iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1051 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Weekend deal:Sierra Bees, Calendula, Soothing Skin Cream with Manuka Honey, 2 oz (60 g) 4.95$, inace kosta 18.95.

Ubacili su nove trials
http://www.iherb.com/21st-Century-Healt ... ode=tmc422 ovaj D vitamin je odlican pa ko nije kupovao do sada moze naruciti za 0.50$
I St. dalfour cajevi http://www.iherb.com/st-dalfour/teas-he ... ode=tmc422 su u trialsima takodjer

Kod za popust (ako neko smije trenutno narucivati :lol:)
TMC422
ili klik za automatski popust
duboka_misao

#1052 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by duboka_misao »

Evo ja narucih svasta nesto pa cemo vidjeti,hvala lady ubacih i ovu manuka kremu.
Queen_of_hearts

#1053 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Queen_of_hearts »

duboka_misao wrote:
Queen_of_hearts wrote:Jucer stigao paketic,3.5KM
Sokirana sam cinjenicom,da u paketu nista nije dirano,osim elfovog rumenila kojem je neki genijalac razderao onu vanjsku kutijicu (pa zalijepio poslije selotejpom ostatke kutije za rumenilo ) ,otvarao rumenilo (onu foliju sto stiti ogledalo sam nasla na dnu paketa) i nije zatvorio rumenilo kako treba uopste,pa je praha bilo po paketu .Sreca,nije se razbilo,nije izmrvljeno........ :roll:
Mislim,wtf......sta je ocekivao,da su kristali heroina utisnuti u rumenilo :-)
I da,odljepivala sam onaj njihov smedji selotejp sa paketa jedno 7-8 krugova,prije nego sam ugledala karton uopste
mislim da se nekoj teti sa carine svidjela boja rumenila pa da proba :D meni nisu kada nista dirali ni otvarali artikle
Vidis,ta mala ljudska zadovoljstva mi nisu pala na pamet :mrgreen:
Eh,eto.......ako se teti svidjelo,nek se ne zacudi neko ako mu bude falilo kakvo rumenilo u paketu uskoro :lol:
ema_

#1054 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ema_ »

I moj paket je stigao, javili mi moji :-D . Poslan je 15.4. ako se dobro sjećam, sa za mene najvećom narudžbom do sad od 40 dolara (bez shippinga i popusta silnih) i naplatili su samo 3.5 km :D :thumbup: .
kakaovac

#1055 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by kakaovac »

Podigla paket i platila 9,50. :( Teta u posti kaze da su procjenu napravili na posti carinjenja (sarajevo) na osnovu velicine i sadrzaja i oznacili kao vrijednosnu posiljku. Tezina: malo manje od 1,5 kg , vrijednost 33,14 $ , sadrzaj identican kao prethodna dva puta (kad sam platila po 3,50 KM)... ehh sad, zasto je spakovano u mnogo vecu kutiju nego prethodna dva puta (pa dopunjeno veeelikim zguzvanim papirom) to ne znam... :-) Naruceno bilo 10.04.
Kod za popust pri prvoj kupovini WFH044 ( ako se neko usudi :) )
ladyblue18

#1056 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Ja stvarno ne smijem da narucujem :-)

Sta mislite imal koristi da se javimo njima da ih zamolimo da pakuju u manje kutije :lol: :mrgreen:
I mene nervira sto dobijem kutijetinu i u njoj 3-4 proizvoda i tona papira.
Lunetina

