Jedan je Esso a.s.
Esed Radeljaš - lik i djelo
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1051 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Allah ga nagradio i sabura mu dao!
Jedan je Esso a.s.
Jedan je Esso a.s.
- sunceKOtepsija
#1052 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
http://www.avaz.ba/clanak/198634/skupst ... -radeljasa
Jedni se međusobno optužuju, a drugi se stide
SKUPŠTINA BPK: Milović zatražila smjenu Radeljaša
- Kontinuirani pritisci, ucjene, vrijeđanja i prijetnje poslanicima, ministrima, direktorima javnih ustanova i preduzeća, a sve u cilju pridobijanja lične koristi. Opstrukcije novih investicija poput tržnog centra „Bingo“, univerziteta i slično. Narušen ugled i dignitet Vlade, Skupštine i BPK kroz objavljivanje djela ministra privrede u izvještaju Centra za istraživačko novinarstvo, „Mreže“ FTV. Sve navedeno dovoljno govori da postoji dovoljno dokaza da ministar privrede bude smijenjen. Sad se, ministre privrede, vama lično obraćam. Da vam kažem i poručim sa ove govornice da se ne bojim vaših prijetnji, da se ne bojim likvidacije od strane vas i vaših saučesnika i finansijera koji vas finansiraju od 2013. godine – kazala je Milović za skupštinskom govornicom.
- Vrati mi pare što sam ti posudio, bila je prva Radeljaševa reakcija iz skupštinske klupe, da bi potom za govornicom izjavio kako je ranije bio vijećnik, poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo, te delegat u Domu naroda i da je svu imovinu prijavio u svom imovinskom kartonu. On tvrdi da je u Goražde došao situiran, a da sve što je stekao treba provjeriti MUP.
![]()
- JoseMujica
#1053 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Nagradna pitalica:
Gigant na Drini, a nije hidroelektrana?
Gigant na Drini, a nije hidroelektrana?
- Reisova
#1054 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
[quote="JoseMujica"]Nagradna pitalica:
Gigant na Drini, a nije hidroelektrana?[/quote
Mislis kreten
Gigant na Drini, a nije hidroelektrana?[/quote
Mislis kreten
-
mario001
#1055 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Radi covjek za narod, koga briga za zakon i procedure
- JoseMujica
#1056 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
mario001 wrote:Radi covjek za narod, koga briga za zakon i procedure
-
mario001
#1057 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
JoseMujica wrote:mario001 wrote:Radi covjek za narod, koga briga za zakon i procedurevidi se ko je iskreni patrijota
i sljedbenik našeg Prosvjetitelja i Posranika
Pa normalno, njegovu kreativnost i zelju za pomaganjem obicnom puku ne moze pratiti zakon, nema se vremena za to
- JoseMujica
#1058 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Poslanik i Prosvjetitelj Esso a.s. se vrača sa hiđre na Drini đe branijo granicu Bosne
http://www.klix.ba/vijesti/bih/esed-rad ... /151028081
Sve uz pomoč precjednika Fahra, Allah ga nagradioEsed Radeljaš: Obećali su mi da me neće ostaviti izvan vlasti, vjerujem Radončiću
http://www.klix.ba/vijesti/bih/esed-rad ... /151028081
Radeljaš je uvjeren i da će ostati ministar privrede u BPK Goražde.
"Ja sam i ovdje predstavljen kao negativna ličnost, ali sve sam to okrenuo za 300 posto. Mogu svijetla obraza reći da sam uradio više nego cijela Vlada BPK. Shvatio sam da sa ove pozicije mogu više pomoći nego s pozicije u zakonodavnoj vlasti. Jer zakonodavna tu samo pita i ispituje, a sada mogu direktno činiti u interesu građana", kaže na kraju Radeljaš.
- Maystor
#1059 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Kralj
Esed Radeljaš: Obećali su mi da me neće ostaviti izvan vlasti, vjerujem Radončiću
Esed Radeljaš, bivši zastupnik u Skupštini KS i sadašnji ministar u Vladi BPK Goražde kaže za Klix.ba kako ima čvrsta obećanja da će biti dio vlasti i nakon formiranja koalicije SDA-SBB. Radeljaš kaže kako detaljnih pregovora o tome hoće li biti dio nove kolacije nije bilo, ali da postoje određene naznake da neće ostati izvan vlasti.
Esed Radeljaš: Obećali su mi da me neće ostaviti izvan vlasti, vjerujem Radončiću Foto: Arhiv/Klix.ba
"Moj delegat iz G6 u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH ustao je i javno rekao da podržava rad predsjednika Fahrudin Radončića i njegovog SBB-a", kaže Radeljaš.
On dodaje da "ima" šest svojih zastupnika u Skupštini BPK Goražde. Iako G6, stranka koju je osnovao u Goraždu uoči proteklih izbora, nije izlazila na izbore u drugim kantonima, Radeljaš kaže da ima pet zastupnika u Domu naroda Parlamenta FBiH i četiri u Skupštini KS.
