SDA-All about

Post Reply
ultima_palabra

#10476 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Nije mi jasno, kakva fascinacija?
Banksy

#10477 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:Nije mi jasno, kakva fascinacija?
Tihić je bio taj koji je sve vrijeme gurao tu koaliciju, iako unutar SDA (mimo uhljebljenih) nisu bili sretni tim kombinacijama. Već godinama, mnogo prije zadnjih izbora, on ima taj stav, pozu u kojoj se pokušava udati i prodati SDP-u i Lagumdžiji lično, gdje se bez potrebe, u odnosu na njega, postavlja sasvim inferiorno, uvlakački ... To mi nikad nije bilo jasno, zašto. Nekako mi se uvijek činilo da je u pitanju neki lični, međusobni odnos njih dvojice.
ultima_palabra

#10478 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:
Tihić je bio taj koji je sve vrijeme gurao tu koaliciju, iako unutar SDA (mimo uhljebljenih) nisu bili sretni tim kombinacijama. Već godinama, mnogo prije zadnjih izbora, on ima taj stav, pozu u kojoj se pokušava udati i prodati SDP-u i Lagumdžiji lično, gdje se bez potrebe, u odnosu na njega, postavlja sasvim inferiorno, uvlakački ... To mi nikad nije bilo jasno, zašto. Nekako mi se uvijek činilo da je u pitanju neki lični, međusobni odnos njih dvojice.
Nema tu fascinacije, čista pragma... prilikom ulaska u koaliciju računao je na uhljebljene i njemu odane(koji su većina). Pravilno je procijenio je da je Bakir mekušac koji se neće suprotstaviti, te da ovi desničari ne mogu iznjedriti nekog drugog jačeg oponenta. Također je pravilno procijenio da će Lagumdžija tokom čitavog mandata, te da je u toj situaciji najbolje glumiti SBiH (opoziciju u poziciji).

A ta neka servilnost je samo maska koju on ima i prema Dodiku i Čoviću... valjda lakše manipuliše njima na taj način. Zli mali Golum :mrgreen:
novi.dan.nova.nafaka

#10479 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

kamen spoticanja wrote:Jutros naslovnica u avazu o pokrenutoj istrazi protiv sdp-ovog ministra pravde fbih...tornjak je sabrao da od hapsenja zelenih perjanica nema nista jer su se u slucaju budimir izblamirali tako da javnost ne bi popushila vise nikakve price u tom smjeru...pa bi sad najradije klekno na koljena pred bakira i tihog i p.....
No međutim kad uzmes da je barno u bakirovu mater i da mu je tihi zeljan krvi...jasno je meni se cini
Može li se tekst od jutros, kao i jedan od neki dan gdje se zajedno spominju SDA i SDP, tumačiti u kontekstu da je Fahro skontao šta ga čeka, pa pokušava neki obrat napraviti i prikloniti se zelenima? Nedavno je on bio na TV-u i spominje kako im se kao ne ulazi u vlast više - baš ono podvio rep...
Shahab

#10480 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Banksy wrote:
Image
Boljševici Tihić i Lagumdžija u vremenu političke idile koju je pokvarila borba za korupcijske resurse. Između njih ne postoji suštinska razlika. Svoju bezbožničku suštinu projecirali su kroz društvo korupcije, nepotizma, kriminala i bluda koje su godinama gradili negativnom kadrovskom selekcijom u institucijama koje su trebale graditi pravnu državu...

