Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
astrid wrote:
..jok..samo se zapetlja ...........................................................................................traka ..ta pjesma ne postoji,ti si to izmislio
uh, bas bude burno. pitaj starijeg nekog, mozda se neko i sjeti, dok ne rijesimo tu zagonetku nece tema bit' kompletna.
vb cemo pratit' ako bude zanimljiv kao prosli.
pozdrav mojim djevojcicama.
Sjećate li se one igre : lmuna i naranče ? I zaleđivanja -kada te neko zavrti ,a ti ostaneš u nekoj pozi....... danas ne vidim da se djeca igraju tih igara
LEDA wrote:Sjećate li se one igre : lmuna i naranče ? I zaleđivanja -kada te neko zavrti ,a ti ostaneš u nekoj pozi....... danas ne vidim da se djeca igraju tih igara
LEDA wrote:Sjećate li se one igre : lmuna i naranče ? I zaleđivanja -kada te neko zavrti ,a ti ostaneš u nekoj pozi....... danas ne vidim da se djeca igraju tih igara
Igraju se na racunaru.
Bila je i ona "care care govedare"... koliko ima sati... tri misija.. pao sat u bunar
Vidio sam ja neki dan par klinaca kako se igraju ono care care koliko ima sati
Necete vjerovat ali sam stao i gledao ih jedno 15-20 min zelja da me mine
dječak sa šibicama wrote:Jos pokusavam odgonetnuti koji jezik je to aberecke abertude, odnosno cije smo rijeci izvitoperili kao u ema esesa.
To aber mi vuce na njemacki
em a es es a es es a pi pi ja to vam je Mississippi, dakle rijeka u SAD sa cije delte je potekao bluz. A kako je bluz americki sevdah ili je sevdah bosanski bluz (a bice prije ovo prvo ), ima tu neka tajna veza
em - M
a - i
es - s
es - s
a - i
es - s
es - s
a - i
pi - p
pi - p
ja - i
Ta brojalica je sa istom ritmikom stara igra djece u Americi, i odatle je i dosla u nase krajeve.
Za abereceke abertude (neko je govorio i eberecke ebertude) ne znam pa ne smijem nagadjati.
ČičineBrčine wrote:Vidio sam ja neki dan par klinaca kako se igraju ono care care koliko ima sati
Joj care care govedare koliko ima sati...............i tako satima .Igrali smo se po vas dan ,pocrnimo pa crni krenemo na more ......bili smo kao u raju
ČičineBrčine wrote:Vidio sam ja neki dan par klinaca kako se igraju ono care care koliko ima sati
Joj care care govedare koliko ima sati...............i tako satima .Igrali smo se po vas dan ,pocrnimo pa crni krenemo na more ......bili smo kao u raju
WRRsmom wrote: nisu bas puskama al kad se sjetim kako se brzo skakalo s vocki i preskakale tarabe
kod nane i okolo kod komšija bilo svega i svačega, ali oni nisu branili da se bere ........ami smo vazda ganjali kod jednog gazde koji je znao i zapucati i to samo šljive .................naučili "lopovske" skokove i penjanje još kao djeca od 6-7 godina ja ljepote onda
Ma igraju se , eno neki dan se u mene djeca igrala tih nekih igrasa sa djecom iz komsiluka . Jedino sto je drugacije, vicu friz, friz .
Nego, ne vidim da je iko stavio one, ne znam kako bi ih nazvao, ko tapiserije sto su isle na zid . Pa na nekim je bila Kaba, na nekim ona zenska sa krilima, na nekim ko onaj vranac . Znate na sta mislim, ono metar sa dva, pa se na zid okaci .
WRRsmom wrote: nisu bas puskama al kad se sjetim kako se brzo skakalo s vocki i preskakale tarabe
kod nane i okolo kod komšija bilo svega i svačega, ali oni nisu branili da se bere ........ami smo vazda ganjali kod jednog gazde koji je znao i zapucati i to samo šljive .................naučili "lopovske" skokove i penjanje još kao djeca od 6-7 godina ja ljepote onda
Išlo se "u pljačku" ,ružili nas i "ganjali" ,ali niko nije puškom, uvijek je slađe voće u komšijskoj bašti
detroit-mercy wrote:Nego, ne vidim da je iko stavio one, ne znam kako bi ih nazvao, ko tapiserije sto su isle na zid . Pa na nekim je bila Kaba, na nekim ona zenska sa krilima, na nekim ko onaj vranac . Znate na sta mislim, ono metar sa dva, pa se na zid okaci .
Išlo se "u pljačku" ,ružili nas i "ganjali" ,ali niko nije puškom, uvijek je slađe voće u komšijskoj bašti
Ja bi rekao da je to i danas
Zalete se dripci samo sto danas sve polomise