Eurobasket 2013 u Sloveniji

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Čoda

#1051 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Čoda »

Bezveze drame Makedonci.
Mislim, imaju pravo da se žale...ali da istupaju iz takmičenja, kao da su ne znam kako pokradeni...to je bezveze.
Asamoah Gyan

#1052 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Asamoah Gyan »

Mustang1 wrote:Trebalo bi samo upratiti ove pljuvace i napraviti listu u slucaju da pobjedimo danas da vidimo koji ce sve polizati svoje :D Ljudi koji ne znaju ni pravila kosarkaska nesto pametuju,psuju .. A nisu ni znali da je utakmica bila nego su vidjeli negdje rezultat i odmah pljuj ..
Možemo mi pobjediti i Miami Heat ako ubacimo 20 trojki, nije u tome stvar. Poenta je da mi nemamo organizovane igre ni u jednom smjeru.
JThomas

#1053 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by JThomas »

jednostavno, nemamo akcija i kolektivne igre. imamo dovoljno jake pojedince da će nas barem jednu utakmicu očepiti i nekoga ćemo razvaliti, ali sve je to stihijski i "ako uđe, uđe".
Bodkin

#1054 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

Mustang1 wrote:Trebalo bi samo upratiti ove pljuvace i napraviti listu u slucaju da pobjedimo danas da vidimo koji ce sve polizati svoje :D Ljudi koji ne znaju ni pravila kosarkaska nesto pametuju,psuju .. A nisu ni znali da je utakmica bila nego su vidjeli negdje rezultat i odmah pljuj ..
ja sam ih vidio solidan broj direktno sa parketa, a i znam bar pola ekipe licno i stojim pri onome sto sam napisao. ova reprezentacija nema mogucnost da nesto napravi. jedino je moguce ako protivnik bas lose odigra. ni jednu akciju im aco nije napravio. pustio neke anonimuse da se ispucavaju u 4 sekundi. odbranu igraju jedino djedovic i wright. evo samo ovo da je popravio mi bi dobili latviju
Mustang1

#1055 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Ma napad ne moras ni imati svaka budala moze ubaciti loptu kroz obruc :D :oops: (naravno da moras imati i napad ali to nije nas najveci problem) Ali treba zaustaviti protivnika da ne ubacuje svaki napad .. Jucer sam imao osjecaj da su Latvijci mogli nogom osutati na kos i nas niko ne bi izblokirao :D
udrch

#1056 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by udrch »

It_is_a_Leclerc wrote:Makedonci prijeti da neće odigravati daljnje utakmice ukoliko se FIBA ne očituje o onom povlačenju mrežice od strane Bjelice jučer. FIBA je, naravno, highlightse s te utakmice uklonila pet-šest minuta nakon što su postavljeni, a kasnije objavila one na kojima nema spomenute scene.
podržavam njihove namjere..dobro bi bilo za nas da istupe..doduše ako uspijemo pobjediti nekoga usput..

iskreno ja sam razočaran sastavom ekipe..daleko smo od velikih dometa..nadao sam se da će se već na ovom prvenstvu priključiti Buza, Nurkić, Vrabac..mislim da ćemo ličiti na dobru ekipu tek kad se oni priključe..
Bodkin

#1057 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

It_is_a_Leclerc wrote:Makedonci prijeti da neće odigravati daljnje utakmice ukoliko se FIBA ne očituje o onom povlačenju mrežice od strane Bjelice jučer. FIBA je, naravno, highlightse s te utakmice uklonila pet-šest minuta nakon što su postavljeni, a kasnije objavila one na kojima nema spomenute scene.
sta je to bilo? nisam gledao tu tekmu
It_is_a_Leclerc

#1058 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by It_is_a_Leclerc »

Bodkin wrote:
Zadnji napad, 81-80 vode Crnogorci, McCaleb prolazi po čeonoj liniji, ide na polganje, lopta pleše po obruču, Milko Bjelica (CG) povlači mrežicu, što je strogo zabranjeno u košarci, lopta ispada iz koša. Sudije to ne vide, Makedonci skaču, urlaju, galame. Sudije odmahnu rukom i daju loptu Crnogorcima.