#1057 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Lunetina »

kakaovac wrote:Podigla paket i platila 9,50. :( Teta u posti kaze da su procjenu napravili na posti carinjenja (sarajevo) na osnovu velicine i sadrzaja i oznacili kao vrijednosnu posiljku. Tezina: malo manje od 1,5 kg , vrijednost 33,14 $ , sadrzaj identican kao prethodna dva puta (kad sam platila po 3,50 KM)... ehh sad, zasto je spakovano u mnogo vecu kutiju nego prethodna dva puta (pa dopunjeno veeelikim zguzvanim papirom) to ne znam... :-) Naruceno bilo 10.04.
Kod za popust pri prvoj kupovini WFH044 ( ako se neko usudi :) )
Pa i meni je na listiću o prispijeću pošiljke stajalo 'vrijednosna pošiljka' (govorim o dva paketića koja sam podigla u petak 25.04.), jedan u vrijednosti 35,86$, a drugi 41,05$ (dakle, ne računam shipment, nego vrijednosti koje su stajale na paketićima), jedan zapakovan u maloj kutiji, a drugi u malo većoj i za oba sam platila po 3,5 KM... :? Nijedan nije prelazio težinu 1,8 kg.

Neko tu nešto debelo muti, ili carina ili pošta... Možda bi trebalo uputiti zajednički mail i carini i pošti da nam daju objašnjenje na osnovu kojih kriterija se za paketiće relativno istog sadržaja, vrijednosti i težine naplaćuju različiti iznosi prilikom preuzimanja.

EDIT: Na obavijesti je pisalo 'vrijednosno pismo', ali opet isti vrag...
Sanda88

#1058 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Sanda88 »

kad se promijenile opcije za shipping?
ja sam prije 5 dana narucila za $30 i kostalo me $4.
Paulaner

#1059 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Paulaner »

Evo sta kazu ovi iz carine,sad cu poslati mail i JP Poste BiH,pa da vidimo sta oni kazu,medjutim mislim da znam u cemu je fazon.Nova firma koja nam dostavlja paketice u svom protokolu napise da je to neka druga vrsta posiljke nego sto su pisali ovi iz DHL-a. Neka se neko ko je vjest sa engleskim obrati na chat iHerbu i nek malo prodiskutuje ili nek ta firma pravi oznake kao sto je pravio DHL ili neka nam povecaju tezinu paketa da bar znam zasto placam 17KM :-?

mail-Carine BiH
Poštovani,

Za dobijanje tražene informacije potrebno je da se obratite JP Pošta BiH, budući da se radi o taksi koju navedeno preduzeće naplaćuje prilikom otvaranja poštanskih pošiljki namijenjenih carinjenju, a ne Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Koliko je nama poznato, postoji posebna taksa koja se naplaćuje na pošiljku koja se smatra “paketom”, a posebna taksa na pošiljku koja se smatra “pismom”, što zavisi od težine navedene pošiljke.
Istu informaciju ipak morate provjeriti kod nadležnog preduzeća.

Lijep pozdrav
ladyblue18

#1060 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Lunetina wrote:
EDIT: Na obavijesti je pisalo 'vrijednosno pismo', ali opet isti vrag...
Ma nije, jel miloni pisala da su i njoj objasnili da se paketi tretiraju kao posta, osim ovako kad njima prahne na pamet da zahebavaju.
Sanda88 wrote:kad se promijenile opcije za shipping?
ja sam prije 5 dana narucila za $30 i kostalo me $4.
Ovo o cemu mi pricamo nije shipping

http://www.iherb.com/info/Contact
ja sam napisala u ovom formularu problem, da su im paketi preveliki, da nam naplacuje carina 7$ zbog toga i da razmotre mogucnost da pakuju u manje pakete bez papira onog. Napisala da smo im rastuce trziste i da bi im odgovaralo da razmotre molbu jer je nama previse davati 7$. :oops:
Pa posaljite i vi :)
Spomenite i mogucnost da je mozda i do USPS-a pa nek vide sa njima.

Btw ja sam pitala na temi o carini zna li neko mozda nesto vise o ovome, i nista konkretno.
Paulaner

#1061 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Paulaner »

Ladyblue 18 ,svaka cast,tako treba,ajde i ostali aktivirajte se nek se jos 4-5 osoba javi iHerbu sa istim problemom i valjda ce nesto uciniti po tom pitanju.
Ma sigurno je ljudi do ove nove firme koja dostavlja jer ja znam da je na papiricu uvijek pisalo pismonosna posiljka dok je DHL dostavljao,a sad sta pise nemam pojma :?

