Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
OldMayor

#1051 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by OldMayor »

un1ted wrote:Maloumno je smijanje za pijacu. Ljudi samo pokusavaju preziviti. Makni ih kilometar na neku lošu lokaciju eto ti gladnih usta.
Jel mi zivimo u africi ili u sred evrope? Kome god se cefne hop tezgu na trotoar.

Da ne dajem vise razloga, ali jedan od vazniijih je da ovi ljudi NISU SIGURNI onako nadjidjani po trotarima, ostrvima. Nit su oni sigurni, nit njihovi klijeti. Nek ne do bog dodje do manjeg udesa, ondje bi masakr bio.

Pa zamisli sad da svi pijacari izbace svoje tezge na ulice. Pa normalno da bi i onom sa otoke vise odgovaralo da mu je tezga na prometnoj lokaciji, nego da je zavucen ondje sa jos 100 njih koji su mu konkurencija.

Mora se znati neki red jbmu.
O'zone
Globalni moderator

#1052 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

Morate shvatiti da je kraj četverogodišnjeg manadata i mnogi su svjesni da neće ostati na mjestima gdje se nalaze sada zato se izvlači novac na sve moguće načine.

Eno gledam i sportska dvorana na Grbavici se radi u 16 mada je jedno vrijeme nije nikoga bilo.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1053 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by bitanga_sa_otesa »

OldMayor wrote: Jel mi zivimo u africi ili u sred evrope? Kome god se cefne hop tezgu na trotoar.
mi zivimo u urbanoj kasabi zvanoj sarajevo,gdje je svaki papanluk i krkanluk normalna pojava,a nenormalno je cim se neko pobuni protiv toga....
Hajvan

#1054 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajvan »

bitanga_sa_otesa wrote:
OldMayor wrote: Jel mi zivimo u africi ili u sred evrope? Kome god se cefne hop tezgu na trotoar.
mi zivimo u urbanoj kasabi zvanoj sarajevo,gdje je svaki papanluk i krkanluk normalna pojava,a nenormalno je cim se neko pobuni protiv toga....

jebiga, kako starim počinjem da uviđam animozitet kršćana spram muslimana na ovim prostorima.
ovi drugi (svi mi sa islamskim korijenima u familijama) su zaostali, ne poštuju sistem i zakone, nemaju kulture (življenja i ophođenja). Uglavnom, rijetko šta pozitivno da je….

čak i ovaj merhamet i blagost su proistekli iz lijenosti, neobrazovanosti i letargije- a ne kao odraz smislenog djelovanja….

uglavnom, po gradovima (a bogami i selima) nam se vidi ko smo, što smi i ĐŽe ćemo.

Mraka, iliti white trash of Europe
Ned071

#1055 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Ned071 »

samo zamisljam prosjecnu porodicu iz zagreba koja je dosla za vikend u sarajevo. metropola, jerusalem evrope i onda na glavnom ulazu u grad te docekaju polovne cipele, 100 baterija za marku, kerovi, ostraci nozeva... ja bi se kod vize okrenuo i razgulio nazad... al opet, kad vidim ko su nam kantonalni ministri, opcinski nacelnici, inspektori, skontam da nema fajde sekirat se jer niko ih nikad otjerat nece sa glavnog ulaza u grad 300 metara dalje na pijacu... e moje sarajevo :sad:
OldMayor

#1056 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by OldMayor »

Al mene zanima ko uopste njima kupuje, mislim koliko onda ljudi pjehe hoda?! Pa jbt ne ide niko u Rajlovac pjeske ili se ja varam?

Mislim ima ondje ona zgrada, nekoliko kuca...

Jest prometno sto se tice automobila i kad je pijaca nedjeljom...

Ne kontam, ima puno atraktivnijih lokacija.
Hajlac

#1057 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajlac »

OldMayor wrote:Al mene zanima ko uopste njima kupuje, mislim koliko onda ljudi pjehe hoda?! Pa jbt ne ide niko u Rajlovac pjeske ili se ja varam?

Mislim ima ondje ona zgrada, nekoliko kuca...

Jest prometno sto se tice automobila i kad je pijaca nedjeljom...

