Egipat (pročitati prvi post)
-
butko5
#1051 Re: Egipat (pročitati prvi post)
.......
Last edited by butko5 on 15/08/2013 00:44, edited 1 time in total.
-
butko5
#1052 Re: Egipat (pročitati prvi post)
??????butko5 wrote:
"sarajevoxxxx"
- Ljudska čast samo jednog čovjeka je važnija od Kabe. Mislim da je i u krščanstvu nešto slično ako ne i isto. Stotine je ljudi danas poginulo, i to je prava tragedija. Zgrade se mogu obnoviti, ljudski život je nemoguće vratiti.Black swan wrote:paljene crkvi očito postaje olimpijski sport kad dodje demokracija u arapske zemlje
Last edited by butko5 on 15/08/2013 01:01, edited 2 times in total.
-
sarajevoxxxx
#1053 Re: Egipat (pročitati prvi post)
- Osuđujem paljevinu crkava, ljudi koji su to uradili su kriminalci i treba ih izvesti na sud. I ako ćemo pravo prije da su crkve zapalili oni koji sprovode silu, tj vojska, policija, i njihovi plaćenici, oni od te paljevine najviše imaju koristi. Treba nećim odvratiti pozornost sa masakra.snaga_znanja wrote:Fakat se covjek mora zapitati sta nije uredu sa tobom? Pokusavas opravdavadi paljevinu vjerskih objekata ljudi koji veze sa dogadjanjima nemaju. I to pod parolom zgrade se mogu obnoviti.sarajevoxxxx wrote:- Ljudska čast samo jednog čovjeka je važnija od Kabe. Mislim da je i u krščanstvu nešto slično ako ne i isto. Stotine je ljudi danas poginulo, i to je prava tragedija. Zgrade se mogu obnoviti, ljudski život je nemoguće vratiti.Black swan wrote:paljene crkvi očito postaje olimpijski sport kad dodje demokracija u arapske zemlje
- Demonstrante nisu ubijali kopti već muslimani.
- madner
#1054 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Naravno, prvo su nedjelovanjem ohrabrili proteste.citadela wrote:Vojska smijenila Mubaraka? U kojoj to revoluciji? Onoj od prije 2 godine? Fail, fail. Kako izgleda kad vojska smjenjuje imas upravo priliku da gledas sa svim onim u zadnjih mjesec i po.madner wrote: Da je Mubarek imao podrsku vojske, sasvim sigurno bi to i uradio.
No nije.
Vojska je odlucila da smjeni Mubaraka jer su i on i njegova familija postali premocni za vojsku.
Inace govoriti o nekom obracunu sekularista i islamista je potpuno pogresno, Sisonja klanja svaki namaz, no haj.
Ovo je obracun sa politickom partijom koja je izasla izvan sistema.
Rekoh prije 20 strana da ce se ovo desiti i da ce Egipcani klicati vojsci za ovo.
Ali opet, svaka cast na genijalnoj viziji i pronicljivosti.
Nakon toga su policiju sprijecili da ih slomi.
I na kraju su upravo oni ti koju jesu skinuli Mubaraka, preko vijeca.
Jednakom metodom su smjenili Mursija i Mubaraka. Razlika je samo sto su Mubarakovi klepili usima (i izasli na izbore, njihov kandidat je bio drugi na predsjednickim izborima).
Razumijem da ti nista nije jasno kada ne znas ni sta je bilo, ali mozes fino pitat a ne se praviti da diskutujes.
-
sarajevoxxxx
#1055 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Oni koji su zapalili crkve su isti oni koji su zapalili i džamiju na trgu Rebial Adevije.

- Na gornjoj slici je egipatska vojska koja pali džamiju na Rebiul Adevije.
- Što se tiče moje predzadnje izjave o značaju crkve ili džamije povlaćim je, i izvinjavam vam se ako sam nekoga uvrijedio, jer mi to zaista nije bila namjera. Paljenje bilo kojeg vjerskog objekta je anticivilizacijski čin. Islam to osuđuje, i niko nema opravdanja za takve postupke.
