Peljeski most zele graditi!

Post Reply

Peljeski most

se nesmije graditi jer onemogucava buducu izgradnju luke
48
22%
se nesmije graditi iz drugih razloga
24
11%
neka se gradi ali treba biti dovoljno visok kako bi mogli brodovi proci
76
35%
neka se gradi svakako
60
27%
nemam stav
12
5%

Total votes: 220

kompass

#1051 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by kompass »

Image

Vrijeme sile je proslo. :D

Ili bolje receno, za nas Bosnjake. Za Hrvate BiH tek pocinje.
jiji

#1052 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by jiji »

@Paranoid Nitko ne kaze da bi bio najjeftinije rijesenje,vec najbolje,a to opet nije moje misljenje vec strucnjaka koji su radili predstudije.
It_is_a_Leclerc

#1053 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by It_is_a_Leclerc »

Nek' prave šta hoće, ai se mora osigurati da Neum ima pristup za velike brodove i kruzere.

Sad će neko reći - "Ali ti brodovi ionako ne dolaze u Neum". Odgovor je - Nek' ne dolaze. Može nam se.
jiji

#1054 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by jiji »

It_is_a_Leclerc wrote:Nek' prave šta hoće, ai se mora osigurati da Neum ima pristup za velike brodove i kruzere.

Sad će neko reći - "Ali ti brodovi ionako ne dolaze u Neum". Odgovor je - Nek' ne dolaze. Može nam se.
Sigurno ce tebe pitat,postoji medunarodno pravo mora i zna se sta moze i smije doplovit do Neuma,a to sto bi ti htio da uplovi nosac aviona ,to je opet tvoj problem.
Great Cornholio

#1055 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Great Cornholio »

Paranoid wrote:
Vidi..meni iskreno svejedno hoćeli biti most ili ne, samo sam malo pročitao šta kažu drugi..

Uostalom razlog za razmišljanje je i ovaj:

Cijene
300 milijuna eura stajao bi pelješki most
78 milijuna eura koštao bi podmorski tunel
Da je BiH u EU onda Hrvatska ne bi morala trošiti tolike pare da poveže dva dijela svoje teritorije. Ako Hrvatska krene sa izgradnjom mosta, ili tunela, to će značiti da svjetski moćnici ne planiraju skoriji ulazak BiH u EU.
kompass

#1056 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by kompass »

jiji wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Nek' prave šta hoće, ai se mora osigurati da Neum ima pristup za velike brodove i kruzere.

Sigurno ce tebe pitat,postoji medunarodno pravo mora i zna se sta moze i smije doplovit do Neuma,a to sto bi ti htio da uplovi nosac aviona ,to je opet tvoj problem.
Postoji medjunarodno pravo. Po tom pravu o nesmetnom prolaz, BiH ima pravo dovesti svaki brod u svoje teritorijalne vode. RH mora garantirati neskodljiv prolaz. Cak i tanker sa duplim dnom mora imati pravo na neskodljiv prolaz.

Ratni brodovi Turski su vec dolazili u Nem.
palermo

#1057 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by palermo »

jiji wrote:
Nerazumijem te,sta konkretno mislis da BiH moze u konkretnom slucaju?
Možda ništa...ne znam, ali sasvim sigurno može negdje drugo...ako neko pokazuje mišiće na njoj ondje gdje ona eventualno ne može ništa, ne vidim zašto i BiH ne bi pokazala mišiće ondje gdje ona može....to u životu obično ide tako, kad se opredijeliš za mišiće kao varijantu rješavanja pitanja
jiji

#1058 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by jiji »

Great Cornholio wrote:
Paranoid wrote:
Vidi..meni iskreno svejedno hoćeli biti most ili ne, samo sam malo pročitao šta kažu drugi..

Cijene
Da je BiH u EU onda Hrvatska ne bi morala trošiti tolike pare da poveže dva dijela svoje teritorije. Ako Hrvatska krene sa izgradnjom mosta, ili tunela, to će značiti da svjetski moćnici ne planiraju skoriji ulazak BiH u EU.
Pa jos niste ni blizu pocetka pregovora,uzmi npr. Srbija sutra pocinje pregovore i planira optimisticno da ce uci 2020.g.,Turska je pocela 2004.g. i jos se nevidi kad ce uci...Nitko nekaze da BiH nikad nece uci u EU,al da HR ceka do recimo 2025g.g.?
Great Cornholio

#1059 Re: Peljeski most zele graditi!

kompass wrote:
Postoji medjunarodno pravo. Po tom pravu o nesmetnom prolaz, BiH ima pravo dovesti svaki brod u svoje teritorijalne vode. RH mora garantirati neskodljiv prolaz. Cak i tanker sa duplim dnom mora imati pravo na neskodljiv prolaz.