I ja sam vidio tek na ponovljenom snimku.
area51

#1059 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by area51 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja mislim da Edin Avdić potajno navija za Srbiju.... I to s onim, bar meni, pomalo iritantnim "beogradskim" naglaskom... Ne znam zašto sve utakmice radi normalno, a kad dođe Srbija, ne bi rekao neki Lazar komentira :D
Ne diraj mi Eda :D
PlayItCoolowski

#1060 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by PlayItCoolowski »

Tipicno, uvijek su im krivi drugi. Lopta uopste ne bi usla u kos i da nije dirao mrezicu. Ne znam sta hoce, poklon na lijepe oci. Uvijek sam mrzio izgovore na sudije. Juce lopta nije bila na obrucu kad je povucena mrezica a i nije isla u kos. Po procjeni sudije nije uticalo na to hoce li lopta uci u kos i gotova prica. A onda Sehovic izvodi loptu zbog faula, a ne aut Popovica, posto vidim da se i na to zale. A i da je greska sudija, pa sta... Kao da je prva greska u sudjenju ikad. Srbija je ispala u polufinalu SP-a od Turske iako je Turski igrac gazio liniju u poslednjem napadu pa sta...

Ako istupe iz takmicenja, nek se pripreme na suspenziju od 5,6 godina i unistice sve uradjeno.
Čoda

#1061 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Čoda »

It_is_a_Leclerc wrote:
Bodkin wrote:
Zadnji napad, 81-80 vode Crnogorci, McCaleb prolazi po čeonoj liniji, ide na polganje, lopta pleše po obruču, Milko Bjelica (CG) povlači mrežicu, što je strogo zabranjeno u košarci, lopta ispada iz koša. Sudije to ne vide, Makedonci skaču, urlaju, galame. Sudije odmahnu rukom i daju loptu Crnogorcima.

I ja sam vidio tek na ponovljenom snimku.
Nije baš tako bilo.
McCallebova lopta nije plesala po košu, već je promašio i lopta odbila van obruča...e onda na nju skaču Čekovski i Bjelica pri čemu Makedonac pravi očigledan faul u skoku, gura Bjelicu is ledja koji se tad veša za mrežicu, a Čekovski iz odbojke promašuje dok se koš trese.
Tako sam ja to vidio.
JThomas

#1062 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by JThomas »

bio je očit faul u skoku. ali prijetiti sad istupanjem zbog toga je bezveze.
hrastov žižak

#1063 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by hrastov žižak »

PlayItCoolowski wrote:
Tipicno, uvijek su im krivi drugi. Lopta uopste ne bi usla u kos i da nije dirao mrezicu. Ne znam sta hoce, poklon na lijepe oci. Uvijek sam mrzio izgovore na sudije. Juce lopta nije bila na obrucu kad je povucena mrezica a i nije isla u kos. Po procjeni sudije nije uticalo na to hoce li lopta uci u kos i gotova prica. A onda Sehovic izvodi loptu zbog faula, a ne aut Popovica, posto vidim da se i na to zale. A i da je greska sudija, pa sta... Kao da je prva greska u sudjenju ikad. Srbija je ispala u polufinalu SP-a od Turske iako je Turski igrac gazio liniju u poslednjem napadu pa sta...

Ako istupe iz takmicenja, nek se pripreme na suspenziju od 5,6 godina i unistice sve uradjeno.
pravila o povlačenju mrežice su jasna, nikakve veze nema "procjena sudije o tome hoće li lopta ući ili ne" :roll:
El_comadante

#1064 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by El_comadante »

mi nemamo uigranu akciju niti ekipu. ja neznam šta oni rade na pripremama. mogu i kući ležati i doći na prvenstvo nevjerujem da bi mnogo lošije odigrali. to je problem. a ufatili e priče očito bez pokriča kako mogu daleko dogurati. kako da ne. jedino ako 10 ekipa istupi iz takmičenja mi možemo nešto napraviti
Pismonosa

#1065 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Pismonosa »

