Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Edisontije

#1051 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Edisontije »

Ne vrijedi raspravljati šta je bolje ili lošije jedno je činjenica a to je da kupujemo ono vozilo za koliko imamo novca u tom trenutku. Mjerimo potrebe i cijenu. Odnos plaćeno dobiveno. Astra clasic je jedan od primjera dobrog omjera plaćeno dobiveno. Međutim kad tad vraćam se na VW!
Npr. da pitam nekoga dali je normalno da su obadva stop svjetla zarosila višeod jedne trećine pri vrhu??? Sitne su to gluposti koj nekom ne smetaju ili ih uopšte ne primjećuje. To je na mom polu kojeg sam vozio 10 godina
bila nepoznanica. :roll:
drndalo

#1052 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

A da ti kazem da se na BMW-u 2.0 d proizvodnje 2010 EGR ventil zamijenio na 2800 km predjenih ? Mislim, zato je tu garancija, a kada imas nov auto, bar to imas na svojoj strani... Imam Twinga koji je 2001 god. i nista mu se ne kvari, sve super, samo ne mogu bas reci da je najbolji...

I dobro si rekao, sitne su to gluposti, svi prave aute da zarade, pokusavaju ustediti na glupostima, koje ih kasnije dodju skuplje za ispravljati, ali je tako... I ako te sve ostalo Opel slusa nakon ispravki toga, suti i uzivaj...
Maystor

#1053 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Maystor »

Edisontije wrote:Ovaj automobil kude iz zavisti.
Ja sam kupio nov automobil marke OPEL Astra nakon što sam deset godina vozio vw i ako Bog da vraćam se uskoro opet na vw!!!
Znači govorim iz nekog iskustva a ne napamet kao mnogi ovdje. :roll:
Naravno da ga kude iz zavisti, slažem se s tobom. Neka je tebi sretno s Astrom, ne budi razočaran sitnicima, Astra je ipak dobar automobil.
Evo jedan test francuskog časopisa AutoPlus od 29.10.2012 u kojem porede golf 7 i citroen c4, oba vrhunski opremljena i sa 2.0 dizel motorom od 150 konja. Oba imaju službenu cijenu od 29900 EUR, s tim da VW daje 6% a citroen 9% popusta na tu cijenu.
Image
photo storage
Impresivno je koliko je golf dobar. Iako imaju motor iste zapremine i snage, golf ima čak 15 km/h veću maksimalnu brzinu, za pola sekunde je brži na 1000m i zaustavni put sa brzine 130 km/h mu je 3 metra kraći! Pri tome golf troši ravno litar goriva manje na 100 km :-)
Image
photo sharing
Jedino u čemu je citroen bolji je zapremina gepeka, sve ostalo je na strani golfa. Po meni, ova dva auta uopšte nisu u istoj ligi.
Image
photo storage
Edisontije

#1054 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Edisontije »

Brojke i podatci izraženi matematički su jedno u ocjeni vozila.
S druge strane "onaj osjećaj" za kvalitet je nešto što čovjek razvija kroz život i može da kaže e to je kvalitet za mene,a to nije. Teško je to opisati. Svi iznosimo svoje argumente. Statistika i broj prodatih vozila su ipak mjerilo. Mislim da će u ovoj klasi vozila brojke biti na strani golfa7!
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1055 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