- Dakle, još jednom osuđujem paljenje i crkava i džamija. Isti trebaju odgovarati za ta djela, i nanesenu štetu na vjerskom objektu, kao i za širenje mržnje i smutnje među građanima Egipta.

- Što se tiče moje predzadnje izjave o značaju crkve ili džamije povlaćim je, i izvinjavam vam se ako sam nekoga uvrijedio, jer mi to zaista nije bila namjera. Paljenje bilo kojeg vjerskog objekta je anticivilizacijski čin. Islam to osuđuje, i niko nema opravdanja za takve postupke.
- Dakle, još jednom osuđujem paljenje i crkava i džamija. Isti trebaju odgovarati za ta djela, i nanesenu štetu na vjerskom objektu, kao i za širenje mržnje i smutnje među građanima Egipta.
- snaga_znanja
#1056 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Sta se izvinjavas ko da si je ti zapalio.sarajevoxxxx wrote:Oni koji su zapalili crkve su isti oni koji su zapalili i džamiju na trgu Rebial Adevije.
-
aldinjo
#1057 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Zar tebe svarno iznenađuju ovako glupi komentari?Pa nisi od juče na ovom forumu.citadela wrote:Scenarij kakav je i ocekivan. Sve ono sto se nije desilo 2011. s padom Mubaraka, desava se upravo sada. Ako potoci krvi nisu tekli ulicama Kaira tada, evo sada teku; ako je vojska sa dijelom rezimske elite mirovala i sklonila se u stranu tada, evo ih sada na sceni u glavnoj ulozi. Ovo nije nista drugo do samo upakovani i jednim dijelom usloznjeniji odlozeni slijed dogadjaja nakon revolucije 2011. Upravo ide po onom scenariju, koji su istina rijetki, jos prije 2 godine predvidjeli - ako neko mislio da ce citav rezim pasti i nestati samo sa padom Mubaraka, prevarit ce se. Koliko ono prodje od ukidanja zakona o vanrednom stanju!?
Latentni period izmedju februra 2011. i sada je mogao proci i drugacije, s drugim kombinacijama i slijedom dogadjaja, ali je prosao upravo onako kako je i najvise pogodovalo da se na scenu vrate stari igraci u mozda drugacijim uniformama.
Tuga, tragedija, paradoks, ironija...
Nego, dobro je sto vojska sprecava krvoprolice, nasilje i bezvlasce na ulicama egipatskih gradova -kako su pojedini degenerici i pisali na ovoj temi. Srecom, pa Egipat ima tako mocnu i stabilnu vojska, koja moze da zastiti egipatski narod od krvoprolica, gradjanskog rata i terorista - kako su neki degenereci naglasavali. Srecom.Od vanjskog neprijatelja - pa to i nije toliko bitno. Bitno je da je vojska, koja dozivi onakvu sramotu iz `67., pa i `73. i ispusi kao zadnje vagine, ipak dosla do nivoa da se moze obracunati s nekim, pa bilo to i sa golorukim unutrasnjim neprijateljem. Napreduje se.
Klavikula wrote:evo malo propagande za budale.Egypt's Muslim Brotherhood says at least 2,200 people have been killed and 10,000 others injured in the crackdown by the Egyptian security forces on protest sit-ins held by the supporters of ousted President Mohamed Morsi in Cairo.
do kraja dana ce cifa biti bar 10 000 mrtvih i 100 000 ranjenih. ukljucuje se SAD, EU, cionisticka paradrzava i naoruzavaju "nenaoruzan narod."
usput, valja spomenuti, da su vatru prvi otvorili pro Morsi demonstranti.Prica o propagand Lik, koji je na ovoj temi pisao o demonstracijama cca 29, a mozda i preko 30 miliona ljudi kontra Mursija, o desetinama miliona demonstranata u Kairu, na Tahriru. Kralj si.
![]()
Vojska smijenila Mubaraka? U kojoj to revoluciji? Onoj od prije 2 godine? Fail, fail. Kako izgleda kad vojska smjenjuje imas upravo priliku da gledas sa svim onim u zadnjih mjesec i po.madner wrote: Da je Mubarek imao podrsku vojske, sasvim sigurno bi to i uradio.