Ne uzdaj se ti previše u tursku mornaricu, imaju oni previše i svojih briga :D
stiv33

#1060 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by stiv33 »

Great Cornholio wrote:
Pa nitko ne bi postavljao pitanje izgradnje mosta da su RH i BiH zajedno ušle u EU. Procjene su da će Srbija ući negdje oko 2020, a BiH, Albanija i Makedonija oko 2030. Nitko nije sretan zbog toga, možemo se samo nadati da se stvari prije pokrenu.
jiji

#1061 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by jiji »

palermo wrote:
jiji wrote:
Nerazumijem te,sta konkretno mislis da BiH moze u konkretnom slucaju?
Možda ništa...ne znam, ali sasvim sigurno može negdje drugo...ako neko pokazuje mišiće na njoj ondje gdje ona eventualno ne može ništa, ne vidim zašto i BiH ne bi pokazala mišiće ondje gdje ona može....to u životu obično ide tako, kad se opredijeliš za mišiće kao varijantu rješavanja pitanja
Dobro pa sta bi ti recimo da BiH napravi na stetu HR i zasto mislis da to nebi kostalo skuplje BiH nego HR?
Great Cornholio

#1062 Re: Peljeski most zele graditi!

jiji wrote: Pa jos niste ni blizu pocetka pregovora,uzmi npr. Srbija sutra pocinje pregovore i planira optimisticno da ce uci 2020.g.,Turska je pocela 2004.g. i jos se nevidi kad ce uci...Nitko nekaze da BiH nikad nece uci u EU,al da HR ceka do recimo 2025g.g.?
Mi čekamo nekakava bolji savez da formira, nećemo mi u svakakve saveze da unilazimo 8-) :D

Ma ući ćemo i mi nekad, jer kad su ušle Bugarska i Rumunija ( perjanice EU prema Željku Pervanu) možemo vala i mi, i sad smo mi u boljem stanju nego što su te dvije članice EU.
kompass

#1063 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by kompass »

jiji wrote:
Great Cornholio wrote:
Paranoid wrote:

Cijene
Pa jos niste ni blizu pocetka pregovora,uzmi npr. Srbija sutra pocinje pregovore i planira optimisticno da ce uci 2020.g.,Turska je pocela 2004.g. i jos se nevidi kad ce uci...Nitko nekaze da BiH nikad nece uci u EU,al da HR ceka do recimo 2025g.g.?
A zasto bi Turska u EU kada kao visoko industrijalizirana zemlja moze ostvarivati ekonomski rast od 8.9% godisnje? Ima super lokaciju, ogromna zemlja, sirovine, sredjen sistem.
stiv33

#1064 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by stiv33 »

kompass wrote:

Tko kaže da neće RH garantirati. Turska kao članica NATO-a je dobrodošla a visina mosta mora omogućiti svakom brodu, pa čak i kruzeru nesmetan prolaz. :D
JohnnyS

#1065 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by JohnnyS »

To što je Hrvatska u EU, a BiH nije, ne znači pod milim bogom ništa. Bila je i Slovenija u EU, a Hrvatska van, Slovenci pokušali se ogubati za koji četvorni kilometar mora na mišiće, ali se i EU okrenula protiv njih...
Great Cornholio

#1066 Re: Peljeski most zele graditi!

stiv33 wrote:
Pa nitko ne bi postavljao pitanje izgradnje mosta da su RH i BiH zajedno ušle u EU. Procjene su da će Srbija ući negdje oko 2020, a BiH, Albanija i Makedonija oko 2030. Nitko nije sretan zbog toga, možemo se samo nadati da se stvari prije pokrenu.
Nisam ja baš toliko optimističan, jer prije će kijamet :evil: :D
jiji

#1067 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by jiji »

kompass wrote:
jiji wrote:

Krivo prijatelju. Prvo vonji brodovi za neskodljiv prolaz kroz HR teritorijalne vode moraju imati odobrenje HR,imas ne jednoj stranici i link na povelju UN-a.Tankeri osim sto zbog dubine nemogu uploviti do Neuma,nemaju ni gdi pristati,a i prolazili bi kroz rezervat prirode na moru sto je protivno medunarodnom pravu mora.
mikasa

#1068 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by mikasa »

A sta mislite da mi na Klix-u pokrenemo anketu o izgledu Peljesackog mosta, nesto slicno sto su uradile Autoceste za izgled mosta kod Pocitelja... Ako neko ima prijedlog neka ga postavi.
Great Cornholio