Maystor wrote:
Edisontije wrote:Ovaj automobil kude iz zavisti.
Ja sam kupio nov automobil marke OPEL Astra nakon što sam deset godina vozio vw i ako Bog da vraćam se uskoro opet na vw!!!
Znači govorim iz nekog iskustva a ne napamet kao mnogi ovdje. :roll:
Naravno da ga kude iz zavisti, slažem se s tobom. Neka je tebi sretno s Astrom, ne budi razočaran sitnicima, Astra je ipak dobar automobil.
Evo jedan test francuskog časopisa AutoPlus od 29.10.2012 u kojem porede golf 7 i citroen c4, oba vrhunski opremljena i sa 2.0 dizel motorom od 150 konja. Oba imaju službenu cijenu od 29900 EUR, s tim da VW daje 6% a citroen 9% popusta na tu cijenu.
Image
photo storage
Impresivno je koliko je golf dobar. Iako imaju motor iste zapremine i snage, golf ima čak 15 km/h veću maksimalnu brzinu, za pola sekunde je brži na 1000m i zaustavni put sa brzine 130 km/h mu je 3 metra kraći! Pri tome golf troši ravno litar goriva manje na 100 km :-)
Image
photo sharing
Jedino u čemu je citroen bolji je zapremina gepeka, sve ostalo je na strani golfa. Po meni, ova dva auta uopšte nisu u istoj ligi.
Image
photo storage
Pa dobro generacijski su tu negdje s tim da je C4 stariji 2 godine. Golf je sigurno bolji auto,ali ne bas toliko koliko ti to predstavljas,kao nisu u istoj ligi :roll: mislim ono,nidje veze.
I u svemu tome nisi spomenuo da C4 ima bolja medjuubrzanja.
citroen xm

#1056 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Ma kako mogu biti u istoj ligi? Ma daj nemoguće? Model noviji 2 godine ga je odrao za veličanstvenih 9 poena od mogućih 200. Stvarno sramota.

A kao svi ljubitelji automobila i vrsni poznavaoci moramo reći da je ubrzanje od 0-100 km/h najbitnije, a međuubrzanja. Ma koga briga za njih.
Maystor

#1057 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Maystor »

mali_milojica wrote: Pa dobro generacijski su tu negdje s tim da je C4 stariji 2 godine. Golf je sigurno bolji auto,ali ne bas toliko koliko ti to predstavljas,kao nisu u istoj ligi :roll: mislim ono,nidje veze.
I u svemu tome nisi spomenuo da C4 ima bolja medjuubrzanja.
Ne potcjenjujući C4, mislim da on nije glavni tržišni rival golfu (mada, naravno, u francuskoj je na domaćem terenu). C4 će se za kupce uglavnom boriti sa hyundaiem, opelom, kiaom itd, a golfa će napadati focus i auris "odozdo" ali i A3, BMW 1 i A klasa "odozgo". U tom smislu sam ih razdvojio u različite razrede.
A za međuubrzanja ima jedna caka. U skladu sa novom filozofijom bluemotion, volkswagen je malo drugačije proračunao omjere u mjenjaču, tako da su golfova 4. 5. i 6. brzina nešto duže od citroenovih, pa se to osjeti na mjerenju. Ako pogledaš podatke, možeš vidjeti da 2.0 TDI najveći obrtni moment razvija već pri 1750 min-1, a citroen tek pri 2000.
Maystor

#1058 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Maystor »

citroen xm wrote:Ma kako mogu biti u istoj ligi? Ma daj nemoguće? Model noviji 2 godine ga je odrao za veličanstvenih 9 poena od mogućih 200. Stvarno sramota.

A kao svi ljubitelji automobila i vrsni poznavaoci moramo reći da je ubrzanje od 0-100 km/h najbitnije, a međuubrzanja. Ma koga briga za njih.
Kada francuzi na svom terenu priznaju da njihov proizvod (osim po praktičnim vrijednostima kao što je gepek) ipak nije ravan golfu, onda to mnogo više govori od samih 9 poena (pošto ti i tvoja družina smatrate da su njemački mediji neobjektivni, a engleski potkupljeni, izabrao sam francuski).
Ovo za međuubrzanja sam objasnio, ne može se zaključak o elastičnosti dva motora izvući ne osnovu mjerenja sa različitim prijenosnim omjerima u mjenjačima. Prilično sam siguran da je ovaj volkswagenov motor dosta elastičniji od citroenovog. Pogledaj sa koliko obrtaja se vrti citroenov motor pri npr. 130 km/h, a sa koliko golfov. Odatle dolazi niža potrošnja i buka kod golfa, ali i bolja vrijednost međuubrzanja kod citroena. Meni se lično mnogo više sviđa ovaj volkswagenov pristup.
citroen xm

