Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
-
Forsaken
#1051 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
zato i jesu svi poletili da nam uvale one ugovore koje moramo potpisati a u kojima pise da moras placati grijo on ne grijo .... 
- Muskarac From Odakle
#1052 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
kako si ga potpiso tako ga mozes i raskinut
-
quarterback
#1053 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
dobro si, skroz sam zaboravio na prijeratne smogove i plinifikaciju ...GAU8 wrote:Prije rata se prešlo još na plin, radi katastrofalnog zagađenja.quarterback wrote:meni je zanimljivo ono sto je isplivalo prije par dana
kaze radi problema oko nabavke plina toplane presle na jeftiniji mazut
cekaj malo - jeftiniji mazut
pa sto onda uopste griju na plin?
radi toga da sarajevo i bh gas mogu da zive na ledjima korisnika toplana ili ?
Polako se vraćamo na "kvalitet zraka" od prije plina
btw respect za nick
- Dr. Kuca
#1054 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Treba i ovima centrotrans.
- OldMayor
#1055 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Pa iskreno, nisi ih bas zajebao. Taj dug te ceka na jedan ili drugi nacin ces ga platiti. Kad-tad. Jbg.Dozer wrote:Tacno tako. I zato im ja od ovih februarskih racuna dajem samo pola. Neka tuze, ganjaju, jedu govna, sta god hoce. Koliko daju, toliko ce i dobiti.
Ne mogu se ko covjek okupati/istusirati u 1-2-3 iza ponoci jer su smanjili pritisak? Jebe mi se. Dobice pola racuna, jer sam i ja toliko dobio vode kad mi je trebala.
Ne griju punim kapacitetom i ja se moram oblaciti u nekakve dzempere i sl.? Nema problema. Pola racuna i njima, za tacno onoliko koliko sam se i ja ugrijao.
I kad bi svi ovo ovako uradili, vrlo brzo bi oni promijenili plocu. Ili bi se zatvorili.
- Dozer
#1056 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
A ako im svi (ne)platimo tako? Hoce li se onda zabrinuti?
Ili ce sebi dozvoliti luksuz da se sa svima ganjaju po sudovima 2-3-4 godine? Cisto sumnjam da se ne bi zabrinuli kad bi im se odjednom 5-10-20 hiljada racuna prepolovilo u naplati. I to se ne bi zabrinuli samo u Toplanama ili ViK-u, nego jos vise ovi na vlasti, jer sve su to njihove krave muzare.
Jebi ga...nas je problem sto ne znamo zajednicki uzvratiti.
Ili ce sebi dozvoliti luksuz da se sa svima ganjaju po sudovima 2-3-4 godine? Cisto sumnjam da se ne bi zabrinuli kad bi im se odjednom 5-10-20 hiljada racuna prepolovilo u naplati. I to se ne bi zabrinuli samo u Toplanama ili ViK-u, nego jos vise ovi na vlasti, jer sve su to njihove krave muzare.
Jebi ga...nas je problem sto ne znamo zajednicki uzvratiti.
- OldMayor
#1057 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Druze i ja sam razmisljao nekako tako, ali onda skontam pa evo i da svi placaju, znaci svi da su redovne platise, svaki mjesec budi siguran da bi ovima opet falilo.Alkos wrote:Situacija je takva da čovjek ne zna da li bi se smijao ili plakao. Danas, u 21. vijeku, neko ko redovno izvršava svoje obaveze prema XY kompaniji (nebitno da li je to 60 ili 160 KM) zauzvrat dobije nepotpunu uslugu, da ne kažem nikakvu. I to sve zbog idiota koji ne plaćaju redovno ili nikako ono što koriste, politike i države koja ih je pustila da se tako ponašaju zbog kupovine socijalnog mira, pa ih sada ne zna kazniti i natjerati da plate ono što duguju (a ime metoda i mehanizama mali milion, treba samo prepisati), kao i jebenih direktora takvih javnih firmi, podobnih poltrona koji ne znaju raditi svoj posao.
Zasto?
Pa zato sto bi onda mamlazi zaposlili jos 100 ljudi, jer bi vidjeli da moze. I onda bi opet falilo za plina, za infrastrukture itd. Budi siguran u to. Pa evo jbt Elektroprivreda koja puca od para, ne znaju sta ce, portir ima 1500 KM platu, povecali cijenu struje? Upravo zato jer uvijek fali, uvijek je malo.
E tako bi ti bilo i sa toplanama, vjeruj mi.
A opet u drugu ruku, fkt ne kontam ljude koji zive zivot i ne placa ono sto 'ne mora', vodu, odrzavanje, toplane, gras, mislim kakav je to mentalni sklop. Ono jebe mi se, ne mogu mi iskljucit. A to sto komsija do tebe placa, ma jebo to pusti budalu. E pa da se svi naprave budale sta bi onda ovi jadovi sto ne placaju.
- Dozer
#1058 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Oni bi prvi izasli na ulicu da se bune. Tako je to kod nas...
Na proteste uvijek prvo izadju vecinom oni koji zive normalno, pa tek onda (ako) oni zbog kojih se protesti i desavaju.
A kad se treba buniti za nesto sto se placa, onda su tu uvijek prvi oni koji to isto - ne placaju.
Na proteste uvijek prvo izadju vecinom oni koji zive normalno, pa tek onda (ako) oni zbog kojih se protesti i desavaju.