Ne kontam, ima puno atraktivnijih lokacija.
Briješće, Boljakov i Buća potok, Rajlovac, Azići, Otes, Doglodi, čitava Ilidža...pa dođu traJVanom iz čitave metropole.
Veliko je to "tržište". I ni za živu glavu se ne čačka ta 'mečka' pred izbore ;-)

Ima posebna tema o tom fenomenu:

http://www.klix.ba/forum/autopijaca-sme ... 72393.html
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1058 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by bitanga_sa_otesa »

nedjeljom se ne moze proc bojnickom ulicom od parking papaka koji dolaze tu da kupuju....
StupskaBitanga

#1059 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by StupskaBitanga »

Seljankluk i papanluk možemo i ostaviti po strani ali kršenje zakona i propisa nikako ne možemo
Država odobravanjem ovog cirkusa je pristala i na to da se ovdje troše pare što na tekstil i namještaj a niti ima fiskalnih računa niti išta što predstavlja odraz uređene države
O'zone
Globalni moderator

#1060 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

StupskaBitanga wrote:Seljankluk i papanluk možemo i ostaviti po strani ali kršenje zakona i propisa nikako ne možemo
Država odobravanjem ovog cirkusa je pristala i na to da se ovdje troše pare što na tekstil i namještaj a niti ima fiskalnih računa niti išta što predstavlja odraz uređene države
Eeeeee država :roll:

Jučer i danas sjetih se ovog posta od @muha_sa
muha_sa wrote:misliš da preko duple pune skrecu u neznanju :?

idiotima da su svaki dan po desetak puta javno objavljivali na svim medijima oni bi skratili vožnju jer pobogu otkud nekom pravo da idiotu zabrani da vozi kud je njemu--idiotu--cejf :-)
A bio je vezan za skretanje u Ljubljansku preko duple pune linije.

Jučer sam skupa sa još tri vozača svirao ko mahnit lolama koji mirno čekaju da skrenu gore-skrenuli su na kraju.

Jutros 5 vozila sviraju kombiju T5 koji pripada AirBosni i to je trajalo preko minutu dok je tip skrenuo u Ljubljansku.

Nije više neznanje sad je papanluk.
Filter

#1061 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Filter »

bahatost druze, bahatost :roll:
Hajlac

#1062 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajlac »

Uskoro početak gradnje prve dionice biciklističke staze Nedžarići-Skenderija

Staza će prolaziti ulicom Zmaja od Bosne, obostrano.

U sklopu druge faze izgradnje biciklističke staze, zbog nedovoljnih prostornih mogućnosti u ul. Zmaja od Bosne, planirano je da najveći dio staze prolazi kroz Vilsonovo šetalište i to na način da se jedna saobraćajna traka izdigne u visinu pješačke staze i pretvori u biciklističku stazu, navodi se u saopćenju.

Za ovo rješenje se očekuje saglasnost Općine Novo Sarajevo.

Zadnja faza projekta, koja obuhvata općinu Centar, predviđa da staza od mosta Suade Dilberović i Olge Sučić prelazi na lijevu obalu i završava kod mosta Skenderija.

http://www.klix.ba/sport/uskoro-pocetak ... /140917150

Ovo smatram predizbornom patkom(jer su i 2010. isto ovako šupljirali tik pred izbore) sve dok fizički ne počnu radovi!!!

I valjda vrli planeri neće napraviti istu glupost kakvu napraviše na onoj koldžinoj "stazi" kod bosmalovog mosta kad su klupe postavili tik uz biciklističku stazu pa se stvaraju konfliktne situacije!

Najviše me kopka kako će riješiti ono usko grlo nakon završetka te staze iza Omer Maslić d.z. tj. u Bihaćkoj ulici pa iza Roboda do EP i početka Vilsonovog :-)

I živi bili, ne farbajte tj. ne posipajte onim kancerogenim šmirgl-papir podlogama tu stazu, kao u Centru ono u zeleno što ste radili.

Prepišite pozitivna rješenja iz evropskih gradova - samo fizički odvojite od ceste/pješačke zone uzdizanjem/spuštanjem i/ili fizičkim barijerama.

