Zato su im i jebali majku za sva vremena pa sad ne možeš naći valjanog starog Citroena na PIK-u. To je auto koje ne trpi improvizacije. Ako ga dobro održavaš uživaš, ako ga zapostaviš jebo si ježa u leđa.esso_sa wrote:Prije rata je znalo bit' nezgodno nabaviti LHM ulje pa su raja, kao zamjenu, pravile koktele od motornog ulja pomjesanog sa benzinom_mufljuz_ wrote:nuto dodatne opreme - imas ulja uvijek![]()
![]()
Citroen All About
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
citroen xm
#1051 Re: Citroen C5 All About
-
citro
#1052 Re: Citroen C5 All About
citroen xm wrote:Zato su im i jebali majku za sva vremena pa sad ne možeš naći valjanog starog Citroena na PIK-u. To je auto koje ne trpi improvizacije. Ako ga dobro održavaš uživaš, ako ga zapostaviš jebo si ježa u leđa.esso_sa wrote:Prije rata je znalo bit' nezgodno nabaviti LHM ulje pa su raja, kao zamjenu, pravile koktele od motornog ulja pomjesanog sa benzinom_mufljuz_ wrote:nuto dodatne opreme - imas ulja uvijek![]()
![]()
Je li mu ono Maseratijev znak na poklopcu filtera zraka ? Inace, u SM je i bio Maseratijev motor.
- Bakir1
#1053 Re: Citroen C5 All About
Mufljuz onanise na najbolje iz dva svijeta serie trozubac 
-
citro
#1054 Re: Citroen C5 All About
Dosta ovih slika je nastalo u vrijeme kada je Pandur radio kod Bate (ili sa Batom).
Onaj crveni Spale je vozio sin, Emir, kao civilno auto. Pojavio se kratko na Piku prije nekoliko godina, bio je negdje oko 7000 KM koliko se sjecam. Na kraju je prodan u Njemackoj za toliko hiljada ali Eura.
-
citro
#1055 Re: Citroen C5 All About
Ne ja, bogomiesso_sa wrote:
Inace, jel se ko od vas citronasa vozao jucer po Bjelasnici - Umoljani ? Imao sam finu, dinamicnu voznjicu i druzenje sa jednim crnim C5 po onim seoskim, planinskim putevima
Jelde da si i ti skontao kako je to rinaka od auta, uvija se u krivinama i sav mu pleh treperi. Jest da ne lezi na cesti nikako, ali sto brate ne ide to je cudo jedno.
Last edited by citro on 15/12/2014 17:24, edited 1 time in total.
- _mufljuz_
#1056 Re: Citroen C5 All About
nemoj mi samo ti rec ko na sta onanise - naljutis se za bezveze zajebanciju ko da si ozenio Pajera....Bakir1 wrote:Mufljuz onanise na najbolje iz dva svijeta serie trozubac
- Bakir1
#1057 Re: Citroen C5 All About
E jesam se naljutio u pm
U pajera mi ne diraj
U pajera mi ne diraj
-
citroen xm
#1058 Re: Citroen C5 All About
Za vrijeme nastanka SM-a Citroen je u vlasništvu imao Maserati. Odatle je i ovaj V6 motor, mislim da je čak nastao odstvarnjivanjem dva cilindra sa Maseratijevog V8 motora iz Kvatroportea.
-
esso_sa
#1059 Re: Citroen C5 All About
Ja vala ne mislim da je rinaka ! A ovaj sa Bjelasnice je onako, solidno isao... Malo je kaskao po zavojimacitro wrote:Ne ja, bogomiesso_sa wrote:
Inace, jel se ko od vas citronasa vozao jucer po Bjelasnici - Umoljani ? Imao sam finu, dinamicnu voznjicu i druzenje sa jednim crnim C5 po onim seoskim, planinskim putevima![]()
Jelde da si i ti skontao kako je to rinaka od auta, uvija se u krivinama i sav mu pleh treperi. Jest da ne lezi na cesti nikako, ali sto brate ne ide to je cudo jedno.
-
febo_acm
#1060 Re: Citroen C5 All About
Ja često idem sa C4 na toj dionici i baš mi je žao što nemam nekog VW, moj C4 se raspada u krivinama 
- Bakir1
#1061 Re: Citroen C5 All About

