Nino Raspudić

Post Reply
cindrlimindrli

#1051 Re: Nino Raspudić

Post by cindrlimindrli »

Lincoln-Burrows wrote:On izražava volju 90% hrvatskog naroda u BiH, to je to što ti se ne sviđa.
A nista onda...
cindrlimindrli

#1052 Re: Nino Raspudić

Post by cindrlimindrli »

Hafis wrote:Dežulović je sećijski kolumnista. I prirodno je da ga branite.
Mislis da njemu treba neka pomoc da vas takve jednodimenzionalne i sa uzengijama na glavi "namara"? :D
mmaar

#1053 Re: Nino Raspudić

Post by mmaar »

cindrlimindrli wrote:
Lincoln-Burrows wrote:On izražava volju 90% hrvatskog naroda u BiH, to je to što ti se ne sviđa.
A nista onda...
Stozerni HDZ medju svekolikim pucanstvom proveo anketu :D
mmaar

#1054 Re: Nino Raspudić

Post by mmaar »

cindrlimindrli wrote:
Mislis da njemu treba neka pomoc da vas takve jednodimenzionalne i sa uzengijama na glavi "namara"? :D
Cuj secijski :lol:

Da mu nije Dezulovica koji ga majorizira kao Musa jarca :D, pitanje da li bi iko van tog uskog kruga citatelja novine u kojoj se kolumnira :D i drustva sa Poskoka cuo za njega.
Korisničkoime

#1055 Re: Nino Raspudić

Post by Korisničkoime »

Hafis wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Postoji sila malih novinarčića a nijednome ne dodjeliste zasebnu temu.
Upravo to.
Kakve su sve gluposti pojedini likovi istresali (i istresaju) u medije, pa opet nisu zaslužili posebnu pljuvaonicu kao Raspudić. Čak štoviše neki su bili perjanice ''neovisnog novinarstva''.
Ne sjećam se da je bila hajka na onog malog miša B. Hadžiomerovića i ekipu s FTV u onom epskom sijanju mržnje. Sve za platformu, pa makar bilo i nemoralno. Ima tih postova još na forumu.

Nije problem u Raspudiću, već je problem upravo u problemu na koji ukazuje.
Imaš temu i o njemu i o 60 minuta te još jednu kojoj ne znam naziva ali koja se uglavnom vrtila oko njega i 60 minuta. Iskreno na jednoj stranici ga se više pljuvalo nego Ninu na cijeloj temi. Ima i onih koji su ga branili ali pogotovo od vremena platforme uglavnom su po njemu kenjali. Eno ti sada i teme vezane za njega i kandidaturu i tu je 90% pljuvanje a iskreno i zaslužio je, ko god se tako stavi na raspolaganje jednoj političkoj opciji a kao glumi neutralnog zaslužio je da ga se pljuje.
To ti je ujedno slučaj i sa Ninom.
Hafis

#1056 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

mmaar wrote: Mali HDZ-ov potrcko je takav lik da ga se niko nece ni sjecati za 5 godina.
Ne bih se baš kladio u to.
A kakva je sudbina sećijaškog kolumniste?
Došlo se i do mini turneja na kojima se u pripitom stanju pričaju politički vicevi i pjevaju pjesmice.

Ali što ako zglajza nehotice...izleti mu neka slučajno, i promakne sećijaškoj cenzuri.
Da ne završi k'o i onaj kleti Bandić.
mmaar

#1057 Re: Nino Raspudić

Post by mmaar »

Hafis wrote:
mmaar wrote: Mali HDZ-ov potrcko je takav lik da ga se niko nece ni sjecati za 5 godina.
Ne bih se baš kladio u to.
Došlo se i do mini turneja na kojima se u pripitom stanju pričaju politički vicevi i pjevaju pjesmice.

