hrvatska-more

Post Reply
FKSarajevo

#1051 Re: hrvatska-more

Post by FKSarajevo »

je li isao iko na gp bijača?
uglavnomja

#1052 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

Edin H. wrote:
uglavnomja wrote:je li to fahruskoni ulozio u nekretnine u rodnoj mu gori crnoj :D
turizam i folovi , marketing,
E u rodnoj mu Crnoj Gori prodavacica ne da bi A.H. izvrjedjala, nego ne bi znala ni sta je pita. :D
jos bi dobio stos u glavu :D
mrAdil

#1053 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

sandokann wrote:
Moj zaključak je kako na kupanje treba obavezno ponijeti termosicu za kavu, jer za jedan espresso možete četiri dana kupovati kruh za svoju obitelj. Ogorčeni čitatelj iz Dubrovnika', poručio je.
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/kava ... 94031.html
Vidi, vidi... i lokalni se poceli buniti na cjenovnik :lol:

Zar oni nisu europskog standarda za ponudjene cijene :lol: :lol: :lol: :lol:
mrAdil

#1054 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

Edin H. wrote:
uglavnomja wrote:je li to fahruskoni ulozio u nekretnine u rodnoj mu gori crnoj :D
E u rodnoj mu Crnoj Gori prodavacica ne da bi A.H. izvrjedjala, nego ne bi znala ni sta je pita. :D
U Baru i Ulcinju bi,

ali Cg nije EU, pa ako te prodavacica izvrjedja mosar saburiti.
starii

#1055 Re: hrvatska-more

Post by starii »

ne moze bosnjo bez avaza, sto nije ponio tolstoja rat i mir, anu karenjinu da cita po plazi nego hoce avaz..haj mozda ga tjeralo u wc pa mu trebala novina :D
dado_

#1056 Re: hrvatska-more

Post by dado_ »

Vezano na temu, sad me prijatelj zove, 2 para krenuli u HR, kaze na GP Doljani oni jedino auto, 11:45h, pogledali pasose, pitali gdje idete, sretan put... Toliko o trazenju 100 eura po danu, trkeljanja auta itd... Vjerujem da se i to desava, ali mislim rijetko...
Critty Bo

#1057 Re: hrvatska-more

Post by Critty Bo »

Pričajte šta 'oćete, ja u ponedjeljak odo' u 'rvacku :D
dječak sa šibicama

#1058 Re: hrvatska-more

Post by dječak sa šibicama »

Ili je to, ili je neka turisticka agencija izletila sa snizenjem za Tunis ili Tursku pa cusnuli Fahri koju marku da ogadi ljudima Makarsku :lol:

ali prije ce biti da je ulozio pare u apartmane u CG.
Nokija

#1059 Re: hrvatska-more

Post by Nokija »

Kod nas svijet ne podnosi komsiju koji se doselio iz druge opstine, ne do bog da je focak, hercegovac, krajisnik...A onda ode HR i ocekuje da ga prodavacica novina voli ko najrodjenijeg.
Critty Bo

#1060 Re: hrvatska-more

Post by Critty Bo »

Nokija wrote:Kod nas svijet ne podnosi komsiju koji se doselio iz druge opstine, ne do bog da je focak, hercegovac, krajisnik...A onda ode HR i ocekuje da ga prodavacica novina voli ko najrodjenijeg.
Eh tu sad dolazi onaj argument da komšija njemu ne daje pare, a ovaj Dalmatincima ostavlja kune :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1061 Re: hrvatska-more

Post by Truba »

ne da mi ne daje
nego mi oduzima i ono malo što sam imao
mjesto za bacanje smeća, parking mjesto
na kraju ti se uvali autom u prolaz za pješake

e i onda se pitamo što se ne volimo

da ne idemo dalje
Nokija

#1062 Re: hrvatska-more

Post by Nokija »

Black swan wrote:ne da mi ne daje

da ne idemo dalje
ma ja, vazde neko drugi kriv...
Critty Bo

#1063 Re: hrvatska-more

Post by Critty Bo »

da ne idemo dalje
I'm feelin' you :D
Truba

#1064 Re: hrvatska-more

Post by Truba »

Nokija wrote:

da ne idemo dalje
ma ja, vazde neko drugi kriv...
pa normalno da je kriv kad svojim autom ulazi u tuđe stubište
da pješaci ne mogu prići

ja nisam nikome nikad u provinciji ulazio autom u zajedničke prostorije :)
Nokija

#1065 Re: hrvatska-more

Post by Nokija »

koja uzbdljiva tema...od hrvatske obale preko dijaspore i avaza dodjosmo konacno i do omrazenih dosljaka
Truba