Evo, pljunuto Vilsonovo:
Image

Već smo navikli da se zaiteresovane građane ništa ne pita - samo fušeraj osvane jedno jutro...i šta je tu je :-)
OldMayor

#1063 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by OldMayor »

Hahah...ovu stazu prave, pa ne znam, ja mislim otkad imam pravo glasa na izborima...hahaha. Nista od ovog ba.
I ne kontam sta se tu ima "praviti".

Od Dobrinje preko Nedzarica, Alipasina, pa dalje do RTV-a i Otoke postoji staza, tj. negdje oznacena linijom, negdje ne. Na Alipasinu je cak i odvojena onim malim ivicnjakom. Od Otoke do Bosmalovog mosta ima ona staza sto su malo uredili.

I sta se tu sad ima pretjerano praviti. Neka samo uzmu tu trasu, malo je prosire, na neki nacin odvoje od pjesackog dijela i to je to.

Oni pricaju o tome ko da buse tunel kroz Alpe. :-) Smijesno je kako neke stvari pumpaju kako bi obicni ljudi kontali, hjoooj vidis ti kako je to zajebano, a evo oni su uspjeli to uraditi. :run:
Hajvan

#1064 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajvan »

ne postoji staza za bicikla Sarajevu, niti jedna.

ko fol rijesenja ne pikamo…
OldMayor

#1065 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by OldMayor »

Hajvan wrote:ne postoji staza za bicikla Sarajevu, niti jedna.

Ne postoji. Ali postoji trasa koju treba samo malo srediti.

Oni pricaju o tome ko da bogati autoput prave, a ne metar puteljka kojeg treba obiljeziti i odvojiti od pjesackog dijela.

I oni o tome razglabaju evo sad ce 5 godina. :run:

Vec vidim naslove i reklame - Otvaranje 4km biciklisticke staze Nedzarici - Otoka!!! Vatromet, presjecanja vrpci, ostale budalastine...

:-)
Hajvan

#1066 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajvan »

da, to jeste smiješno/žalosno.
mayab

#1067 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mayab »

OldMayor wrote:
Hajvan wrote:ne postoji staza za bicikla Sarajevu, niti jedna.

Ne postoji. Ali postoji trasa koju treba samo malo srediti.

Oni pricaju o tome ko da bogati autoput prave, a ne metar puteljka kojeg treba obiljeziti i odvojiti od pjesackog dijela.

I oni o tome razglabaju evo sad ce 5 godina. :run:

Vec vidim naslove i reklame - Otvaranje 4km biciklisticke staze Nedzarici - Otoka!!! Vatromet, presjecanja vrpci, ostale budalastine...

:-)
Polako , dok se napravi studija "ugradnje" :izet:
dječak sa šibicama

#1068 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by dječak sa šibicama »

O'zone wrote:
Jučer sam skupa sa još tri vozača svirao ko mahnit lolama koji mirno čekaju da skrenu gore-skrenuli su na kraju.

Jutros 5 vozila sviraju kombiju T5 koji pripada AirBosni i to je trajalo preko minutu dok je tip skrenuo u Ljubljansku.

Nije više neznanje sad je papanluk.
Zato su dva pajkana gore iznad pumpe, na kombi stanici, pa kome je mrsko preci 100 metara nize do Emerika Bluma, neka placa kaznu.

Ja sam zadovoljan sa rjesenjem, nije daleko ispod OHR-a, ne gubi se ni 20 sekundi vremena u odnosu na skretanje direktno u Ljubljansku od Vrbanja mosta.. zapravo, sad je regulisano semaforom, pa ne moras cekati da kolona iz pravca Grbavice prodje nego lijepo na zeleno skrenes u blumovu. Ako je to nekome puno, jebat ga onda.
rimac

#1069 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by rimac »

dječak sa šibicama wrote:
Zato su dva pajkana gore iznad pumpe, na kombi stanici, pa kome je mrsko preci 100 metara nize do Emerika Bluma, neka placa kaznu.