Ali što ako zglajza nehotice...izleti mu neka slučajno, i promakne sećijaškoj cenzuri.
Da ne završi k'o i onaj kleti Bandić.
Dezulovic pripit, ogrezao u haram, a jos uvijek na "seciji" :lol:
Hafis

#1058 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Korisničkoime wrote:
Hafis wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Postoji sila malih novinarčića a nijednome ne dodjeliste zasebnu temu.
Upravo to.
Kakve su sve gluposti pojedini likovi istresali (i istresaju) u medije, pa opet nisu zaslužili posebnu pljuvaonicu kao Raspudić. Čak štoviše neki su bili perjanice ''neovisnog novinarstva''.
Ne sjećam se da je bila hajka na onog malog miša B. Hadžiomerovića i ekipu s FTV u onom epskom sijanju mržnje. Sve za platformu, pa makar bilo i nemoralno. Ima tih postova još na forumu.

Nije problem u Raspudiću, već je problem upravo u problemu na koji ukazuje.
Imaš temu i o njemu i o 60 minuta te još jednu kojoj ne znam naziva ali koja se uglavnom vrtila oko njega i 60 minuta. Iskreno na jednoj stranici ga se više pljuvalo nego Ninu na cijeloj temi. Ima i onih koji su ga branili ali pogotovo od vremena platforme uglavnom su po njemu kenjali. Eno ti sada i teme vezane za njega i kandidaturu i tu je 90% pljuvanje a iskreno i zaslužio je, ko god se tako stavi na raspolaganje jednoj političkoj opciji a kao glumi neutralnog zaslužio je da ga se pljuje.
To ti je ujedno slučaj i sa Ninom.
Bila je vjerojatno i takva tema, ali ne vjerujem da je imala ovoliko stranica.....a i sumnjam da je napadan za ono što ja mislim da je trebao biti napadan.

Uostalom, predstojeći izbori i broj glasova koje će dobiti biti će najbolje mjerilo koliko se, u onom doista epskom isijavanju mržnje, dopao ili ogadio bošnjačkoj javnosti.
ultima_palabra

#1059 Re: Nino Raspudić

Post by ultima_palabra »

"Sećijski" :lol: Vi sa Poskoka i Herceg-bosne ste kao Borgovi, više ne znate zasebno ni razmišljati...
Hafis

#1060 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

ultima_palabra wrote:"Sećijski" :lol: Vi sa Poskoka i Herceg-bosne ste kao Borgovi, više ne znate zasebno ni razmišljati...
Ma ja.
ultima_palabra

#1061 Re: Nino Raspudić

Post by ultima_palabra »

Hafis wrote:
ultima_palabra wrote:"Sećijski" :lol: Vi sa Poskoka i Herceg-bosne ste kao Borgovi, više ne znate zasebno ni razmišljati...
Ma ja.
I ono što ste nekada znali, isparilo je u tom mulju jednoumlja i povlađivanja jedan drugom... Nino Slino je fizički u Zagrebu, ali duhom je čvrsto u tom živom blatu.
Maxxtro

#1062 Re: Nino Raspudić

Post by Maxxtro »

Hafis wrote:Dio teksta o Dežuloviću je u potpunosti pogodio.
Ako imate koju pametnu reći upravo o tome, napišite.
A ako nemate, onda opalite standardnu Čović, hercegćetnici, bla bla bla.
A koji dio tacno, mozes li biti precizniji? Ja u tekstu ne nadjoh ni jednu racionalnu misao, a kamoli nesto sto bi moglo prici opovrgavanju Dezulovicovih argumenata. Kad se sapere sva ogavna demagogija, ostanu mozda svega dvije recenice koje se mogu smatrati replikom .
Alfons Kauders

#1063 Re: Nino Raspudić

Post by Alfons Kauders »

sta se ljutis doktore? pa dobro je covjek rekao, svi moraju misliti kako im se kaze... ili fasovati bejzbol palicu u glavu... :D

sve pametne ste davno otjerali u zagreb ili dalje, cak i dobar dio budala (i nino je gore)... :D pa sad kmechite kad vam se kaze da su vam stranacka piskarala za kurac i kada ih ljudi poput tomica i dezulovica ucine budalama u desetak kartica teksta :D

ah i naravno kolega lincoln prica o ostini, o tome kako se blazeni nino bori protiv lazi... a covjek ne zna sastaviti vise od par recenica bez lazi... evo u ovoj zadnjoj bedastoj bljuvotini kojom se nemusto brani od dezulovicevog orgijanja, pise o zastavama arbih... doduse to nije cak ni njegov izum, to su davno po diktatu poceli raditi mediji u boljem dijelu ercegsrbske, po kojim je zastava rbih zapravo zastava arbih...

