Sumnjam. Tristo poruka može li zamjena za ovo, može li zamjena za ono, kolikim god slovima da napišeš da ne odgovara zamjena opet mnogi neće pročitati i ponuditi će zamjenu._BataZiv_0809 wrote:Je li ko prodavo auto preko pika? Uspio prodat?
OLX.BA - sve o tome
Moderator: anex
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#1051 Re: PIK.ba-all about
-
shheff
#1052 Re: PIK.ba-all about
Prije 15 dana, dobio 400KM manje od cijene iz oglasa (9k), s tim što sam se potrudio da oglas ima detaljan opis sa što više info, a opet ne previše teksta i naravno seljačkih upadica top, novo, sjedi, pali, vozi, full fullova.._BataZiv_0809 wrote:Je li ko prodavo auto preko pika? Uspio prodat?
npr. ljetni set gume X, dimenzija, DOT X;
diskovi/plocice X (sifra) na toliko kkm
i tako dalje...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1053 Re: PIK.ba-all about
Hvala momci. Uradio sam pristojan oglas, nakrkao promociju, pa cemo vidjeti. Ne znam ni sam sta da ocekujem iskreno 
-
elk
#1054 Re: PIK.ba-all about
pa zar se ikako drugacije dolazi do auta
ja kupio(jednom) i prodao(dva puta,dosta brzo). imao sam srece,pa sam poslovao sa finim i postenim ljudima.
ja kupio(jednom) i prodao(dva puta,dosta brzo). imao sam srece,pa sam poslovao sa finim i postenim ljudima.
- Leopard_SA
#1055 Re: PIK.ba-all about
zrakomlat wrote:Nemam iskustva s pikom al pošto još niko nije odg, da makar ovo napišem.Leopard_SA wrote:Pozdrav,
Sutra ABd trebam poslati artikal kupcu brzom postom nakon sto sam se sa njim dogovorio preko OLX.ba
S obzirom da mi je ovo prvi put da saljem neki predmet u drugi grad, ne znam uopste sta trebam
Dogovorili smo se da mu posaljem predmet brzom postom.
Da li mi neko moze reci gdje predajem paket i kako zapravo to sve ide?
Unaprijed hvala
Kad mi u firmi šaljemo nešto brzom poštom, zovnemo ih, oni dođu kod nas u firmu, preuzmu paket i to je to. Znam da ovo nije ono što pitaš al vjerovatno je slična procedura.
Momci, izvinite jer tek sada odgovaram. Hvala Vam na informacijama i savjetimaMehemed wrote:Obavezno šalji preko OLX premium dostave. Pored toga što je jeftinije u slučaju povrata pošiljke(ako kupac ne preuzme) ne plaćaš ništa, dok ako nazoveš brzu poštu van OLXa plaćaš od 10 do 20KM, zavisi od pošte i težine paketa.
- seda
#1056 Re: PIK.ba-all about
haha_BataZiv_0809 wrote:Je li ko prodavo auto preko pika? Uspio prodat?
jesam ja. Ignorisao sve poruke, dok mi covjek nije poslao " kad te mogu nazvati, ozbilja sam musterija!". Ostalo smo zavrsili preko vibera
-
shandrprcSA
#1057 Re: PIK.ba-all about
ako izabere A2B dostavu, paket preuzmu isti dan ili najkasnije u toku sutrasnjeg dana a tebe pare donesu na adresu...uglavnom sve se brzo zavrsi (skuplja varijanta)Leopard_SA wrote:Pozdrav,
Sutra ABd trebam poslati artikal kupcu brzom postom nakon sto sam se sa njim dogovorio preko OLX.ba
S obzirom da mi je ovo prvi put da saljem neki predmet u drugi grad, ne znam uopste sta trebam
Unaprijed hvala
ako izabere BH PostExpress od momenta kad potvrdis narudzbu zna proteci i do 7 dana da te nazovu kako be pokupili paket...uglavnom osjedis (jeftinija varijanta)
- Leopard_SA
#1058 Re: PIK.ba-all about
Hvala na savjetushandrprcSA wrote:ako izabere A2B dostavu, paket preuzmu isti dan ili najkasnije u toku sutrasnjeg dana a tebe pare donesu na adresu...uglavnom sve se brzo zavrsi (skuplja varijanta)Leopard_SA wrote:Pozdrav,
Unaprijed hvala
ako izabere BH PostExpress od momenta kad potvrdis narudzbu zna proteci i do 7 dana da te nazovu kako be pokupili paket...uglavnom osjedis (jeftinija varijanta)
-
merlinka37
#1059 Re: PIK.ba-all about
Pozdrav forumski narode, znate li ima li neko da prodaje "pikredit", onako na više, a povoljno? 
-
Mehemed
#1060 Re: PIK.ba-all about
To je ilegalno i ubrzo počine masovno banovanje svih koji kupuju i prodaju pikredit na taj način(informacija iz prve ruke od osobe koja godinama radi u OLX-u/PIK-u), tako da ti nebi preporučio jer dat ćeš pare a izgubiti kredit.
- Edin H.
#1061 Re: PIK.ba-all about
Je'l Alfu?_BataZiv_0809 wrote:Je li ko prodavo auto preko pika? Uspio prodat?
-
merlinka37
#1062 Re: PIK.ba-all about
Aha, hvala ti, nek si mi rekao, pozzzMehemed wrote:To je ilegalno i ubrzo počine masovno banovanje svih koji kupuju i prodaju pikredit na taj način(informacija iz prve ruke od osobe koja godinama radi u OLX-u/PIK-u), tako da ti nebi preporučio jer dat ćeš pare a izgubiti kredit.