A kad se treba buniti za nesto sto se placa, onda su tu uvijek prvi oni koji to isto - ne placaju.
- vjesticanametli
#1059 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
dobrinja 1 prije 10 min ugasise grijanje
mamicuuuuuuuuuuu vam
- BHF_Manijak
#1060 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ma potpis'o sam im kar'nu, a ne ugovor!Forsaken wrote:zato i jesu svi poletili da nam uvale one ugovore koje moramo potpisati a u kojima pise da moras placati grijo on ne grijo ....
- jazzer
#1061 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Smrz'o sam se jutros, pleme im j****.
-
vryzas
#1062 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
+ 1 za smrzavanje, a i za pleme.jazzer wrote:Smrz'o sam se jutros, pleme im j****.
-
sumirprimus
#1063 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
cojk bi reko,gazda bar jedno 200 porodica na teretu..BHF_Manijak wrote:Opet ponavljam, boli me ba neka stvar imaju li materijala i energenata da griju! Kad ja imam sredstava da placam, ne pita me niko imam li ili nemam, onda zahtjevam i da oni griju punim kapacitetom, jer ja isto tako i placam uslugu!
Navest cu opet primjer hljeba i pekare. Dodjes, platis 1KM i teta ti pola hljeba! Sto? Pa nema dovoljno brasna, jebi ga, nema veze sto si ti dao marku, ja imam brasna samo za pola hljeba, redukcija!
Kakva djubrad, to se nakacilo na drzavnu sisu i boli ih qrac za svim.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1064 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
ja sad platio plina 120 kad na radiju spominju neki rok 23 za iskljucenje plina ako se ne dogovore
sto to ne cuh ranije da ne platim
sto to ne cuh ranije da ne platim
-
StupskaBitanga
#1065 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Konaković zakucava trice
Vlada u ponedjeljak poskupljuje grijanje
-
spacek
#1066 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:38, edited 1 time in total.
-
Innovation
#1067 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Kada je bila SKS? Pa nije mi valjda to promaklo.StupskaBitanga wrote:Konaković zakucava trice
Vlada u ponedjeljak poskupljuje grijanje
-
StupskaBitanga
#1068 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Meni se ovo sviđ
aNa sjednici će se, kako saznajemo, raspravljati i o neophodnosti pokretanja postupka konsolidacije "Sarajevogasa" i "Toplana". To znači da će biti pokrenut proces spajanja ova dva preduzeća u jedno. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/165101/vlada- ... Eq6TO.dpuf
-
Innovation
#1069 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
http://www.avaz.ba/clanak/165101/vlada- ... e-grijanje

Mislis ovo, a gdje je tu Dino?Na hitnoj sjednici Vlade Kantona, koja će zbog plinske krize biti održana u ponedjeljak, kantonalni ministri, između ostalog, razgovarat će i o poskupljenju grijanja, odnosno korigiranju cjenovnika u "Toplanama"!
-
Innovation
-
StupskaBitanga
#1071 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
pa jel on premijer jesu l iga potvrdili ili je samo još uvijek mandatar
- GAU8
#1072 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Bas se svi prave blesavi.
Ko nije placao po staroj cijeni, nece sigurno placati ni po novoj cijeni....
Ko je jedva placao do sada, velika je sansa da ce ubuduce jedva ili nikako placati.
Mnogim preostalim se da pukne film i da isto prestanu placati po cijenu skidanja s mreze.
Slijedi - raspad sistema
Nista oni nisu rijesili.
Ko nije placao po staroj cijeni, nece sigurno placati ni po novoj cijeni....
Ko je jedva placao do sada, velika je sansa da ce ubuduce jedva ili nikako placati.
Mnogim preostalim se da pukne film i da isto prestanu placati po cijenu skidanja s mreze.
Slijedi - raspad sistema
Nista oni nisu rijesili.
- Dozer
#1073 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ma poskupit ga mogu materama. Ja im ni feninga vise od ovoga ne dam, a ne zasluzuju ni to.
- jao_situacije
#1074 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ma nek idu u pizdu materinu ja kao potrošač plina da plaćam za kurce palce toplana i sarajevogasa.StupskaBitanga wrote:Meni se ovo sviđaNa sjednici će se, kako saznajemo, raspravljati i o neophodnosti pokretanja postupka konsolidacije "Sarajevogasa" i "Toplana". To znači da će biti pokrenut proces spajanja ova dva preduzeća u jedno. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/165101/vlada- ... Eq6TO.dpuf
Do sad svaki račun izmiren i sad da se meni na grbaču navale sa neplatišama i sličnim zajebancijama.
Od mene imaju kurac
- starii
#1075 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
pređi na strujujao_situacije wrote:Ma nek idu u pizdu materinu ja kao potrošač plina da plaćam za kurce palce toplana i sarajevogasa.StupskaBitanga wrote:Meni se ovo sviđaNa sjednici će se, kako saznajemo, raspravljati i o neophodnosti pokretanja postupka konsolidacije "Sarajevogasa" i "Toplana". To znači da će biti pokrenut proces spajanja ova dva preduzeća u jedno. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/165101/vlada- ... Eq6TO.dpuf
Do sad svaki račun izmiren i sad da se meni na grbaču navale sa neplatišama i sličnim zajebancijama.
Od mene imaju kurac