#1059 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Ma niko ne tvrdi da je G7 loš, ali sada da će oduvati konkurenciju to je smiješno. Još smješnije je kako ovi budalaši iz VW-a obmanjuju svoje kupce. Ajd da zanemarimo onu španer tehnologiju, ali kako zanemariti sledeću izjavu jednog od od vodećih ljudi VW-a pri predstavljanju nekog njihovog hibrida na američkom tlu, a on kaže: nije nam bio cilj smanjenje potrošnje nego budućim vlasnicima ponuditi nešto novo i da osjete kako je zabavno voziti hibrid.

A šta su to oni novo prestavili i kakvo je to uzbuđenje voziti hibrid u odnosu na običan automobil?

Zbog ovih stvari kao i neinovativnosti jednostavno VW se ne može voljeti, a još manje reći da je bolji od konkurencije. Vjerovatno ovako glupe izjave bi davali i kada bi ih neko pitao za mane na motorima i mjenjačima.
Last edited by citroen xm on 30/10/2012 23:06, edited 1 time in total.
citroen xm

#1060 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Maystor wrote:
Kada francuzi na svom terenu priznaju da njihov proizvod (osim po praktičnim vrijednostima kao što je gepek) ipak nije ravan golfu, onda to mnogo više govori od samih 9 poena (pošto ti i tvoja družina smatrate da su njemački mediji neobjektivni, a engleski potkupljeni, izabrao sam francuski).
Ovo za međuubrzanja sam objasnio, ne može se zaključak o elastičnosti dva motora izvući ne osnovu mjerenja sa različitim prijenosnim omjerima u mjenjačima. Prilično sam siguran da je ovaj volkswagenov motor dosta elastičniji od citroenovog. Pogledaj sa koliko obrtaja se vrti citroenov motor pri npr. 130 km/h, a sa koliko golfov. Odatle dolazi niža potrošnja i buka kod golfa, ali i bolja vrijednost međuubrzanja kod citroena. Meni se lično mnogo više sviđa ovaj volkswagenov pristup.
Ne brini nisi ni prvi ni poslednji koji će svaku VW-ovu manu pretvoriti u prednost. Izvini, ali to je bolest. Sljepilo i pored zdravog vida.
vukojebina

#1061 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

kratko i jasno..golf je i prije ebavo keve plasticnim poluproizvodima iz francuske, a sad ce pogotovu kad ti isti svaki dan otpustaju radnike i zatvaraju fabrike...i to sve uz pomoc spaner tehnologije...
drndalo

#1062 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

Maystor wrote:1. ne može se zaključak o elastičnosti dva motora izvući ne osnovu mjerenja sa različitim prijenosnim omjerima u mjenjačima.

2. Prilično sam siguran da je ovaj volkswagenov motor dosta elastičniji od citroenovog. Pogledaj sa koliko obrtaja se vrti citroenov motor pri npr. 130 km/h, a sa koliko golfov.

3. Odatle dolazi niža potrošnja i buka kod golfa, ali i bolja vrijednost međuubrzanja kod citroena.

4. Meni se lično mnogo više sviđa ovaj volkswagenov pristup.
1. Moze... Elasticnost vozila nikada nije posljedica samo motora, kao ni ubrzanje, uvijek je to neki kompromis, jer neke stvari iskljucuju druge, pa inzenjeri pokusavaju napraviti najmanje lose prema uputama sefova... Dakle ni ubrzanja, krajnje brzine, elasticnosti nema samo od motora, a bez mjenjaca (broja brzina, brzine promjene stepeni, prenosnih odnosa), te prenosnog odnosa diferencijala...

2. Pogledati pod 1. Mada mozemo aproksimirati da motor koji ima vise Nm u sirem rasponu obrtaja jeste elasticniji... Ali sa kratkim prenosom nema krajnje brzine, sa dugim nema ubrzavanja...

