RUSIJA

Post Reply
Avetinho

#1051 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

udar 99 wrote:korumpirana bagra i jeste
ali u Rusiji ( oni stariji se sjecaju ) koja je prosla kroz "privatizaciju i tranziciju " drzavni udar 1992 ( mi smo bili zauzeti vlastitim belajima , samo u Moskvi je tada izginulo preko 500 ljudi !)
na rubu gradjanskoga rata , glad u provincijama
Kinezi otprilike prije oko 30 godina
umirali od gladi , toatalna diktatura
a danas ?
Kinezi i Rusi "vole" svoju korumpiranu bagru i ne treba im 'zapadna " bagra sa svojom turbo-folk kulturom i koka-kola demokracijom na bajonetima dzihadista ili neo-fasista
Kina ima srednju klasu ( BMW i Mercedes , flat TV i slicno ) od skoro 250 miliona i ne umiru vise od gladi
dobise i zdjelu rize i mesa , i lete u svemir i najvecu mrezu super brzih zeljeznica

ne zale se
Rusi takodjer
izvukose se , iscupase se
a 'zapad" ?
gledajte statistiku ,
Grcka Spanija Latvija , Bugrska Rumunija i itd itd ..

50 miliona na bonovima za hranu u USA
i ko je vise nezadovoljan ?

to je pitanje sada
Oklupajko69 place sto amerika trosi par na siromasne, a ovamo, na drugoj venecuelanskoj strani sav se slomi e da se trose pare na siromasne.

Oklupajko69, da li Amerika treba da trosi pare na "siromasne" koji zaradjuju ispod $36,000 (tridestsesthiljada dolara -- 3,000 mjesecno ili oko 4,000 KM), ili ne.

Mislim, ti si taj koji zahtijeva da je sve dzaba, skola, stanovanje, zdravstvo -- a onda places kad Amerika daje pare za oko cetrdesetsedam miliona svojih stanovnika. Od njih su velika vecina -- kao i u svim drugim drzavama -- penzioneri, studenti, ratni veterani, socijalni slucajevi i sirotinja.

Oklupajko69, jadno, jadno. Ja sam mislio da se vas jadni oklupaj69 pokret zalaze za jad i bijedu.

Sacuvaj nas boze vase ideje socijalizma ili vase anarhije.
Avetinho

#1052 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

Sranje!

Putinko je shvatio da njegov nije najveci.
http://www.bbc.com/news/world-europe-26795627
udar 99

#1053 Re: RUSIJA

Post by udar 99 »

Ja Sam Odavle wrote:Sranje!

pozdrav od moje Americke Jaranice i ( jarana )
:lol:
Bob Ford . gradonacelnik Toronta
uhvacen da koristi droge ( crack cocain) i cuga kao blesav !
legenda tip ! i kaze ;
" pa sta !?
to je sistem u kojem zivimo"
:lol: :lol: :lol:

"nasa legenda"

Avetinho

#1054 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

udar 99 wrote:
Ja Sam Odavle wrote:Sranje!

pozdrav od moje Americke Jaranice i ( jarana )
Bob Ford . gradonacelnik Toronta
uhvacen da koristi droge ( crack cocain) i cuga kao blesav !
legenda tip ! i kaze ;
" pa sta !?
to je sistem u kojem zivimo"
:lol: :lol: :lol:

"nasa legenda"

Oklupaj Canada 69!

Cudno mi je da kritika dolazi od lika koji se ubija burbonima dok gleda velike cice konobarica na plazi u Floridi blizu cvjecare s karanfilima jer ocekuje iskrcavanje ruske flote.
udar 99

#1055 Re: RUSIJA

Post by udar 99 »

jeste ! zesci komad Budaletine , lol
Rob Ford ( ima i on srce i dushu , ne osudjujmo unaprijed, mada blesav 100 %)
glasam za njega i njegovu iskrenost!
ima da cugamo i drogiramo se zajedno , podrska za tu simpaticnu budaletinu je ogromna !

