Oklupajko69 place sto amerika trosi par na siromasne, a ovamo, na drugoj venecuelanskoj strani sav se slomi e da se trose pare na siromasne.udar 99 wrote:korumpirana bagra i jeste
ali u Rusiji ( oni stariji se sjecaju ) koja je prosla kroz "privatizaciju i tranziciju " drzavni udar 1992 ( mi smo bili zauzeti vlastitim belajima , samo u Moskvi je tada izginulo preko 500 ljudi !)
na rubu gradjanskoga rata , glad u provincijama
Kinezi otprilike prije oko 30 godina
umirali od gladi , toatalna diktatura
a danas ?
Kinezi i Rusi "vole" svoju korumpiranu bagru i ne treba im 'zapadna " bagra sa svojom turbo-folk kulturom i koka-kola demokracijom na bajonetima dzihadista ili neo-fasista
Kina ima srednju klasu ( BMW i Mercedes , flat TV i slicno ) od skoro 250 miliona i ne umiru vise od gladi
dobise i zdjelu rize i mesa , i lete u svemir i najvecu mrezu super brzih zeljeznica
ne zale se
Rusi takodjer
izvukose se , iscupase se
a 'zapad" ?
gledajte statistiku ,
Grcka Spanija Latvija , Bugrska Rumunija i itd itd ..
50 miliona na bonovima za hranu u USA
i ko je vise nezadovoljan ?
to je pitanje sada
Oklupajko69, da li Amerika treba da trosi pare na "siromasne" koji zaradjuju ispod $36,000 (tridestsesthiljada dolara -- 3,000 mjesecno ili oko 4,000 KM), ili ne.
Mislim, ti si taj koji zahtijeva da je sve dzaba, skola, stanovanje, zdravstvo -- a onda places kad Amerika daje pare za oko cetrdesetsedam miliona svojih stanovnika. Od njih su velika vecina -- kao i u svim drugim drzavama -- penzioneri, studenti, ratni veterani, socijalni slucajevi i sirotinja.
Oklupajko69, jadno, jadno. Ja sam mislio da se vas jadni oklupaj69 pokret zalaze za jad i bijedu.
Sacuvaj nas boze vase ideje socijalizma ili vase anarhije.