to je otprilike kao da neki sarajevski kolumnista naziva zastavu republike hrvatske zastavom nezavisne drzave hrvatske... i taj ridikul vam je najjaci intelektualac u stranci... muahahaha.... nino autoritet i doktor koji tvrdi da se hrvatski jezik pise s velikim H... doduse ne u hrvatskoj, vec samo u mostaru... jer sta hrvati znaju o svom jeziku, ipak vi dole imate jace intelektualce :lol:
mmaar

#1064 Re: Nino Raspudić

Post by mmaar »

:lol: :lol: :lol:
Korisničkoime

#1065 Re: Nino Raspudić

Post by Korisničkoime »

Pa naravno, na laž reagiraš agresivno jer znaš da je laž,
a istina boli a ne želiš je prihvatiti i zato Raspudić ne valja.
Lincoln-Burrows

Koju to istinu on govori, molim te prosvijetli me.
Ugroženost. Ja sam Bošnjak da li smatraš da li bi bilo ugrožavanje mojih prava ako bi se izvršilo ograničavanje ili sužavanje mog pasivnog i aktivnog biračkog prava.
U ovom tekstu konkretno lupa o nekom navijanju za reprezetentaciju i kako je ona kao bošnjačka. Nije problem ja se ko nešto malo kontam u fudbal pa može li dogovor, daj mi svoj i Ninin e-mail ja ču vam proslijediti spisak Hrvata rođenih u BiH koji imaju pravo nastupa za BH reprezentaciju, mladi, perspektivni mahom iz Hercegovine. Vi njih pozovite da igraju BH reprezentaciju i pitajte ih da li bi igrali za BH reprezentaciju ako bi Nina tetka imala prava koja Nino zamišlja da bi trebala. Odgovor će vam biti da vas jebala Ninina tetka i njezina prava on ode igrati za jednu jedinu domovinu ili da ga neće prodavati Ninina tetka nego uspješna repka.
Poenta je ne treba se miješati u stvari koje ne razumije
Lincoln-Burrows

#1066 Re: Nino Raspudić

Post by Lincoln-Burrows »

Korisničkoime wrote:
Pa naravno, na laž reagiraš agresivno jer znaš da je laž,
a istina boli a ne želiš je prihvatiti i zato Raspudić ne valja.
Lincoln-Burrows

Koju to istinu on govori, molim te prosvijetli me.
Ugroženost. Ja sam Bošnjak da li smatraš da li bi bilo ugrožavanje mojih prava ako bi se izvršilo ograničavanje ili sužavanje mog pasivnog i aktivnog biračkog prava.
U ovom tekstu konkretno lupa o nekom navijanju za reprezetentaciju i kako je ona kao bošnjačka. Nije problem ja se ko nešto malo kontam u fudbal pa može li dogovor, daj mi svoj i Ninin e-mail ja ču vam proslijediti spisak Hrvata rođenih u BiH koji imaju pravo nastupa za BH reprezentaciju, mladi, perspektivni mahom iz Hercegovine. Vi njih pozovite da igraju BH reprezentaciju i pitajte ih da li bi igrali za BH reprezentaciju ako bi Nina tetka imala prava koja Nino zamišlja da bi trebala. Odgovor će vam biti da vas jebala Ninina tetka i njezina prava on ode igrati za jednu jedinu domovinu ili da ga neće prodavati Ninina tetka nego uspješna repka.
Poenta je ne treba se miješati u stvari koje ne razumije
Jak si, ne bih ni ja složio ovakvu priču.
Pretpostavljam da ti dvostruki izbor Komšića ne predstavlja nikakvu prijevaru niti biranje predstavnika nekome drugome.
sanjin_1

#1067 Re: Nino Raspudić

Post by sanjin_1 »