Last edited by udar 99 on 29/03/2014 06:44, edited 1 time in total.
Avetinho

#1056 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

udar 99 wrote:jeste ! zesci komad Budaletine , lol
Bob Ford ( ima i on srce i dushu , ne osudjujmo unaprijed, mada blesav 100 %)
ima da cugamo i drogiramo se zajedno , podrska za tu simpaticnu budaletinu je ogromna !

Cugate i drogirate?

A ja naivko mislio vi svjetsku pravdu ganjate, kad ono vam je samo do ruske mornarice, velikih cica i :izet:
jefferson

#1057 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

Ma za koga ces ti glasat? JSedi gdje jesi, cisti bazene i ovako uhvati se kompjutera kad ti zena dozvoli.
Ti ces glasat za nekog, a zivis u jednoj od nejnetolerantnijih drzava u Americi.
Avetinho

#1058 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

jefferson wrote:

Ma za koga ces ti glasat? JSedi gdje jesi, cisti bazene i ovako uhvati se kompjutera kad ti zena dozvoli.
Ti ces glasat za nekog, a zivis u jednoj od nejnetolerantnijih drzava u Americi.
LOL!
Lik je pobjego iz Bosne, zivi u Floridi, a zelio bi u Sjevernu Koreju, i moli se bogu da stigne ruska flota sto prije, a glasao bi u Kanadi, a prije toga glasao za Obamu jer su mu tako rekli da treba.

Sto ti je internacionala!
udar 99

#1059 Re: RUSIJA

Post by udar 99 »

vrijeme je da se pokrene nova istraga o dogadjajima 9/11
vrijeme je !
ovo je rat i vidjeh svojim ocima video snimke koje je FBI sakrio od javnosti
nije malo boraca i patriota se izlozilo krvavoj realnosti
od Anona do Occupy , i dalje
dali su svoj zivot za istinu
zelite finalni dokaz ?
nema problema !
vrlo brzo i ne zelimo biti kusur za podkusirivanje bilo kome danas , i Istoku i zapadu i bilo kome .
na vama je da duboko udahnete i analizirate fakte i cinjenice
vrijeme je , vidjeh svojim ocima , video sa kamera okolo Pentagona ( sve brisu i kako se posta , i silovit propagandni rat )
dalje informacije slijede onako kako nama odgovara
:evil:

Avetinho

#1060 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

Oklupajko69, znas li ti koja je ovdje tema?
Tvoja omiljena: Najboljaja Ruskaja Zemljaja! Drz se teme, na primjer kako je kod putinka omiljen pokret Occupy Ukrajina.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#1061 Re: RUSIJA

Post by Hame_ »

Gost emisije Recite Al Jazeeri (24.03.2014.) je bivši svjetski prvak u šahu, aktivista i borac za ljudska prava Gari Kasparov.

Challenger__

#1062 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

Rekacija na pritisak jastrebova iz američke administracije i Kongresa: Kairo (krokodilskim) suzama ne vjeruje:

Image
Egipat razmatra otvaranje zona slobodne trgovine s ruskom Carinskom Unijom (u kojoj se nalaze Rusija, Bjelorusija i Kazahstan), Rusija bi mogla graditi i nuklearnu elektranu u Egiptu

- LINK 1
- LINK 2

____

Kao što se da primjetiti, Kairo nije ni malo impersioniran patetičnom prekookeanskom histerijom.
The 51st State

#1063 Re: RUSIJA

Post by The 51st State »

i kurvinski se presuti da im iza te neimpreisoniranosti stoje vehabo-cinosticki dolari iz saudije...., no to se ne uklapa u osovinski pogled kina-rusija-iran i slicni slobodumni svijet.
elfa

#1064 Re: RUSIJA

Post by elfa »

japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1065 Re: RUSIJA

Post by japin_mutapi »

