Juventus

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mrtva kokoš

#1051 Re: Juventus FC

Post by mrtva kokoš »

ratata wrote:
Neelix wrote:I dok Zanetti zasluzuje postovanje kao igrac koji je odan klubu godinama, njegove fudbalske vjestine se ne mogu porediti sa Del Pierovim :) jebiga, onda i Muhidin Zukic moze u tu grupu :D
vjeruj mi, najlakse je biti bezobrazan, to moze svako
pa ti si prvi bio bezobrazan kada si napisao onu "novinari i sportski komentatori" glupost...
del piero je sigurno jedan od najvecih igraca svih vremena i igrac o kojem ce se pricati mnogo godina,
dok svrstavati zaneti-ja u tu grupu je zaista smijesno!!
inter nikada nece biti u stanju napraviti jednog takvog igraca...
stidljiv

#1052 Re: Juventus FC

Post by stidljiv »

Il Fenomeno Vero. Jedino velika fudbalska neznalica moze reci nesto protiv takvog gospodina i velikog igraca. Grande Capitano. Evo jedan zanimljiv tekst posvecen Del Pieru:

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... entus.html
salle_eh1986

#1053 Re: Juventus FC

Post by salle_eh1986 »

HEYSELSKA TRAGEDIJA :sad:
Prije tačno 25 godina u Bruxellesu na stadionu Heysel poginulo je 39 navijača, te ih je više od 600 povrijeđeno, nakon što se srušio nosivi zid na stadionu za vrijeme odigravanja utakmice Liverpoola i Juventusa.
Navijači Liverpoola i Juventusa danas će odati počat poginulima u velikoj tragediji, koja je sigurno obilježila nogometnu historiju. Tada, 29. maja 1985. godine, odigravala se finalna utakmica Kupa evropskih prvaka između Liverpoola i Juventusa, a obilježili su je nezapamćeni navijački neredi.

Tragedija se, kako mnogi smatraju, dogodila iz osvete navijača Liverpoola zbog događaja u Rimu samo godinu dana ranije. Tada su navijači Rome van stadiona Olimpico napali i pretukli brojne fanove Liverpoola. I kada se saznalo da će u finalu igrati Liverpool i Juventus, počele su priče kako bi to mogao biti veliki "rat" na tribinama. To se, nažalost, dogodilo.

U velikim neredima poginulo je 39 navijača, od čega ih je 32 bilo Talijana, 2 Francuza, 4 Belgijanca i jedan Irac. Susret je odigran unatoč tragediji. Kapiteni obje ekipe, Gaetano Scirea i Phil Neal, pokušavali su zamoliti navijače da smire strasti, no neredi su nastavljeni.

Susret je na kraju okončan pobjedom Juventusa (1:0), a jedini pogodak postigao je Francuz Michel Platini (danas predsjednik UEFA-e) sa bijele tačke.

UEFA je kaznila Engleski nogometni savez i engleske klubove, koji su dobili zabranu igranja UEFA-inih natjecanja tri naredne godine. Kako su se na Otoku vijesti o huliganizmu samo širile, engleski klubovi su svoje euro-nastupe zabilježili tek početkom 90-ih godina.
http://www.youtube.com/watch?v=xI9R1zhI ... r_embedded
-TheChosenOne-

#1054 Re: Juventus FC

Post by -TheChosenOne- »

Simone Pepe na posudbi u Juventusu
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /1426.html

prvo oficijelno pojačanje :D

čekaju se Krasić,Džeko,Aguero.... :D
mrtva kokoš

#1055 Re: Juventus FC

Post by mrtva kokoš »

e jesu se pojacali :-) :-)
treba citavu ekipu rekonstruisati, pocinju liciti na milan...
sve napadace prodati, valjda se za njih moze uzeti nekih 30 miliona
ako budu 2 napadaca dosla tipa dzeke i aguera onda ce morati diego da ode
ali nema veze krasic bi ga trebao dobro zamjeniti a onako nije pretjerano skup a dobar...
tu je i giovinco tako da bi se mogla solidna ekipa napraviti, ne znam kakve zelje i apetite
ima novi direktor, vidjecemo poslije SP-a.
2407