Kakav god da je shukno vam ga je do sada bezbroj puta..pa se ti cesi koliko god ti volja...
sanjin_1

#1068 Re: Nino Raspudić

Post by sanjin_1 »

Lincoln-Burrows wrote: Jak si, ne bih ni ja složio ovakvu priču.
Pretpostavljam da ti dvostruki izbor Komšića ne predstavlja nikakvu prijevaru niti biranje predstavnika nekome drugome.
Kome/cemu je Komsic predstavnik? Ja koliko znam covjek je biran za clana Predsjednistva BiH ? De ti to jos malo pogledaj pa dodji jope'
Lincoln-Burrows

#1069 Re: Nino Raspudić

Post by Lincoln-Burrows »

sanjin_1 wrote:
Kome/cemu je Komsic predstavnik? Ja koliko znam covjek je biran za clana Predsjednistva BiH ? De ti to jos malo pogledaj pa dodji jope'
bio jedan bosnolog prije sličnih manira
Artest

#1070 Re: Nino Raspudić

Post by Artest »

Ali čak i unutar tog sklopa ne bi bilo loše da prouči slučaj stopera Borisa Pandže, jednog od onih koji je pristao igrati i kad drugi nisu, a opet je „izvisio".
:D

Zbilja, proucimo. Dakle, 'izvisio' Pandza, koji nije igrao pola godine prije podjela pozivnica i koji nema ni kluba. /mozda ga uhljebi stranka kao hrvatskoga mucenika?/ Izvisio Pandza zasto sto je Hrvat, bas kao i neki drugi Hrvati koji su dali doprinos u kvalama, npr. Zahirovic i Rahimic. Bosnjacki unitaristi majoriziraju Pandzu, i ovo pushe njegovi ćitatelji :D

Sjecam se kad se ovaj lik tek pojavio, ono kad je postavljao simbolican spomenik Bruce Leea u Mostaru. Pankerska sulja, vjerojatno je brijao na Đonija i taj rad. Elem, sjecam se da je spomenuti spomenik vec sutri dan vandaliziran od strane zlatne neoustaske mladezi. Tako mu je poruceno sta njegova pastva misli o suzivotu sa zlim balijama.

Uzrok svih lovrena Bosne neme veze s konstitutivnoscu, nego sa ispranim mozgovima o nametnutoj, vjestackoj Bosni. Obrazovni sustav, mediji i kucna atmosferica od malih nogu zamecu sjeme ovakvog razmisljanja. Svatko tko bi pozelio igrat za Unitariste jeste jamaćno izdajnik hrvatskog roda. Ko pozeli osudjivat hrvatske zlocine, dobije bezbolnu palicu preko ledja. :D Pokusava nekakvo licmjerje spocitati Bosnjacima, a upravo je on najveci licemjer. Ne postoji taj scenarij u kojem ce ovaj Dino navijati za BiH. Sve kad bi 11 hrvata-izdajnika startalo, tri Iva Mira Jovica sjedila u predsjednistvu, HDZ samostalno vrsio vlast, Komsic bio kamenovan, on bi se svejedno gnusao intimizacije sa 'nekakvom' BiH. Pa zasto to onda otvoreno ne priznati umjesto sto ispada glup vadeci se na Pandzu?

Frustracije juznih bosanaca sto im Tudjman nije ostavio Herceg-Bosnu jesu glavni uzrok njihovog sve izrazajnijeg jeda i cangrizavosti. To se da iscitati iz ljubomore prema Sumskoj i nacina na koji kritikuju 'Zagreb'. Kao neko odbaceno ruzno pache :D Kme kmeee
Hafis

#1071 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Lincoln-Burrows wrote:
sanjin_1 wrote:
bio jedan bosnolog prije sličnih manira
A ovaj.
Ovaj ti je još žešći. Valjda si ga upratio ranije - @hercegovac_pravi. Poseban slučaj.
Većina ovih turbopatriJota su ti za njega titini pioniri.
Makni to na ignore.
Banksy

#1072 Re: Nino Raspudić

Post by Banksy »