The 51st State wrote:i kurvinski se presuti da im iza te neimpreisoniranosti stoje vehabo-cinosticki dolari iz saudije...., no to se ne uklapa u osovinski pogled kina-rusija-iran i slicni slobodumni svijet.
neimpresionorana je i saudija i njihovih četeres milijardi a vidim i rusija isto neimresionirana
dakle rusija i saudija na istoj strani histErije
Lokman

#1066 Re: RUSIJA

Post by Lokman »

http://www.dailysabah.com/energy/2014/0 ... lear-plant

Svijet se zaista ubrzano mijenja. Rusija gradi nuklearnu centralu u Turskoj, u jeku ukrajinskog sukoba investirala je već 1,3 mlrd. $. Danas je i u EU velika radost, Grčka je uspjela da se zaduži na tržištu, prodali su obveznice, bez asistencije evropske banke. :lol: Istog dana eksplodirao je kamion bomba ispred grčke narodne banke.
U Istanbulu dolazi velika arapska biznis delegacija sa fondom od 500 mlrd $. ( http://www.dailysabah.com/economy/2014/ ... n-istanbul).
Fantassin

#1067 Re: RUSIJA

Post by Fantassin »

Lokman wrote:http://www.dailysabah.com/energy/2014/0 ... lear-plant

Svijet se zaista ubrzano mijenja. Rusija gradi nuklearnu centralu u Turskoj, u jeku ukrajinskog sukoba investirala je već 1,3 mlrd. $. Danas je i u EU velika radost, Grčka je uspjela da se zaduži na tržištu, prodali su obveznice, bez asistencije evropske banke. :lol: Istog dana eksplodirao je kamion bomba ispred grčke narodne banke.
U Istanbulu dolazi velika arapska biznis delegacija sa fondom od 500 mlrd $. ( http://www.dailysabah.com/economy/2014/ ... n-istanbul).
A Amerika ce 2015 postati najveci proizvodjac nafte na svetu , djaba guslate Evropa i Amerika ce jos dugooo da vode glavnu rijec u svjetskoj politici i uticaju...
vivaldi

#1068 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

amerima ce najveci izazov biti kina za mozda nekih 20 godina..
Fantassin

#1069 Re: RUSIJA

Post by Fantassin »

vivaldi wrote:amerima ce najveci izazov biti kina za mozda nekih 20 godina..
Kini fale resursi da odrzi ovaj nivo razvoja (da ne pricamo o ocuvanju okoline hehe), a imat ce velike probleme kada srednja klasa dostigne nekih 800 miliona ljudi i kad isti pocnu trositi pare i ici na ljetovanja i sta vec ne..... odnos uvoz izvoz ce se izjednaciti a trenutno glavni motor razvoja je ta neproporcionalnost uvoza i izvoza..Amerikanci ce uvjek biti bogatiji jer ih je nnogo manje a drze mnogo vise resursa.Ja miskim da ce glavni konkurent Americi biti Rusija.
vivaldi

#1070 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

bila je prosle godine emisija na al jazeeri o kineskom hinjskom osvajanju kine..milijarde tiho ulazu sirom kontinenta

ali sve je to jos uvijek ispod radara, kina se jos uvijek drzi iskljucivo u svojim granicama - pravo pitanje je sta i kada kina poput amera krene po resursa izvan svojih granica, a mislim da je to neizbjezno jer se ta sila od bazena od 1,5 milijardi ljudi mora kad-tad pocet razlivati
Fantassin

#1071 Re: RUSIJA

Post by Fantassin »

vivaldi wrote:bila je prosle godine emisija na al jazeeri o kineskom hinjskom osvajanju kine..milijarde tiho ulazu sirom kontinenta

ali sve je to jos uvijek ispod radara, kina se jos uvijek drzi iskljucivo u svojim granicama - pravo pitanje je sta i kada kina poput amera krene po resursa izvan svojih granica, a mislim da je to neizbjezno jer se ta sila od bazena od 1,5 milijardi ljudi mora kad-tad pocet razlivati
E ako krenu da sire pipke i da se razljevaju, onda "Houston we have a problem" :mrgreen: , tu ce onda da dodje do obracuna vecih razmjera, u tom slucaju predlazem brzi turisticki put na grenland ili neku slicnu zabit :mrgreen:
vivaldi