#1056 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

Splinter wrote:e jesu se pojacali :-) :-)
treba citavu ekipu rekonstruisati, pocinju liciti na milan...
sve napadace prodati, valjda se za njih moze uzeti nekih 30 miliona
ako budu 2 napadaca dosla tipa dzeke i aguera onda ce morati diego da ode
ali nema veze krasic bi ga trebao dobro zamjeniti a onako nije pretjerano skup a dobar...
tu je i giovinco tako da bi se mogla solidna ekipa napraviti, ne znam kakve zelje i apetite
ima novi direktor, vidjecemo poslije SP-a.
Polako tek je pocelo. Mene najvise interesuje koliko ce pojacati odbranu. Canna je otisao a ostatak odbrane osim Chiellinia je katastrofa. Za sada se spominju Bonucci, Bochetti, Criscito. Nije lose, dobre sezone su iza njih a mladi su.
Sto se tice sredine, Del Neri igra 4-4-2 sa istaknutim krilima. Tu je Pepe dosao, imamo Camoa i Krasic treba doci, ali ono sto mene najvise brine jeste to sto su sva trojica istaknuti desnjaci, ko ce igrati po ljevoj strani? Mislim da ce to pripasti Krasicu, mada ne znam kako ce mu leci ta pozicija... Beppe Marotta je rekao da se Diego ne uklapa u ekipu, a to mi moglo znaciti da ce on nazad u Njemacku u zamjenu za npr. Dzeku. Itd...
Transfera nece faliti to je sigurno, sad za sada prema ovim spekulacijama cini se da imaju dobar plan da naprave dobru ekipu, vidjet ce mo sta nam nosi vrijeme. Ja bih najvise volio kada bi dobro pojacali odbranu. I da napokon dobijemo nekog dobrog i lijevog i desnog bocnog. Zadnji dobar je bio Zambrotta.
mrtva kokoš

#1057 Re: Juventus FC

Post by mrtva kokoš »

a sta je sa caceresom?? jel on ide, hoce li otkupiti ugovor...
mislim da bi trebali, dobar je on igrac...
2407

#1058 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

Splinter wrote:a sta je sa caceresom?? jel on ide, hoce li otkupiti ugovor...
Za sada nema nista, mislim da barca trazi nesto pravo puno za njega, a ovi nasi nisu voljni da plate toliko. Nije on imao toliko losu sezonu, cak mislim da je proglasen najboljim pojacanjem Juventusa u prosloj sezoni(a jes' mu bilo i tesko :mrgreen: ) iako nije igrao na svojoj poziciji centralnog odbrambenog nego je igrao desnog bocnog.
mrtva kokoš

#1059 Re: Juventus FC

Post by mrtva kokoš »

2407 wrote:
Splinter wrote:a sta je sa caceresom?? jel on ide, hoce li otkupiti ugovor...
Za sada nema nista, mislim da barca trazi nesto pravo puno za njega, a ovi nasi nisu voljni da plate toliko. Nije on imao toliko losu sezonu, cak mislim da je proglasen najboljim pojacanjem Juventusa u prosloj sezoni(a jes' mu bilo i tesko :mrgreen: ) iako nije igrao na svojoj poziciji centralnog odbrambenog nego je igrao desnog bocnog.
ma sta da ti kazem juve mi je omiljeni klub poslije barce :mrgreen: tako ako martin ne potpise za njih nadam se da nece dalje od barce, neka se cigrinski pakuje...
mada juve po meni ima dosta kandidata za pakovati kofere tipa poulsena, kamoranezija, tiaga, kao i salihamidzica...
mogla bi se dovesti dva dobra igraca kada bi ovi otisli...
sissoka bih ostavio kao i aleksa(dozivoto) da igra po poluvrijeme ako nista drugo...
2407

#1060 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

Splinter wrote: ma sta da ti kazem juve mi je omiljeni klub poslije barce :mrgreen: tako ako martin ne potpise za njih nadam se da nece dalje od barce, neka se cigrinski pakuje...
mada juve po meni ima dosta kandidata za pakovati kofere tipa poulsena, kamoranezija, tiaga, kao i salihamidzica...
sissoka bih ostavio kao i aleksa(dozivoto) da igra po poluvrijeme ako nista drugo...
Ja mislio ti ozbiljan :mrgreen:
mrtva kokoš

#1061 Re: Juventus FC

Post by mrtva kokoš »

2407 wrote:
Splinter wrote: ma sta da ti kazem juve mi je omiljeni klub poslije barce :mrgreen: tako ako martin ne potpise za njih nadam se da nece dalje od barce, neka se cigrinski pakuje...
Ja mislio ti ozbiljan :mrgreen:
moram za nekoga i u evropi navijati :-) :mrgreen:
bar su mi no1 u italiji :razz:
Cyrax

#1062 Re: Juventus FC

Post by Cyrax »