"Te zastupnike, kako da vam kažem, ja nekako držim i imam ovlasti za razgovor. Ja sam s njima potpisao ugovor kod notara i ja pregovoram u njihovo ime", kaže Radeljaš koji napominje da u Domu naroda “kontroliše” jednog zastupnika iz svoje stranke G6, delegate HDZ-a 1990 te dvojicu delegata iz Krajine.
U Skupštini KS, tvrdi Radeljaš, "kontrolira" dvojicu zastupnika iz Bosanske stranke, te dvojicu zastupnika koji djeluju kao samostalni zastupnici.
U Skupštini KS SDA i SBB imaju ukupno 17 zastupnika pa im za većinu nedostaje jedan. BPS je do sada bio dio parlamentarne većine, ali Radeljaš tvrdi da "Seferovi sada ispadaju".
"Koliko znam moji su razgovarali s Dinom. Nemam ja nekih posebnih želja tu", kaže Radeljaš.
On dodaje da sa SDA nema dobra iskustva i da su ga izvarali bezbroj puta, ali da ima veliko povjerenje u "predsjednika Fahru".
"Ja ovdje vjerujem Fahri. Kad sam bio kod njega na razgovoru on mi je lično obećao da me neće zaobići. Naime, moji ljudi iz Goražda su izglasali Sanela Mušovića (SBB) da ide u Dom naroda FBiH. E taj Sanel je onda bio prevaga da predsjednik Fahro uđe u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH. I tu mi se zahvalio i rekao mi da me neće ostaviti s kim god krene u vlast. Ja imam puno povjerenje i nadam se da će tako biti", kaže Radeljaš.
Uvjeren je da su ljudi koje on “drži” bitni za koaliciju SDA-SBB-HDZ BiH. Ove tri stranke u Domu naroda Parlamenta FBiH, uz delegata A-SDA, imaju 28 zastupnika, što jeste većina, ali minimalna.
"Oni se ne smiju ni razboljeti ako to ode tako. Sa ovim mojim imali bismo komotnu većinu", napominje Radeljaš.
Radeljaš dodaje i da je "Stranka za BiH nepouzdana" jer nisu podržali sve zakone koje je u parlamentarnu proceduru uputila Vlada FBiH.
"Ja kad sam bio u Skupštini KS imali smo za tijesnu većinu. Kad nekog nema, mora se razvlačiti sjednica, pa se prave pauze i ako se on ne pojavi mora se prekinuti sjednica. A sve to samo zato što nema dovoljno ruku", kaže Radeljaš.
Vjeruje da će ulazak SBB-a donijeti napredak ne samo u Goraždu već i cijeloj državi.
"Iz izjava predsjendika Fahre vidi se da to nije zbog fotelja. On je prihvatio samo pozicije koje su pripadale DF-u. Ništa nije uslovljavao, ali je pokazao veliku volju i želju. Odblokirao je tamo u Mostaru iako tada nije ni bio potpisan sporazum o koaliciji. To je u korist naroda", smatra Radeljaš.
Radeljaš je uvjeren i da će ostati ministar privrede u BPK Goražde.
"Ja sam i ovdje predstavljen kao negativna ličnost, ali sve sam to okrenuo za 300 posto. Mogu svijetla obraza reći da sam uradio više nego cijela Vlada BPK. Shvatio sam da sa ove pozicije mogu više pomoći nego s pozicije u zakonodavnoj vlasti. Jer zakonodavna tu samo pita i ispituje, a sada mogu direktno činiti u interesu građana", kaže na kraju Radeljaš.
- O'zone
- Globalni moderator
#1060 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Ja se topim od miline kad nešto ovako čitam. Jbo esso i ne vadi jbi stoku kad zuba nema. Ti si esso kraaaaalji...
-
stranacc
#1061 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Ma esso je sarah palin bosanske politike.
Yebo te ,
Zar vi u bosni vake likove izglasate u nesto?
Yebo te ,
Zar vi u bosni vake likove izglasate u nesto?
- It_is_a_Leclerc
#1062 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Dubravka Milović potvrdila za FTV: "Kadrovi Eseda Radeljaša neće biti dio većine ni na jednom nivou".
U političkom magazinu "Mreža" (FTV) zastupnica Liberalne stranke u Skupštini BPK, potvrdila je kako razgovori o rekonstrukciji skupštinske većine u tom kantonu imaju svoju dinamiku, u kojoj, prema njenim riječima, sa svojim mandatima učestvuje i Liberalna stranka. Na pitanje novinarke da li u razgovorima o novoj većini učestvuje i grupa "G6" na čelu sa kontraverznim Esedom Radeljašem, Milović je kratko prokomentirala:
-Esed Radeljaš neće biti u vlasti ni na jednom nivou.
Eto. Dohakat će mu žena sa 350 glasova.
-
putokaz1
#1063 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Meni nije jasno zar je moguća vlast bez Ese
Ako sma dobro pratio on je uvjek bio vlast,malo s ovim malo s onim,prešao iz nekih u neke,''neutralan'' koji baš uvjek pređe prag i nađe svoju fotelju...