#1072 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

Fantassin wrote:
vivaldi wrote:bila je prosle godine emisija na al jazeeri o kineskom hinjskom osvajanju kine..milijarde tiho ulazu sirom kontinenta

E ako krenu da sire pipke i da se razljevaju, onda "Houston we have a problem" :mrgreen: , tu ce onda da dodje do obracuna vecih razmjera, u tom slucaju predlazem brzi turisticki put na grenland ili neku slicnu zabit :mrgreen:
kineski rast mora pocet usporavat prije ili kasnije, to je neminovno. da li za 5 ili 10 godina, nemam pojma.

to je opasnost za svaki apsolutissticki sistema tipa kine, rusije ili turske. Tad sistem mora pocet otimat sa tudjih tanjira zarad mira u svojoj kuci. ili jednostavno zbog potreba.

ali nece biti rata sa amerima, samo ce se podjeliti nove ineresne zone ko nekad sa sssr-om
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1073 Re: RUSIJA

Post by japin_mutapi »

pa u sibir i srednju aziju
a posle lagano do evrope pa malo do irana i male azije a ni indijski podkontinent im nije daleko ... desant 10 mil. kineza na afriku itd ...

pošto je ovo tema o rusiji a ne o kini to znači da če nas dobri vladimir i rusija sve spasiti od kineza baš onako kako nas danas spašavaju od zla sa zapada
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#1074 Re: RUSIJA

Post by Hame_ »

Dedera potpiši... i vrati mi moju hemijsku :lol:

Challenger__

#1075 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

Ima jedan vanredno zanimljiv detalj koji ovdašnja inertna i tupava javnost jedva da je zapazila, ako je uopšte zapazila. Naime...

- Objašnjavajući poziciju Ruske Federacije u odnosu na probleme ukrajinske ekonomije (u kome piše da ne žele više da sami pokrivaju ukrajinski vanjskotrgovinski deficit) predsjednik Vladimir Vladimirovič Putin, napisao je pismo upućeno na 18 evropskih država sa željom da podijeli poglede Ruske Federacije i informiše svoje kolege o cjelokupnoj problematici;

Image

- Među 18 pažljivo probranih adresata je - vjerovali ili ne - i Bosna i Hercegovina, odnosno predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović:
18 адресатов

Послание российского лидера адресовано 18 лидерам европейских государств

Письмо направлено канцлеру ФРГ Ангеле Меркель, председателю cовета министров Италии Маттео Ренци, президентам Франции Франсуа Олланду, Греции Антонису Самарасу, Австрии Хайнцу Фишеру, Молдовы Николае Тимофти, Румынии Траяну Бэсеску, Македонии Гёрге Иванову, Чехии Милошу Земану, Польши Брониславу Коморовскому, Сербии Томиславу Николичу.

Также послание направлено премьер-министрам Турции Тайипу Эрдогану, Венгрии Виктору Орбану, Словении Аленке Братушек, Хорватии Зорану Милановичу, Болгарии Пламену Орешарскому, а также председателю правительства Словакии Роберту Фицо и председательствующему президиума Боснии и Герцеговины Бакиру Изетбеговичу.
:-D

Письмо Владимира Путина европейским лидерам об урегулировании долга Украины за газ

- Ko zna da čita između redova, može da pročita mnogo.

_____

p.s.

Image

Najveći hrvatski biznismen Ivica Todorić, od ruske "Sperbank" dobio je pozajmicu od 400 miliona Eura za "Agrokor".
Post Reply