#1066 Re: hrvatska-more

Post by Truba »

pa ti si počeo s komšijama a ja ti dao s lica mjesta što se događa

vjerovatno je slično i na moru... viđao sam šta naši seljaci rade
kad npr. slovaci zaseru to je nekako na drugom nivou
jbg tako je
Critty Bo

#1067 Re: hrvatska-more

Post by Critty Bo »

Nokija wrote:koja uzbdljiva tema...od hrvatske obale preko dijaspore i avaza dodjosmo konacno i do omrazenih dosljaka
Kad ti zauzme parking mjesto ili utjera auto i baštu/haustor, gledaš ga preko nišana i da ti je najrođeniji, nema to puno veze sa došljacima i domorocima.
Nokija

#1068 Re: hrvatska-more

Post by Nokija »

dobro bolan, skontalA sam :run:
Alfons Kauders

#1069 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

Nokija wrote:koja uzbdljiva tema...od hrvatske obale preko dijaspore i avaza dodjosmo konacno i do omrazenih dosljaka
Samo bih da ispravim... Ovdje se ne prica o hrvatskoj obali, vec o Makarskoj... Jer haman vecina raje nije ni svjesna da ima drugih mjesta na Jadranu. :D
Kleopatra8

#1070 Re: hrvatska-more

Post by Kleopatra8 »

Alfons Kauders wrote:
Samo bih da ispravim... Ovdje se ne prica o hrvatskoj obali, vec o Makarskoj... Jer haman vecina raje nije ni svjesna da ima drugih mjesta na Jadranu. :D

Inače svima je skupa,nepristupačna , a na kraju u Makarskoj sami bosanci :D
Dobro, sad manje,ali opet nas ima...a šta je sa tučepima,drenikom,podacom, bristom? i to su mjesta prelijepa,čak ljepša od makarske 8-)
Nokija

#1071 Re: hrvatska-more

Post by Nokija »

Mogu da shvatim da mladja raja voli ici u Makarsku, tamo je valjda buran taj nocni zivot. :D
Ali svi drugi mi nisu jasni.
elcaliente

#1072 Re: hrvatska-more

Post by elcaliente »

Nokija wrote:Mogu da shvatim da mladja raja voli ici u Makarsku, tamo je valjda buran taj nocni zivot. :D
Ali svi drugi mi nisu jasni.
Pa ovi ostali idu da gledaju minice i mlade guze i fonase.
Last edited by elcaliente on 12/07/2013 12:10, edited 1 time in total.
elcaliente

#1073 Re: hrvatska-more

Post by elcaliente »

Prodavačica u makarskom kiosku šokirana optužbama u dnevnom avazu:
'Pa ja sam Bosanka, kako bih mogla vrijeđati goste iz BiH?!'

arajevski Dnevni avaz s objavljenim tekstom o tome kako je turist iz BiH doživio uvrede po nacionalnoj osnovi u Makarskoj podgrijao je famu o netrpeljivosti prema Bosancima na toj rivijeri.

Priču turista A.H. koji je Avazu ispričao kako mu je prodavačica u kiosku prilikom traženja tih novina odbrusila da mrzi Bosance, trgovkinja Kata u potpunosti je demantirala. Naprotiv, kupac je nju vrijeđao, kaže, i pitao:

“Je li, gaduro, priznaj da mrziš Bosance?”

I to samo zato što je, prema njegovu mišljenju, prije početka radnog vremena drugima prodavala hrvatske tiskovine, a njemu Avaz nije htjela prije službenog početka rada u 8 sati. Događaj se zbio prije tjedan dana. Turist je otišao na policiju, prijavio prodavačicu da ga vrijeđa po nacionalnoj osnovi i tražio od policije da je upozori. Djelatnici makarske policijske postaje s prodavačicom su obavili razgovor i utvrdili da priča nije teška nikakve prijave. Međutim, Avaz se raspisao!

- Pa ja sam Bosanka, kako bih onda sunarodnjaka mogla vrijeđati riječima da mrzim Bosance! Nikoga ne mrzim, a još manje vrijeđam - kaže.

Taj je čovjek došao ujutro u 7.30 i vrlo drskim glasom tražio da mu prodam Dnevni avaz. Budući da sarajevske novine dva dana nismo dobivali, zamolila sam ga da pričeka dok raspakiram pakete novina da vidim jesu li taj dan stigle. Vratio se još dva puta do 8 sati kada otvaramo, provirio na staklo i gotovo zavikao:

“Jesu li više te novine?”