Hafis wrote:
Nažalost, više je pameti u njegovom pripitom, nego u Raspudićevom trijeznom stanju.
Hafis

#1073 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Artest wrote: Zbilja, proucimo. Dakle, 'izvisio' Pandza, koji nije igrao pola godine prije podjela pozivnica i koji nema ni kluba. /mozda ga uhljebi stranka kao hrvatskoga mucenika?/ Izvisio Pandza zasto sto je Hrvat, bas kao i neki drugi Hrvati koji su dali doprinos u kvalama, npr. Zahirovic i Rahimic. Bosnjacki unitaristi majoriziraju Pandzu, i ovo pushe njegovi ćitatelji :D

Sjecam se kad se ovaj lik tek pojavio, ono kad je postavljao simbolican spomenik Bruce Leea u Mostaru. Pankerska sulja, vjerojatno je brijao na Đonija i taj rad. Elem, sjecam se da je spomenuti spomenik vec sutri dan vandaliziran od strane zlatne neoustaske mladezi. Tako mu je poruceno sta njegova pastva misli o suzivotu sa zlim balijama.

Uzrok svih lovrena Bosne neme veze s konstitutivnoscu, nego sa ispranim mozgovima o nametnutoj, vjestackoj Bosni. Obrazovni sustav, mediji i kucna atmosferica od malih nogu zamecu sjeme ovakvog razmisljanja. Svatko tko bi pozelio igrat za Unitariste jeste jamaćno izdajnik hrvatskog roda. Ko pozeli osudjivat hrvatske zlocine, dobije bezbolnu palicu preko ledja. :D Pokusava nekakvo licmjerje spocitati Bosnjacima, a upravo je on najveci licemjer. Ne postoji taj scenarij u kojem ce ovaj Dino navijati za BiH. Sve kad bi 11 hrvata-izdajnika startalo, tri Iva Mira Jovica sjedila u predsjednistvu, HDZ samostalno vrsio vlast, Komsic bio kamenovan, on bi se svejedno gnusao intimizacije sa 'nekakvom' BiH. Pa zasto to onda otvoreno ne priznati umjesto sto ispada glup vadeci se na Pandzu?

Frustracije juznih bosanaca sto im Tudjman nije ostavio Herceg-Bosnu jesu glavni uzrok njihovog sve izrazajnijeg jeda i cangrizavosti. To se da iscitati iz ljubomore prema Sumskoj i nacina na koji kritikuju 'Zagreb'. Kao neko odbaceno ruzno pache :D Kme kmeee
Kume, svaka čast na analizi :thumbup: . Nema šta, ubijaš argumentima.
Nego, ovo me interesira: koliko vidim tipkovnica ti je pretpostavljam bez kvačica, i jedno mi nikako nema logike, pa ako ti nije teško:
Naime, samo ti je jedna riječ napisana uz kvačicu iznad slova.
Dobro, sudeći po tvojim dubokoumnim razmišljanjima i doista korektnom izjašnjavanju o drugima, ne čudi me da imaš to već standardno multietniĆko nepoznavanje ć i č,....u stvari čudi me druga stvar: kako ti je promaklo samo jedno slovo s kvačicom?
Ili nisi baš ''na ti'' sa č i ć pa izbjegavaš kvačice da te ne bi provalili k'o nepismena (što ti je mogu ti reći pametno) ili ti tipkovnica muca, pa ponekad izbaci s kvačicom a ponekad ne.
Ili si pak ovaj tekst odnekud copy past, pa ga započeo uređivati i odustao?
Banksy

#1074 Re: Nino Raspudić

Post by Banksy »

Hafis wrote:
mO k3 wrote: u sustini radi se o tome da li i za koga navija doktor nauka , iskreno koga zaboli...
meni je vaznije jeli u kini pala vreca sa rizom :mrgreen:
E vidiš, dvojicu doktora znanosti zaboli što je tebi važnija vreća riže u Kini :novine:
A drugi doktor je...?
Hafis

#1075 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Ova tema ima sve preduvjete da bude prosta.
Ako će biti sexa, toplo se preporučam, mada moram priznati da imam tremu :)
Post Reply