3. Pretpostavljam da zvucna izolacija nema nikakvog uticaja na buku u autu, nego samo rezim rada motora...?

4. A ti si inace bas objektivan, jel'de??? :wink:
Maystor

#1063 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Maystor »

citroen xm wrote: Ne brini nisi ni prvi ni poslednji koji će svaku VW-ovu manu pretvoriti u prednost. Izvini, ali to je bolest. Sljepilo i pored zdravog vida.
1. Ti nemaš tehničko obrazovanje koje bi ti omogućilo da shvatiš šta je to elastičnost motora, obrtni moment, redukcioni faktor itd. S druge strane ja to predajem inžinjerima na fakultetu, pa opet ne namećem svoj stav kao apsolutnu istinu, već kažem da se meni više sviđa određeni pristup.
2. Nemaš ni pismenosti ni kulture, pa u nedostatku argumenata pokušavaš nešto postići primitivnim uvredama. I ne kaže se "poslednji" :roll:
Seawolf

#1064 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Seawolf »

Maystor wrote: Kada francuzi na svom terenu priznaju da njihov proizvod (osim po praktičnim vrijednostima kao što je gepek) ipak nije ravan golfu, onda to mnogo više govori od samih 9 poena (pošto ti i tvoja družina smatrate da su njemački mediji neobjektivni, a engleski potkupljeni, izabrao sam francuski).
Koji standard koriste francuski novinari pri mjerenju zapremine gepeka, pa dobivaju ovako visoke vrijednosti (kod oba automobila)?
Maystor wrote: Ovo za međuubrzanja sam objasnio, ne može se zaključak o elastičnosti dva motora izvući ne osnovu mjerenja sa različitim prijenosnim omjerima u mjenjačima. Prilično sam siguran da je ovaj volkswagenov motor dosta elastičniji od citroenovog. Pogledaj sa koliko obrtaja se vrti citroenov motor pri npr. 130 km/h, a sa koliko golfov. Odatle dolazi niža potrošnja i buka kod golfa, ali i bolja vrijednost međuubrzanja kod citroena. Meni se lično mnogo više sviđa ovaj volkswagenov pristup.
Volkswagenov pristup je, naravno, bolji i više u trendu (zbog smanjene potrošnje goriva i smanjene emisije CO2). Da bi stvari bile u potpunosti kako treba, nedostaje još jedan stepen prenosa u mjenjaču (sedmi), koji bi bio nešto kraći od prvoga, a da se stepeni od drugoga do sedmoga malo približe. Onda bi i međuubrzanja bila bolja.
citroen xm

#1065 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

vukojebina wrote:kratko i jasno..golf je i prije ebavo keve plasticnim poluproizvodima iz francuske, a sad ce pogotovu kad ti isti svaki dan otpustaju radnike i zatvaraju fabrike...i to sve uz pomoc spaner tehnologije...
Jašta je, a i to mi je veoma presudno pri kupovini auta. Imam osjećaj da nikada neću moći kupiti C4 jer se dokazalo da Golf ima čitavih impresivnih 9 bodova bodova više na testu od mogućih 200. Ti slobodno kupuj španer tehnologiju jer ćeš se toj istoj tehnologiji sve mane oprostiti kada čuješ da ima bolje prodajne rezultate.
citroen xm

#1066 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Maystor wrote:
citroen xm wrote: Ne brini nisi ni prvi ni poslednji koji će svaku VW-ovu manu pretvoriti u prednost. Izvini, ali to je bolest. Sljepilo i pored zdravog vida.
1. Ti nemaš tehničko obrazovanje koje bi ti omogućilo da shvatiš šta je to elastičnost motora, obrtni moment, redukcioni faktor itd. S druge strane ja to predajem inžinjerima na fakultetu, pa opet ne namećem svoj stav kao apsolutnu istinu, već kažem da se meni više sviđa određeni pristup.
2. Nemaš ni pismenosti ni kulture, pa u nedostatku argumenata pokušavaš nešto postići primitivnim uvredama. I ne kaže se "poslednji" :roll:

Ja ne vrijeđam već govorim činjenice koje su svima dobro jasne. A te činjenice govore da će se vlasnik VW-a prije ubiti nego svojoj okolini reći da ima neki kvar na skupo plaćenom automobilu ili da prizna koliko ga košta održavanje. A to je druže sljepilo. Ne znam šta voziš i šta predaješ, ali stiče se takav utisak.
Reneee

#1067 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Reneee »

Prošle sedmice kum je obilazio auto salone, jer hoće sebi da uzme novo auto, i razgledao je prije svega kompakte. Bio sam mu se pridružio, da mu malo pomognem oko izbora, po principu dvije glave su pametnije od jedne :) Nakon što smo izvozali 5-6 auta iz klase, zaključili smo da je Golf 7 za koplje bolji od trenutne konkurencije. Jednostavno, auto je univerzalno da je za nepovjeravat: udobnost-tu, odlične vozne osobine (upravljivost, motor, mjenjač)-tu, potrošnja-tu, i ono što me je iznenadilo da je sad Golf i na Zapadu jedan od finansijski najpovoljnijih auta, iako realno vrijedi više. Npr. Golf sa motorom i opremom koju je kum uzeo, košta identično ili manje od slične Astre, Focusa... Još smo u VW salonu dobili veći popust, manja je kamata, a o držanju cijene ne treba pričat. Tako da na kraju kad smo probali sva auta, kum je bez razmišljanja naručio novu sedmicu.
Maystor

#1068 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Maystor »

drndalo wrote:
Maystor wrote:1. ne može se zaključak o elastičnosti dva motora izvući ne osnovu mjerenja sa različitim prijenosnim omjerima u mjenjačima.

2. Prilično sam siguran da je ovaj volkswagenov motor dosta elastičniji od citroenovog. Pogledaj sa koliko obrtaja se vrti citroenov motor pri npr. 130 km/h, a sa koliko golfov.

3. Odatle dolazi niža potrošnja i buka kod golfa, ali i bolja vrijednost međuubrzanja kod citroena.

4. Meni se lično mnogo više sviđa ovaj volkswagenov pristup.
1. Moze... Elasticnost vozila nikada nije posljedica samo motora, kao ni ubrzanje, uvijek je to neki kompromis, jer neke stvari iskljucuju druge, pa inzenjeri pokusavaju napraviti najmanje lose prema uputama sefova... Dakle ni ubrzanja, krajnje brzine, elasticnosti nema samo od motora, a bez mjenjaca (broja brzina, brzine promjene stepeni, prenosnih odnosa), te prenosnog odnosa diferencijala...

2. Pogledati pod 1. Mada mozemo aproksimirati da motor koji ima vise Nm u sirem rasponu obrtaja jeste elasticniji... Ali sa kratkim prenosom nema krajnje brzine, sa dugim nema ubrzavanja...

3. Pretpostavljam da zvucna izolacija nema nikakvog uticaja na buku u autu, nego samo rezim rada motora...?

4. A ti si inace bas objektivan, jel'de??? :wink:
Pričaš nešto o čemu pojma nemaš. Ja govorim o elastičnosti motora i tvrdim da motor golfa 7 sigurno nije slabiji u toj kategoriji od citroena. Ti spominješ nekakvu elastičnost vozila, valjda misleći na kombinaciju motora, mjenjača, diferencijala i svega ostalog. Ako golf pri istoj nazivnoj snazi ide 216, a citroen 201 km/h, to je drastična razlika (koja bi pod pretpostavkom da im je aerodinamika tu nedgje imala ekvivalent od tridesetak konja u snazi). Imajući to u vidu i činjenicu da na autoputu golf troši litru manje pri istim uslovima, a da je cijena svega toga slabije međuubrzanje od 12,5s u odnosu na 11,1s, sasvim je objektivno reći da je ovo u golfu bolja kombinacija.
Maystor