kada promtrate medijske nastupe Sulejmana Tihića i Zlatka Lagumdžije morate primjetiti da kod obojice ne možete primjetiti osjećaj krivice zbog stanja u kojem se nalazi bošnjački narod i bosanska država. Tihić i Lagumdžija funkcioniraju prema identičnom komunističkom obrascu ponašanja. Prije svega obojica su idoktrinirani ateisti koji imaju urođenu averziju prema religioznosti, s time što Sulejman Tihić, iako bivši član SK BiH, zbog potrebe manipulacijom članstvom, sporadično lažno ode u džamiju ili podigne ruke da uči fatihu.U suštinskom, mentalnom, ideološkom, u smislu korumpiranosti duha, Tihić i Lagumdžija su autentični blizanci. Te dvije spodobe načinile su od naših institucija karikature koje umjesto provedbe zakona, generišu bezakonje i kriminal. To su postigli negativnom kadrovskom selekcijom koja je privredu odvela u propast, građane u siromaštvo, a društvena pravda i ekonomski resursi distribuišu se, prema principu privilegija partitokracije. Istinska demokratija i reforma znači samo jedno, ravlašćivanje ove dvojice šibicara i dikatora. To je moguće postići samo na način da se kontinuiranim javnim djelovanjem, identificira svijest potlačenih i traumatiziranih građana Sarajeva. Bez novca i medija politička borba nije moguća. Na kraju ostaju forumi i društvene mreže kao instrumenti borbe u atmosferi medijskog mraka koji vlada Sarajevom, a koji su kreirali korumpirani novinari kojima istina nije bitna, poput Vildane Selimbegović i sličnih....
dede merdzane

#10481 Re: SDA-All about

Post by dede merdzane »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
kamen spoticanja wrote:Jutros naslovnica u avazu o pokrenutoj istrazi protiv sdp-ovog ministra pravde fbih...tornjak je sabrao da od hapsenja zelenih perjanica nema nista jer su se u slucaju budimir izblamirali tako da javnost ne bi popushila vise nikakve price u tom smjeru...pa bi sad najradije klekno na koljena pred bakira i tihog i p.....
No međutim kad uzmes da je barno u bakirovu mater i da mu je tihi zeljan krvi...jasno je meni se cini
Može li se tekst od jutros, kao i jedan od neki dan gdje se zajedno spominju SDA i SDP, tumačiti u kontekstu da je Fahro skontao šta ga čeka, pa pokušava neki obrat napraviti i prikloniti se zelenima? Nedavno je on bio na TV-u i spominje kako im se kao ne ulazi u vlast više - baš ono podvio rep...
Danas nije nijednom pljunuo po Bakiru ni po SDA, a jos izdanje petkom, kada Avaz ima najvecu penetraciju. Cak ni po SZBiH vise ne pljuje. HDZ-ove i SNSD/SDS-ove ionako nikad nije ni lijepio jer bez njih ne moze.

Mislim da u ovom momentu ne racuna previse na veliki izborni uspjeh vec ce kao tas na vagi poslije izbora sebi osigurati ministarstva koja su mu bitna.
vatrogasac

#10482 Re: SDA-All about

Post by vatrogasac »

dede merdzane wrote: Danas nije nijednom pljunuo po Bakiru ni po SDA, a jos izdanje petkom, kada Avaz ima najvecu penetraciju. Cak ni po SZBiH vise ne pljuje. HDZ-ove i SNSD/SDS-ove ionako nikad nije ni lijepio jer bez njih ne moze.
I meni su bili nešto sumnjivi sinoć u Zabranjenom forumu.

ReXX

#10483 Re: SDA-All about

Post by ReXX »

SDA je deklasirala SDP i SBB. Ove dvije stranke su mislile da su dobile sve, vlast na oba nivoa, i na kraju su ostali bez icega i jos posramnjeni do dna. A zavrsni udarac slijedi na opstim izborima.

Mislim da Fahro sada kalkulira. Zna da nikada nece biti jaci od SDA i na da ce SDP propasti na sledecim izborima a sa njima i on. I zato sada mijenja plocu jer ako hoce u vlast morat ce sa pobjednicima, a to ce biti SDA.