edit: Ja cekam odgovor od Poste BiH,al to ce vjerovatno sutra biti :thumbup:
Sanda88

#1062 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Sanda88 »

aa ok, vratila sam se malo.. shit, bog zna sta cu ja dobiti onda na carini :/
poslala sam i ja poruku, nadam se da ce 'piti vode'!
Queen_of_hearts

#1063 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Queen_of_hearts »

Poslala sam i ja poruku ,trebalo bi da oni to razrjese sa kompanijom za dostavu ,jer utice na njihovo poslovanje...
Eh sad,koliko mi njima uticemo na poslovanje,drugi je par carapa,al eto :mrgreen:
ladyblue18

#1064 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Poslali su mi odgovor na mejl, valjda jedan od onih c/p koje svima salju.

We apologize that you were unaware of the extra duties and taxes charged by your country's customs...itd... :roll:
lallla

#1065 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by lallla »

Nova narudžba! :D :D

http://www.iherb.com/Earth-Balance-Natu ... ode=DGT943 - savršen je, morala sam ga opet naručiti :cerek:

http://www.iherb.com/Peanut-Butter-Co-S ... ode=DGT943 - za ovog sam čula da je dobar, pa da vidimo može li nadmašiti prethodnog :)

http://www.iherb.com/Physician-s-Formul ... ode=DGT943 - baš mi treba CC kremica, a ovu svi hvale...

http://www.iherb.com/Panda-Licorice-The ... ode=DGT943 - mmmm izgledaju baš primamljivo :D

http://www.iherb.com/Sierra-Bees-Organi ... ode=DGT943 - ovoga nikad dosta :mig:

Eto, nadam se da će stići u roku od 14 dana kao i prethodne :kava:

Kod za popust: DGT943
Klik tu za popust: http://www.iherb.com?rcode=DGT943
duboka_misao

#1066 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by duboka_misao »

danas presretoh postara koji mi rece vakoooo : nije do poste nego do carine carina inace naplacuje 3,5 km za otvaranje paketa a ako otvore paket i nadju u njemu nesto sto oni misle da je vece vrijednosti onda puknu 9,5 KM a inace kaze da je carina 3,5 KM za pakete do 100 KM vrijednosti. pa sad..... hajd znaj ko koga tu
Paulaner

#1067 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Paulaner »

Misterija rijesena :sad:
Poštovani,

Ukoliko je prispjela pošiljka zavedena kao pismo, taksa iznosi 2,50 KM + 1,00 KM poštarine a u slučaju da je ista zavedena kao paket onda je iznos 8,50 KM + 1,00 KM.

S poštovanjem,

Call Centar

S postovanjem,

JP BH Posta d.o.o. Sarajevo
Call Centre
Tel: 1312
Email: [email protected]
[email protected]
Web: http://www.posta.ba/1312cc
Znaci iHerb je promjenio firmu koja nam dostavlja i tako indirektno poskupio troskove,ne vjerujem da cu vise ista narucivati.Ne znam kakva je situacija sa stranicom vitacost,jeftiniju su od iHerba sto se izjednaci postarinom ali njihove pakete dostavlja jos uvijek DHL,sto znaci otvaranje je 3,5KM,samo im treba kontaktirat da vide da ima zainteresovanih iz BiH :thumbup:
Sanda88

#1068 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Sanda88 »

Message from iHerb on-line store:

Comment: i wish you would reconsider your packaging size since that affects how much they charge us at the customs here in bosnia (which is too high). please think about this, since i love shopping with you! thanks

Julie Ann (iHerb.com Customer Service)
Apr 28 15:34

Dear Customer,

Thank you for informing us your concern. I will raise this to my supervisor to let them know your concern to the packaging size that you are being charge too expensive by customs.

Thank you and have a great day!