Zatim je sjeo na klupu. Počeli su dolaziti susjedi iz okolnih kafića i s barki po druge novine, poslužila sam ih, a onda je ponovno došao taj čovjek i počeo vikati da sam gadura koja sam druge poslužila, a njega neću jer je Bosanac. Vrijeđao me i tražio neka priznam da mrzim Bosance. Uzvratila sam mu da ću pozvati policiju nastavi li. Možda sam počela posluživati kupce minutu prije 8 sati, ali to nije razlog za takvu reakciju. Čitav dan sam proplakala od sramote da mi policija dolazi na kiosk, da moram susjedima na plaži objašnjavati što se dogodilo. I šef me zvao. Rekla sam istinu, tako je bilo – ispričala je Kata.

U Dnevnom avazu je A.H. izjavio kako prodavačici ništa ružno nije rekao, dodajući kako Bosanci ostave tisuće kuna, a nisu turisti vrijedni poštovanja.

Izvor:
S.D.
Hrulj

#1074 Re: hrvatska-more

Post by Hrulj »

elcaliente wrote:Prodavačica u makarskom kiosku šokirana optužbama u dnevnom avazu:
'Pa ja sam Bosanka, kako bih mogla vrijeđati goste iz BiH?!'

arajevski Dnevni avaz s objavljenim tekstom o tome kako je turist iz BiH doživio uvrede po nacionalnoj osnovi u Makarskoj podgrijao je famu o netrpeljivosti prema Bosancima na toj rivijeri.

Priču turista A.H. koji je Avazu ispričao kako mu je prodavačica u kiosku prilikom traženja tih novina odbrusila da mrzi Bosance, trgovkinja Kata u potpunosti je demantirala. Naprotiv, kupac je nju vrijeđao, kaže, i pitao:

“Je li, gaduro, priznaj da mrziš Bosance?”

I to samo zato što je, prema njegovu mišljenju, prije početka radnog vremena drugima prodavala hrvatske tiskovine, a njemu Avaz nije htjela prije službenog početka rada u 8 sati. Događaj se zbio prije tjedan dana. Turist je otišao na policiju, prijavio prodavačicu da ga vrijeđa po nacionalnoj osnovi i tražio od policije da je upozori. Djelatnici makarske policijske postaje s prodavačicom su obavili razgovor i utvrdili da priča nije teška nikakve prijave. Međutim, Avaz se raspisao!

- Pa ja sam Bosanka, kako bih onda sunarodnjaka mogla vrijeđati riječima da mrzim Bosance! Nikoga ne mrzim, a još manje vrijeđam - kaže.

Taj je čovjek došao ujutro u 7.30 i vrlo drskim glasom tražio da mu prodam Dnevni avaz. Budući da sarajevske novine dva dana nismo dobivali, zamolila sam ga da pričeka dok raspakiram pakete novina da vidim jesu li taj dan stigle. Vratio se još dva puta do 8 sati kada otvaramo, provirio na staklo i gotovo zavikao:

“Jesu li više te novine?”

Zatim je sjeo na klupu. Počeli su dolaziti susjedi iz okolnih kafića i s barki po druge novine, poslužila sam ih, a onda je ponovno došao taj čovjek i počeo vikati da sam gadura koja sam druge poslužila, a njega neću jer je Bosanac. Vrijeđao me i tražio neka priznam da mrzim Bosance. Uzvratila sam mu da ću pozvati policiju nastavi li. Možda sam počela posluživati kupce minutu prije 8 sati, ali to nije razlog za takvu reakciju. Čitav dan sam proplakala od sramote da mi policija dolazi na kiosk, da moram susjedima na plaži objašnjavati što se dogodilo. I šef me zvao. Rekla sam istinu, tako je bilo – ispričala je Kata.

U Dnevnom avazu je A.H. izjavio kako prodavačici ništa ružno nije rekao, dodajući kako Bosanci ostave tisuće kuna, a nisu turisti vrijedni poštovanja.

Izvor:
S.D.
Ne treba tamo nikako ni ici. Imala je pola sata da raspakuje novine i nije to uradila a onda je jos stala da usluzuje druge. Koja glupost i sranje. Ima Crna Gora, Albanija, sve divna mjesta na moru a hrvatsku zaobici u sirokom luku.
Warashii

#1075 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

Hrulj wrote: Ne treba tamo nikako ni ici. Imala je pola sata da raspakuje novine i nije to uradila a onda je jos stala da usluzuje druge. Koja glupost i sranje. Ima Crna Gora, Albanija, sve divna mjesta na moru a hrvatsku zaobici u sirokom luku.
Ima ima, neka kupi u Albaniji, u Crnoj Gori i u svim tim drugim divnim mjestima svoj divni Dnevni Avaz.
Hoce al u k...
Post Reply