Mustang1 wrote:jucer sam imao osjecaj da su Latvijci mogli nogom osutati na kos i nas niko ne bi izblokirao :D
Ovakve stvari primjetimo i mi ostali i ovdje ih napišemo, a ti nas nazoveš pljuvačima :D I onda mrtav hladan konstatuješ isto što i mi, da je igra i zalaganje bila zakurac. Pljuvaču jedan pljuvački :D

ALi onaj Mašić :( Čovjek je kao u zadnjem momentu odlučio da igra za BiH. I doveden je vjerovatno zbog fola da rastereti Teletovića i da uvaljiva trojke dok Mirzu budu udvojavali i utrojavali. I šta? Ništa. Čovjek ne da ne može pogoditi mrežicu s gornje strane, nego ne može pogoditi ni tablu. Iz više pokušaja. I ponaša se i izgleda baš ko da ga zaboli kurac zbog toga.
Bodkin

#1066 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

pa sudije nama nisu svirale dva cista kosa juce za djedovica i gordica kad su latvijci udarali blokove nakon sto je lopta dohvatila tablu
Bodkin

#1067 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

Pismonosa wrote:
Mustang1 wrote:jucer sam imao osjecaj da su Latvijci mogli nogom osutati na kos i nas niko ne bi izblokirao :D
Ovakve stvari primjetimo i mi ostali i ovdje ih napišemo, a ti nas nazoveš pljuvačima :D I onda mrtav hladan konstatuješ isto što i mi, da je igra i zalaganje bila zakurac. Pljuvaču jedan pljuvački :D

ALi onaj Mašić :( Čovjek je kao u zadnjem momentu odlučio da igra za BiH. I doveden je vjerovatno zbog fola da rastereti Teletovića i da uvaljiva trojke dok Mirzu budu udvojavali i utrojavali. I šta? Ništa. Čovjek ne da ne može pogoditi mrežicu s gornje strane, nego ne može pogoditi ni tablu. Iz više pokušaja. I ponaša se i izgleda baš ko da ga zaboli kurac zbog toga.
ja juce pisao, dati ovakvim panjevima onoliku slobodu da pale sa svih pozicija u 4 sekundi je katastrofa. pomislicu da ih aco favorizuje na nacionalnoj osnovi :D
Pismonosa

#1068 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Pismonosa »

Bodkin wrote:
Pismonosa wrote:

ja juce pisao, dati ovakvim panjevima onoliku slobodu da pale sa svih pozicija u 4 sekundi je katastrofa. pomislicu da ih aco favorizuje na nacionalnoj osnovi :D
Ma haj mu ga znaj. Možebit da ima i toga :D Aco nacionale :lol: :D Šalim se. Al stvarno mi se čini da se pojedinci ponašaju diskutabilno u najmanju ruku :twisted:
Altsa

#1069 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Altsa »

dajte link za hrvatice...nak nas guze da vidim kako i njih :D
Pismonosa

#1070 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Pismonosa »

_mufljuz_ wrote:joj ko ce citat cetaljoide popodne poslije utakmice kako se rugaju mater im jebem :mrgreen:
Jebiga, mi! :D Zajebavamo i mi njihA kad god možemo. To nam je i jednima i drugima postalo folklor :D :lol: Hljeba i zajebavanja. Al samo taj rad :lala: Pravi se dileja i tjeraj po svome 8-)
Bodkin

#1071 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

fino dodji na temu tek prekosutra :D
Mustang1

#1072 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Pismonosa wrote:
Ali vi psujete igrace i pojedince ja to nigdje ne radim :D Psovat cu i ja igrace poslije prvenstva ali nakon jedne utakmice nema svrhe .. Pa eto dobili smo Svabe a Svabe jucer dobise Francuze .. Nisu nasi losi koliko neozbiljno ulaze u utakmicu !
Hedg

#1073 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Hedg »

Vidi onog sladunjavog selektora selekcije Gruzije.
Mustang1

#1074 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Ko je ovaj sto na FTV.u prenosi Hrvate .. Po boji glasa mi se cini da je neki iz Hrvatske doveden vjerovatno da se zadovolje svi :D
Hedg

#1075 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Hedg »

Martin Vanjak.
Locked