No nije.
Vojska je odlucila da smjeni Mubaraka jer su i on i njegova familija postali premocni za vojsku.
Inace govoriti o nekom obracunu sekularista i islamista je potpuno pogresno, Sisonja klanja svaki namaz, no haj.
Rekoh prije 20 strana da ce se ovo desiti i da ce Egipcani klicati vojsci za ovo.
Nekako sam i pokusao shvatiti imbecilne komentare ovog tipa prije nekoliko sedmica, ali ovakva kretenska opazanja bas danas ne mogu, fakat ne mogu. Podrska vojsci? Vojska smiruje situaciju? Naoruzani ekstremisti? Ironican si, je l` da? Sve je napisano u ironicnom tonu? Priznaj da je ironija. Mora biti.Kikibombona wrote:Podrska egipatskom narodu i vojsci.
Pristalice Mursija trebaju prihvatiti cinjenicu da je isti svojom neodgovornom politikom zasluzio biti zbacen sa vlasti. Neka se klone, neka ne stoje uz naoruzane ekstremiste koji vojsku primoravaju na upotrebu sile. Svaka ce vojska otvoriti vatru ako se iz mase puca na njih.
Neka se Egipcani ugledaju na Siriju, neka ne dozvole da ih zavade igraci sa strane.
Vojska je snazna i zna sta radi. Na strani su naroda, na strani jednakopravnosti. Uvjeren sam da ce smiriti situaciju i eliminisati naoruzane ekstremiste.
Volio bih kada bi Kardavi licno stao uz ekstremiste koji pucaju na vojsku. To se ipak nece desiti. Njegov zadatak je da lozi lakovjerne.
-
aldinjo
#1058 Re: Egipat (pročitati prvi post)
- Ljudska čast samo jednog čovjeka je važnija od Kabe. Mislim da je i u krščanstvu nešto slično ako ne i isto. Stotine je ljudi danas poginulo, i to je prava tragedija. Zgrade se mogu obnoviti, ljudski život je nemoguće vratiti.[/quote][/quote]Black swan wrote:paljene crkvi očito postaje olimpijski sport kad dodje demokracija u arapske zemlje
??????[/quote]
Kasno si izbrisao post.Uvreda na kvadrat.Ovdje čovjeka može samo nešto pametno iznenaditi.
- citadela
#1059 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Onaj koji veze nema sta prica si upravo ti. Da ti pojednostavim scenarij "kad vojska skida": zapovjednik oruzanih snaga, ministar odbrane daje ultimatum predsjedniku; predsjednik ignorira ultimatum; vojska hapsi predsjednika, odvodi ga i drzi na nepoznatoj lokaciji; vojska suspenduje ustav, postavlja novog predsjednika, masovno hapsi clanove vladajuce partije pod optuzbama za ugrozavanje mira i sigurnosti. I ovo je za tebe identican scenarij sa: vojska ne radi nista i ohrabruje demonstrante; predsjednik raspusta vladu, imenuje potpredsjednika i premijera za novi sastav vlade; potpredsjednik objavljuje da predsjednik odstupa s duznosti i da ovlasti prelaze na vrhovno vojno vijece? Ne ulazeci u ono sto je bilo poslije, ova dva scenarija su po tebi identicna i oba se mogu podvesti pod naslov "kad vojska rusi"?madner wrote:Naravno, prvo su nedjelovanjem ohrabrili proteste.citadela wrote:Vojska smijenila Mubaraka? U kojoj to revoluciji? Onoj od prije 2 godine? Fail, fail. Kako izgleda kad vojska smjenjuje imas upravo priliku da gledas sa svim onim u zadnjih mjesec i po.madner wrote: Da je Mubarek imao podrsku vojske, sasvim sigurno bi to i uradio.
No nije.
Jednakom metodom su smjenili Mursija i Mubaraka. Razlika je samo sto su Mubarakovi klepili usima (i izasli na izbore, njihov kandidat je bio drugi na predsjednickim izborima).
