kakaovac wrote:Podigla paket i platila 9,50.

Teta u posti kaze da su procjenu napravili na posti carinjenja (sarajevo) na osnovu velicine i sadrzaja i oznacili kao vrijednosnu posiljku. Tezina: malo manje od 1,5 kg , vrijednost 33,14 $ , sadrzaj identican kao prethodna dva puta (kad sam platila po 3,50 KM)... ehh sad, zasto je spakovano u mnogo vecu kutiju nego prethodna dva puta (pa dopunjeno veeelikim zguzvanim papirom) to ne znam...

Naruceno bilo 10.04.
Kod za popust pri prvoj kupovini WFH044 ( ako se neko usudi

)
Pa i meni je na listiću o prispijeću pošiljke stajalo 'vrijednosna pošiljka' (govorim o dva paketića koja sam podigla u petak 25.04.), jedan u vrijednosti 35,86$, a drugi 41,05$ (dakle, ne računam shipment, nego vrijednosti koje su stajale na paketićima), jedan zapakovan u maloj kutiji, a drugi u malo većoj i za oba sam platila po 3,5 KM...

Nijedan nije prelazio težinu 1,8 kg.
Neko tu nešto debelo muti, ili carina ili pošta... Možda bi trebalo uputiti zajednički mail i carini i pošti da nam daju objašnjenje na osnovu kojih kriterija se za paketiće relativno istog sadržaja, vrijednosti i težine naplaćuju različiti iznosi prilikom preuzimanja.
EDIT: Na obavijesti je pisalo 'vrijednosno pismo', ali opet isti vrag...