a pari 1958
-
nedims
#1062 Re: Citroen C5 All About
Svojevremeno sam vozio Citroen...GS, GSX, BX i CX. Ostalo nekih djelova...novih. Ja sam, potpuno, na njih zaboravio. E, sada...pojma nemam koji dio ide za GS,GSX i BX. Trebao bi otici kod nekog majstora koji zna prepoznati te djelove...ali ne znam ko u Sarajevu radi sa ovim starijim Citroenima.
Kada bi to saznao...mogao bi ih prodati...ovako, mrtvi kapital, a mozda nekome treba. Pa, molim forumase da me upute na majstore gdje se servisiraju ovi stariji Citroeni...
Kada bi to saznao...mogao bi ih prodati...ovako, mrtvi kapital, a mozda nekome treba. Pa, molim forumase da me upute na majstore gdje se servisiraju ovi stariji Citroeni...
-
citroen xm
#1063 Re: Citroen C5 All About
Druže, slikaj svaki dio posebno. Stavi na PIK oglas "Dijelovi za GS, CX, BX" i okači link oglasa ovde ili pošalji meni u PP. Ja ću ti proslijediti oglasn ljudima koji bi mogli biti zainteresovani za to što imaš. 
-
nedims
#1064 Re: Citroen C5 All About
Hvala @citroen xmcitroen xm wrote:Druže, slikaj svaki dio posebno. Stavi na PIK oglas "Dijelovi za GS, CX, BX" i okači link oglasa ovde ili pošalji meni u PP. Ja ću ti proslijediti oglasn ljudima koji bi mogli biti zainteresovani za to što imaš.
Mislio sam o tome...ali, kontam ...prvo bi trebao znati o cemu se radi i koliko to kosta ... pa onda krenuti sa prodajom. Morao bi dobiti i misljenje mehanicara o tim djelovima...ipak su dosta dugo stajali ... i zato sam potrazio pomoc na Forumu. Dakle, mehanicar koji ce procjeniti upotrebljivost djelova...a ne otkupiti. Ipak, radi se o vrlo osjetljivim djelovima: pakne-sve vrste( za rucnu, prednje,zadnje), cijevi auspuha i sl.
- em11r
#1065 Re: Citroen C5 All About
Pavic upravo restaurira jednog gs-a. Postavi ti to na PIK pa cu mu ja poslati link Mozda nesto uzme a zasigurno ti moze reci sta je sta I koliko vrijedi.nedims wrote:Hvala @citroen xmcitroen xm wrote:Druže, slikaj svaki dio posebno. Stavi na PIK oglas "Dijelovi za GS, CX, BX" i okači link oglasa ovde ili pošalji meni u PP. Ja ću ti proslijediti oglasn ljudima koji bi mogli biti zainteresovani za to što imaš.
Mislio sam o tome...ali, kontam ...prvo bi trebao znati o cemu se radi i koliko to kosta ... pa onda krenuti sa prodajom. Morao bi dobiti i misljenje mehanicara o tim djelovima...ipak su dosta dugo stajali ... i zato sam potrazio pomoc na Forumu. Dakle, mehanicar koji ce procjeniti upotrebljivost djelova...a ne otkupiti. Ipak, radi se o vrlo osjetljivim djelovima: pakne-sve vrste( za rucnu, prednje,zadnje), cijevi auspuha i sl.
-
nedims
#1066 Re: Citroen C5 All About
Hvala za info @em11r
-
citroen xm
#1068 Re: Citroen All About
GSA/GA, meni poprilično ružan nasljenik GS-a. Ali svakako vrijedi spasiti jer su totalna rijetkost. Instrument tabla je i više nego interesantna.
- em11r
#1069 Re: Citroen All About
citroen xm wrote:GSA/GA, meni poprilično ružan nasljenik GS-a. Ali svakako vrijedi spasiti jer su totalna rijetkost. Instrument tabla je i više nego interesantna.
sa neta

-
citroen xm
#1070 Re: Citroen All About
Ovaj obrtomjer ugrađeni totalno ispada iz fazona auta.
- em11r
#1071 Re: Citroen All About
izgleda bio neki ćuner sto voli da zaliježe u krivinama 
- Sodom1
#1073 Re: Citroen All About
Tabla je boli glava, straha
Samo ova rucica menjaca kao da nije njegova original, malo mi odudara
Samo ova rucica menjaca kao da nije njegova original, malo mi odudara
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1074 Re: Citroen All About
Znali neko sta sve veliki display na novom C4 ocitava pored navigacije i muzike?
Da li postoji mogucnost naknadne ugradnje u auto koji ga nije imao (navigacija ne mora raditi) i da li je isti na DS4?
Da li postoji mogucnost naknadne ugradnje u auto koji ga nije imao (navigacija ne mora raditi) i da li je isti na DS4?
- em11r
#1075 Re: Citroen All About
Mogucnost naknadne ugradnje postoji. Ja sam u svog prvog C5 ugradjivao kinesku navigaciju koja dodje u kompletu sa djelovima enterijera i vrlo je lako ugraditi. Ja sam to ugradjivao prije 2 i kusur godine kada C5 nije bilo na otpadu ni na mapi. U ovlastenom servisu su me odgovarali od poduhvata (i u slucaju nabavke originalne navigacije) ali se ispostavilo da je ugradnja p**** dim i nema nikakvog utjecaja na auto.mali_milojica wrote:Znali neko sta sve veliki display na novom C4 ocitava pored navigacije i muzike?
Ugradnjom originalne navigacije mozda neces imati neke funkcije dijagnostike auta dok se ista ne prijavi u ECU a to moze samo u ovlastenom ili ako neki neovlasteni ima Lexia softver.
Pored navigacije i muzike na velikom displeju u mom C5 koji ima Aux ulaz u pretincu, moze i video se pustiti. Na originalnoj navigaciji imas i telefon i dijagnostiku auta te ukljucivanje iskljucivanje pojedinih opcija na autu.
Za c4 pretpostavljam da je isto sto se orignalne tice jer i u njemu je RT4 i mladja navigacija.
Sto se tice DS4 u C4 odgovara koliko ja vidim po ovim slikama (navigacioni uredjaj je 100% isti samo je pitanje djelova enterijera)
DS4

C4

Ukoliko se odlucis za originalnu sve ti je plug&play osim gps antene oko koje ima posla da se izvadi sa donatora a i da je ugradis sebi.
Ukoliko uzmes kineza uz njega dodje antena koju negdje ispod sofersajbe zalijepis i picis.