Razumijem da ti nista nije jasno kada ne znas ni sta je bilo, ali mozes fino pitat a ne se praviti da diskutujes.
Inace si znao bolje glumiti strucnjaka, ne znam sta je sad u pitanju.
-
iceman2010
#1060 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Upravo tako citadela. Dugo si na ovom forumu i znas kakvih likova ima. Ti likovi bi aplaudirali i atomskoj bombi na Kairo, Tripoli, Istambul, Mekku... vjerovatno i na Sarajevo. Znas ti to i sam.
P.S. Ne mislim na tvoju raspravu sa madnerom nego na ove sto pozdravljaju ubijanje ljudi.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
P.S. Ne mislim na tvoju raspravu sa madnerom nego na ove sto pozdravljaju ubijanje ljudi.
- madner
#1061 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Kao prvo, sada pokusavas implicirati da sam nesto rekao sto nisam. Jednakost ti spominjes jer nemas sta drugo da kazes.citadela wrote:Onaj koji veze nema sta prica si upravo ti. Da ti pojednostavim scenarij "kad vojska skida": zapovjednik oruzanih snaga, ministar odbrane daje ultimatum predsjedniku; predsjednik ignorira ultimatum; vojska hapsi predsjednika, odvodi ga i drzi na nepoznatoj lokaciji; vojska suspenduje ustav, postavlja novog predsjednika, masovno hapsi clanove vladajuce partije pod optuzbama za ugrozavanje mira i sigurnosti. I ovo je za tebe identican scenarij sa: vojska ne radi nista i ohrabruje demonstrante; predsjednik raspusta vladu, imenuje potpredsjednika i premijera za novi sastav vlade; potpredsjednik objavljuje da predsjednik odstupa s duznosti i da ovlasti prelaze na vrhovno vojno vijece? Ne ulazeci u ono sto je bilo poslije, ova dva scenarija su po tebi identicna i oba se mogu podvesti pod naslov "kad vojska rusi"?madner wrote:Naravno, prvo su nedjelovanjem ohrabrili proteste.citadela wrote: Vojska smijenila Mubaraka? U kojoj to revoluciji? Onoj od prije 2 godine? Fail, fail. Kako izgleda kad vojska smjenjuje imas upravo priliku da gledas sa svim onim u zadnjih mjesec i po.
Inace si znao bolje glumiti strucnjaka, ne znam sta je sad u pitanju.
Nije Mubarak odstupio jer voli odstupat, nego zato sto mu je vojska rekla da ako ne odstupi sam da ce biti uklonjen. Kao sto je i rekla Mursiju, samo sto za razliku od Mubaraka isti nije slusao. Dakle postoji jedna razlika.
Naravno da znas da se to desilo ne bi lupao ove gluposti, potpredsjednik objavljuje da predsjednik odstupa s duznosti
Inace, to sto je vlast u prvom slucaju presla na vrhovno vojno vijece bi trebao biti znak ko ga je srusio, osim ako neko ne zna o cemu prica pa se poslje pokusava vaditi.
- citadela
#1062 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Dakle, pricamo o vojnom udaru i u slucaju "Mubarak"?madner wrote:
Kao prvo, sada pokusavas implicirati da sam nesto rekao sto nisam. Jednakost ti spominjes jer nemas sta drugo da kazes.
Nije Mubarak odstupio jer voli odstupat, nego zato sto mu je vojska rekla da ako ne odstupi sam da ce biti uklonjen. Kao sto je i rekla Mursiju, samo sto za razliku od Mubaraka isti nije slusao. Dakle postoji jedna razlika.
Naravno da znas da se to desilo ne bi lupao ove gluposti, potpredsjednik objavljuje da predsjednik odstupa s duznosti![]()
Inace, to sto je vlast u prvom slucaju presla na vrhovno vojno vijece bi trebao biti znak ko ga je srusio, osim ako neko ne zna o cemu prica pa se poslje pokusava vaditi.
- madner
#1063 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Znaci narod je prenjeo vlast na vojsku nakon sto je sklonio Mubaraka?
Kada i kako?
