A sad,Asad,Asad...Kikibombona wrote: Negdje u selima Afrina
![]()

A sad,Asad,Asad...Kikibombona wrote: Negdje u selima Afrina
![]()

Erdogan je juce izjavio da mu je Putin obecao Afrin.Challenger_ wrote:Ti "znaš" šta želi Putin.Kikibombona wrote:Narod Nubla i Zare ne zeli vehabije u komsiluku sto im je namijenio Putin.
Puk čemera, je puk Al nusraOpetja033 wrote:Ne pomaže puk čemera,
ni podrška od pedera
ni Rouhani za trenera.
Ne pomažu naftne pare,
ne pomaže stara slava
Apoova svinjska glava.
Ne pomažu Assad, Hizbe,
ni toyota puna gizde,
niti Zahra/Nubla pizde.
Ne pomažu ni planine,
američke oklopine,
ni kmečanje "Moj Afrine",
Ne pomaže kurvi ništa
a mnogo je ona htjela
"Rojava" više nije cijela...
Hahahahaha joj srbina što gusla o mudžahidimabogoljub wrote:Puk čemera, je puk Al nusraOpetja033 wrote:Ne pomaže puk čemera,
ni podrška od pedera
ni Rouhani za trenera.
Ne pomažu naftne pare,
ne pomaže stara slava
Apoova svinjska glava.
Ne pomažu Assad, Hizbe,
ni toyota puna gizde,
niti Zahra/Nubla pizde.
Ne pomažu ni planine,
američke oklopine,
ni kmečanje "Moj Afrine",
Ne pomaže kurvi ništa
a mnogo je ona htjela
"Rojava" više nije cijela...
to je vojska što se usra
Đaba naftne pare kralja
đaba hurme i baklava
đaba njih kralj taj hrani
đaba cion njih da brani
vojsku šalje sam RUHANI!
Đaba oprema i sva ta gluma
vojsku šalje Gornja DUMA
avioni iznad bruje
halifat se manje čuje
Hizbullah im noćna mora
strah veliki, al se mora
branit halifatska gora
i izdržat koja zora.
taktika je bila sveta
mudžahida cijelog svijeta
sve u skladu stare mode
''Asad mora da ode''
prođe od tad sedam ljeta
A Asad se i sad šeta
ne da pedalj svoga svijeta
ni Afrina, PA ŠTO VAM ON SMETA!?
Dok je američke, pa i iranske planove u Siriji lako prepoznati i definisati, to nije slučaj sa Ankarom i Moskvom. Ankara, za sigurno, ne želi više da trpi poniženja sa zapada niti da ugrožava svoju stabilnost sa uspostavljam elemenata kurdske državnosti duž čitave sirijsko-turske granice (kao predteksta stvaranja Kurdistana na svojoj teritoriji), ali da li Turska igra neke dalekosežnije igre sa Kremljom i Teheranom (što nije isključeno), zaista je teško odgonetnuti.sandzokan wrote:Na osnovu ovoga moze se izvuci zakljucak da Turci ne misle da uzmu citavu regiju cak ni sam grad Afrin im nije u planu. Kako ja to vidim, Turci imaju namjeru odbiti Kurde sa svojih granica bez ulaska u dubinu odnosno unutrasnjost. Kako bi mi to rekli tudjim k••cem mlate gloginje.
#BREAKING
#Russia call on #Damascus to start dialogue with #Kurds over #Afrin, #Syria - #Lavrov

Hakan Fidan radi posao, svaka mu čast.fosna2014 wrote:Ahrar i Nusra se poceli rokati i u Arihi. Grad u blizini Idliba.
Ponosni kurdski sin. Lojalan u potpunosti svojoj domovini kao uostalom i vecina Kurda u Turskoj.Challenger_ wrote:Hakan Fidan radi posao, svaka mu čast.fosna2014 wrote:Ahrar i Nusra se poceli rokati i u Arihi. Grad u blizini Idliba.
Zar je stvarno Kurd?Opetja033 wrote:Ponosni kurdski sin. Lojalan u potpunosti svojoj domovini kao uostalom i vecina Kurda u Turskoj.Challenger_ wrote:Hakan Fidan radi posao, svaka mu čast.fosna2014 wrote:Ahrar i Nusra se poceli rokati i u Arihi. Grad u blizini Idliba.
Svi podižu ulog. Režim je ovdje slobodniji sedam godina ratuju briga ih, šta god bude, samo neka se puca. Turci su oprezniji, pogotovo ovo vođstvo AKP-a koje se dvoumi ili nije pokazalo odlučnost.fosna2014 wrote:Novi konvoj šija boraca ulazi u Afrin. Potvrdjeno iz vise izvora.
Naletio sam par puta na prepucavanja Turaka i Kurda na twitteru. Turci Kurdima pod nos guraju Hakana, Kurdi njima pod nos guraju nekog od vrhovnih glavonja PKK koji je etnicki Turcin. Zaboravio sam ime tog Turcina, ali pretpostavljam da ovdje ima forumasa koji znajusarajevoxxxx wrote:Zar je stvarno Kurd?Opetja033 wrote:Ponosni kurdski sin. Lojalan u potpunosti svojoj domovini kao uostalom i vecina Kurda u Turskoj.Challenger_ wrote:
Hakan Fidan radi posao, svaka mu čast.
Ni manje ni više nego istočni Halebsarajevoxxxx wrote:Svi podižu ulog. Režim je ovdje slobodniji sedam godina ratuju briga ih, šta god bude, samo neka se puca. Turci su oprezniji, pogotovo ovo vođstvo AKP-a koje se dvoumi ili nije pokazalo odlučnost.fosna2014 wrote:Novi konvoj šija boraca ulazi u Afrin. Potvrdjeno iz vise izvora.
U svakom slučaju ako je istina da idu konvoji šija u Efrin mogla bi to opozicija dobro iskoristiti u slučaju da uzmu Efrin, eto razloga da nastave dalje napredovati. Uzeti bar istočni dio grada Haleba. Nema smisla da ovo iransko nasilje prođe tek tako. Previše zla su šije počinile, treba ovdje žestok odgovor šiitskim milicijama, samo Efrin nije to to.
sarajevoxxxx wrote:Uzeti bar istočni dio grada Haleba.