#1069 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Maystor »

Seawolf wrote:
Maystor wrote: Kada francuzi na svom terenu priznaju da njihov proizvod (osim po praktičnim vrijednostima kao što je gepek) ipak nije ravan golfu, onda to mnogo više govori od samih 9 poena (pošto ti i tvoja družina smatrate da su njemački mediji neobjektivni, a engleski potkupljeni, izabrao sam francuski).
Koji standard koriste francuski novinari pri mjerenju zapremine gepeka, pa dobivaju ovako visoke vrijednosti (kod oba automobila)?
Maystor wrote: Ovo za međuubrzanja sam objasnio, ne može se zaključak o elastičnosti dva motora izvući ne osnovu mjerenja sa različitim prijenosnim omjerima u mjenjačima. Prilično sam siguran da je ovaj volkswagenov motor dosta elastičniji od citroenovog. Pogledaj sa koliko obrtaja se vrti citroenov motor pri npr. 130 km/h, a sa koliko golfov. Odatle dolazi niža potrošnja i buka kod golfa, ali i bolja vrijednost međuubrzanja kod citroena. Meni se lično mnogo više sviđa ovaj volkswagenov pristup.
Volkswagenov pristup je, naravno, bolji i više u trendu (zbog smanjene potrošnje goriva i smanjene emisije CO2). Da bi stvari bile u potpunosti kako treba, nedostaje još jedan stepen prenosa u mjenjaču (sedmi), koji bi bio nešto kraći od prvoga, a da se stepeni od drugoga do sedmoga malo približe. Onda bi i međuubrzanja bila bolja.
1. Odlično pitanje, a da budem iskren i ja sam se isto pitao. Ne znam koji standard koriste franzuci, vjerovatno ubrajaju i zapreminu iznad police gepeka. Po ovom našem standardu golf ima 380 l, a C4 oko 400 l gepeka (između 390 i 410 čini mi se, u zavisnoti od tipa rezervnog točka).
2. Da, apsolutno je u trendu. Pogotovo kod premium vozila kao npr. audi, bmw, mercedes itd. Ovi što ne razumiju ovu priču oko elastičnosti i gledaju samo podatke o međuubrzanju, mogli bi pomisliti da npr. hyundai ima elastičniji motor od bmw-a, ne shvatajaći da je trik u mjenjaču.
Maystor

#1070 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Maystor »

Reneee wrote:Prošle sedmice kum je obilazio auto salone, jer hoće sebi da uzme novo auto, i razgledao je prije svega kompakte. Bio sam mu se pridružio, da mu malo pomognem oko izbora, po principu dvije glave su pametnije od jedne :) Nakon što smo izvozali 5-6 auta iz klase, zaključili smo da je Golf 7 za koplje bolji od trenutne konkurencije. Jednostavno, auto je univerzalno da je za nepovjeravat: udobnost-tu, odlične vozne osobine (upravljivost, motor, mjenjač)-tu, potrošnja-tu, i ono što me je iznenadilo da je sad Golf i na Zapadu jedan od finansijski najpovoljnijih auta, iako realno vrijedi više. Npr. Golf sa motorom i opremom koju je kum uzeo, košta identično ili manje od slične Astre, Focusa... Još smo u VW salonu dobili veći popust, manja je kamata, a o držanju cijene ne treba pričat. Tako da na kraju kad smo probali sva auta, kum je bez razmišljanja naručio novu sedmicu.
Čekaj malo, gdje ste to vozali golfa 7 ?
I od kada se može naručiti, po kojem cjenovniku?
Nije mi poznato da je za naše tržište sedmica dostupna za narudžbe.
drndalo

#1071 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

Ti ne znas o cemu ja imam pojma, kao ni ja o cemu ti imas pojma... Pa necemo dalje o tome... Da, pricam o elasticnosti vozila, jer ne mozes ubrzavati samo na motoru, osim ako nadjes nacin da sjednes na njega kao vjestica na metlu, pa da direrektnim prenosom furas koliko hoces, i da ti ne treba ni mjenjac, ni diferencijal...