Ako nije, kako je vojska tada postala glavna?
Zasto je po tvom skromnom misljenju Mubarak promjenio misljenje i odlucio se dati ostavku 6 mjeseci prije novih izbora?
Kada i kako?
Ako nije, kako je vojska tada postala glavna?
Zasto je po tvom skromnom misljenju Mubarak promjenio misljenje i odlucio se dati ostavku 6 mjeseci prije novih izbora?
- Kikibombona
#1064 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Citadela
Prestani na diskutante gledati sa visine i pokusavati sa uvredama. Nikog ne mozes uvrijediti, samo bezveze kvaris diskusiju. Spusti se momce, ispusi se, nije dobro za zdravlje toliko pjeniti.
Madner ti je lijepo objasnio. Vojska je imala identican pristup u slucaju Mubarak i Mursi. Ako to ne vidis, ignoriras cinjenice ili si naivan. Razlika je u tome sto se jedan pomirio sa realnoscu, dok drugi vodjen vjerskim fanatizmom pokusava od Egipta napraviti Siriju.
Da se u nasoj drzavi dese protesti, da na tim protestima vidim ljude sa vatrenim oruzjem, lijepo bih se uhvatio noge. Svaka vojska ce pucati ako vidi da medju demonstrantima ima naoruzanih ljudi.
Glavna karakteristika zadrtih vjerskih fanatika je da ne prihvataju realnost koja nije u skladu sa njihovom voljom. Mubarak i njegove pristalice su se povukle kada je isti uklonjen sa vlasti. Mursi i njegove pristalice ne zele prihvatiti realnost. Oni ce radije zemlju odvesti u opste krvoprolice nego otici sa vlasti. Takav mentalni sklop. Ili po mome ili nikako.
Paljevina koptskih svetinja dovoljno govori kakav Egipat zele istaknute perjanice Bratstva. Oni ne uvazavaju ni Kopte, ni sekulariste, ni muslimane - tradicionaliste, nikog ko nije na fonu vjerskog fanatizma po njihovom ukusu. Ta organizacija i njihova ideologija su najveca prijetnja za Egipat, drzavu isprepletenu razlicitostima.
Bratstvo je uspjelo podijeliti egipatski narod. Napravili su veliku stetu za Egipat. Narod nije podijelio Sisi nego Mursi. Valjda prihvatas tu cinjenicu.
Prestani na diskutante gledati sa visine i pokusavati sa uvredama. Nikog ne mozes uvrijediti, samo bezveze kvaris diskusiju. Spusti se momce, ispusi se, nije dobro za zdravlje toliko pjeniti.
Madner ti je lijepo objasnio. Vojska je imala identican pristup u slucaju Mubarak i Mursi. Ako to ne vidis, ignoriras cinjenice ili si naivan. Razlika je u tome sto se jedan pomirio sa realnoscu, dok drugi vodjen vjerskim fanatizmom pokusava od Egipta napraviti Siriju.
Da se u nasoj drzavi dese protesti, da na tim protestima vidim ljude sa vatrenim oruzjem, lijepo bih se uhvatio noge. Svaka vojska ce pucati ako vidi da medju demonstrantima ima naoruzanih ljudi.
Glavna karakteristika zadrtih vjerskih fanatika je da ne prihvataju realnost koja nije u skladu sa njihovom voljom. Mubarak i njegove pristalice su se povukle kada je isti uklonjen sa vlasti. Mursi i njegove pristalice ne zele prihvatiti realnost. Oni ce radije zemlju odvesti u opste krvoprolice nego otici sa vlasti. Takav mentalni sklop. Ili po mome ili nikako.
Paljevina koptskih svetinja dovoljno govori kakav Egipat zele istaknute perjanice Bratstva. Oni ne uvazavaju ni Kopte, ni sekulariste, ni muslimane - tradicionaliste, nikog ko nije na fonu vjerskog fanatizma po njihovom ukusu. Ta organizacija i njihova ideologija su najveca prijetnja za Egipat, drzavu isprepletenu razlicitostima.
