na temelju bosnjastva pa kontam kako vi (ovo vi ispada kao vi drugi, a ne nasi :-) ) gledate na to
hizo ramidovic

#1069 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by hizo ramidovic »

Mister Yes wrote:
Posavski koridor je dogovor. U Kupresu su većina bili Srbi i u opštini i u gradu. Od koga je zauzet? :? To što su tenkovi došli na taj prostor na samom početku rata teško da se može nazvati zauzimanjem u smislu o kojem pričamo. Bihać i Goražde su bile opkoljene enklave i zato su bili u teškoj situaciji. A zašto s tim tenkovima nisu ušli u Bihać i Goražde? Pa upravo zahvaljujući NATO avionima što je i poenta priče. Pitanje je bilo gdje su to imali uspjehe zahvaljujući prevashodno tenkovima a ne dokle su tenkovi stizali :roll: Da li su im pomogli? Pa naravno. Svaka puška je dobrodošla a kamoli tenk. Ali da li su bili ključni faktor u ratu? Ni u kojem slučaju. Ključni faktor su naravno bili veliki koji su dogovorili za njih prihvatljiv scenario. Kao što to uvijek biva.

Poenta sve priče je da je besmisleno mahati oružjem i prijetiti "mi imamo tenkove". Uopšte je besmisleno glumiti neku silu u ovakvoj državi i na ovom prostoru. Na osnovu tvojih ranijih postova čovjek bi zaključio da se slažeš sa tim ali možda i ne :?
u otesu.
Dozer

#1070 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Dozer »

Ma mene stalno napadaju, nazivaju ovako i onako, al - znas koliko me zaboli za to sto neki isprani mozak nije u stanju napraviti distinkcije? :izet:
madner

#1071 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Mister Yes wrote: Svakako da su im pomogli da uništavaju zgrade i imovinu. Ali za odbranu su im bila dovoljna minska polja uzimajući u obzir strateški položaj koji su imali to jest nepovoljan strateški položaj Bošnjaka. I gledajući lokalno (Sarajevo i druge enklave) ali i uopšte (opkoljenost Bošnjaka sa 2 neprijatelja).
Ne mozete sa ovim klovnom ozbiljno razgovarat.
hizo ramidovic

#1072 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by hizo ramidovic »

Mister Yes wrote:Znači ni Posavina nije bila dogovor? :?

Moralo se paziti == onaj ko kontroliše nebo kontroliše i zemlju

Znači tenkovi su im pomogli za odbranu od Armije BiH? Pošto očigledno ne možeš navesti primjer gdje su im pomogli za napad i osvajanje teritorije? :?

Svakako da su im pomogli da uništavaju zgrade i imovinu. Ali za odbranu su im bila dovoljna minska polja uzimajući u obzir strateški položaj koji su imali to jest nepovoljan strateški položaj Bošnjaka. I gledajući lokalno (Sarajevo i druge enklave) ali i uopšte (opkoljenost Bošnjaka sa 2 neprijatelja).
jel' ti ovo ozbiljno ili je neka zajebancija???
Mister Yes

#1073 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Mister Yes »

hizo ramidovic wrote:u otesu.
Ih? Baš tamo gdje je bio HVO i gdje i vrapci na grani znaju da ne bi da nije bio HVO. Bitno je razumjeti uzrok i posljedicu.
fantom slobode

#1074 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by fantom slobode »

Dozer wrote:Ne moze me niko natjerati da se izjasnim kao pripadnik bilo kojeg od 3 sveta konstitutivna naroda u BiH.

Tesko je shvatiti sto se ti anonimno izjasnjavas kao Bosanac...valjda ti treba za prikazivanje citaocima foruma...a eto religija je tvoja licna stvar...licna stvar je i tvoja nacionalnost. Posebno u uslovima ove forumske anonimnosti.

samo kreni sa edukacijom...
Havatar

#1075 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Havatar »

Image

Bosnjaci sigurno ne bi crtali nove granice po Evropi i pripajali Rusiji Ukrajinu, Gruziju, Armeniju, Azerbejdzan i Bjelorusiju 8-)
Locked