Ako sma dobro pratio on je uvjek bio vlast,malo s ovim malo s onim,prešao iz nekih u neke,''neutralan'' koji baš uvjek pređe prag i nađe svoju fotelju...
- JoseMujica
#1064 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
jebače je Esso a.s.It_is_a_Leclerc wrote:Dubravka Milović potvrdila za FTV: "Kadrovi Eseda Radeljaša neće biti dio većine ni na jednom nivou".
U političkom magazinu "Mreža" (FTV) zastupnica Liberalne stranke u Skupštini BPK, potvrdila je kako razgovori o rekonstrukciji skupštinske većine u tom kantonu imaju svoju dinamiku, u kojoj, prema njenim riječima, sa svojim mandatima učestvuje i Liberalna stranka. Na pitanje novinarke da li u razgovorima o novoj većini učestvuje i grupa "G6" na čelu sa kontraverznim Esedom Radeljašem, Milović je kratko prokomentirala:
- Banksy
#1065 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
A takav čovo ... Nepravda, šta ćeš.It_is_a_Leclerc wrote:Eto. Dohakat će mu žena sa 350 glasova.Dubravka Milović potvrdila za FTV: "Kadrovi Eseda Radeljaša neće biti dio većine ni na jednom nivou".
-
KANTONALAC
#1066 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Trebao bi se ESo prijaviti za šou Veliki brat tamo bi bio glavni i najobrazovaniji. 
-
dezurni_ucenik
#1067 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Najjaci dio teksta - otisao kod notara.

-
VjecitiStudent
#1068 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Gdje je Esed, sa svega 1359 glasova, u 10x brojnijem Kantonu Sarajevo, dobio priliku da raspolaže sa 250 miliona maraka vrijednom Fondu zdravstvenog osiguranja.Banksy wrote:A takav čovo ... Nepravda, šta ćeš.It_is_a_Leclerc wrote:Eto. Dohakat će mu žena sa 350 glasova.Dubravka Milović potvrdila za FTV: "Kadrovi Eseda Radeljaša neće biti dio većine ni na jednom nivou".
-
dezurni_ucenik
#1069 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Pravda za essA. Ne moRe to tako
- Banksy
#1070 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
I takvom čovjeku da dohaka žena, hej žena, pa još Dubravka, pa s 350 glasova, može li gore?VjecitiStudent wrote:Gdje je Esed, sa svega 1359 glasova, u 10x brojnijem Kantonu Sarajevo, dobio priliku da raspolaže sa 250 miliona maraka vrijednom Fondu zdravstvenog osiguranja.Banksy wrote:A takav čovo ... Nepravda, šta ćeš.It_is_a_Leclerc wrote:
- madner
#1071 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Covjek ima notara: Notar >> Zena. 
-
VjecitiStudent
#1072 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Esed je izdurao i teže. Očekujem da na sljedećim izborima vaskrsne ko predsjednik RS-a.Banksy wrote:I takvom čovjeku da dohaka žena, hej žena, pa još Dubravka, pa s 350 glasova, može li gore?VjecitiStudent wrote:Gdje je Esed, sa svega 1359 glasova, u 10x brojnijem Kantonu Sarajevo, dobio priliku da raspolaže sa 250 miliona maraka vrijednom Fondu zdravstvenog osiguranja.Banksy wrote: A takav čovo ... Nepravda, šta ćeš.
- U_kost
#1073 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
"Moj" delegat
"imam" šest svojih zastupnika
zastupnike "držim"
"imam" ovlasti
"pregovoram" u njihovo ime
"Nemam" posebnih želja
neće "me" zaobići
ovim "mojim"
"drži" bitni za koaliciju
...
itd.
Mislim realno, iz naše perspektive gdje nas ono što on zapiša ne dotiče, lik jeste komičan. Ali to što ljudima ovakav međed kroji sudbinu, uzima pare, jebe ih u mozak... to nikako nije za komedije.
zastupnike "držim"
"imam" ovlasti
"Nemam" posebnih želja
neće "me" zaobići
ovim "mojim"
...
itd.
Mislim realno, iz naše perspektive gdje nas ono što on zapiša ne dotiče, lik jeste komičan. Ali to što ljudima ovakav međed kroji sudbinu, uzima pare, jebe ih u mozak... to nikako nije za komedije.
-
VjecitiStudent
#1074 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Takvi su svi, ali jedini Esed je postigao sklad riječi i djela.U_kost wrote:"Moj" delegat
zastupnike "držim"
"imam" ovlasti
"Nemam" posebnih želja
neće "me" zaobići
ovim "mojim"
...
itd.
- drunken tiger
#1075 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Ljudi imaju ono što zaslužuju. Da im ne valja ne bi birali ovakve spodobe i barem bi se bunili. Mi smo takav narod koji voli da nas drugi tlače, maltretiraju, ponižaviju. Valjda nam ostalo od 500 godina ponižavnaja pod Turcima...U_kost wrote:"Moj" delegat
zastupnike "držim"
"imam" ovlasti
"Nemam" posebnih želja
neće "me" zaobići
ovim "mojim"
...
itd.