Bratstvo je uspjelo podijeliti egipatski narod. Napravili su veliku stetu za Egipat. Narod nije podijelio Sisi nego Mursi. Valjda prihvatas tu cinjenicu.
-
iceman2010
#1065 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Kakvo jadno izvrtanje cinjenica i pravdanje ubijanja nevinih ljudi. I mi smo krivi jel'de sto smo se suprostavili jna? To je ta logika. Bolje da smo se sklonili. Zasto za Egipat ne bi vazila ista pravila kao i za sve druge drzave? Morsi je izabran na izborima, Morsija skinite na izborima ako ne valja! Kakva je logika opravdavati nasilje nad demokratskom voljom naroda Egipta? Rekao bih ti sta zaista mislim o tvom komentaru, ali bih poslije toga u banovice. Ocigledno je tebi dobro i podrzavas svako proljevanje muslimanske krvi. Za tu potrebu ces svaku logiku izvrnuti naglavacke.Kikibombona wrote:Citadela
- fatamorgana
#1066 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Znači i ti podrzavaš vehabije?iceman2010 wrote:
Kakvo jadno izvrtanje cinjenica i pravdanje ubijanja nevinih ljudi. I mi smo krivi jel'de sto smo se suprostavili jna? To je ta logika. Bolje da smo se sklonili. Zasto za Egipat ne bi vazila ista pravila kao i za sve druge drzave? Morsi je izabran na izborima, Morsija skinite na izborima ako ne valja! Kakva je logika opravdavati nasilje nad demokratskom voljom naroda Egipta? Rekao bih ti sta zaista mislim o tvom komentaru, ali bih poslije toga u banovice. Ocigledno je tebi dobro i podrzavas svako proljevanje muslimanske krvi. Za tu potrebu ces svaku logiku izvrnuti naglavacke.
- Herr Flick
#1067 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ili one koji kazu da im je Kuran zakon i zele uspostavu šerijata..fatamorgana wrote:Znači i ti podrzavaš vehabije?iceman2010 wrote:
Kakvo jadno izvrtanje cinjenica i pravdanje ubijanja nevinih ljudi. I mi smo krivi jel'de sto smo se suprostavili jna? To je ta logika. Bolje da smo se sklonili. Zasto za Egipat ne bi vazila ista pravila kao i za sve druge drzave? Morsi je izabran na izborima, Morsija skinite na izborima ako ne valja! Kakva je logika opravdavati nasilje nad demokratskom voljom naroda Egipta? Rekao bih ti sta zaista mislim o tvom komentaru, ali bih poslije toga u banovice. Ocigledno je tebi dobro i podrzavas svako proljevanje muslimanske krvi. Za tu potrebu ces svaku logiku izvrnuti naglavacke.
- fatamorgana
#1068 Re: Egipat (pročitati prvi post)
A vjera im je samo paravan da se dokopaju vlasti .....Herr Flick wrote:Ili one koji kazu da im je Kuran zakon i zele uspostavu šerijata..fatamorgana wrote:
Znači i ti podrzavaš vehabije?
-
iceman2010
#1069 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Kakve bolan vehabije? O cemu ti to? Podrzavam demokratsku volju Egipatskog naroda izrazenu na izborima.fatamorgana wrote:Znači i ti podrzavaš vehabije?iceman2010 wrote:
A ti podrzavas slobodno gadjanje civila i zena po trgovima i ulicama Kaira? To je tebi alternativa demokratskoj volji Egipatskog naroda?
- fatamorgana
#1070 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ne podržavam ni jedne ni druge a zna se ko su muslimanska braća,iceman2010 wrote:Kakve bolan vehabije? O cemu ti to? Podrzavam demokratsku volju Egipatskog naroda izrazenu na izborima.fatamorgana wrote:
A ti podrzavas slobodno gadjanje civila i zena po trgovima i ulicama Kaira? To je tebi alternativa demokratskoj volji Egipatskog naroda?