Sincerely,

Julie Ann

Trebalo bi nas vise poslati poruke..
Sanda88

#1069 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Sanda88 »

duboka_misao wrote:danas presretoh postara koji mi rece vakoooo : nije do poste nego do carine carina inace naplacuje 3,5 km za otvaranje paketa a ako otvore paket i nadju u njemu nesto sto oni misle da je vece vrijednosti onda puknu 9,5 KM a inace kaze da je carina 3,5 KM za pakete do 100 KM vrijednosti. pa sad..... hajd znaj ko koga tu

pa onda nek' ne otvaraju i problem rijesen :lol:

btw, kako oni mogu "misliti" da je nesto vece vrijednosti, samo treba da pogledaju racun :roll:
valjda ima neka tabela pomocu koje odlucuju % carine?
ladyblue18

#1070 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Sanda88 wrote:Message from iHerb on-line store:

Comment: i wish you would reconsider your packaging size since that affects how much they charge us at the customs here in bosnia (which is too high). please think about this, since i love shopping with you! thanks

Julie Ann (iHerb.com Customer Service)
Apr 28 15:34

Dear Customer,

Thank you for informing us your concern. I will raise this to my supervisor to let them know your concern to the packaging size that you are being charge too expensive by customs.

Thank you and have a great day!

Sincerely,

Julie Ann

Trebalo bi nas vise poslati poruke..
Oni ko ovi nasi, ne mogu da se dogovore, meni jedno kazu, tebi drugo :lol:

Treba im skrenuti paznju da novi dostavljac pakete ne zavodi kao postu, iako sumnjam da ce bas zbog nas to promijeniti ali eto :roll:
Sto se tice vitacosta, isto ne znam ko je njihov dostavljac, a shipping je 10$ pa i kad bi poceli da nam shippuju, dodje na isto koliko bi placali sa iherb-om, a mozda i skuplje.
zubi

#1071 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

Poštovani,

Ukoliko je prispjela pošiljka zavedena kao pismo, taksa iznosi 2,50 KM + 1,00 KM poštarine a u slučaju da je ista zavedena kao paket onda je iznos 8,50 KM + 1,00 KM.

S poštovanjem,

Call Centar

S postovanjem,

JP BH Posta d.o.o. Sarajevo
Call Centre
Tel: 1312
Email: [email protected]
[email protected]
Web: http://www.posta.ba/1312cc
Znaci iHerb je promjenio firmu koja nam dostavlja i tako indirektno poskupio troskove,ne vjerujem da cu vise ista narucivati.
ja sam isto mislila da je ovo u pitanju... ali i dan danas neki paketi stizu i otvaranje se naplacuje 3,5 KM, a ne 9,5 KM...
ladyblue18

#1072 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Zato sto su tovjerovatno paketi poslani sa DHL-a, USPS tek odnedavno dostavlja.
Najbolje pricekati da ovima koji su narucivali ovih dana dodju paketi pa cemo vidjeti jel do USPS-a.
Paulaner

#1073 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Paulaner »

ladyblue18 wrote: Sto se tice vitacosta, isto ne znam ko je njihov dostavljac, a shipping je 10$ pa i kad bi poceli da nam shippuju, dodje na isto koliko bi placali sa iherb-om, a mozda i skuplje.
Vitacost bi nas izasao jeftinije.Istina da imas troskove cca 17KM ali pogledaj cijene na vitacostu i uporedi sa iherbom,vidjet ces da je dosta povoljniji vitacost(mislim trenutno zbog ovih 9,5KM i USPS-a),a njihova snizenja da ne spominjem :-)

Na vitacostu na vrijednost od 30$ ustedis cca 10$,sto znaci da ti je shiiping gratis i otvaranje ti je 3,5 KM jer salje DHL koje je slao i sa iHerba :thumbup:
ladyblue18

#1074 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Miloni imal vitacost mejl ili se moramo prvo reg. tj mozemol se uopste registrovat.

Daj informacije pa da ih zatrpamo :oops:
duboka_misao

#1075 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by duboka_misao »

ladyblue18 wrote:Miloni imal vitacost mejl ili se moramo prvo reg. tj mozemol se uopste registrovat.

Daj informacije pa da ih zatrpamo :oops:
moze se poslati mail i bez registracije ispunis onaj form na njihovoj stranici.
Post Reply