Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
isti taj model u decembru kod njih bio 3999KM pa i niže. koga oni farbaju?
vidio sam i ja to 0d 3999, preskup tv i ne preferiram zakrivljeni ekran, valjda će na ljeto biti nekih OLED sa flat panelom!!
ja bih rekao da je prejeftin sa obzirom šta nudi, ali to je opet subjektivno
u svakom slučaju prelazi moj budžet, tako da se moram strpiti.
već postoje OLEDi sa flat panelom samo su duplo skuplji od ovoga. srećom pa je zakrivljenost zanemariva pa bih mogao živjeti s njom. svi koji imaju tv, kažu da nakon nekoliko dana prestaneš primjećivati krivulju
meni je to problem zbog zida jer svaki sam postavio na zid, imam jedan od 50 inča imam jedan lcd obični 32 inča sad namjeravam uzet 55 inča, tako da mi zakrivljeni ne paše.
jedino šta je issue sa ovim modelom jest tint efekat na bijelim pozadinama i loša uniformnost na crno-sivoj pozadini.
ne trebam ni napominjati da se ništa od ovog pri normalnoj upotrebi ne primjeti.
mislim ovo je za nekoliko klasa bolje od bilo kog LED tva u pogledu kvalitete slike. ko ne vjeruje, tv je izložen u technoshopu na koreji i domod u scc, bujrum neka se uvjeri.
SerijeSync wrote:DSE je najmanje vidljiv u cinema modu, ali ako pronađeš negdje setup slike za LG LED svjetlina kontrast i slično postavi!!
evo imaš na ovom gore linku. sa liste recenzija nađi model LG koji ti treba pa idi na "see review", a potom na "settings" kad ti otvori.
npr. za uf6800 preporučene postavke, korak po korak su tu
SerijeSync wrote:i mene ovaj android na tv intersuje jel stvarni karina kao što se priča i piše, posebno na sony tv, gdje je interfejs spor i užas?
ako vam je do androida onda rađe uzmite bolji i veći full HD TV bez androida za razliku para + od kineza za cca 30 usd android stick/box ili rasberry Pi...A razlika je npr. u ovom slučaju 250 KM što nije malo
komforno može ganjati neki TV, full HD od 40 -43 incha neizvikane marke i kineski box
Meni ne moze u sobu veci tv od 32 inca nikako ,a kad sam gledo koji da uzmem nije bio bolji za manje para da ima sve (wifi,android i to) oderu na rate 180km skuplje dodje al jbg tako je kod nas.
Ahmed77 wrote:Meni ne moze u sobu veci tv od 32 inca nikako ,a kad sam gledo koji da uzmem nije bio bolji za manje para da ima sve (wifi,android i to) oderu na rate 180km skuplje dodje al jbg tako je kod nas.
svejedno izbjegavaj TV sa androidom...samo ćeš ga puno platit a svi kukaju na njega
Jel ko probao ovakav tv.........valja ili ne valja.........prijatelj hoce danas da ovo kupi
4k na toj veličini je bacanje para (osim ako ga se ne koristi kao monitor). + ima puno boljih u tom budžetu.
neka pogleda neki sony ili samsung, može ubosti bolji deal.
ako se strpi još mjesec-dva moći će uzeti puno bolji tv za te pare.