Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drndalo
#1051 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Jel bilo prije neko zakonsko rjesenje koje je "stimulisalo" stvaranje posebnih lizing/pushing kuca mimo maticnih banaka, ili...?
- mad_max_ba
#1052 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
a bogati sta u nas ima da stimulise kupovinu novih automobila.
Čorak, nista
Čorak, nista
- DaffyDuck
#1053 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
VB je na prodaju.mad_max_ba wrote:pa ti si naveo da se i vb rasformise sto nije tacno. Sberbank (ex volksbank) su kupili rusi ali ne i njihov leasing. tako da VB leaso ostaje tu gdje je. Jedina tri ozbiljna igraca sto se tice leasa su VB (jedini koji jos uvijek opstaje samostalno) RF i UCL (koji su potpali pod banke).
Ovo ostalo postoji, ali tanko. S Leasing, Asa Leasing, Hypo da ne govorim gdje je
- mad_max_ba
#1054 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Mozda ali je jedini, trenutno, samostalni strijelac. zar ne?DaffyDuck wrote:VB je na prodaju.mad_max_ba wrote:pa ti si naveo da se i vb rasformise sto nije tacno. Sberbank (ex volksbank) su kupili rusi ali ne i njihov leasing. tako da VB leaso ostaje tu gdje je. Jedina tri ozbiljna igraca sto se tice leasa su VB (jedini koji jos uvijek opstaje samostalno) RF i UCL (koji su potpali pod banke).
Ovo ostalo postoji, ali tanko. S Leasing, Asa Leasing, Hypo da ne govorim gdje je
- Bakir1
#1055 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
nije mozda nego sigurno.....
ono sto je goran napisao je vrlo izvjesno
ono sto je goran napisao je vrlo izvjesno
- Optimist
#1056 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Isli su preko Raifeisen-a ali nakon povlacenja nece u prodaju kod njih vec se vracaju Asi. E sad da li ce ih ASA prodavati dalje ili ce ici u paketu u neku firmu ne znam.Bakir1 wrote:hvala ti ali ne zanima me da bih kupio, putnik je u Visokom poceo dolaziti sa klijom, vise me interesuje preko "koga" su isli u rizling
- Bakir1
#1057 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
kod koje je baMke objekat f autocentra
edit pronasao
edit pronasao
- johntra
#1058 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Kod koje, reci i nama?
apropo priče na ovoj temi:

- Bakir1
- drndalo
#1060 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Jesil' to pri parama ? Da se utalimo, ja imam za cca. 4-5m2...Bakir1 wrote:kod koje je baMke objekat f autocentra
edit pronasao
- DaffyDuck
#1061 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
ahahahha koliko su tebi rekli?Bakir1 wrote:puno pora
- Bakir1
#1062 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
kolega drmdalo ima 3874 m2 zemlje i jos toliko kvadrata, koliko su rekli cijenu ne bi mogli ni za 1 m2
@dafi puno haman ha preko 6 nula..
@dafi puno haman ha preko 6 nula..
- drndalo
#1063 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Milionce ? BAMova ili EVRova ? Jel utoj cijeni i onaj Mondeo 1. generacije sto je povasdan parkiran unutra? To je pravi Hadzo, ima garazu od 1300m2 za 1 Mondeo... 
- Sodom1
#1064 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Jel to bordo cola , ne smi vise od 80 km/h icijohntra wrote:Kod koje, reci i nama?![]()
-
Lolobrigida
#1065 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Priča mi danas jedan prijatelj, Kia u ovom mjesecu prodala ukupno 130 auta. Novih i polovnih ukupno. Ali to nije najzanimljivi dio, već onaj kad mi je rekao koje planove imaju
strah me reći
Uglavnom, u narednom periodu planiraju "u džep" staviti sve auto kuće u državi, i postati br.1 po broju prodatih auta. Onako, posmatrajući sa strane kako su se u proteklih godinu dana razvijali, mislim da će im to poći za rukom, jer nevjerovatnim kapitalom raspolažu.
Uglavnom, u narednom periodu planiraju "u džep" staviti sve auto kuće u državi, i postati br.1 po broju prodatih auta. Onako, posmatrajući sa strane kako su se u proteklih godinu dana razvijali, mislim da će im to poći za rukom, jer nevjerovatnim kapitalom raspolažu.
- saiks
#1066 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Nesto nevidjam te Kie na cesti
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1067 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Mozda je mislio i na one polovnjake sto drze 
- bach
#1068 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Zatvoren Seatov salon na Šipu, u okviru Gasprom pumpe. Neki dan bio pun auta, jučer vidim prazno.
Šta se to dešava?
Šta se to dešava?