2407 wrote:[
Polako tek je pocelo. Mene najvise interesuje koliko ce pojacati odbranu. Canna je otisao a ostatak odbrane osim Chiellinia je katastrofa. Za sada se spominju Bonucci, Bochetti, Criscito. Nije lose, dobre sezone su iza njih a mladi su.
Sto se tice sredine, Del Neri igra 4-4-2 sa istaknutim krilima. Tu je Pepe dosao, imamo Camoa i Krasic treba doci, ali ono sto mene najvise brine jeste to sto su sva trojica istaknuti desnjaci, ko ce igrati po ljevoj strani? Mislim da ce to pripasti Krasicu, mada ne znam kako ce mu leci ta pozicija... Beppe Marotta je rekao da se Diego ne uklapa u ekipu, a to mi moglo znaciti da ce on nazad u Njemacku u zamjenu za npr. Dzeku. Itd...
Transfera nece faliti to je sigurno, sad za sada prema ovim spekulacijama cini se da imaju dobar plan da naprave dobru ekipu, vidjet ce mo sta nam nosi vrijeme. Ja bih najvise volio kada bi dobro pojacali odbranu. I da napokon dobijemo nekog dobrog i lijevog i desnog bocnog. Zadnji dobar je bio Zambrotta.
Camo treba da ide kako zbog starosti tako zbog glupavih kartona koje dobija svaku tekmu.Bar je neko moje misljenje da prvo treba popraviti onu mesaru zvana trening centar i kakve strucne doktore dovest inace badava sve.Sto se transfera tice treba prvo vratiti Criscita,Ariauda,Ekdala,otkupiti Candrevu i pruziti konacno onoj silnoj djeci sansu.Ne vidim cemu njihovo podcjenjivanje ima njih koji,ako nista,zasluzuju da pokazu sta znaju a velika je prednost imati "domaceg" igraca nego placenika.Ako vec hoce da handre pare nek ih potrose na odbranu pocevsi od stopera a da ne govorim za bocne igrace.Marotti nije trebalo ovo omalozavanje Diega.Koliko god da je losa prosla sezona bila sta da njega tek nije bilo?Nije on kriv sto nam je napad sakat i sto odbrana primi 60 golova.Nema tu ne uklapa se ima da ga uklopi kako zna i umije uostalom sto mora 4-4-2?Mozemo 4-2-3-1 mirne duse da igramo.
2407

#1063 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

Cyrax wrote: Camo treba da ide kako zbog starosti tako zbog glupavih kartona koje dobija svaku tekmu.Bar je neko moje misljenje da prvo treba popraviti onu mesaru zvana trening centar i kakve strucne doktore dovest inace badava sve.Sto se transfera tice treba prvo vratiti Criscita,Ariauda,Ekdala,otkupiti Candrevu i pruziti konacno onoj silnoj djeci sansu.Ne vidim cemu njihovo podcjenjivanje ima njih koji,ako nista,zasluzuju da pokazu sta znaju a velika je prednost imati "domaceg" igraca nego placenika.Ako vec hoce da handre pare nek ih potrose na odbranu pocevsi od stopera a da ne govorim za bocne igrace.Marotti nije trebalo ovo omalozavanje Diega.Koliko god da je losa prosla sezona bila sta da njega tek nije bilo?Nije on kriv sto nam je napad sakat i sto odbrana primi 60 golova.Nema tu ne uklapa se ima da ga uklopi kako zna i umije uostalom sto mora 4-4-2?Mozemo 4-2-3-1 mirne duse da igramo.
Del Neri igra 4-4-2 i najbolje je kad on odredjuje kako ce igrati a ne da mu to radi neko iz uprave. 4-4-2 koji se transformira u 4-2-4 zbog ofanzivnih krilnih igraca. Zbog toga je mislim navala na krilne igrace(Pepe, Krasic, bilo je govora i o Vargasu). Camo neka ostane, zbog kvaliteta, iskustva i zasluga, a ako budu Pepe i Krasic dobro igrali uvijek ce biti i vise nego dobra zamjena.
Odbrana se mora pojacati i to dobro pojacati. Mislim da ce tu i biti najvise pojacanja. Volio bih kada bi doveli nekog extra stopera tipa Mexes npr.
Sto se tice Diega, vala meni je tu svejedno. Nije se pokazao prosle sezone(a ko jeste?), nije mi ni prirastao srcu. Ako bi mogli napraviti neki dobar zamjenski ugovor pa da dovedu nekog extra uz doplatu to bi bilo super.
Misljenja sam da su vec napravljeni extra potezi dolaskom Agnellia i Marotte. Za ostalo cemo da vidimo.