SDA-u se moze prigovoriti mnogo toga. Ja licno smatram da je ta stranka zasluzila da izgubi izbore. Ali im se mora odati priznanje za iskustvo, poznavanje zakona i ustava, te puno jace clanstvo nego u drugim strankama zajedno.
MuaDib

#10484 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

Najjača su SDAovčad kada počnu politiku doživljavati po onoj narodnoj - ko jači, taj i tlači.
SDA je naveće zlo poslije SDS-a i HDZ-a u Bosni i Hercegovini, politička organizacija koja zagovara nacionalni feudalizam, a ne stvaranje moderne države. Pogledajte šta rade u Kantonu Sarajevo, gdje njihova vlada personifikacija apsolutne dsetrukcije svih vrijednosti.
ReXX

#10485 Re: SDA-All about

Post by ReXX »

MuaDib wrote:Najjača su SDAovčad kada počnu politiku doživljavati po onoj narodnoj - ko jači, taj i tlači.
SDA je naveće zlo poslije SDS-a i HDZ-a u Bosni i Hercegovini, politička organizacija koja zagovara nacionalni feudalizam, a ne stvaranje moderne države. Pogledajte šta rade u Kantonu Sarajevo, gdje njihova vlada personifikacija apsolutne dsetrukcije svih vrijednosti.
Prije nekog vremena je Bakir ovdje bio popljuvan kada je rekao da je ulazio u koalicije sa Karadzicem i Halilovicem. Afera je naravno bila jer je u istu recenicu stavio ratnog zlocinca i generala nase armije.

Isto tako mislim da nije fer u istu recenicu staviti SDA sa HDZ-om i SDS-om.
MuaDib

#10486 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

ReXX wrote:
MuaDib wrote:Najjača su SDAovčad kada počnu politiku doživljavati po onoj narodnoj - ko jači, taj i tlači.
Prije nekog vremena je Bakir ovdje bio popljuvan kada je rekao da je ulazio u koalicije sa Karadzicem i Halilovicem. Afera je naravno bila jer je u istu recenicu stavio ratnog zlocinca i generala nase armije.

Isto tako mislim da nije fer u istu recenicu staviti SDA sa HDZ-om i SDS-om.
Naravno da je uredu "jer su oni i dalje ostali vladajuća braća, dok narod sve to krvlju i dalje plaća".
Innovation

#10487 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

MuaDib wrote: Pogledajte šta rade u Kantonu Sarajevo, gdje njihova vlada personifikacija apsolutne dsetrukcije svih vrijednosti.
Npr.?
Krushna mrva

#10488 Re: SDA-All about

Post by Krushna mrva »

ReXX wrote:Isto tako mislim da nije fer u istu recenicu staviti SDA sa HDZ-om i SDS-om.
Sta nije u redu? Isti skroz
ReXX

#10489 Re: SDA-All about

Post by ReXX »

Krushna mrva wrote:
ReXX wrote:Isto tako mislim da nije fer u istu recenicu staviti SDA sa HDZ-om i SDS-om.
Sta nije u redu? Isti skroz
To je isto kao kada bi u istu recenicu stavili SDP i Miloseviceve socijaliste.
OmerD

#10490 Re: SDA-All about

Post by OmerD »

Ma daj Rexxu, po principu razlika izmedju SDA, SDS, sada SNSD i HDZovima ne postoji. Svi se vode istim principom: zavadi pa vladaj i kradi. Niko od njih tu ne misli na drzavu i narod, samo sto neki kao sda pokusavaju da se deklarativno predstave kao demokrati i patrioti ali njihova djela su im davno otrkila prava lica. Svi oni misle samo na svoje nacionalisticke guzice.
novi.dan.nova.nafaka

#10491 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

OmerD wrote:Ma daj Rexxu, po principu razlika izmedju SDA, SDS, sada SNSD i HDZovima ne postoji. Svi se vode istim principom: zavadi pa vladaj i kradi. Niko od njih tu ne misli na drzavu i narod...
Šta ćeš sa svojim Terzićem koji je donedavno bio u SDA, a sad je član predsjedništva SBB-a ? :-D
MuaDib

#10492 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

Dijagnostika SDA-SDS-HDZ je davno rečena:

jon_jovi

#10493 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

SDA je oporba
iPod

#10494 Re: SDA-All about

Post by iPod »

Zašto su se premijer Zeljković i direktor ZZO-a Faris Gavrankapetanović oglušili na potrebe jednomjesečne bebe, za koju nisu uplatili mizernih 900 eura?