-
saabsa
#1063 Re: PIK.ba-all about
A kad im prijaviš prosto ih zaboli briga za to... Dva puta mi se desilo da ne dodju isti dan , čak se jednom potrefili praznici pa je kupac dobio robu nakon 5 dana umjesto sutradan.seoBIH wrote:Moraju doci unutar 24h i to na adresu. Isto je i sa povratom novca. Rekose mi da im obavezno prijavim ako to nije ispostovano, jer ne mogu znati sve dok im se ne prijavi.
BHPošta ima ugovor sa OLX-om, a sve ostalo oko toga da li su napravili problem, zakasnili ili šta već nije ničija odgovornost.
- iceman ze
#1064 Re: PIK.ba-all about
Odobrio u cetvrtak, kupcu stiglo u utorak, bhp express dostava. Sta je tu expresno?!
Zalio se, pojeo vuk magarca
Zalio se, pojeo vuk magarca
-
Mehemed
#1065 Re: PIK.ba-all about
U roku 24h ne znači isti dan, teoretski moraju doći u roku 24h od odobrenja narudžbe.saabsa wrote:A kad im prijaviš prosto ih zaboli briga za to... Dva puta mi se desilo da ne dodju isti dan , čak se jednom potrefili praznici pa je kupac dobio robu nakon 5 dana umjesto sutradan.
-
saabsa
#1066 Re: PIK.ba-all about
Ali 24 sata ne znači ni za narudzbu od jutros doći prekosutra popodne...Mehemed wrote:U roku 24h ne znači isti dan, teoretski moraju doći u roku 24h od odobrenja narudžbe.saabsa wrote:A kad im prijaviš prosto ih zaboli briga za to... Dva puta mi se desilo da ne dodju isti dan , čak se jednom potrefili praznici pa je kupac dobio robu nakon 5 dana umjesto sutradan.
-
Mehemed
#1067 Re: PIK.ba-all about
24h rok za preuzimanje, što se tiče dostave...saabsa wrote:Ali 24 sata ne znači ni za narudzbu od jutros doći prekosutra popodne...

-
saabsa
#1068 Re: PIK.ba-all about
hajde nema veze uporan si... Dva (2) puta došli prekosutra odnosno nakon puno više od dvadesetičetiri (24) sata. mjesto preuzimanja nije neka pripizdina nego Novi grad Sarajevo.Mehemed wrote:24h rok za preuzimanje, što se tiče dostave...saabsa wrote:Ali 24 sata ne znači ni za narudzbu od jutros doći prekosutra popodne...
- seoBIH
#1069 Re: PIK.ba-all about
Prijavi piku, uz jednu napomenu. Ukoliko narudžbu prihvatiš u 10h ujutro, imaju taj dan i do sutta u 10 da dodju po to. Ako ne dodju traži odgovornost imenom i prezimenom, kao i sta ce biti učinjeno kao i naredni put kasne.
Napomena se odnosi na to da ti stvarno ne igra ulogu sutradan da li je preuzeti u 10h ili 17h jer ionako pošiljka će krenuti taj dan oko 20h I sutradan je kod tvog kupca. No kako su seljaci odmah minut nakon isteka uputiti žalbu.
Napomena se odnosi na to da ti stvarno ne igra ulogu sutradan da li je preuzeti u 10h ili 17h jer ionako pošiljka će krenuti taj dan oko 20h I sutradan je kod tvog kupca. No kako su seljaci odmah minut nakon isteka uputiti žalbu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1070 Re: PIK.ba-all about
NijeEdin H. wrote:Je'l Alfu?_BataZiv_0809 wrote:Je li ko prodavo auto preko pika? Uspio prodat?
-
Mehemed
#1071 Re: PIK.ba-all about
Nisam pročitao u drugoj poruci da si to napisao već se nadovezao ponovo na onu prvu.saabsa wrote:Dva (2) puta došli prekosutra odnosno nakon puno više od dvadesetičetiri (24) sata. mjesto preuzimanja nije neka pripizdina nego Novi grad Sarajevo.
Žali se OLX administraciji, ako bude puno žalbi biti će nekog uspjeha od toga, morat će nešto uraditi povodom toga.
- ferratilis
#1072 Re: PIK.ba-all about
Sta mislite moze li se vjerovati ovom prodavcu? Nema dojmova niti imaju svoj sajt, ali im je ponuda stolica odlicna
Jbg predaleko je Ljubuski od Tuzle da odem probati.
https://tehnofeniksdoo.olx.ba/
https://tehnofeniksdoo.olx.ba/
- Bakir1
#1073 Re: PIK.ba-all about
Stavi realnu cijenu pa hoces_BataZiv_0809 wrote:Je li ko prodavo auto preko pika? Uspio prodat?
Dan kada ti neko izbroji te pare za talijana, mozes zvati drugim rodjendanom
- vjesticanametli
#1074 Re: PIK.ba-all about
Prodala auto u roku 2 sata na piku
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1075 Re: PIK.ba-all about
Hvala na trudu, ali ipak za ovih 13 godina sam čuo sve seljačke doskočice o italijanskim autima.Bakir1 wrote:Stavi realnu cijenu pa hoces_BataZiv_0809 wrote:Je li ko prodavo auto preko pika? Uspio prodat?![]()
Dan kada ti neko izbroji te pare za talijana, mozes zvati drugim rodjendanom