p.s.
Trening centar je najmoderniji u Italiji, ne vjerujem da su povrede zbog njega nego da su u pitanju slabija fizicka pripremljenost i mozda (ne)strucnost medicinskog kadra. Ko ce ga znati? :-D
-TheChosenOne-

#1064 Re: Juventus FC

Post by -TheChosenOne- »

2407 wrote:
Cyrax wrote: Camo treba da ide kako zbog starosti tako zbog glupavih kartona koje dobija svaku tekmu.Bar je neko moje misljenje da prvo treba popraviti onu mesaru zvana trening centar i kakve strucne doktore dovest inace badava sve.Sto se transfera tice treba prvo vratiti Criscita,Ariauda,Ekdala,otkupiti Candrevu i pruziti konacno onoj silnoj djeci sansu.Ne vidim cemu njihovo podcjenjivanje ima njih koji,ako nista,zasluzuju da pokazu sta znaju a velika je prednost imati "domaceg" igraca nego placenika.Ako vec hoce da handre pare nek ih potrose na odbranu pocevsi od stopera a da ne govorim za bocne igrace.Marotti nije trebalo ovo omalozavanje Diega.Koliko god da je losa prosla sezona bila sta da njega tek nije bilo?Nije on kriv sto nam je napad sakat i sto odbrana primi 60 golova.Nema tu ne uklapa se ima da ga uklopi kako zna i umije uostalom sto mora 4-4-2?Mozemo 4-2-3-1 mirne duse da igramo.
Del Neri igra 4-4-2 i najbolje je kad on odredjuje kako ce igrati a ne da mu to radi neko iz uprave. 4-4-2 koji se transformira u 4-2-4 zbog ofanzivnih krilnih igraca. Zbog toga je mislim navala na krilne igrace(Pepe, Krasic, bilo je govora i o Vargasu). Camo neka ostane, zbog kvaliteta, iskustva i zasluga, a ako budu Pepe i Krasic dobro igrali uvijek ce biti i vise nego dobra zamjena.
Odbrana se mora pojacati i to dobro pojacati. Mislim da ce tu i biti najvise pojacanja. Volio bih kada bi doveli nekog extra stopera tipa Mexes npr.
Sto se tice Diega, vala meni je tu svejedno. Nije se pokazao prosle sezone(a ko jeste?), nije mi ni prirastao srcu. Ako bi mogli napraviti neki dobar zamjenski ugovor pa da dovedu nekog extra uz doplatu to bi bilo super.
Misljenja sam da su vec napravljeni extra potezi dolaskom Agnellia i Marotte. Za ostalo cemo da vidimo.

p.s.
Trening centar je najmoderniji u Italiji, ne vjerujem da su povrede zbog njega nego da su u pitanju slabija fizicka pripremljenost i mozda (ne)strucnost medicinskog kadra. Ko ce ga znati? :-D

kakav Mexes,nije standardan ni u Romi.Najvjerovatnije,sto se tice odbrane dolaze: Criscito,Motta,Bonucci i Ranocchia. A u zadnje vrijeme se spominje i lijevi bek arsenala Clichy.

Diego vjerovatno ostaje,mada je bila aktuelna razmjena Diego i Tiago za Aguera,ali izgleda nista od toga.

Uz odlazak kloceva poput Zebine,Grygere,Cannavara,Molinara,Tiaga i slicnog otpada moglo bi biti nesto od juventusa ove godine :D
Cyrax

#1065 Re: Juventus FC

Post by Cyrax »

-TheChosenOne- wrote: kakav Mexes,nije standardan ni u Romi.Najvjerovatnije,sto se tice odbrane dolaze: Criscito,Motta,Bonucci i Ranocchia. A u zadnje vrijeme se spominje i lijevi bek arsenala Clichy.

Diego vjerovatno ostaje,mada je bila aktuelna razmjena Diego i Tiago za Aguera,ali izgleda nista od toga.

Uz odlazak kloceva poput Zebine,Grygere,Cannavara,Molinara,Tiaga i slicnog otpada moglo bi biti nesto od juventusa ove godine :D
Ja se ne bih zalio kad bi dosli ti igraci :D .Ne isplati se dovoditi Dzeku,Aguera i sl. kad se od para sto bi dali za njih uz malo pameti moze cudo napraviti.