#1069 Re: Peljeski most zele graditi!

kompass wrote:
A zasto bi Turska u EU kada kao visoko industrijalizirana zemlja moze ostvarivati ekonomski rast od 8.9% godisnje? Ima super lokaciju, ogromna zemlja, sirovine, sredjen sistem.
Ovaj dodatak o zabrani pružanja prve pomoći demonstrantima, koji će mlatititi policija, jer nisu zadovoljni ti sređenim sistemom je nešto revolucionarno, još ni u jednom sredjenom sistemu to nije postojalo.
stiv33

#1070 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by stiv33 »

Great Cornholio wrote:
stiv33 wrote:
Ako može Srbija zašto ne bi BiH, ovdje je netko spominao godinu 2025. mislim da je i to moguće :D
JohnnyS wrote:To što je Hrvatska u EU, a BiH nije, ne znači pod milim bogom ništa. Bila je i Slovenija u EU, a Hrvatska van, Slovenci pokušali se ogubati za koji četvorni kilometar mora na mišiće, ali se i EU okrenula protiv njih...
Tako nekako. :izet:
Great Cornholio

#1071 Re: Peljeski most zele graditi!

mikasa wrote:A sta mislite da mi na Klix-u pokrenemo anketu o izgledu Peljesackog mosta, nesto slicno sto su uradile Autoceste za izgled mosta kod Pocitelja... Ako neko ima prijedlog neka ga postavi.
Nek' bude viseći most, nek' ga zašarafe na nebesa, jer moraju tudam brodovi naše ratne mornarice, oni najveći, nosači aviona sa 500 F šesneski naoružanim nukleranim bojevim glavama, proć bez problema, da ostane punu lufta.
Great Cornholio

#1072 Re: Peljeski most zele graditi!

stiv33 wrote:
Ako može Srbija zašto ne bi BiH, ovdje je netko spominao godinu 2025. mislim da je i to moguće :D
Ja mislim da će Kosovo i Srbija ić' u paketu :evil: :D

Ma kad je mogla Hrvatska mogu svi :D
palermo

#1073 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by palermo »

jiji wrote: Dobro pa sta bi ti recimo da BiH napravi na stetu HR i zasto mislis da to nebi kostalo skuplje BiH nego HR?
Pa ne bi ja ništa da BiH napravi na šteti Hrvatske,. ali to jednostavno tako ide, ako ti nekoga ne poštuješ i potcjenjuješ, ne vidim zašto bi netko tebe poštovao......osim ukoliko stvarno nisi toliko jači da ovaj ne smije prnuti od tebe.....stvar vaše procjene
jiji

#1074 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by jiji »

stiv33 wrote:
Great Cornholio wrote:
stiv33 wrote:
JohnnyS wrote:To što je Hrvatska u EU, a BiH nije, ne znači pod milim bogom ništa. Bila je i Slovenija u EU, a Hrvatska van, Slovenci pokušali se ogubati za koji četvorni kilometar mora na mišiće, ali se i EU okrenula protiv njih...
Tako nekako. :izet:
Ja sam spominjao 2025.g. i ispricavam se ,mislim da nije moguce.Uzmi da imas nerjeseno stanje u drzavim,kako mislis s RS,entitetima...?
Njemacka je htjela da HR ude i zato SLO nije uspjela,ovdje HR ne trazi od BiH dio teritorija,nego zeli graditi most na svom teritoriju,da spoji svoj teritorij...nije bas isto.
jiji

#1075 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by jiji »

palermo wrote:
jiji wrote: Dobro pa sta bi ti recimo da BiH napravi na stetu HR i zasto mislis da to nebi kostalo skuplje BiH nego HR?
Pa ne bi ja ništa da BiH napravi na šteti Hrvatske,. ali to jednostavno tako ide, ako ti nekoga ne poštuješ i potcjenjuješ, ne vidim zašto bi netko tebe poštovao......osim ukoliko stvarno nisi toliko jači da ovaj ne smije prnuti od tebe.....stvar vaše procjene
Pa nitko te ne podcjenjuje,al zar trebamo i pitati jer smijemo nesto ,sto po svim zakonima smijemo,na svom teritoriju,kroz svoj teritorij,uz procjenu i studije koje ce sigurno obuhvatit i pravo neskodljivog prolaza?
Jel tebe tvoj susjed pita jel smije svoju zenu,u svojoj kuci,ispod plahte u hladnim zimskim nocima? Mislim da nepita,uz naravno uvjet da nisu preglasni.
Post Reply