"Iz Kantona nisu uplatili 100.000 dinara, što je bila njihova obaveza. U zakonu lijepo piše da ukoliko operaciju nije moguće obaviti u BiH, a dijete ima zdravstveno osiguranje, operacija se obavlja u nekoj drugoj državi. Mi smo dobili odbijenicu. U Kantonu su nam rekli kako oni nisu u mogućnosti da plate liječenje. Puno nam je pomogla jedna pravnica iz Srbije. Objasnili smo joj da je beba tu poslana na operaciju, te su nam rekli kako će to oni riješiti pravnim putem", rekao je Hamidović.

Neka vam služi na čast gospodo, i da Bog da vama život visio o koncu zbog mizernih 900 eura, koje vjerujem Gavrankapetanović zajedno sa Radeljašem popije i pojede samo za 2-3 sata šenlučenja po sarajevskim kafanama.
vatrogasac

#10495 Re: SDA-All about

Post by vatrogasac »

vatrogasac wrote:
dede merdzane wrote: Danas nije nijednom pljunuo po Bakiru ni po SDA, a jos izdanje petkom, kada Avaz ima najvecu penetraciju. Cak ni po SZBiH vise ne pljuje. HDZ-ove i SNSD/SDS-ove ionako nikad nije ni lijepio jer bez njih ne moze.
I meni su bili nešto sumnjivi sinoć u Zabranjenom forumu.

I nije trebalo dugo...
Radončić najavio povlačenje SBB-a iz "šestorke"

On je rekao da nije blizak Zlatku Lagumdžiji ni politici SDP-a i da je SBB u Vijeće ministara BiH ušao sa jednim ministarskim mjestom kako bi dao doprinos ekonomskom razvoju.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/radoncic ... /130616059
StupskaBitanga

#10496 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

SDA i njihvoa nesposobna vlastu KS je KRIVA za smrt male Berine jer su u ZZO stavili Eseda R. i F.G
Innovation

#10497 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

:( Radi se o bebi koja je preminula u Institutu za majku i dijete u Novom Beogradu, gdje se nalazila na liječenju nakon što je operisana u Sarajevu. Dijagnosticirana joj je traheoesofagealna fistula na mjestu anastomoze te nije mogla jesti. Nakon neuspjele operacije u Sarajevu beba je prebačena u Beograd, ali uz niz problema. Malena Berina je bila među onim bebama u našoj zemlji koje nisu imale jedinstveni matični broj, pa samim tim nije mogla dobiti ni pasoš kako bi prešla granicu.

Na granici su satima čekali u vozilu Hitne pomoći, u kojem je beba bila priključena na aparate, jer ih policija bez dokumentacije nije puštala u Srbiju. :(
Krushna mrva

#10498 Re: SDA-All about

Post by Krushna mrva »

StupskaBitanga wrote:SDA i njihvoa nesposobna vlastu KS je KRIVA za smrt male Berine jer su u ZZO stavili Eseda R. i F.G
Najkrivlji je Slucajni Prolaznik, Gospodar prstenova je tek iza njega
Krushna mrva

#10499 Re: SDA-All about

Post by Krushna mrva »

Mada je Gospodar p;rstenova sto puta jadniji jer nije imao pri sebi 2000 KM za lijecenje
gorgonzola

#10500 Re: SDA-All about

Post by gorgonzola »

Nisu svi jednako krivi. Neko vise neko manje.
Post Reply