Ja sam zadovoljan sa rjesenjem, nije daleko ispod OHR-a, ne gubi se ni 20 sekundi vremena u odnosu na skretanje direktno u Ljubljansku od Vrbanja mosta.. zapravo, sad je regulisano semaforom, pa ne moras cekati da kolona iz pravca Grbavice prodje nego lijepo na zeleno skrenes u blumovu. Ako je to nekome puno, jebat ga onda.
Nisam se izjašnjavao na početku, ni za ni protiv. Sad sam se navikao i možda ima logike ovo rješenje. S tim da se mora uraditi barem sljedeće:
na križanju Ljubljanska - Emerika Bluma nema nigdje znaka STOP ili Prvenstvo. Ovima što dolaze iz Emerika Bluma zid do OHR smeta da vide auta koja dolaze iz LJubljanske. TKo nije išao tuda, jednostavno ne vidiš auto dok ti ne dođe na 3 m. IZlaziš u Ljubljansku naslijepo pa šta bude... MOžda neko ogledalo...
dječak sa šibicama

#1070 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Vjerovatno ogledalo za mrtvi kut, ne vidim drugo rjesenje. A i najprakticnije je.

Sad za sad sam vidio samo onu barikadu u Emerika Bluma :D ne kontam, na sred ceste mobilni znak skretanje lijevo, zar niko ne nastavlja pravo ulicom Emerika Bluma?
kakaljin

#1071 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by kakaljin »

dječak sa šibicama wrote:Vjerovatno ogledalo za mrtvi kut, ne vidim drugo rjesenje. A i najprakticnije je.

Sad za sad sam vidio samo onu barikadu u Emerika Bluma :D ne kontam, na sred ceste mobilni znak skretanje lijevo, zar niko ne nastavlja pravo ulicom Emerika Bluma?
Iz Emerika Bluma se moze samo pored OHR-a na Ljubljanski izaci, sada je zabranjeno pravo na Zagrebacku.
kakaljin

#1072 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by kakaljin »

rimac wrote:
dječak sa šibicama wrote:

Nisam se izjašnjavao na početku, ni za ni protiv. Sad sam se navikao i možda ima logike ovo rješenje. S tim da se mora uraditi barem sljedeće:
na križanju Ljubljanska - Emerika Bluma nema nigdje znaka STOP ili Prvenstvo. Ovima što dolaze iz Emerika Bluma zid do OHR smeta da vide auta koja dolaze iz LJubljanske. TKo nije išao tuda, jednostavno ne vidiš auto dok ti ne dođe na 3 m. IZlaziš u Ljubljansku naslijepo pa šta bude... MOžda neko ogledalo...
To bi se trebalo rijesiti nekako ili promjeniti prvenstvo ulice da sada ova ulica iza OHR-a ima prvenstvo u odnosu dolaska iz Zagrebacke u Ljubljansku. I da naprave da se moze samo ici gore u Ljubljansku nikako vise prema pumpi iz ove ulicice iza OHR-a.
dječak sa šibicama

#1073 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Zbuniste me sad, zar nije ovakav raspored?

Image

Mislim, pravci dozvoljenog kretanja, odnosno je li ovaj krak Ljubljanske prema Emerika Bluma jednosmjerna ili dvosmjerna?

Zbunio me Rimac, ne znam misli li on da je problematicna ova lijevo raskrsnica gdje se iz Bluma izlazi u Ljubljansku, ili ova desno iznad pumpe, kod kombi stanice.

Posto je ocito ulica iznad OHR-a vec Ljubljanska.
Hajvan

#1074 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajvan »

jel ovo namjerno izostavljneo slovov iz prve riječi ili je greška?

Iz(g)radnja :lol:
kakaljin

#1075 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by kakaljin »

dječak sa šibicama wrote:Zbuniste me sad, zar nije ovakav raspored?

Image

Mislim, pravci dozvoljenog kretanja, odnosno je li ovaj krak Ljubljanske prema Emerika Bluma jednosmjerna ili dvosmjerna?

Zbunio me Rimac, ne znam misli li on da je problematicna ova lijevo raskrsnica gdje se iz Bluma izlazi u Ljubljansku, ili ova desno iznad pumpe, kod kombi stanice.

Posto je ocito ulica iznad OHR-a vec Ljubljanska.
tacno ovakav je raspored jednosmjerno gdje su strelice
Post Reply