A posto smo poceli, i ne samo ovu utakmicu, rutinski pobjedjivati reprezentacije osrednjeg kvaliteta, to moze da znaci samo jedno- napokon smo postigli ono sto imaju sve kvalitetne i jake ekipe, da pobjedjujemo RUTINSKI.
Fino.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Fala Djuro, uzivaj i ti sa nama. Nije zabranjeno.Djuro wrote:Bravo BIH!
Gledam vas "preko ograde" i stvarno imate moćnu repku.
Nadam se da će vam donijeti puno radosti - zaslužili ste
Nije davno bilo kada su na ovom nogometnom forumu tonovi bili sasvim crni, bez
optimizma., dok je sada idila - zato treba uživati u ovakvim trenucima...
Tako je Djuro i HVALADjuro wrote:Bravo BIH!
alphonse kauders wrote:Begović - jedna manja nesigurnost, ali inače pouzdan i bez greške.
Mujdža - danas nije bio zapažen, bez puno posla u defanzivi, bez ikakvih akcija u napadu;
Vranješ - odlično iskupljenje za igru protiv Grčke, odmah na početku utakmice spasio kod kontre Litvanaca 3 na 1, kasnije sa dosta dobijenih duela;
Spahić - par manjih grešaka, ali sasvim ok danas;
Lulić - na početku dosta aktivan, kasnije nekako samo odradio utakmicu;
Zahirović odigrao u dometu svojih mogućnosti, opet dosta sigurica pasova unazad, ali i nekoliko bitnih dobijenih duela u sredini;
Salihović- Solidna partija, iako centaršutevi nisu donijeli nekog efekta;
Pjanić - njegova genijalnost nas je pogurala danas jer nakon pola sata nismo imali ni šansi ni igre. Igrač utakmice, golom samo stavio šlag na današnji nastup;
Miske- guzeljao danas po terenu, na početku dosta uključen u igru, kasnije povukao ručnu i lagano odradio ostatak utakmice;
Ibišević - postigao gol, ali mogao je mnogo više budući da je totalno nespretno primio nekoliko lopti. U drugom poluvremenu bez upotrebljivih lopti;
Džeko- ok partija Edina, postignut gol, odlično čuvanje lopte, dosta dobijenih zračnih duela, ali u nekim situacijama pokazao i manjak interesa (vjerovatno zadovoljan vodstvom);
Vršajević - opet nije dokazao reprezentativni kalibar, danas bez nekih kapitalnih greški, ali nije baš pokazao da nečim može unijeti neki dodatni impuls u ekipu. Ok je ovako za utakmice sa reprezentacijama koje su srednja žalost.
Stevanović- trudio se dosta, par finih prodora, ali bez uspješne završnice. Ipak, premalo vremena da bi pokazao nešto više;
Zukanović - odradio svojih 15-ak minuta, bez nekih značajnih akcija, ako ništa -debitovao je.
Utakmica je nekako rutinski dobijena, ali nažalost opet je bilo 30 min patnje dok Pjanić nije gotovo sam riješio utakmicu sa dvije asistencije i golom. Ipak, nema se dalje šta prigovarati jer Litvanci nisu ni u jednom trenutku (osim možda ona kontra na početku koju su uspjeli sami upropastiti) izgledali kao ekipa koja nas može nešto baš ozbiljno ugroziti.
Čestitke čitavom timu![]()
Sa Grcima ce biti tesko, tu ce se raditi o psiholoskoj pripremi vise neko o taktici i fudbalu,...poostar wrote:Jedino pozitivno u pobjedi Grcke je to da cemo razbit moral i sanse Slovackoj ako ih pobjedimo u Zenici, sto bi znacilo da bi utakmica u Slovackoj mogla biti mnogo laksa nego sto je bila za Grke. Slicno se desilo Slovacima u proslim kvalifikacijama za EP kada su izgubili 4 - 0 od Armenije i to u po' Bratislave.
Horor ce ipak biti utakmica sa Grckom u Zenici.
Hvala na zeljama, sretno i vama..pa se, nadam se, vidimo u BraziluDjuro wrote:Bravo BIH!
Ja sam mislio da je Vedo autor onih makazicaDead Man Walking wrote:Makazice su bile Dzeksove.![]()
Sto se tice Slovacke, za nas su puno opasniji od Grcke jer su neuporedivo brzi. Veceras jednostavno nisu imali srece protiv metilja. Sa Grcima ce biti gutavo, sa nasom igrom od veceras ih ne mozemo dobiti, tu ce vjerovatno opet biti X ako Safet ne smisli neku drugaciju varijantu.
U pravu si, ponovo sam sad pogledao, Ibisevic 100%.Rob_Atl wrote:Ibisevic je skaricama razvalio Dzeko je iza njega bio
ps. al svirali su faul ili ofside ne znam tacno, i da je zavrsila u mrezi go bi ponisten bio
Vedo je makazicama opalio, zbog Edina je sviran nepostojeci ofsajdDead Man Walking wrote:Makazice su bile Dzeksove.![]()
Sto se tice Slovacke, za nas su puno opasniji od Grcke jer su neuporedivo brzi. Veceras jednostavno nisu imali srece protiv metilja. Sa Grcima ce biti gutavo, sa nasom igrom od veceras ih ne mozemo dobiti, tu ce vjerovatno opet biti X ako Safet ne smisli neku drugaciju varijantu.
Da je usla bio bi gol, svirali su ofsajd kad je na odbijenu krenuo igrac koji je bio u ofsajdu prilikom upucivanja prvog udarca na gol.Bubalo1 wrote:Mislim da su svirali nakon toga nisu odmah svirali .. Da je usla mislim da bi bio go .. Ali nisam siguran nisam najbolje vidio morao na streamu gledati isto lego kockice![]()
Ras Al Ghul wrote:Nadam se 3:0 večeras, lagano
Ras Al Ghul wrote:Ras Al Ghul wrote:Nadam se 3:0 večeras, lagano