-
Lolobrigida
#1069 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Bem ga ja, čitajteLolobrigida wrote:Priča mi danas jedan prijatelj, Kia u ovom mjesecu prodala ukupno 130 auta. Novih i polovnih ukupno. Ali to nije najzanimljivi dio, već onaj kad mi je rekao koje planove imajustrah me reći
![]()
Preselili na Alipašino među ostale bratske salone, tj. nalaze se između VW-a i Audija.bach wrote:Zatvoren Seatov salon na Šipu, u okviru Gasprom pumpe. Neki dan bio pun auta, jučer vidim prazno.
Šta se to dešava?
-
Seawolf
#1070 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Je li ti prijatelj rekao koliko je prodavača u salonu bilo angažovano na prodaji tih 130 novih (oko 40%) i polovnih (preostalih oko 60%) auta.Lolobrigida wrote:Priča mi danas jedan prijatelj, Kia u ovom mjesecu prodala ukupno 130 auta. Novih i polovnih ukupno. Ali to nije najzanimljivi dio, već onaj kad mi je rekao koje planove imajustrah me reći
![]()
Ako podijelimo broj prodanih auta sa brojem angažovanih prodavača, onda njihova efikasnost nije ni blizu jednog Hyundai Auto BH salona ili A.C. Berlijeta salona, kada su u pitanju novi automobili, odnosno ni blizu A.S. Kramar Sarajevo salona, kada je prodaja polovnih u pitanju.
-
Lolobrigida
#1071 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Naravno da znam, s tim da suhi podatak broja prodavača ne otkriva cijelu situaciju, jer oko polovine njih je nedavno primljeno radi onoga što se u budućnosti planira, a ne zbog toga što sad za njima ima objektivne potrebe. Većinom su bez ikakvog iskustva u prodaji auta i tek treba da prođu kroz treninge i steknu malo iskustva.Seawolf wrote:Je li ti prijatelj rekao koliko je prodavača u salonu bilo angažovano na prodaji tih 130 novih (oko 40%) i polovnih (preostalih oko 60%) auta.Lolobrigida wrote:Priča mi danas jedan prijatelj, Kia u ovom mjesecu prodala ukupno 130 auta. Novih i polovnih ukupno. Ali to nije najzanimljivi dio, već onaj kad mi je rekao koje planove imajustrah me reći
![]()
Ako podijelimo broj prodanih auta sa brojem angažovanih prodavača, onda njihova efikasnost nije ni blizu jednog Hyundai Auto BH salona ili A.C. Berlijeta salona, kada su u pitanju novi automobili, odnosno ni blizu A.S. Kramar Sarajevo salona, kada je prodaja polovnih u pitanju.
-
Seawolf
#1072 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
I, nakon što steknu iskustva, pređu u drugu firmu, u salon gdje će sami prodavati 15 auta mjesečno za proviziju od 1.500 KM mjesečno plus fiksnu platu od 1.000 KM.Lolobrigida wrote:Naravno da znam, s tim da suhi podatak broja prodavača ne otkriva cijelu situaciju, jer oko polovine njih je nedavno primljeno radi onoga što se u budućnosti planira, a ne zbog toga što sad za njima ima objektivne potrebe. Većinom su bez ikakvog iskustva u prodaji auta i tek treba da prođu kroz treninge i steknu malo iskustva.Seawolf wrote:Je li ti prijatelj rekao koliko je prodavača u salonu bilo angažovano na prodaji tih 130 novih (oko 40%) i polovnih (preostalih oko 60%) auta.Lolobrigida wrote:Priča mi danas jedan prijatelj, Kia u ovom mjesecu prodala ukupno 130 auta. Novih i polovnih ukupno. Ali to nije najzanimljivi dio, već onaj kad mi je rekao koje planove imajustrah me reći
![]()
-
Lolobrigida
#1073 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Šuti, ne otkrivaj tajnu, sad će se svi prijavit da tamo rade 
-
paul_shark
#1074 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
bilo na forumu...bach wrote:Zatvoren Seatov salon na Šipu, u okviru Gasprom pumpe. Neki dan bio pun auta, jučer vidim prazno.
Šta se to dešava?
paul_shark wrote:Neki dan prolazim pored salona Porsche Sarajevo, vidim da su ubacili Seat, u onaj mali prostor izmedju Audi i VW izlozbenog salona...
-
paul_shark
#1075 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Nemojte se gadjati nekim ciframa, pogotovo ako niste sigurni u to sto govorite....
kakvih 15 novih vozila po prodavacu mjesecno... kakvih 2.500 KM plate...
Ja sam vec 15 godina u autoindustriji u BiH i odlicno znam kakva je situacija.
kakvih 15 novih vozila po prodavacu mjesecno... kakvih 2.500 KM plate...
Ja sam vec 15 godina u autoindustriji u BiH i odlicno znam kakva je situacija.