Btw Ishod ponovljenog sudjenja bar koliko ja vidim zasad ide nama u korist 8-)
zeljonista

#1066 Re: Juventus FC

Post by zeljonista »

sta je sad ovo za krasica,jel patka ili?
2407

#1067 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

zeljonista wrote:sta je sad ovo za krasica,jel patka ili?
Andrea Agnelli: «Krasic interessa alla Juve»

VIDEO

Agent Confirms Juventus Are Favourites To Sign Milos Krasic From CSKA Moscow

Po svemu sudeci, oni su pravo zagrijani da ga dovedu i koliko mi se cini Krasic je prihvatio ponudu ugovora od Juventusa, sad je sve na klubovima da se oni dogovore. Za Krasica ima jos dosta ponuda izmedju ostalog i od shintera.

Danas se po prvi put spominje i Joe Cole.
2407

#1068 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

Novo pojacanje pored Pepe-a je i urugvajac Jorge Martinez iz Catanie. Eh fakat mi nije jasno zasto njega dovedose ako ne misle prodavati niti jednog napadaca :? Pretpostavljam da ce biti zamjena jer nije imao neke impresivne cifre u Cataniji.
Comrad

#1069 Re: Juventus FC

Post by Comrad »

Dovodjenje Pepe-je dobar potez. Nisam ga nesto previse gledao, ali neku noc je stvarno dobro odigrao protiv Paragvaja, nadam se da ce protiv NZ biti jos bolji.

Forza Juve
Image
:D
2407

#1070 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

Comrad wrote:Dovodjenje Pepe-je dobar potez. Nisam ga nesto previse gledao, ali neku noc je stvarno dobro odigrao protiv Paragvaja, nadam se da ce protiv NZ biti jos bolji.

Forza Juve
Image
:D
Pepe ima dobru sezonu iza sebe, sjajno je odigrao svoju prvu utakmicu na svjetskom prvenstvu, puno bolje od mojih ocekivanja. Trebao bi se dobro uklopiti u ekipu Juventusa s obzirom da se pravi ekipa da odgovara stilu igre Del Nerija.
Kako sada stvari stoje izgleda da nista od Krasica, sto mi je pravo zao jer danas se vidjelo o kakvom velemajstoru se radi. I pored toga sto je on izjavio da ne zeli u Englesku niti u Inter vec samo u Juventus, CSKA jednostavno nece da popusti i proda ga za 13 mil. € jer jebeni Sheikh City nudi 18 mil.€.
Izgleda da je legao i dogovor oko Bonuccia sto je extra, Gallas bi trebao doci kao free transfer ali mi samo nije jasno zasto se tako lako rjesavaju vlasnickog udjela nad Criscitom(zarad Bonuccia) kada nam igrac(i to dobar igrac) na poziciji lijevog bocnog treba :?
Pored svih ovih transfera koji se spominju, ja bih najvise volio da dovedu kakvog dobrog veznog igraca(ljevaka) tipa Vargas koji bi igrao na svojoj prirodnoj poziciji(lijevog krila) bez potrebe da se neki desnjak transformise i stavlja na tu poziciju.
Bilo kako bilo, ovo ljeto ce pokazati sta je uradjeno a sta ne. Danas je Andrea Agnelli uputio jedno obecavajuce pismo navijacima, pa ako bude tako trebale bi stvari da krenu nabolje.
Cyrax

#1071 Re: Juventus FC

Post by Cyrax »

Nista od Krasica.Steta jer je momak rekao da zeli samo Juve :-? .Na sta je ovaj fudbal spao kad se igrac ama bas nista ne pita gdje ce da igra :?.Sto se Pepea tice :thumbup: ,Martinez...svako zasluzuje sansu pa cemo da vidimo.Izgleda da cemo gledati Zebinu,Grossa i Grygeru kao najstandardnije na bokovima i iduce sezone,wohoo :evil:
Neelix

#1072 Re: Juventus FC

Post by Neelix »

krasic rekao zeli samo juve?

a covjeku za rodjendan pravili tortu u milanovim bojama :D
2407

#1073 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

Neelix wrote:krasic rekao zeli samo juve?

Dokazi! :mrgreen:
Cyrax

#1074 Re: Juventus FC

Post by Cyrax »

Neelix wrote:krasic rekao zeli samo juve?

Ipak, Italijani očekuju da presudi Krasićeva volja. On je, piše "Tutosport" rekao generalnom menadžeru Juventusa, Bepeu Maroti da je dao reč i da hoće u Juventus.

"Dogovorili smo se, preferiram Juve u odnosu na Inter, a u Mančester Siti neću", rekao je naš reprezentativac
. :D
PasHon1

#1075 Re: Juventus FC

Post by PasHon1 »

Tesko ce pustiti Krasica, a jos teze ce Juve da poveca cijenu.
Nazalost...
:roll:
Post Reply