Kao sto rekoh maloprije, u necemu sam se i slozio s tobom
Mada mozemo aproksimirati da motor koji ima vise Nm u sirem rasponu obrtaja jeste elasticniji... Ali sa kratkim prenosom nema krajnje brzine, sa dugim nema ubrzavanja...
Ja nisam rekao ni ko je slabiji, ni ko je losiji, ni ko je bolji, samo sam skrenuo paznju da nisi objektivan, a pokusavas se iskazati kao takav... Sasvim je OK i kad kazes da se tebi tako vise svidja, to je tvoje pravo, ali to ne znaci odmah da je tako i bolje... Mozda bih i ja izmedju te 2 ponude ovako kako su napisane odabrao isto, ali to ne znaci da sam ja u pravu... Svako za svoje pare ima pravo da odabere...

Kolega prije tebe spomenu da su obilazili i probali sve i dobili dobru ponudu... To je sasvim OK kont, a ne odmah tvrdnja da su dobil Spejs Satl, i vrhunac interplanetarne tehnologije... Kriza je, fala bogu da je i ASA i VW malo korigovao svoje bezobrazne cijene, i pristup prodaji, mada je vjerovatno G6 u pitanju... To mi je drago cuti... I cinjenica da je Citoren u BiH prodao vise C4 ove godine nego svih C4 prije toga do sada, govori da su i oni prionuli na posao i trude se, a to je djelimicno "pomoglo" i ASA-i da se "poprave"... Konkurencija je za nas musterije uvijek dobra stvar, makar mi i ne bili musterije za te "druge" proizvode...
Seawolf

#1072 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Seawolf »

Kada možemo očekivati u novome Golfu benzinski motor snažniji od 103 kW (140 KS), a da nije 2.0 u GTI-u (koji bi trebao imati između 155 i 165 kW)? Šta je sa 1.8 TFSi, snage 132 kW (180 KS) koji se ugrađuje u Audi A3?
johntra

#1073 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

Maystor wrote: Jedino u čemu je citroen bolji je zapremina gepeka, sve ostalo je na strani golfa. Po meni, ova dva auta uopšte nisu u istoj ligi.
sreća, pa je po tebi...
BISCANIN2

#1074 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by BISCANIN2 »

Sve u svemu redizajn ,manje ili vise uspiješan , sa konkurencijom u 5deka gore ili dole stim što je najskuplji u klasi.
I nastaviće trend prethdonika, opadanje prodaje .Znači sve više onih poput "Edisontije" koji ce hvaliti vw a kupiti astru jer je ipak omjer uloženo dobijeno na strani opela.
sanaman

#1075 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by sanaman »

Ako ce se nastaviti trend opadanja prodaje vw-a (sto ce e desiti zbog ek. situacije, ali samo u evropi) onda moramo biti dosljedni do kraja pa reci, da vw nece imati problema na svjetskom trzistu a drugi ce lijepo da zatvaraju fabrike. valjda najbolji opstaju.

U svim ovim postovima pokusavam da shvatim samo jednu logiku a to je da ljudi uporno ignorisu broj prodanih vozila, ostvarenu dobiti i u kakvoj se trenutno situaciji nalazi kompanija...valjda je to bosanska logika. Radis dobro, zaradjujes, prodajes, ljudi kupuju....i onda se nadju ljudi koji kazu kako su drugi bolji, a oni se nema sa kim nisu udruzili i opet zatvaraju fabrike.

Dobit:

prvih sest mjeseci 2012, 8,8 milijardi eura
2011, 15,8 milijardi eura (promet: 159 milijardi)

i da oni pojma nemaju :-)

p.s.

vw se prodaje u americi, aziji i evropi...tri skroz razlicita trzita, mentalitet, kultura, tradicija, potrebe...al vw ide :D
Post Reply