-
iceman2010
#1071 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Majstore, covjek je dobio izbore. Tacka. Zna se i ko je Bush pa niko nije dovodio u pitanje njegov izbor. A hajde ti meni reci ko su muslimanska braca i koji to grijeh na plecima nose?fatamorgana wrote:Ne podržavam ni jedne ni druge a zna se ko su muslimanska braća,iceman2010 wrote:Kakve bolan vehabije? O cemu ti to? Podrzavam demokratsku volju Egipatskog naroda izrazenu na izborima.fatamorgana wrote:
- fatamorgana
#1072 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Reklo bi se tvoja raja čim ih podržavaš, islamisti, vehabije ....iceman2010 wrote:
Majstore, covjek je dobio izbore. Tacka. Zna se i ko je Bush pa niko nije dovodio u pitanje njegov izbor. A hajde ti meni reci ko su muslimanska braca i koji to grijeh na plecima nose?
- Kikibombona
#1073 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Iceman
Logika ti nije jaca strana.
1.
JNA i Egipatska vojska
Prvi su izveli agresiju na medjunarodno priznatu drzavu, dok drugi djeluju u okviru vlastite drzave. Egipatsku vojsku 100% cine Egipcani. Suludo poredjenje. Nadji bolje primjere ako se ne zelis diskreditovati kao ozbiljan sagovornik.
2. Proljevanje muslimanske krvi 'zelis' ti koji podrzavas MB. Da MB uradi ono sto ja prizeljkujem, da se povuku, ni kap krvi se ne bi prolila. Dakle, jos jedna antilogicka postavka sa tvoje strane.
3. Zamisli da mi izadjemo na proteste, da pojedini medju nama iz vatrenog oruzja pucaju na policiju i vojsku... Sta mislis kako bi reagovala nasa vojska i policija? Da li bi odgovorili vatrom?
Ja sam u vise navrata izrazio zaljenje sto Sirija nije imala vojsku kao Egipat. Da su imali, da su svrgnuli Asada, rata u Siriji ne bi bilo.
Prvo se pomiri sa logikom, pa onda pokusaj ponovo.
Logika ti nije jaca strana.
1.
JNA i Egipatska vojska
Prvi su izveli agresiju na medjunarodno priznatu drzavu, dok drugi djeluju u okviru vlastite drzave. Egipatsku vojsku 100% cine Egipcani. Suludo poredjenje. Nadji bolje primjere ako se ne zelis diskreditovati kao ozbiljan sagovornik.
2. Proljevanje muslimanske krvi 'zelis' ti koji podrzavas MB. Da MB uradi ono sto ja prizeljkujem, da se povuku, ni kap krvi se ne bi prolila. Dakle, jos jedna antilogicka postavka sa tvoje strane.
3. Zamisli da mi izadjemo na proteste, da pojedini medju nama iz vatrenog oruzja pucaju na policiju i vojsku... Sta mislis kako bi reagovala nasa vojska i policija? Da li bi odgovorili vatrom?
Ja sam u vise navrata izrazio zaljenje sto Sirija nije imala vojsku kao Egipat. Da su imali, da su svrgnuli Asada, rata u Siriji ne bi bilo.
Prvo se pomiri sa logikom, pa onda pokusaj ponovo.
-
iceman2010
#1074 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Jah! A ti ih napadas samo iz jednog razloga. Nema veze sto im nemas sta objektivno zakaciti. Muslimani su i to je za tebe dovoljno.fatamorgana wrote:Reklo bi se tvoja raja čim ih podržavaš, islamisti, vehabije ....iceman2010 wrote:
Majstore, covjek je dobio izbore. Tacka. Zna se i ko je Bush pa niko nije dovodio u pitanje njegov izbor. A hajde ti meni reci ko su muslimanska braca i koji to grijeh na plecima nose?
- fatamorgana
#1075 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Zar je vjernicima dozvoljeno da kleveću? Za mene islamisti i muslimani nisu ista kategorija ....iceman2010 wrote:Jah! A ti ih napadas samo iz jednog razloga. Nema veze sto im nemas sta objektivno zakaciti. Muslimani su i to je za tebe dovoljno.fatamorgana wrote:
Reklo bi se tvoja raja čim ih podržavaš, islamisti, vehabije ....